Skocz do zawartości

• Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 5.11.2019 o 10:40, Baśka powtarzająca się napisał(a):

Szał , zadowolenie , radość (? ) :d ...I doopa zadowolona ....chociaż urwana :haha:

Rozwiń  

Sama siebie zacytowałam  ....oj tam :szydera:

Bład : odwrotnością urywania doopy może być : smutek , apatia , marazm , nostalgia .....ale jak już się urwie ta doopa too...klękajcie narody :szydera:

P. S ...I weź mnie teraz i  zrozum ....skoro sama siebie nie rozumiem :haha:

Edytowane przez Baśka powtarzająca się

W dniu 5.11.2019 o 10:31, Tomas1965 napisał(a):

@Baśka powtarzająca się "Z tego co nieraz słyszę to kobitki w dalszym ciągu zarabiają kasę , która doopy nie urywa ...a wręcz odwrotnie" 

Ja w kwestii formalnej: co jest odwrotnością urywania d...? I jak to technicznie wygląda?

Rozwiń  

:haha::oops:

• Lubię to 2

W dniu 5.11.2019 o 10:31, Tomas1965 napisał(a):

co jest odwrotnością urywania d...? I jak to technicznie wygląda?

Rozwiń  

Przeciwieństwem "dupy nie urywa", jest np. powiedzenie: "aż gały wychodzą na wierzch".
Technicznie, to doskonale prezentuje Osioł, po full wypasie u Ogrów :szydera::

• Lubię to 2

W dniu 5.11.2019 o 09:53, Basiaim napisał(a):

Właśnie.

Mi to rybka, ile biorą, bylebym ja miała wszystko godziwie opłacone i czuła wsparcie agencji. Po to są.

Rozwiń  

No a z tym wsparciem bywa różnie o czy boleśnie sama się dwa tygodnie temu przekonalam

• Lubię to 1
  • Zgadzam się 1

W dniu 5.11.2019 o 06:28, BabaJagusia napisał(a):

@Teresadd aż mi się nie chce wierzyć, że to koniec turnusu. Tak "niedawno" tłumaczyłaś nam, czemu masz tak długą nasiadówkę. A tu proszę: świstu, gwizdu i powrót do domu. No i oczywiście dałaś radę

Rozwiń  

Bo jak se człowiek zakoduje,to wytrzymuje.Żarty.Teraz już luz ,pas.Czekam na zmienniczkę .

W dniu 5.11.2019 o 08:27, salazar napisał(a):

Ok :).

W "moim" radiu mówili o tym wczoraj, ale takie piękne święta można przecież hucznie obchodzić przez okrągły rok.

Oby tylko głowa nie bolała, ani przed, ani po ;).

Rozwiń  

Sugerowałam podobnie, aczkolwiek na pierwsze miejsce wysunęło mi się to drugie "święto" :szydera:

W dniu 5.11.2019 o 08:28, Tomas1965 napisał(a):

Aż mnie kopnęło w głowę...

Takie pytanko: czy ktoś z was miał różnicę pomiędzy rachunkiem dla rodziny, a własną wypłatą na poziomie 1100Eur, lub większą? Bez podawania nazw oczywiście.

Rozwiń  

To jest raczej normą >:(

W dniu 5.11.2019 o 10:54, lucinda napisał(a):

No a z tym wsparciem bywa różnie o czy boleśnie sama się dwa tygodnie temu przekonalam

Rozwiń  

Ale ja wcale nie napisałam, że wszystkie    agencje wspierają.

Też na początku pracowałam z agencją, gdzie jak było dobrze, to było dobrze, a jak się zepsuło, to się, no może nie wypięli, ale z nie najlepszej strony pokazali.

• Lubię to 1

W dniu 5.11.2019 o 10:56, lucinda napisał(a):

Sama się mocno zastanawiam czy moich były pracodawców nie podać do sądu ale w Berlinie..dla zasady...I nie o prowizję chodzi ale..O caloksztalt

Rozwiń  

Jak ma Ci to pomóc, obojętnie czy psychicznie czy fizycznie, to się nie zastanawiaj.

• Lubię to 1

W dniu 5.11.2019 o 10:56, lucinda napisał(a):

Sama się mocno zastanawiam czy moich były pracodawców nie podać do sądu ale w Berlinie..dla zasady...I nie o prowizję chodzi ale..O caloksztalt

Rozwiń  

Tylko nie to!!!! Odradzam. Nie warto pakować się w takie sprawy a już szczególnie dla zasady no chyba, że jest to Sąd pracy i nie musisz brać adwokata. 

W takich sprawach koszty adwokata nie będą warte walki o całokształt :)

• Lubię to 1

W dniu 5.11.2019 o 11:30, Basiaim napisał(a):

Ale ja wcale nie napisałam, że wszystkie    agencje wspierają.

Też na początku pracowałam z agencją, gdzie jak było dobrze, to było dobrze, a jak się zepsuło, to się, no może nie wypięli, ale z nie najlepszej strony pokazali.

Rozwiń  

:dobrze:

W dniu 5.11.2019 o 12:05, INEZ napisał(a):

Tylko nie to!!!! Odradzam. Nie warto pakować się w takie sprawy a już szczególnie dla zasady no chyba, że jest to Sąd pracy i nie musisz brać adwokata. 

W takich sprawach koszty adwokata nie będą warte walki o całokształt :)

Rozwiń  

Ja sądzie pracy w Berlinie mysle

W dniu 5.11.2019 o 11:56, INEZ napisał(a):

Co miałaś na myśli pisząc, że jest karalne? Te marne zarobki? 

Rozwiń  

Dokładnie nie moga płacić niż stanowią przepisy agencje to wiedzą ale my jako mięso  armatnie czasami dla spokoju psychiki dopuszczamy A tamtym w to graj...zresztą wiesz że w kraju istnieje  swoboda zawierania umów cywilnoprawnych my prawników nie mamy  oni się powołują na swoich radców i tak rzeźbia w w gownie aż się kiedyś obryzgaja 

Teraz staje na nogi po całym tym burdelu jaki miałam okazję przerobic.  

• Lubię to 2
  • Zgadzam się 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

• Dodaj nową pozycję...