Skocz do zawartości

Czy w Niemczech zmieni się prawo dla agencji i opiekunów?

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, Heidi napisał:

Jestem bardzo ciekawa zakończenia :)

42 tys euro to sporo pieniędzy :oklaski:

Nic się nie zmieniło dla nas i nie zmieni. Nadal niektórzy opiekunowie pracują prawie 24 h czyli bez przysługującej nam codziennie conajmniej 2 godzinnej przerwy. O wolnym dniu to nawet szkoda wspominać :(

Jestem zła a nawet wściekła no ale cóż można było się spodziewać, że tak będzie. Nie chcę już się powtarzać, napisze tylko tyle, że jak nie będziemy się szanować i walczyć o swoje prawa jako naród to nadal inni będą nas w tylek kopać i nami się wysługiwać >:(

Jestem po rozmowie z agencją. Powiedziałam, że czekam na to jakie decyzję jutro zapadną. Pani z agencji próbowała zrobić że mnie głupa albo sama głupa cięła. Szkoda gadać. 

Godzinę temu, Niezapominajka 67 napisał:

Jest tak jak przewidywałam. Nic się nie zmieniło. Odpowiedź od kolejnej agencji. Czas dodatkowo wolny oprócz tych marnych 2 godzin dziennie, to tylko dobra i nieprzymuszona wola rodziny. Łaskawcy się znaleźli >:(

No nie. Dziś dostałam umowę i pisze wyraźnie że obowiązuje mnie 40 godzin pracy tygodniowo. I rodzina oraz PdP jest i tym poinformowana. A nawet jeśli zdarzy się wstawanie w nocy to za każdy raz albo 17 euro płacą dla agencji lub 10 euro dla opiekunki.Tak że wszystko zależy od agencji

O 24.07.2020 at 09:50, Niezapominajka 67 napisał:

Nic się nie zmieniło dla nas i nie zmieni. Nadal niektórzy opiekunowie pracują prawie 24 h czyli bez przysługującej nam codziennie conajmniej 2 godzinnej przerwy. O wolnym dniu to nawet szkoda wspominać :(

Jestem zła a nawet wściekła no ale cóż można było się spodziewać, że tak będzie. Nie chcę już się powtarzać, napisze tylko tyle, że jak nie będziemy się szanować i walczyć o swoje prawa jako naród to nadal inni będą nas w tylek kopać i nami się wysługiwać >:(

Jestem po rozmowie z agencją. Powiedziałam, że czekam na to jakie decyzję jutro zapadną. Pani z agencji próbowała zrobić że mnie głupa albo sama głupa cięła. Szkoda gadać. 

Tyle możesz wywalczyć że zmienisz agencje. Albo oni Ciebie:d

49 minut temu, Kleopatra napisał:

No nie. Dziś dostałam umowę i pisze wyraźnie że obowiązuje mnie 40 godzin pracy tygodniowo. I rodzina oraz PdP jest i tym poinformowana. A nawet jeśli zdarzy się wstawanie w nocy to za każdy raz albo 17 euro płacą dla agencji lub 10 euro dla opiekunki.Tak że wszystko zależy od agencji

Ja w każdej umowie mam, że obowiązuje mnie 40 godzinny tydzień pracy. Powyżej pisałam o dodatkowym dniu wolnym (zamiennie 2 razy po pół dnia) Wymyśliłam sobie to czy jak???? 

Edytowane przez Niezapominajka 67

Godzinę temu, Bozymska napisał:

Moze ktoras z was ma namiar na prywatne miejsce ,jezyk opanowany ,prawo jazdy 35 lat -20 zawodowo,praktyka 15 lat w tym fachu .,..

Ja nie podejmuje się opieki w De prywatnie. Ale  poszperaj  na FB na różnych grupach opiekunkowych  są propozycje  prywatnej opieki.

O 7.05.2020 at 16:34, Michał845 napisał:

Witajcie. Takie pytanie bo może ktoś się orientuje. Zadzwonił do mnie znajomy opiekun i ponoć z tego co mu powiedzieli z jego agencji zmieni się prawo w Niemczech... Ma to dotyczyć tego, że agencje po roku czasu wysyłania opiekunów na daną sztelę będą musiały zacząć płacić podatki w Niemczech, i że z tego powodu agencja nie będzie trzymała danej szteli dłużej niż rok czasu. Słyszeliście o czymś takim?

Prosze jutro ogladac superwizjer,tam jest cala prawda Polskie opiekunki tani towar na exsport  Pozdr