Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 1.05.2019 o 07:41, Baśka powtarzająca się napisał(a):

Oczipiałaś chyba ...jakie prezenty od kalectwa , które jak se zaszalało i wątróbkę kurzęcą kiedyś na obiad zakupiło to nie omieszkało wszystkich o tym poinformować ..." czy wątróbkę można mrozić ? Qwa ...kupiłem za dużo , chciałem ze 20 dkg a ta pipa mi ze 40 zważyła . Na raz tego nie zjem to se na Boże Ciało  zostawię , zamrożę ! "- maj , zeszłego roku :szydera:

Rozwiń  

Ło matko bosko czynstochosko....nie dość, że sknera to zasusszony dziad z problemami gastrycznymi  :szydera:

• Lubię to 4

Dzień dobry:cześć2:

Pierwsza dobra wiadomośc jest taka, że oddali mi internet, który wczoraj po południu zajumali:oklaski:

Druga dobra wiadomość jest taka , że słońce w końcu postanowiło wziąć się do pracy:oklaski:

A trzecia dobra wiadomośc jest taka, że walizki spakowane i nawet spokojnie je zapięłam/ znaczy nie musiałam na nich siadać żeby je dopiąć/:oklaski:

W ogóle to, tak mi w duszy gra " mam tę moc , mam tę moc, rozpalę to, co się tli".............ale to dopiero w sobotę.:haha::haha:

Wszystkim miłego majowego dnia życzę:cześć:

• Lubię to 6

Dzień dobry się z Wami.

Niby święto, a w pracy ;)

Przetarłam krzesła i stół na tarasie, może już ten deszcz się skończył.

Pościel sobie zmieniłam. Przy okazji odkryłam, że piżama moja farbuje :haha:

Dziś wizyta syna z rodziną. Żona jego urodziny ma, nie wiem czy ta wizyta w związku z tym.

Spytałam pdp, czy mam coś przygotować (w zamyśle- deser jakiś, czy ciasto). Stwierdził, że nie, po co mam sobie pracy dokładać :haha:

Ciężkie dni mam teraz z nim. W sobotę rocznica śmierci jego żony (3 lata), a wciąż przeżywa. W ogóle jak coś mu się wspomniało wcześniej, to nieraz popłakał, a teraz to już w ogóle- zdjęcia z pogrzebu, kartki z kondolencjami....

• Lubię to 6

W dniu 1.05.2019 o 07:55, ewa14 napisał(a):

Dzień dobry:cześć2:

Pierwsza dobra wiadomośc jest taka, że oddali mi internet, który wczoraj po południu zajumali:oklaski:

Druga dobra wiadomość jest taka , że słońce w końcu postanowiło wziąć się do pracy:oklaski:

A trzecia dobra wiadomośc jest taka, że walizki spakowane i nawet spokojnie je zapięłam/ znaczy nie musiałam na nich siadać żeby je dopiąć/:oklaski:

W ogóle to, tak mi w duszy gra " mam tę moc , mam tę moc, rozpalę to, co się tli".............ale to dopiero w sobotę.:haha::haha:

Wszystkim miłego majowego dnia życzę:cześć:

Rozwiń  

Ewa niech moc z Tobą będzie .

W dniu 1.05.2019 o 07:35, Baśka powtarzająca się napisał(a):

I kurdupel ...na dodatek . Obrzydzenie mam na kurdupli ...straszne . Wystarczy , że tv włączę i już ...paskudztwo kurduplowate na oko mi się rzuca :szydera:

Rozwiń  

Ty se starych gaci do prania nie bierz .Tak na wyjazdowo ,czy spacerowo to ewentualnie absztyfikant jest wskazany.Ale na dystans ,bo jak się zmrowi ,to se obiadki zażyczy tak nie z gruszki nie z pietruszki.A niech Ciebie do knajpy na obiad zaprosi,a nie pocić się przy garach.:haha:

W dniu 1.05.2019 o 08:13, Teresadd napisał(a):

Ty se starych gaci do prania nie bierz .Tak na wyjazdowo ,czy spacerowo to ewentualnie absztyfikant jest wskazany.Ale na dystans ,bo jak się zmrowi ,to se obiadki zażyczy tak nie z gruszki nie z pietruszki.A niech Ciebie do knajpy na obiad zaprosi,a nie pocić się przy garach.:haha:

Rozwiń  

Nawet przez próg mieszkania mi nie przejdzie ...nie wpuściłabym gada . Teraz to już chyba nawet " mordowni " żadnych u nas nie ma , bo jedynie do takiej nie wstyd by był z takim iść . Pijus z niego żaden , ale wygląd pasowny  :szydera:

Witam -Dzień Dobry :cmok::love:  U mnie ten 1 Maja jak niedziela, zero pracy bo co ludzie powiedzą, :szok: wieć pozostaje w domu poszaleć , ale kwiatki może rozsadzimy za domem, aby nikt nie widział:szydera: dla mnie durnota nr 1 , przeciez kwiatki to relaks

• Lubię to 3
  • Zgadzam się 1

W dniu 1.05.2019 o 07:35, Baśka powtarzająca się napisał(a):

I kurdupel ...na dodatek . Obrzydzenie mam na kurdupli ...straszne . Wystarczy , że tv włączę i już ...paskudztwo kurduplowate na oko mi się rzuca :szydera:

Rozwiń  

:tak::szydera: kurdupel -ja mówię na takich ,,przykurcz":hura: ja też nie znoszę kurdupli, chyba ,że są fajni to wzrost  omijam, 

• Lubię to 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

• Dodaj nową pozycję...