Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 7.11.2018 o 06:19, Grzegorz B napisał(a):

A u mnie niby słońce od dwóch dni A mgła jak mleko gęsta, zasłania mi je. Wczoraj, jak z Heinzem wszedłem na Panorama Wag, to na chwilę z mgły wyszliśmy.. Tak to jest jak się mieszka wśród pagórków, ale nisko

Rozwiń  

Ja tez wśród pagórków, ale chyba jednak na wyżynie :d Ogólnie to nie znoszę tych pagórków .., chyba tylko na jednej steli chodziłam po równym :)

• Lubię to 2

W dniu 7.11.2018 o 06:58, aniao napisał(a):

Dzień dobry już z domu. Teraz szpitale nie rozpieszczają, jeden dzień zabieg, drugi dzień do domu. Miłego dnia.

Rozwiń  

Ania napisz jaki ten zabieg był .Czy laparoskopia ,czy cięcie normalne?

W dniu 7.11.2018 o 06:48, Maria Jolanta napisał(a):

Na północy słoneczko też nie rozpieszcza. Ważne że jest na plusie i głowy wietrzysko nie urywa.

Pamiętam takie zimy gdy w listopadzie był śnieg.:haha:

Rozwiń  

:d to Ty musisz być baaaa.....ardzo stara:szydera:

Witajcie :dyskusja: , powiało wiatrem z Dinozaurowni jak już tutaj takie wspominki zim i innych normalnych pór roku:szydera:aż miło czytać i mieć świadomość, że nie ostałam się sama na tym ziemskim padole z doświadczeniami sprzed wieku:d:haha:. "Za moich czasów" w szpitalu leżało się minimum 4 doby:d, a po operacji na skórze pozostawał ślad smażonej szpyrki i dożywotnie bruzdy po cięciach skalpelem:tak2:

@aniao mimo zabiegu można napisać, że jesteś szczęściarą :cmok:. Żyjesz, jesteś z nami :oklaski: i nic więcej się nie liczy:cmok:. Zdrowiej i wracaj szybciorem na nasze Demenclandii  łono i w dobre warunki:cześć:

• Lubię to 5

Witajcie Kameraden  :d

Co Wam będę mówić jak sami to dobrze wiecie, że wszędzie dobrze ale w domu najlepiej.....:oklaski:

Pierwsze dni....spijamy sobie z dziubkow....miłość kwitnie.....jest och i ach....ciekawa jestem kiedy zacznie iskrzyć....:szydera: :szydera:

Szukamy faceta " złotej rączki " żeby dokończyć to co jest niedokończone....I jest to bardzo trudne zadanie...qźwa....nawet nie wiecie jak :d

Życzę wszystkim spokojnego i milego dnia  :cmok:

• Lubię to 9

W dniu 7.11.2018 o 09:21, awe59 napisał(a):

Witajcie Kameraden  :d

Co Wam będę mówić jak sami to dobrze wiecie, że wszędzie dobrze ale w domu najlepiej.....:oklaski:

Pierwsze dni....spijamy sobie z dziubkow....miłość kwitnie.....jest och i ach....ciekawa jestem kiedy zacznie iskrzyć....:szydera: :szydera:

Szukamy faceta " złotej rączki " żeby dokończyć to co jest niedokończone....I jest to bardzo trudne zadanie...qźwa....nawet nie wiecie jak :d

Życzę wszystkim spokojnego i milego dnia  :cmok:

Rozwiń  

Wszyscy zdolni fachowcy , wyjechali za opiekunkami do DE . Musisz się ogłosić na niemieckich stronach , może któryś przeczyta i wróci :haha:

Udanego urlopu :cmok:

W dniu 7.11.2018 o 06:48, Maria Jolanta napisał(a):

Na północy słoneczko też nie rozpieszcza. Ważne że jest na plusie i głowy wietrzysko nie urywa.

Pamiętam takie zimy gdy w listopadzie był śnieg.:haha:

Rozwiń  

No kurde, musisz być bardzo wiekowa skoro takie listopadowe śniegi pamiętaszxd

• Lubię to 3

W dniu 7.11.2018 o 09:52, geronimo napisał(a):

No kurde, musisz być bardzo wiekowa skoro takie listopadowe śniegi pamiętaszxd

Rozwiń  

No co ty... @Maria Jolanta to młódka i skoro pisze, że pamięta, to pamięta...:szydera: A może problem leży po twojej stronie? :haha: Demencja się dopadła i zabyłeś? :szydera:

W dniu 7.11.2018 o 10:00, Mirelka1965 napisał(a):

No co ty... @Maria Jolanta to młódka i skoro pisze, że pamięta, to pamięta...:szydera: A może problem leży po twojej stronie? :haha: Demencja się dopadła i zabyłeś? :szydera:

Rozwiń  

O to chodzi że pamiętam i ja jak 1 listopada

w śniegu po kolana na groby zaiwaniałem

No ale ja tyż jestem jeszcze młodzikxd

• Lubię to 4

W dniu 7.11.2018 o 10:15, geronimo napisał(a):

O to chodzi że pamiętam i ja jak 1 listopada

w śniegu po kolana na groby zaiwaniałem

No ale ja tyż jestem jeszcze młodzikxd

Rozwiń  

W porównaniu z naszymi podopiecznymi to smarkacze jesteśmy.:szydera:

• Zgadzam się 2

W dniu 7.11.2018 o 09:34, violka napisał(a):

Wszyscy zdolni fachowcy , wyjechali za opiekunkami do DE . Musisz się ogłosić na niemieckich stronach , może któryś przeczyta i wróci :haha:

Udanego urlopu :cmok:

Rozwiń  

Chyba tak zrobię....:szydera:  Violuś....chyba wszyscy dobrzy fachowcy wyjechali z Polski a Ci dobrzy co zostali to mają terminy na rok naprzód. No i trzeba czekać w kolejce.

Pan Janek, który obiecał ze łazienkę będę miała na Święta zadzwonił, że dopiero po Świętach  :mur:

Hydraulik, elektryk też mają " dużą robotę " gdzieś tam a do mnie mogą w międzyczasie...noszszsz....nawet do Rzeszowa dzwoniłam do poleconego Pana złotej rączki ale do wiosny ma robotę w Wiedniu....no i co zrobisz jak nic nie zrobisz ? 

• Lubię to 3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

• Dodaj nową pozycję...