Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 12.10.2018 o 16:40, Blondi napisał(a):

świeży kurczak, baton karmy świeżej, taki lekki gigant, takiego 100 kg Bernardyna karmiłam, pożerał specjalne kosci, jakoś suchego żarcia sobie nie przypominam u niego, raczej leciala świeżynka, szyjki z kurczaka , skrzydełka , 

Rozwiń  

i wolowinka

W dniu 12.10.2018 o 16:39, Dodzisława napisał(a):

Tez zaczynałam od 900 euro, ale ze składkami od średniej krajowej i na umowie o pracę. Było to jednak ......8 lat temu. Byl duzy zwrot podatku, nawet bardzo duży i ekwiwalent za urlop. Po 2 miesiącach dostałam 950 i była to propozycja od koordynatorki, a niemiecki szef dokładał dobrego grosza od siebie. Po 2 latach, gdy odmowiono mi podwyżki w wysokosci 100 euro, pokazałam firmie gest Kozakiewicza i tak aż do dzis :d :d :d Moja babuleńka ma zapowiedziane, że ma żyć do mojej emerytury. Chyba da radę , bo to tylko jeszcze 3 lata :d . W styczniu wprawdzie skończy 98 lat, ale daj Boże każdemu takiego zdrowia, przede wszystkim psychicznego. Śladu demencji nie ma. Będziemy zatem świętować 100 letnie urodziny mojej babuleńki za 2 lata z małym okładem i moje 10 lecie pracy u niej. Ciekawe czy uwzględni mnie w testamencie :d :d :d .

Rozwiń  

Co?   8 lat u jednej babci??? jesteś w 100% już wnuczką jej,,:hura: wytrzymała jesteś bestia, ,,oj tam zaraz testament,,dostaniesz swój kubek , w woreczku trochę powietrza , 

Ale identycznie zachowałam się jak Ty, jak po roku nie chciala mi agencja podniesc o 100 euro,,to w tył zwrot i baj baj,,ja się prosić nie będę,  

• Lubię to 1

W dniu 12.10.2018 o 16:49, Blondi napisał(a):

witaj ,,też na uropie czy już wreszcie przerwa zawitała,,,albo wróciłes dopiero z tarasu i leżaka,,,życ nie umierać,,U Ciebie też gorąco jak i u mnie,,

Rozwiń  

Nie wiem jak u ciebie na tarasie goraco,a u mnie tarasu nima :haha: 

Cały czas jestem w pracy a urlop to planuje w styczniu 

• Lubię to 2

W dniu 12.10.2018 o 16:39, Dodzisława napisał(a):

Tez zaczynałam od 900 euro, ale ze składkami od średniej krajowej i na umowie o pracę. Było to jednak ......8 lat temu. Byl duzy zwrot podatku, nawet bardzo duży i ekwiwalent za urlop. Po 2 miesiącach dostałam 950 i była to propozycja od koordynatorki, a niemiecki szef dokładał dobrego grosza od siebie. Po 2 latach, gdy odmowiono mi podwyżki w wysokosci 100 euro, pokazałam firmie gest Kozakiewicza i tak aż do dzis :d :d :d Moja babuleńka ma zapowiedziane, że ma żyć do mojej emerytury. Chyba da radę , bo to tylko jeszcze 3 lata :d . W styczniu wprawdzie skończy 98 lat, ale daj Boże każdemu takiego zdrowia, przede wszystkim psychicznego. Śladu demencji nie ma. Będziemy zatem świętować 100 letnie urodziny mojej babuleńki za 2 lata z małym okładem i moje 10 lecie pracy u niej. Ciekawe czy uwzględni mnie w testamencie :d :d :d .

