Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (3)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Niezapominajka 67 napisał:

@Funny kiedy wracasz do domu? 

Ciekawe czy w Polsce  są już grzyby? ;)ciągle pada i jest ciepło to powinny być. Jak myślisz?

Zapach tego Twojego gulaszu nawet tutaj czuję, aż slinke przelknelam :)

Mnie jeszcze miesiąc został :oklaski:

Słońce @Niezapominajka 67, grzyby były już w połowie czerwca. Moja koleżanka spod Lublina już wszystkich obczęstowałą suszonymi borowikami. Taki tam był wysyp grzybów prawie jak ławice ryb w Menie. Grzyby kochani moi  to ja mam w moim kuferku z jesieni 2019 roku. Moja Pop jada jak wróbelek: mało i drobno krojone, więc z potraw z grzybów wielkie "nici". Zresztą teraz mamy świeże owoce i ten fakt trzeba wykorzystać i "szyć" pyszne letnie potrawy "całą igłą". 

11 minut temu, Heidi napisał:

Słońce @Niezapominajka 67, grzyby były już w połowie czerwca. Moja koleżanka spod Lublina już wszystkich obczęstowałą suszonymi borowikami. Taki tam był wysyp grzybów prawie jak ławice ryb w Menie. Grzyby kochani moi  to ja mam w moim kuferku z jesieni 2019 roku. Moja Pop jada jak wróbelek: mało i drobno krojone, więc z potraw z grzybów wielkie "nici". Zresztą teraz mamy świeże owoce i ten fakt trzeba wykorzystać i "szyć" pyszne letnie potrawy "całą igłą". 

Tylko się nie pokluj ta igłä:trele:

Cześć. I ja wstałam. Wczoraj załatwiam lekarza do szkoły. I kilka innych waznych spraw.  Zasiałam sobie łubin... I lawendę, które mam nadzieję że zakwitną za rok.  Iiiii..... No właśnie jutro wybieram się w drogę. Kierunek Hamburg na 4tyg. By przed szkołą  odnowić zapasy pieniążków niezbędnych do utrzymania córki na studiach. Poranne całuski i pozdrowienia z Pochmurnego Radomia. 

Edytowane przez elf

Dzień dobry:cześć:

No w takim doborowym towarzystwie kawa:kawa:smakuje najlepiej :dobrze:to i ja się dosiadam do stolika:dyskusja:.

Witam milutko i cieplutko moje drogie Panie opiekunki:cmok:. Dzień będzie znowu gorący, słoneczko:320_sun_with_face: budzi rano jak i ptaszęta swoimi trelami:954_notes:, pięknie tu jest o poranku:oklaski:. Miłego dnia życzę :cmok:

images (5).jpg

46 minut temu, Janeczka1963 napisał:

Dzień dobry:cześć:

No w takim doborowym towarzystwie kawa:kawa:smakuje najlepiej :dobrze:to i ja się dosiadam do stolika:dyskusja:.

Witam milutko i cieplutko moje drogie Panie opiekunki:cmok:. Dzień będzie znowu gorący, słoneczko:320_sun_with_face: budzi rano jak i ptaszęta swoimi trelami:954_notes:, pięknie tu jest o poranku:oklaski:. Miłego dnia życzę :cmok:

images (5).jpg

A Ty czemu kubek obgryzłaś?:d

1 godzinę temu, elf napisał:

Cześć. I ja wstałam. Wczoraj załatwiam lekarza do szkoły. I kilka innych waznych spraw.  Zasiałam sobie łubin... I lawendę, które mam nadzieję że zakwitną za rok.  Iiiii..... No właśnie jutro wybieram się w drogę. Kierunek Hamburg na 4tyg. By przed szkołą  odnowić zapasy pieniążków niezbędnych do utrzymania córki na studiach. Poranne całuski i pozdrowienia z Pochmurnego Radomia. 

Ty to się tylko ode mnie oddalasz,  jak wrócę niebawem to Kolonię zwiedzać będę a pracować na obrzeżach. 

2 godziny temu, Kleopatra napisał:

Dzień Dobry:d się z Wami i ja.

Słoneczko znów daje o sobie znać, w sumie prawidłowo bo przecież lato, aczkolwiek nie wiem czy znacie to przysłowie polskie że" od Anki zimnie wieczory i ranki".

Pogody w serduchach Wam życzę:d

Znam bo u mnie Aneczki w ilości 3 szt.w rodzinie .

Z dobrych wiadomości mam taką, że w poniedziałki i czwartki mam wolę. Jeszcze jutro ustalę ile tego wolnego czyli o której mam wrócić bo planuje wychodzić około godziny 9 rano bo tak przychodzi pani zarządzająca. Postępy robię z tym dobijaniem się o swoje prawa :czytaj::dobrze:

Z lekarzem nadaj impas. Pani zarządzająca powiedziała, że rodzina podopiecznego nadal obstaje przy swoim, że powodem tego nocnego chodzenia dziadka w jast to, że nie chodzi w dzień :szok:

Co można na to poradzić, że dziadek woli chodzić w nocy????

Edytowane przez Niezapominajka 67

44 minut temu, Funny napisał:

Ty to się tylko ode mnie oddalasz,  jak wrócę niebawem to Kolonię zwiedzać będę a pracować na obrzeżach. 

Piękne miasto, chetnie bym tam jeszcze kiedyś pojechała. Jakbys potrzebowała zmienniczki to daj mi znać :d

42 minut temu, Janeczka1963 napisał:

@Funny to z głodu dla niepoznaki;), a tak właściwie,to ze zgryzoty bo stęskniłam się za Wami, a tu tylko @Niezapominajka 67 wpadała na forum Turtle Piggy GIF by BREAD TREE

Ktoś musi :cool:

Chyba zniknę na jakiś czas to może i za mną zatęsknisz??? :love: