Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 23.10.2019 o 08:33, violka napisał(a):

Dzieńdoberek Ludki :cmok:

Przed chwilką byłam świadkiem , tak miłej sytuacji , że aż się wzruszyłam . :love:

Jeszcze w zeszłym roku Anielica była w lepszym stanie i opowiadała czasem o swojej przeszłości . W młodości pracowała w zakładzie fryzjerskim , gdzie czuła się świetnie , bo lubiła ten zawód i panowała tam rodzinna atmosfera . Pracował tam również syn jej szefowej , który był w niej bardzo zakochany . Niestety Anielica poznała swojego przyszłego męża i za jego namową zmieniła pracę na biurową . Adorator po kilku latach również się ożenił , ale utrzymywali ze sobą przyjacielskie kontakty . 

Dzisiaj , bez zapowiedzi odwiedził ją starszy , przystojny senior . Jak tylko się przedstawił , to już wiedziałam kim jest . Anielica drzemała w pokoju , ale na dzwięk dzwonka również poderwała się do drzwi . Jak ją zobaczyłam w tej fryzurze z włosami na wszystkie kierunki świata , to aż mi się serce ścisnęło . Poprosiłam  , aby się uczesała . Panu wytłumaczyłam , że właśnie wstała z sofy , a on ją powstrzymał i powiedział , że ma się dla niego nie czesać , bo on wie jaka ona jest piękna . Aż mi kolana zmiękły na te słowa , co najmniej jakbym była na swojej  randce :haha:

Teraz sobie siedzą w pokoju i on cierpliwie odpowiada jej po kilka razy na te same pytania .

Rozwiń  

Ach,  jak romantycznie:d

Skocz szybko po czekolade i truskawki:haha:

Dzień dobry Opiekunkowo, u mnie też pięknie, właśnie słońce się przedarło przez jesienną mgłę i szarość, a reszta dnia wolna, więc albo drzemka i rower, albo od razu rower i żadnych sklepów po drodze, bo w poniedziałek znowu zaszalałam w TKMaxx :$.

W radiu od rana informacje o akcji policji w Monachium i Augsburgu przeciwko kilku Pflegedienstom zatrudniającym osoby ze wschodniej Europy, sprawdzanych jest ponad 100 adresów. Pflegediensty te świadomie zatrudniały niewykwalifikowanych pracowników i fałszując ich dokumenty, pobierały mocno zawyżone sumy z kas chorych. Ot, taki przekręt, na którym można bardzo dobrze zarobić.

Wczoraj podobna akcja odbyła się w Berlinie i Hesji.

Życzę spokojnego popołudnia i wieczoru oraz aby nikt niepożądany nie zapukał do Waszych drzwi ;)

• Lubię to 7

W dniu 23.10.2019 o 15:34, foczka63 napisał(a):

Ze ścianki: "przyjemnie zlecenie..."Jedno na wózku i z demecją,drugie bez,ale "częściowo mobilny.."cokolwiek to znaczy,he he .Bardzo przyjemne zlecenie,bardzo,kwota za tę przyjemność nie jest podana.

Rozwiń  

Częściowo mobilny : sam , bez naszej pomocy potrafi usiąść na łóżku . Myślę , że jakieś 1350-1400 dadzą ?:d

W dniu 23.10.2019 o 15:34, foczka63 napisał(a):

Ze ścianki: "przyjemnie zlecenie..."Jedno na wózku i z demecją,drugie bez,ale "częściowo mobilny.."cokolwiek to znaczy,he he .Bardzo przyjemne zlecenie,bardzo,kwota za tę przyjemność nie jest podana.

Rozwiń  

Czy ogłoszeniodawcą zamienił się z.... (wstawić dowolnie) na głowę?!!! Jedna osoba tego nie ogarnie! A jak coś się stanie to" odważna" pomoc domowa pójdzie do pierdla. I nie będzie zmiłuj! 

• Lubię to 5

Kawa kawa kawa...komu komu komu:oklaski:

Bo ja już mam:kawa: i nie zawaham się jej wypic...:haha:

W planie roboty ciężkie malowanie mycie okien..będzie się działo:445_lifter:...Ale spoko... nazbieram ci ja tych kamieni  MIRELKA kochana co to ostatnio jeczalas że mało..:mur:

powitalam wczoraj Bałtyk krótko i głośno..on ryczal ciemnigranatowy zabierajac plaze każdą falą  ja wdychalam zapach...:dobrze:

niestety pora roku nie odpowiada siorbamniu kawy na plaży:płacz: ..zostaje więc sofa i ciepły od wczoraj kominek:dobrze:

Mirelka.morskiej trawy też chcesz?? Waniajet jak nasza nad zatoka...:trele:

Dobra...zatem spokojnosci..nie ...to już było...

Udanego pod każdym względem dnia

• Lubię to 4

Witaj skowronku-kawę już mam ale chętnie dosiądę się do towarzystwa:tak2:

Czołem, cześć - braci pracującej, dzień dobry ciemną nocą. Biorę się za lekturę forum. 

