Skocz do zawartości

Forumowa płytoteka :)

Gość aga
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

38 minut temu, Gość Jesieniara napisał(a):

Źle się pisze, spowalnia  gdy leci na górze pasek z ofertami agencji.

Codziennie  rano piję mocnego " szatana". A dziś nie wiem dlaczego pomyślałam dokładnie o takiej kawie " z pazurem". Dziwne...

Kawa bez dodatków zdrowsza. Nie dawno słyszałam o kobiecie , która skończyła 105 lat a jej recepta na długowieczność to właśnie kawa , piwo i brak męża czyli jestem na dobrej drodze hehe chociaż zimne piwo 🍺 lubię tylko w lecie.

Refleksyjne utwory dziś zapodaleś. Johnny Cash kojarzy mi się z muzyką Country.

.A ja mam coś takiego. Słyszałam już nie raz  , nawet dziś po drodze ale wcześniej nie widziałam a tu proszę - mrocznie  🖤😁.

Piątunio a czasu  zawsze brak!

Kiedyś też piłem takie poranne szatany , odkąd nauczyłem się pić kawę to było tego dużo i zawsze mocno 😁 

od jakiegoś czasu delektuje się kawą - znalazłem kilka gatunków ( mieszanek ) które mi kubki smakowe bardzo „radują” nadal mocna espresso ️ 

Co do mrocznej strony muzyki …

hmmm… inny mrok mam upodobany ( bardziej zafiksowany) 🤪 

lata temu np.

„… a lalki tańczą na dworze Karmazynowego Króla”

Albo …

Edytowane przez Waldi

Gość Jesieniara
6 minut temu, Waldi napisał(a):

Kiedyś też piłem takie poranne szatany , odkąd nauczyłem się pić kawę to było tego dużo i zawsze mocno 😁 

od jakiegoś czasu delektuje się kawą - znalazłem kilka gatunków ( mieszanek ) które mi kubki smakowe bardzo „radują” nadal mocna espresso ️ 

Co do mrocznej strony muzyki …

hmmm… inny mrok mam upodobany ( bardziej zafiksowany) 🤪 

lata temu np.

„… a lalki tańczą na dworze Karmazynowego Króla”

Znam. Czasem  slucham  Epitafium.  

Inna wersja 

A teraz już pędzę! Miłego dnia

2 godziny temu, Gość Jesieniara napisał(a):

.A ja mam coś takiego. Słyszałam już nie raz  , nawet dziś po drodze ale wcześniej nie widziałam a tu proszę - mrocznie  🖤😁.

Posłuchałem - lepiej słuchać bez obrazu 😜. Wolę własną wyobraźnię do słuchanej muzyki. Na marginesie coś mi ten  utwór przypomina … 

Mam to na końcu ucha… cóż, nie teraz 

wrzucę jak sobie przypomnę 👍

Godzinę temu, Gość Jesieniara napisał(a):

Znam. Czasem  slucham  Epitafium.  

Inna wersja 

A teraz już pędzę! Miłego dnia

👍🙂

Gość Jesieniara
3 godziny temu, Waldi napisał(a):

Posłuchałem - lepiej słuchać bez obrazu 😜. Wolę własną wyobraźnię do słuchanej muzyki. Na marginesie coś mi ten  utwór przypomina … 

Mam to na końcu ucha… cóż, nie teraz 

wrzucę jak sobie obraz przypomnę 👍

👍🙂

Ja też wolę  ten utwór bez obrazu. Nie chodzi nawet o sam obraz, po prostu lepiej brzmi.  King Crimson znam tylko dwa utwory Schizofrenicy i Epitafium a przecież nagrali nie jeden album. Napisałam że czasem slucham Epitafium ale to może raz w roku, jak ktoś przypomni. Trochę smutny i ponury. Ktoś może pomyśleć że słucham samych ponurych mroczności jak jakaś zmora hehe. Znam zresztą osoby słuchające gothyku  itp ale naprawdę mają duże poczucie humoru😀

Zakręcony  ten dzień. Chyba jeszcze  dziś mecz będę oglądać.

A to też po drodze leciało :))   

Gość Jesieniara
4 godziny temu, Gość Jesieniara napisał(a):

Ja też wolę  ten utwór bez obrazu. Nie chodzi nawet o sam obraz, po prostu lepiej brzmi.  King Crimson znam tylko dwa utwory Schizofrenicy i Epitafium a przecież nagrali nie jeden album. Napisałam że czasem slucham Epitafium ale to może raz w roku, jak ktoś przypomni. Trochę smutny i ponury. Ktoś może pomyśleć że słucham samych ponurych mroczności jak jakaś zmora hehe. Znam zresztą osoby słuchające gothyku  itp ale naprawdę mają duże poczucie humoru😀

🙋

W przerwie meczu - na nawet dobrym poziomie Kibice trochę nadzieją i nie tylko nakręceni😁.

