Skocz do zawartości

Czy jesteście lojalne wobec 1 agencji?

Gość Małgośka
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Małgośka

Hej, witam wszystkich. Przychodzę z pytaniem o lojalność, bo dzisiaj powiedziałam agencji, że czekam na oferty od 2 innych firm i paniusia powiedziała mi, że w takim razie oni nie będą mnie polecać, bo to nie konkurs. Ale nas do konkursu to chętnie wciąga jedna z drugą i podopieczna wybiera sobie z kilku profilów.

Czy wy aplikujecie tylko do 1 agencji??? Czy to ja jestem dziwna, że zawsze startowałam do kilku agentur , żeby wyjechać szybciej i wybrać najlepszą stawkę. Przecież jedna pogrywa, że nic więcej dla mnie nie ma i czy biorę to co jest. Jak jest u was?

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość Marzena B.

Nie myśl o lojalności, bo agencja rozczulać się nad Tobą nie będzie! Patrz na kasę i żeby ci było dobrze bo to my ciągniemy ten wózek a na przyszłość się nie chwal, bo oni chcą mieć nas na wyłączność bo tak im łatwiej ale to my czekamy aż senioritka się określi i łaskawie ogłosi swój werdykt i za czekanie czyli lojalność jakoś nam nie płacą.

M.

Słusznie. Traktuję agencje tak jak one traktują nas. Poprosiłem kiedyś o zdjęcia pokoju, bo opis tej dziury wzbudził mój niepokój to usłyszałem, że rodo nie pozwala. Widziałem ogłoszenia w których dom podopieczneh jest pokazany także w środku więc się da. 

W dniu 14.06.2022 o 07:14, Gość KasM napisał:

Kiedyś miałam akcept jednoczesny w trzech agencjach!!! Już nie raz czekałam na akcepty po kilkanaście dni i powiedziałam dość. Jak zaczną płacić za gotowość to niech oczekują lojalności

Jednego nie rozumiem:po każdym zleceniu składasz wymówienie? Przecież składki w ZUS - ie "nie pozwalają" na pracę w kilku agencjach. Nie ogarniam... 🤔. Tak czy inaczej-jest to idealne wyjście. Tylko jak to zrobić aby nie było bajzlu "w papierach zusowskich"? 

21 minut temu, Gość Gość 3 napisał:

Akceptacja jednocześnie w trzech agencjach nie oznacza przecież wyjazdu na trzy zlecenia,  to chyba logiczne , że wybiera się jedno najlepsze. 

Nie zrozumiałaś-(eś) pytania:chodzi o ZUS! 

44 minuty temu, Gość Gość napisał:

Nie zrozumiałaś-(eś) pytania:chodzi o ZUS! 

Zrozumiałam post gościa KasM , bo miałam podobną sytuację-  Akceptacja jednocześnie w trzech agencjach , lojalnie uprzedzałam agencję , że czekam na akceptację rodziny z innej agencji. Przecież to oczywiste , że nie pojadę na wszystkie trzy zlecenia na raz. Co ma do tego ZUS?

Praca na  zleceniu z inną firma podczas umowy z  agencja wymaga jej zgody ale z reguły nie ma przeszkód aby rozwiązać umowę na przykład za porozumieniem stron albo po dwutygodniowym okresie wypowiedzenia i można jechać z inną agencja. Poprzednia agencja po rozwiązaniu umowy nie płaci składek do ZUS , nie ma żadnego bałaganu

@Gość Gość 3 no to doprecyzuję moje pytanie: np. nie chcę wypowiadać umowy z dotychczasową agencją a zobaczyłam ciekawe ogłoszenie z innej. Wiem, że na "niemieckich warunkach" nie byłoby problemu ale na polskich-już tak. Czyli:muszę pożegnać jedną agencję aby wyjechać z kolejną. Czy czegoś nie wiem 🤔

8 godzin temu, adamos6 napisał:

lojalnym można być wobec kogoś jeżeli ten ktoś jest lojalny,takie jest moje zdanie.

Kiedyś usłyszałam, że wybrzydzam i że jak nie to na moje miejsce jest setki pań. Tak o nas właśnie myślą. 

46 minut temu, Gość Anka napisał:

Kiedyś usłyszałam, że wybrzydzam i że jak nie to na moje miejsce jest setki pań. Tak o nas właśnie myślą. 

46 minut temu, Gość Anka napisał:

Myślą o nas tak : baby siłą oderwane od pługa.... Słyszałam to określenie od gówniary - wróć! - od pracownicy agencji. Ciekawe czy ona sama i jej koleżanki nie zostawiają na przyzbie gumiaków po wyjściu z obory😂.

W dniu 8.11.2022 o 06:15, Gość Gość napisał:

Tylko jakoś wątpię w zgodę na wyjazd z potencjalną "konkurencją". Niemniej jednak dziękuję za odpowiedź. 

Nie mogą zabronić!!!!! Dziewczyny! Możecie mieć nawet 100 umów. Wyłączność to można mieć na kontraktach za gruba kasę. Nie dajcie się robić w konia.

10 minut temu, Gość Ala napisał:

Nie mogą zabronić!!!!! Dziewczyny! Możecie mieć nawet 100 umów. Wyłączność to można mieć na kontraktach za gruba kasę. Nie dajcie się robić w konia.

Teoretycznie tak , ale jeśli podpisze się umowę , gdzie jest punkt o zakazie pracy u konkurencji to niestety nie. 

Nie wiem po co sobie komplikować sprawy , można przecież rozwiązać umowę zgodnie z terminem wypowiedzenia albo za porozumieniem stron. Zresztą po co podpisywać umowy na długie terminy ? Ja teraz podpisuję tylko na czas zlecenia  , zlecenie się kończy i mogę pracować z inną firmą i kiedy chcę.  W innej branży i w Polsce sytuacja jest inna , mogę mieć i trzy zlecenia jednocześnie - dwa dni tu , trzy dni gdzieindziej   , ważne tylko abym się wyrobiła terminowo z każdym ze zleceniodawców. 

Jak się nie walczy o swoje  i cicho siedzi to biurwy dają co najgorsze. Odkąd zrobiłam 2 awantury to już dwa razy się zastanawiają zanim mi coś zaproponują a to tylko dlatego, że mam dobry język bo inaczej miałyby mnie gdzieś. 

W dniu 7.11.2022 o 16:29, Gość Gość napisał:

@Gość Gość 3 no to doprecyzuję moje pytanie: np. nie chcę wypowiadać umowy z dotychczasową agencją a zobaczyłam ciekawe ogłoszenie z innej. Wiem, że na "niemieckich warunkach" nie byłoby problemu ale na polskich-już tak. Czyli:muszę pożegnać jedną agencję aby wyjechać z kolejną. Czy czegoś nie wiem 🤔

Tak by było najlepiej, chociaż ja kiedyś dostałam wezwanie do zusu, żeby się wytłumaczyć jak godzę pracę z dwóch agencji, bo obie agencje złożyły wniosek o A1. Pojechałam wytłumaczyłam, że raz jadę z jednej agencji, a raz z drugiej i o dziwo problemu nie było. Na adres domowy otrzymałam A1z obu agencji z adnotacją, że mam powiadomić podmioty, które o nie występowały. 

Wydaje mi się, że problem jest wtedy jak Twoja agencja odprowadza składki do Zusu w czasie jak jesteś w Polsce, a może i to nie stanowi problemu. 🤔

W dniu 11.11.2022 o 19:05, INEZ napisał:

Wydaje mi się, że problem jest wtedy jak Twoja agencja odprowadza składki do Zusu w czasie jak jesteś w Polsce, a może i to nie stanowi problemu.

Problem polega na tym, że jak podpiszesz kilka umów to płaci tylko ta pierwsza i żadna nie chce być tą pierwszą bo przecież możesz im uciec. W przyszłym roku już wszystkie umowy będą ozusowane.

Jedyny problem jest wtedy kiedy jest już polecenie i to jest dyskusyjne, bo rodzina wybiera opiekunka która nagle się rozmyśla i agencja szuka kogoś innego lub traci zlecenie. To problem jednak agencji bo niech płacą to mogą wymagać.

7 godzin temu, Gość Aga napisał:

Problem polega na tym, że jak podpiszesz kilka umów to płaci tylko ta pierwsza i żadna nie chce być tą pierwszą bo przecież możesz im uciec. W przyszłym roku już wszystkie umowy będą ozusowane.

Jedyny problem jest wtedy kiedy jest już polecenie i to jest dyskusyjne, bo rodzina wybiera opiekunka która nagle się rozmyśla i agencja szuka kogoś innego lub traci zlecenie. To problem jednak agencji bo niech płacą to mogą wymagać.

No nie tak do końca. Kiedyś miałam podpisaną umowę z jedną agencją i ta druga naciskała na to żebym rozwiązała umowę z tą pierwszą. 

Każda agencja chce być tą jedyną, wiadomo dlaczego.