Uprzejmie donoszę, że z pewną dozą zdziwienia, widzę jakoś tak szybciej biegnący czas. Pewnie dlatego, że jestem tak blisko domu:haha:. Nie martwi mnie to wcale. 

Słońca w serduchach :cmok:

Edytowane przez BabaJagusia
  • Lubię to 4

W dniu 24.10.2019 o 04:11, BabaJagusia napisał(a):

Witaj skowronku-kawę już mam ale chętnie dosiądę się do towarzystwa:tak2:

Czołem, cześć - braci pracującej, dzień dobry ciemną nocą. Biorę się za lekturę forum. 

Uprzejmie donoszę, że z pewną dozą zdziwienia, widzę jakoś tak szybciej biegnący czas. Pewnie dlatego, że jestem tak blisko domu:haha:. Nie martwi mnie to wcale. 

Słońca w serduchach :cmok:

Rozwiń  

A mi się te ostatnie dni mega dluza

• Lubię to 1

No....to dokulałam się i ja do siorbankowego towarzystwa :oklaski: A noc moja była krótka :haha: Wczoraj byłam do późnej nocy na plotach, ale były to ploty "wspieralne" koleżanki, która jutro pierwszy raz jedzie na ciemną stronę mocy, by dołączyć do ludu opiekunkowego :haha: I tak nam jakoś zeszło do późna, a moja grzęda wystygła :szydera: Jako, że przyzwyczajenie drugą naturą, to i podniosło mnie o jakiejś nieludzkiej porze, czyli niedawno :haha: A za oknem ciemno wszędzie, pusto wszędzie i.....mleko ktoś znowu rozlał :szydera: No, ale wszystko dobre, co się dobrze kończy :haha: Czyli....jestem :oklaski: I, jak co dzień, witam was serdecznie słowy image.png.78e8f7ddb9147ed9f1b35458b4154e04.png

Też witam :cześć2:Noc była, ale dzień jeszcze nie chce wyjść spod kołderki :o Ciemno tak, że mgły o której Mirelka pisze nie widać... Potrzebuję jeszcze paru słonecznych dni, czyli babie lato trwaj ... Dzień wyjazdu się zbliża .., a ja ciągle w lesie :( Na 30-go zaklepany termin na upiększające zabiegi przedwyjazdowe, które są absolutnie dla mnie bo moja nowa pdp niewidoma ... Byle do przodu i buziaki :cmok:

• Lubię to 6

W dniu 24.10.2019 o 04:38, Mirelka1965 napisał(a):

No......rewelka :oklaski: Tylko, tym razem, ze czterdzieści sztuk poproszę :szydera: Ale większą ilość też przyjmę :haha:

Rozwiń  

Joł...mam więcej czasu będę więcej łazić i z falami redagować...A trawy nie chcesz??

• Lubię to 2

W dniu 24.10.2019 o 04:47, lucinda napisał(a):

Joł...mam więcej czasu będę więcej łazić i z falami redagować...A trawy nie chcesz??

Rozwiń  

Za trawę MORSKĄ dziękuję :haha: Ale tę INNĄ chętnie przyjmę...nieodpłatnie oczywiście :haha:

Edytowane przez Mirelka1965

Dzień dobry.Ciemności jeszcze trwają ,ale pora na doliny lecieć.Pdp na badania do szpitala jedzie.To i dobrze ,bo to i demencja i szuranie nogami ,a i czasami problem ze zrobieniem kroku.

Ja mam zamiar wyspacerować psa i kiele południa jechać na stare miasto w Kolonii.Pogoda ma być .

Miłego dnia ludzie.

W dniu 24.10.2019 o 04:51, Teresadd napisał(a):

Dzień dobry.Ciemności jeszcze trwają ,ale pora na doliny lecieć.Pdp na badania do szpitala jedzie.To i dobrze ,bo to i demencja i szuranie nogami ,a i czasami problem ze zrobieniem kroku.

Ja mam zamiar wyspacerować psa i kiele południa jechać na stare miasto w Kolonii.Pogoda ma być .

Miłego dnia ludzie.

Rozwiń  

To siebie też wyspaceruj:szydera:

• Lubię to 1

W dniu 24.10.2019 o 04:54, Mirelka1965 napisał(a):

Trudno...wszystkiego mieć nie można :haha: Muszą mi kamienie wystarczyć :szydera:

Rozwiń  

No też tak myślę

ta trawa co tu na plaży leży sucha więc skreta by się dało zrobić ale nie wiem jak z efektami ubocznymi

To ci kamieni natargam..najwyżej kupię torbę albo znów od szoguna wezme:szydera: bo na te okoliczność byłam zupełnie przygotowana.. spakowałem się w jedną torbę..nie wspomnę o odzieży roboczej..Bedzie powód na kawę do niego potem zajechac:haha:

• Lubię to 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

• Dodaj nową pozycję...