A inni potrzebują spokoju i wyciszenia.

Utwór The Black Keys fajny, energetyczny, lubię słuchać w samochodzie ( tekst  tu spielt keine Rolle)-żeby nie było 😉

To teraz spokojnie...

🙋

46 minut temu, Kolodko napisał(a):

Poproszę o ogień

Piękna kobieta - fajny chociaż smutny film 🙂

6 godzin temu, Gość Jesieniara napisał(a):

Fajne to - nie słyszałem 😁 fajne … energetycznie to przypomina mi się Bruce Springsteen. Jakimś fanem jego nie jestem, ale na koncertach taki właśnie energetyczny był 

np tu

A teraz, po pracowitym dniu,  zamykam już oczy.
Słysząc partię oboju, czuję woń Maleny, niesioną forpocztą, północno-zachodnim wiatrem.
Ulotność zapachu, w końcówce utworu przejmuje i wygasza altówka.
A wszystko od początku do końca, podparte jednonutową partią kontrabasów, nawigujàcà wyobraźnię po horyzont.
Doskonale

2 minuty temu, Kolodko napisał(a):

Słysząc partię oboju, czuję woń Maleny, niesioną forpocztą, północno-zachodnim wiatrem.
A wszystko od początku do końca, podparte jednonutową partią kontrabasów, nawigujàcà wyobraźnię po horyzont.
Doskonale

Ja tez czuję woń z kuchennego topiku😂Nie wybaczę🍽

Na dobranoc - z listy moich ulubionych 

5 minut temu, Kolodko napisał(a):

Doskonale

No to wkładam słuchawki 😁

3 minuty temu, Waldi napisał(a):

Na dobranoc - z listy moich ulubionych 

No to wkładam słuchawki 😁

👍

IMG_4735.png

Już się pewnie powtarzam 🤣

Kocham muzykę - Ennio - dla mnie podajże najpiękniejszy kawałek … filmowo 

Już się pewnie powtarzam 🤣

Kocham muzykę - Ennio - dla mnie podajże najpiękniejszy kawałek … filmowo 

Gość Jesieniara

Kto tak pięknie gra?😀 

Na pocieszenie po meczu może być . Takiego mocnego przyziemienia 5:1 nikt się nie spodziewał.

Powiększyła się lista moich ulubionych utworów ." Mam na niej juz inny utwor  Davida Gahana. "Metal Heart" Będzie Beyonce .

Film "Malena" może kiedyś obejrzę. Nie za bardzo interesują mnie takie historie, za mało sentymentalna może jestem? Młodzieńcze zauroczenia miał chyba każdy. Jako małolata  zadurzylam się po uszy w starszym o 7 lat koledze brata. Po latach kiedy się spotkaliśmy powiedział , że to zauważył. Dobrze , że mnie wtedy nie wyśmiał:)) A  do mnie jak do  Maleny wzdychał sąsiad studencik. Nie miał dziewczyny. Mogłam być pierwsza:)) Ale...nie chciałabym🤭.

Ennio Morricone i podobnej lubię słuchać w wolnej chwili. Na razie wszystkie atrybuty Jesieniary leżą  i czekają:m.in książki, puszysty kocyk . Nie dawno słuchałam muzyki ale filmu nie polecam chyba, że ktoś lubi horrory. -" The Retaliators" - wielu wykonawców.

W samochodzie każdy słucha innej muzyki. Jednym mocna " rąbanka" hard rockowa pasuje inny staranowałby wszystko po drodze a pasażer wiałby w szczere pole.😀 Ja slucham  różnej zależy od nastroju.

Dziś jadę z "młodym" . Ale nie ma ze starą matką konfliktu w tym temacie na pewno. 

Robert Plant tu ostatnio  z wyglądu jakiś sterany życiem i smętny Ma swoje lata co prawda ale inni też nie najmłodsi lepiej się prezentują.

Jethro Tull i starszy juz Anderson. Nadal grają jak się okazało .Będą w Bremie 27 listopada. Ktoś kto tam na stałe ma już bilet i pójdzie.

Miłego weekendu. Do kiedyś tam...

