Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 5.10.2018 o 12:05, beatrix+ napisał(a):

Mam tylko nadzieję, że nie pomarli...;) 

Jest prawdą , że faktycznie dochodzę do siebie.

I tu muszę się pochwalić, że że względu mną moją otyłość choroby były.

Zniknęło nadciśnienie, astma, cukrzyca II typu, no i stawy kolanowe nie bolą..

Jeszcze tylko pik pik pik rwa kulszowa i kręgosłup..

A , że byłam na operacji zmniejszenia żołądkach, tak 30 kilosów na minusie!

Od razu mówię, że to dopiero początek mojej wałki i wiem, że łatwo nie będzie.

Ale jednak warto, bo kręgosłup i serce siadało..

Tak więc zachęcam wszystkich , którzy mają sami problemy lub kogoś w rodzinie, Walczcie o  swoje zdrowie!

NFZ refunduje operacje jeśli masz BMI 35,i choroby towarzyszące, lub 40 bez chorób.

Ale grubasy zawsze mają choroby..

Górna granica wieku to 60 lat.

3 dni i do domu wysyłają.

Bardzo dużo szpitali wykonują takie zabiegi..

Wrocław, Głogów, Zielona Góra, Poznań, Szczecin, Koszalin, Bydgoszcz, Łódź, Opole, Krakow, Jaworzno, Kielce, Warszawa, Słupsk, Lublin, Rzeszów... Zabrze i Katowice.

No..prawie cala Polska, bo przeca mamy chorobę cywilizacji..

Noo, to takie moje osobiste wyznanie, mimo, że Was nie znam, i nie będziemy się widzieć..

Ale ja nawet na ulicy jak widzę kogoś chorego na otyłość , to dodaję odwagi!

Noo, to teraz skoro się już wypowiadałam, to idę robić obiad.

Szpinak z kurczakiem, z filetami.?

Kocham!

Pokażę Wam jaką miałam gębę, gdy na operację jechałam.

I ostatnie.. jakieś 2 tygodnie temu.

IMG_20180604_061254.jpg

received_1905283986228360.jpeg

Rozwiń  

jestes WIELKA WOW!

dlatego ze opisalas siebie tak wprost

dlatego ze odwazylas sie tak wiele o sobie napisac ...a trudno o tak intymnych sprawach na wirtualnym portalu sie otwierac

no i dlatego ze dalas rade ze dalej walczysz ze slabosciami ze idziesz do przodu i budujesz swoje EGO 

trzymam kciuki i zycze naj...nie mialam az tak ekstremalnego problemu ale wiem ile kosztowalo mnie i nadal kosztuje...przyjazn z waga....z tabelami kalorii i zmiana nawykow ktore sa przeciez takie "smaczne"...ale zabojcze..

dziewczyno jestesm z ciebie dumna

• Lubię to 3
  • Zgadzam się 1

W dniu 5.10.2018 o 16:39, beatrix+ napisał(a):

No dobrą Robaczki!

To za tej mój powrót na łono szanownego grona, wypijmy łyczek naleweczki, co?

Na pierwszy ogień Dereniówka!

received_2133517080202675.jpeg

IMG_20180922_181914.jpg

Rozwiń  

piekny kolor a i  buteleczki robia wrazenie...za twoje zdrowie wzniose toast jeno woda zrodlana...musze miec umysl jasny i klarowny przy mojej pdp a po tak pieknym i smacznym zepewnie poczestunku chcialoby sie jeszcze i leglabym  w pieleszach o bozym swiecie nie wiedzac 

• Lubię to 4

W dniu 5.10.2018 o 16:53, Mirelka1965 napisał(a):

Teraz to już jesteś martwa....:lanie:  I nie odzywam się do ciebie....do jutra co najmniej...:przekleństwa:

Rozwiń  

Nie denerwujemy się ...spokojnie . Udajemy , że nie widzimy . Nie będzie klakierow ...znudzi się szczucie ...;)

W dniu 5.10.2018 o 16:56, lucyna.beata napisał(a):

nie badz taka....nie wstyd ci??:haha:

Rozwiń  

A co Lucynka z Beatka będzie dyrygowala Mirelka ? ...Chce bić ...niech bije ...ulży sobie  ...bidulka...pomogę jej nawet  :ostrzegam:

Edytowane przez Baśka powtarzająca się

W dniu 5.10.2018 o 17:03, lucyna.beata napisał(a):
  W dniu 5.10.2018 o 17:00, ORIM napisał(a):

A co to za psiury ? :haha: To nie powód aby sie nie odzywac.Ładniejsze przy autostradzie sprzedaja :haha:

Rozwiń  

Przeczytałam PISIORY:trele:

Rozwiń  

• Lubię to 2

poczytala popisala...czas zmienic toranage...niech se idzie chlop pierdol...c sie na troche ..w koncu noce sa jego...

dziekuje za lampke nalewki...wezme jednak ze soba  i na sen spokojny lykne...bedzie jak znalazl bo nade wszystko potrzebuje dzisiaj odprezenia...myslalam ze rower mne rozladuje ale niestety...cisnienie mi skoczylo ...nerwy...

ale woda woda woda i herbatka z brzozy dzialaja cuda

wiecie ze leki na cisnieni odstawilam rok temu:oklaski: i czuje sie swietnie dopiero dzisiaj mnie cisnienie podniesli ale to juz...inna historia:przekleństwa:

milego piatkowego wieczoru zycze moi drodzy

• Lubię to 2

W dniu 5.10.2018 o 17:05, Baśka powtarzająca się napisał(a):

A co Lucynka z Beatka będzie dyrygowala Mirelka ? ...Chce bić ...niech bije ...ulży sobie  ...bidulka...pomogę jej nawet  :ostrzegam:

Rozwiń  

ona soba dyrygowac nie da...ja co najwyzej moge sprobowac przemowic do rozsadku ze za grzybusie nie warto...

nie mam takich zapedow ...nie ten charakter...lubie dyplomacje albo zjadliwy dowcip

a mirelka mnie zna dosc dobrze wiec spoko

moze lepiej pokibicowac kolezance to jakas porcyjka smazonki skapnie:haha:

• Lubię to 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

• Dodaj nową pozycję...