Skocz do zawartości

• Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Nie otrzymałaś wynagrodzenia ? Gdzie zgłosić :)

Udostępnij

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Gość Ewa Gaik,

Rekomendowane odpowiedzi

18 godzin temu, Joker napisał(a):

@Michał859, przeczytaj ten wątek, ale u Ciebie to sprawa nie samego wynagrodzenia, ale zapisanej w umowie kary.

Nie wiem o co wam wszystkim chodzi.

Dorosły człowiek podpisał umowę i teraz ma pretensje, że ktoś korzysta z jej zapisów. Ludzie!!! Trzeba myśleć przed a nie jak 18-latka po. Olać 500 euro i wyciągnąć wnioski tzn. czytać umowy i negocjować zapisy! A olać, bo stracisz więcej kasy i zdrowia niż wygrasz i ściągniesz. Nauka kosztuje i tak trzeba to potraktować.

Dla jasności! Piszę to będąc po Twojej stronie.    

14 minut temu, Gość Qra napisał(a):

Nie wiem o co wam wszystkim chodzi.

Dorosły człowiek podpisał umowę i teraz ma pretensje, że ktoś korzysta z jej zapisów. Ludzie!!! Trzeba myśleć przed a nie jak 18-latka po. Olać 500 euro i wyciągnąć wnioski tzn. czytać umowy i negocjować zapisy! A olać, bo stracisz więcej kasy i zdrowia niż wygrasz i ściągniesz. Nauka kosztuje i tak trzeba to potraktować.

Dla jasności! Piszę to będąc po Twojej stronie.    

Znasz kogoś, kto renegocjował umowę, jakiej treści nastąpiła zmiana i z którą agencją?

22 minuty temu, Gość Qsi napisał(a):

Znasz kogoś, kto renegocjował umowę, jakiej treści nastąpiła zmiana i z którą agencją?

Kurtyna.

Tak, siebie. Zawsze mówię co mi się nie podoba i proszę o zmianę. Raz poprawią, raz machnę ręką, raz nie podpisuję. Tak czy inaczej jadę wiedząc co jest w umowie i nie udaję później zdziwionej i oszukanej.

Nie zgłaszacie swoich uwag to macie jak macie tylko po co później krzyczycie, że oszukują? Spróbujcie, bo to nie boli. 

Chłop podpisał, że musi przyjąć jedną z zaproponowanych mu ofert i żadnej nie przyjął. Dostał karę zgodnie z tym na co się zgodził. Jak się zgodził to powinien wybrać jedną ofertę i kary by nie było. Czego wy nie rozumiecie. Ktoś tam pisał, że powinien być dopisek, że oferta będzie w tej samej stawce i do tej samej liczby pdp. 

Spróbujcie - to nie boli.

3 godziny temu, Gość Qra napisał(a):

Kurtyna.

Tak, siebie. Zawsze mówię co mi się nie podoba i proszę o zmianę. Raz poprawią, raz machnę ręką, raz nie podpisuję. Tak czy inaczej jadę wiedząc co jest w umowie i nie udaję później zdziwionej i oszukanej.

Nie zgłaszacie swoich uwag to macie jak macie tylko po co później krzyczycie, że oszukują? Spróbujcie, bo to nie boli. 

Chłop podpisał, że musi przyjąć jedną z zaproponowanych mu ofert i żadnej nie przyjął. Dostał karę zgodnie z tym na co się zgodził. Jak się zgodził to powinien wybrać jedną ofertę i kary by nie było. Czego wy nie rozumiecie. Ktoś tam pisał, że powinien być dopisek, że oferta będzie w tej samej stawce i do tej samej liczby pdp. 

Spróbujcie - to nie boli.

W której agencji poprawili raz?

12 godzin temu, Gość Pytanko napisał(a):

W której agencji poprawili raz?

Kiedyś w Pronoblu podważyłem kary i mi to usunęli.  W obecnej agencji był zapis, że zwracają za przejazd po przepracowaniu pełnych dwóch miesięcy na co się nie zgodziłam, bo potem miałabym taki problem jak Michał, że przez kilka dni ktoś by mi zabrał tyle kasy. Jak masz dobry język, doświadczenie i referencje to załatwisz więcej niż myślisz. Jak podchodzisz na kolanach to tak cię traktują. Jak można godzić się podpisywać na siebie wyrok. Dla mnie 500 euro to za dużo żeby odpuszczać.