Rozwiń  

W mojej agencji kobiety, którym słabiej poszła weryfikacją mają 750 e

W dniu 12.10.2018 o 16:46, Blondi napisał(a):

Co?   8 lat u jednej babci??? jesteś w 100% już wnuczką jej,,:hura: wytrzymała jesteś bestia, ,,oj tam zaraz testament,,dostaniesz swój kubek , w woreczku trochę powietrza , 

Ale identycznie zachowałam się jak Ty, jak po roku nie chciala mi agencja podniesc o 100 euro,,to w tył zwrot i baj baj,,ja się prosić nie będę,  

Rozwiń  

Kubeczek to ja juz dawno dostałam w prezencie. Ekstra z dedykacją,, Dodzisława jest skazana na sukces" , autentycznie tak to się tłumaczy z niemieckiego :d i  przywieziony przez szefa z austriackich Alp :d :d :d Tak, jestem 8 lat u jednej babci i jest mi tu cudownie. Wiesz, jak się mieszka z normalnym człowiekiem na umyśle, to po co szukać szczęscia? Urządziłam sobie tutaj swoje życie. Chodziłam do szkoły, tańczyłam taniec brzucha w miejscowym Domu Kultury :d , duzo zwiedzałam (mam swoje auto na miejscu) i tak zleciało. Teraz mam turnusy krótsze, bo moja mama ma juz 82 lata i mnie po prostu potrzebuje (jestem jedynaczką), ale i tak zostanę u mojej babuleńki do końca. Jej końca oczywiscie:) Teraz juz nigdzie nie uczęszczam , poza zakupami, bo mi się zwyczajnie nie chce. Ot, starość nie radość :d 

• Lubię to 2

W dniu 12.10.2018 o 16:55, Emi86 napisał(a):

W mojej agencji kobiety, którym słabiej poszła weryfikacją mają 750 e

Rozwiń  

Promedica i wszystko jasne. To, że te kobiety tyle zarabiają na początek, to w sumie się nie dziwię, ale to ze tkwią w tej firmie miesiącami , a nawet latami za takie pieniądze, to nadziwić się nie  mogę! Wiesz, jak ktoś ma nóż na gardle, to pojedzie i za 750 euro, ale......nóż na gardle wieczny nie jest i nalezy jak najszybciej zmienic agencję i pracę!

• Lubię to 1

W dniu 12.10.2018 o 17:03, INEZ napisał(a):

A co jeszcze nie uwzględniła????:szok:;)

Rozwiń  

Nie pytałam, ale w sumie nie spodziewam się :d :d :d Co ja bym z tym majątkiem robiła? Mój majątek, babki majątek, no przecież byłabym narazona na łowców cudzych majątków :d :d :d 

• Lubię to 2

W dniu 12.10.2018 o 17:06, INEZ napisał(a):

Dla kogo póżno to póżno .Dla mnie już koniec dnia .Muszę się wcześniej dzisiaj położyć bo coś czuję przez skórę,że czeka mnie ciężka noc :(

Rozwiń  

To chyba mam grubsza skórę :haha: bo nie czuje ciezaru nadchodzacej nocy  

• Lubię to 1

W dniu 12.10.2018 o 17:03, Dodzisława napisał(a):

Kubeczek to ja juz dawno dostałam w prezencie. Ekstra z dedykacją,, Dodzisława jest skazana na sukces" , autentycznie tak to się tłumaczy z niemieckiego :d i  przywieziony przez szefa z austriackich Alp :d :d :d Tak, jestem 8 lat u jednej babci i jest mi tu cudownie. Wiesz, jak się mieszka z normalnym człowiekiem na umyśle, to po co szukać szczęscia? Urządziłam sobie tutaj swoje życie. Chodziłam do szkoły, tańczyłam taniec brzucha w miejscowym Domu Kultury :d , duzo zwiedzałam (mam swoje auto na miejscu) i tak zleciało. Teraz mam turnusy krótsze, bo moja mama ma juz 82 lata i mnie po prostu potrzebuje (jestem jedynaczką), ale i tak zostanę u mojej babuleńki do końca. Jej końca oczywiscie:) Teraz juz nigdzie nie uczęszczam , poza zakupami, bo mi się zwyczajnie nie chce. Ot, starość nie radość :d 

Rozwiń  

Super! wykorzystalaś ten czas bardzo dobrze,,szkoła ,taniec, itd, to się chwali, fajnie też ,że dobrze się tam czujesz ,,sama widzisz jak się spokojniej pracuje gdy atmosfera jest taka cieplutka,,tak trzymaj:tak:

• Lubię to 4

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

• Dodaj nową pozycję...