Gość Jesieniara
2 minuty temu, Gość Jesieniara napisał(a):

Kto tak pięknie gra?😀 

Na pocieszenie po meczu może być . Takiego mocnego przyziemienia 5:1 nikt się nie spodziewał.

Powiększyła się lista moich ulubionych utworów ." Mam na niej juz inny utwor  Davida Gahana. "Metal Heart" Będzie Beyonce .

Film "Malena" może kiedyś obejrzę. Nie za bardzo interesują mnie takie historie, za mało sentymentalna może jestem? Młodzieńcze zauroczenia miał chyba każdy. Jako małolata  zadurzylam się po uszy w starszym o 7 lat koledze brata. Po latach kiedy się spotkaliśmy powiedział , że to zauważył. Dobrze , że mnie wtedy nie wyśmiał:)) A  do mnie jak do  Maleny wzdychał sąsiad studencik. Nie miał dziewczyny. Mogłam być pierwsza:)) Ale...nie chciałabym🤭.

Ennio Morricone i podobnej lubię słuchać w wolnej chwili. Na razie wszystkie atrybuty Jesieniary leżą  i czekają:m.in książki, puszysty kocyk . Nie dawno słuchałam muzyki ale filmu nie polecam chyba, że ktoś lubi horrory. -" The Retaliators" - wielu wykonawców.

W samochodzie każdy słucha innej muzyki. Jednym mocna " rąbanka" hard rockowa pasuje inny staranowałby wszystko po drodze a pasażer wiałby w szczere pole.😀 Ja slucham  różnej zależy od nastroju.

Dziś jadę z "młodym" . Ale nie ma ze starą matką konfliktu w tym temacie na pewno. 

Robert Plant tu ostatnio  z wyglądu jakiś sterany życiem i smętny Ma swoje lata co prawda ale inni też nie najmłodsi lepiej się prezentują.

Jethro Tull i starszy juz Anderson. Nadal grają jak się okazało .Będą w Bremie 27 listopada. Ktoś kto tam na stałe ma już bilet i pójdzie.

Miłego weekendu. Do kiedyś tam...

A to już inna muzyka bardziej do  posłuchania na wieczór jeszcze hurtem zapodam

🙋

Gość Jesieniara
2 godziny temu, Gość Jesieniara napisał(a):

A to już inna muzyka bardziej do  posłuchania na wieczór jeszcze hurtem zapodam

🙋

Muzyka jak muzyka, ballada, po angielsku brzmi zwyczajnie. Wykonuje grupa rockowo folkowa ale zapomniałam że jest tam przecież oprócz Johna Portera Nergal a on wiadomo  jakie ,,"środki artystyczne" stosuje aby zaszokować. . Nie pomyślałam że ktoś sobie przetłumaczy a po polsku brzmi dziwnie tak w skrócie mówiąc . Normalnie  ten utwór leci  w biały dzień w różnych stacjach radiowych  , nikt się nie gorszy ale tu na forum wszystko się tłumaczy dosłownie i ocenia. Niby anonimowo to powinnam mieć gdzieś, ale  głupio mi teraz.  . A może niepotrzebnie się przejmuję? Ktoś inny pewnie miałby to w d.....ie.

Konta sto lat nie używałam, nie wiem jak to zrobić żeby to  wykasować.

Może @Joker  mógłby pomóc.? 

35 minut temu, Gość Jesieniara napisał(a):

Muzyka jak muzyka, ballada, po angielsku brzmi zwyczajnie. Wykonuje grupa rockowo folkowa ale zapomniałam że jest tam przecież oprócz Johna Portera Nergal a on wiadomo  jakie ,,"środki artystyczne" stosuje aby zaszokować. . Nie pomyślałam że ktoś sobie przetłumaczy a po polsku brzmi dziwnie tak w skrócie mówiąc . Normalnie  ten utwór leci  w biały dzień w różnych stacjach radiowych  , nikt się nie gorszy ale tu na forum wszystko się tłumaczy dosłownie i ocenia. Niby anonimowo to powinnam mieć gdzieś, ale  głupio mi teraz.  . A może niepotrzebnie się przejmuję? Ktoś inny pewnie miałby to w d.....ie.

Konta sto lat nie używałam, nie wiem jak to zrobić żeby to  wykasować.

Może @Joker  mógłby pomóc.? 

Ty się niczym nie przejmuj - tu jest miejsce gdzie można się wypowiedzieć na każdy temat  😁

Pisalas o sobie - że byłaś tu kiedyś pod nickiem - nie jest to o tyle ważne czy jesteś gość czy nie, ciekawy jestem tylko czy wymienialiśmy się już kiedyś wypowiedziami na forum jak byłaś (…) … jakoś trudno mi odgadnąć - może to przed  moim pierwszym logowaniem ? I nie mieliśmy okazji 🤪.

Bylo onegdaj w czasach ciekawych i intensywnych na forum dużo postów i na kawie i muzyce … ale to już było , się ludzie starzeją 🤣 chyba …

Na marginesie Malena to dramat i pozorne zajawki z teledysku nie oddaja treści . Ten obraz warto zobaczyć i nie tylko przez pryzmat aktorki, która gra świetnie, ale czasów i niskich pobudek ludzi w tej społeczności… a wszystko  przez jej urodę.

świetne kino - ludzka zawiść, zazdrość, pożądanie, pycha…

To nie jest topik filmowy, ale lubię bardzo muzykę filmową 😁

Gość Jesieniara

"Ty się niczym nie przejmuj - tu jest miejsce gdzie można się wypowiedzieć na każdy temat " 😁

Uff... Dzięki. Myślałam że z powodu jakiejś tam ballady będę potępiona na wieki.

Problem w tym że ja  nie utożsamiam się z tym utworem. Słuchałam parę razy nie wsłuchując się w treść, nie tłumacząc po polsku.

Pisałam już kiedyś , że są osoby, które czytają to forum , znają mnie  no i otrzymałam wiadomość z pytaniem co mi odwaliło żeby takie szatanizmy tu wstawiać? A zawsze podoba im się mój" Music":)). Dlatego znów tu wlazłam , pewnie mają rację.

Miałam dwa Nicki. Z tym drugim mało  się udzielalam. Było tu kiedyś dużo forumek z tamtego forum i z tego. Potem się tu pojawiła inna ekipa ale tamtych i mnie już tu nie było.  W ogóle nie wchodziłam na żadne fora, czasem tu zaglądałam do Płytoteki. Czytałam że chciałbyś aby tu wrócili niektórzy forumowicze, to przyszłam :)). 

Popsulam sobie humor  na sobotę.Ech...Trudno

Gość Jesieniara

Teraz "dla odkupienia" coś z aniołem w tytule, co mi na szybko przyszło do głowy.

Zawsze muszę coś namotać😁. Ale faktycznie nie ma czym się przejmować. Forumy sobie a życie sobie.  Miłego wieczoru.

A film w takim razie chętnie obejrzę.

3 godziny temu, Gość Jesieniara napisał(a):

"Ty się niczym nie przejmuj - tu jest miejsce gdzie można się wypowiedzieć na każdy temat " 😁

Uff... Dzięki. Myślałam że z powodu jakiejś tam ballady będę potępiona na wieki.

Problem w tym że ja  nie utożsamiam się z tym utworem. Słuchałam parę razy nie wsłuchując się w treść, nie tłumacząc po polsku.

Pisałam już kiedyś , że są osoby, które czytają to forum , znają mnie  no i otrzymałam wiadomość z pytaniem co mi odwaliło żeby takie szatanizmy tu wstawiać? A zawsze podoba im się mój" Music":)). Dlatego znów tu wlazłam , pewnie mają rację.

Miałam dwa Nicki. Z tym drugim mało  się udzielalam. Było tu kiedyś dużo forumek z tamtego forum i z tego. Potem się tu pojawiła inna ekipa ale tamtych i mnie już tu nie było.  W ogóle nie wchodziłam na żadne fora, czasem tu zaglądałam do Płytoteki. Czytałam że chciałbyś aby tu wrócili niektórzy forumowicze, to przyszłam :)). 

Szatanizmy?haha spłakałam się wiec nie skomentuje.Nic sie nie martw ,uwagi są zawsze  no w końcu to bardzo powazna kwestkia z piekla rodem 😂

Poza tym obojetnie jakie forum  to żadne dla mnie miejsce do zwierzeń. Ja tego w realu nie robie zbyt często a co dopiero tu.Taka jestem nieufna zołza.Nawet bys nie pomyślala spotykając mnie.Mowie i piszę tyle ile chce, tak dla zdrowotności.Są jednak 3 osoby  ktore wiedzą grubo ponad normę . Są to szczegolne Persony i tak niech zostanie 😉😇

Niedziela wszak za pasem😇

Sport - to jest bardzo dobry sposob na rywalizację, Topik muzyczny - nie

Przypominam, że twórcą topiku muzycznego nie jestem, ale czynnym i bardzo zaangażowanym od początku użytkownikiem. Dlatego też prosiłbym nie zepsuć go personalnymi wędrówkami (kto co komu, jak kto kogo zrozumiał itd…) Muzyka się obroni . Rozumienie jej to zupełnie inna i bardzo indywidualna sprawa. 

proszę nie zepsuć tego topiku jak onegdaj w awanturze przy stoliku kawowym v1 czy v2 ( ponoć byla zadyma - nie było mnie tu jeszcze, ale byłem ciekaw skąd te wykluczenia w nickach ) , odeszło wiele wartościowych postaci stąd tam …24,  albo w niebyt, w eter?. Szkoda. 

Internet założyła garstka młodych ludzi by dzielić się swoimi doświadczeniami.

Teraz to miejsce spotkań.

A dla Nas na banicji poza domem jedyne miejsce gdzie można pogadać ( nie licząc rodziny przez kamerkę ) siedząc po tzw. pracy - w swoim „składziku na mopy”

Wchodzi się do cyberświata jeżeli jest w nim coś interesującego, jeśli nie ma - to się omija. 
Ale to relacje ludzi - fajne i zdrowe mają moc przyciągania .

Tego nam wszystkim o drugiej w nocy życzę z muzycznym pozdrowieniem 

3 godziny temu, Amaranta napisał(a):

Szatanizmy?haha spłakałam się wiec nie skomentuje.Nic sie nie martw ,uwagi są zawsze  no w końcu to bardzo powazna kwestkia z piekla rodem 😂

Hmmm….

….można inaczej , prościej piękne to piękne , nie podoba się nie ładne ?  - to piękne inaczej 

Fajny utwór usłyszałem w swoim samotnym wieczorze filmowym będąc gdzieś na poddaszu bawarskiej chatki 

7 godzin temu, Gość Jesieniara napisał(a):

Nadal twierdzę że można się tu w każdym temacie wypowiadać, muzyka daje nam pełne pole manewru - bo swej mądrości opowiada o Nas, wadach i zaletach …

Wiec opowiadajmy o Nas, co nam sprawia przyjemność, a co napawa smutkiem, Tu - muzycznie 

Gość Jesieniara
12 godzin temu, Amaranta napisał(a):

Poza tym obojetnie jakie forum  to żadne dla mnie miejsce do zwierzeń. Ja tego w realu nie robie zbyt często a co dopiero tu.Taka jestem nieufna zołza.Nawet bys nie pomyślala spotykając mnie.Mowie i piszę tyle ile chce, tak dla zdrowotności.Są jednak 3 osoby  ktore wiedzą grubo ponad normę . Są to szczegolne Persony i tak niech zostanie 😉😇

Niedziela wszak za pasem😇

Z najnowszych ogłoszeń parafialnych:-))

Moja"cenzorka  już to oglądała i się raduje😀 Wszystko zatem wyjaśnione i wybaczone zostało. Zaskoczyła mnie reprymendą bo choć światopogląd znam to wiem że nie słucha  wyłącznie Arki Noego stąd zainteresowanie tą nieszczęsna balladą.

Może spodoba jej się System of  A Down i " Vicinity od Obscenity"😜 Nie wqurza chyba tylko głuchego.

Kobieta w pracy,  miejsce już nie takie lajtowe jak wcześniej a do domu dopiero za miesiąc. To m.in powód że mi się oberwało. No niech jej będzie. Zgadzam się że forum to nie miejsce na zwierzenia, czasem niepotrzebnie coś się o sobie  napisze. Więcej o mnie wiedzą osoby, które znam osobiście ale to nie znaczy że ze wszystkiego się zwierzam. Mam tu na myśli koleżanki po fachu. Do  tego aby o wszystkim  pogadać mam zaufanych ludzi w realu. 

A czas w domu szybko leci.  Dobrze się nawet trochę ponudzić i "odparować ' -gdzieś czytałam i spodobało mi się to określenie.

Cieszę się bo do pracy  w Niemczech albo może gdzieś indziej dopiero po "sześciu królach" najwcześniej to jeszcze sporo tego czasu zostało.

Postanowiłam trochę zmienić  gatunek muzyki do słuchania. Tylko Boogie do ćwiczeń zostaje.💃  A potem moze będzie chillowanie albo Jazz🎷

Z dobrym słowem na niedzielę  i nie tylko 🍂

4 godziny temu, Kolodko napisał(a):

Która lepsza?

Mam dylemat kilkadziesiąt już lat.

Która lepsza ? Nie wiem. Mi  bardziej odpowiada Jennifer - jej głos jest dla mnie bardziej wyrazisty… i w mojej ocenie jest ładniejsza 😜