Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (3)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, Niezapominajka 67 napisał:

Temat rozwinęłam w innym temacie. Do agencji nic nie mam bo jak opiekunka nic nie zgłasza to skąd oni mają wiedzieć. Trochę mi przykro, że na wzajem się w jakieś g....  pakujemy. Co nam daje zmiana przepisów? Głowy nadstawiać mi się już nie chce. Ostatnio byłam tylko 3 tygodnie a i to starałam się ułożyć dobrze zlecenie, żeby inni mieli lżej. Dostało mi się po głowie od agencji, że nie zgodziłam się na codzienne kąpanie dziadka. Teraz zastanawiam się kiedy ja się z tej głupoty wyleczę :mur:

Czas zmienić agencję.  Lecą  sobie w kulki z Tobą. Czas podnieść głos póki czas .  Agencje i koordynator biorą za to pieniądze.   

• Lubię to 1
  • Zgadzam się 2

5 minut temu, Heidi napisał:

Czas zmienić agencję.  Lecą  sobie w kulki z Tobą. Czas podnieść głos póki czas .  Agencje i koordynator biorą za to pieniądze.   

Dokładnie też tak myślę, rodzina doskonale wie że należy nam sie przerwa należy.Ale jeśli się nie reaguje bo PdP nie może sam zostać więc oni na to jak na lato

• Lubię to 1
  • Zgadzam się 2

31 minut temu, Kleopatra napisał:

Odmeldowuje się bo Marek Antoniusz odpala grila:d nie może mnie tam zabraknąć:|

Poproś, żeby Antoniusz wrzucił dodatkowa porcje karkówki na grilla bo coś głodna się zrobiłam :d

• Lubię to 1

12 minut temu, Funny napisał:

@Niezapominajka 67 NIE JEDZ TAM!Tu nie chodzi o to że masz doświadczenie i dasz radę .....To zlecenie śmierdzi na kilometr nawet u mnie na zadupiu .

Dziękuję. Podjęłam decyzję, że pojadę tam ale na takich warunkach jak pracuje zmienniczka to ja pracować nie będę. Zobaczymy czy uda mi się coś zmienić na lepsze???? :)

Sama czasami tracę pewność siebie O.o

• Lubię to 2

17 minut temu, Niezapominajka 67 napisał:

Dziękuję. Podjęłam decyzję, że pojadę tam ale na takich warunkach jak pracuje zmienniczka to ja pracować nie będę. Zobaczymy czy uda mi się coś zmienić na lepsze???? :)

Sama czasami tracę pewność siebie O.o

Nie  uda  się!!!

Jeśli  tam nie ma już  teraz podstawowych narzędzi w kuchni tzn. Że będziesz chodzić głodno i chłodno , bo i jedzenia nie będzie. Co  to znaczy,  że masz zabrać z PL produkty?  Co to Niemcy  biedny kraj?jeśli już,  to:  Na wejściu zawołaj 50 ma głowę  do twoich rąk  do dyspozycji.  Na to są paragony ze  sklepów,  żeby rozliczyć się z zaliczki.  Daję  głowę,  że sknerusy  nie dadzą ci kasy do ręki . Nie bez powodu zamienniczka nie kontaktowała się.  Bała się ,  że będzie musiała zostać dłużej. 

Nikomu nic nie musisz udowadniać. Jesteś najlepsza w swoim fachu.  Nie wszyscy  Niemcy  mogą Ciebie  mieć. Na Ciebie trzeba zasłużyć!!!! 

Powiedz tak agencji. Mają  ci natychmiast  znaleźć  inne zlecenie,  albo nie jedziesz,  bo z nimi nie musisz jechać. Każdy  z otwartymi rękami Ciebie przy mnie do pracy w trybie na wczoraj .  Chcesz moje  kontakty agentur, gdzie wszystko masz  zapewnione i przestrzegane  ?  Wiadomo,  czasem musi być  chemia,  jak nie ma ! znajdą Ciebie   inną  rodzinę.  

Nie jedź tam.  Proszę  Ciebie,  nie jedź!!!

• Lubię to 1
  • Zgadzam się 2

Teraz, elf napisał:

Jestem robaczki w Bremem zwiedzam rozkoszuje się włoską kawą i czekam na Flix bus do Hannower 

Super.  Tylko mi się przez okno nie wychylaj  we Flixbus, bo czasem  Ci  uszy wywieje i po  czym Ciebie  poznam:haha:elfiku?  

• Lubię to 1
  • Zgadzam się 2

@Heidi @elf wiem, że macie rację i bardzo Wam dziękuję mądrale jedne :cmok:

Mnie nie chodzi, żeby coś udowadniać. Jest mi obojętne czy ja sobie tam poradzę z tym murem ale może tam nie ma muru tylko jest bardzo, fajna"opiekunka z której wszyscy są zadowoleni. Ona sama jest bardzo zadowolona ze wszystkiego, z samej siebie pewnie też :(

Na brak podstawowego sprzętu i produktów wytłumaczenie było takie, że jeden syn przyszedł tylko raz i podał w drzwiach pieluchomajtek. Drugi z synów był 3 razy w ciągu 2 miesięcy i tylko raz zamienił z ojcem parę słów. No to jak można cokolwiek wyegzekwować???? 

Ano jak się nic nie powie to ciężko, żeby ktoś czytał w czyis myślach O.o

Temat nowy założyłam nie po to, żeby obgadywać zmienniczkę, tylko po to, żebyśmy uświadomili, że problem wciąż istnieje i istnieć będzie. Żadne zmiany przepisów nam nie pomogą jeżeli nadal opiekunowie będą się zgadzali na, wszystko ":(

Czekam teraz niecierpliwie aż @Heidi @elf , obsmarują" się wzajemnie na forum :oops:

• Lubię to 3

Teraz, Niezapominajka 67 napisał:

@Heidi @elf wiem, że macie rację i bardzo Wam dziękuję mądrale jedne :cmok:

Mnie nie chodzi, żeby coś udowadniać. Jest mi obojętne czy ja sobie tam poradzę z tym murem ale może tam nie ma muru tylko jest bardzo, fajna"opiekunka z której wszyscy są zadowoleni. Ona sama jest bardzo zadowolona ze wszystkiego, z samej siebie pewnie też :(

Na brak podstawowego sprzętu i produktów wytłumaczenie było takie, że jeden syn przyszedł tylko raz i podał w drzwiach pieluchomajtek. Drugi z synów był 3 razy w ciągu 2 miesięcy i tylko raz zamienił z ojcem parę słów. No to jak można cokolwiek wyegzekwować???? 

Ano jak się nic nie powie to ciężko, żeby ktoś czytał w czyis myślach O.o

Temat nowy założyłam nie po to, żeby obgadywać zmienniczkę, tylko po to, żebyśmy uświadomili, że problem wciąż istnieje i istnieć będzie. Żadne zmiany przepisów nam nie pomogą jeżeli nadal opiekunowie będą się zgadzali na, wszystko ":(

Czekam teraz niecierpliwie aż @Heidi @elf , obsmarują" się wzajemnie na forum :oops:

Wariatka.  Przecież  wiesz, że Ciebie  kochamy i nie chcemy,  żeby ktoś  wykorzystał twoje dobre serce . Obsmarujemy Ciebie.  Tak: marmoladą i  nugatem:love:

• Lubię to 4

Może będzie to sztela marzenie, kto wie.  Zaraz obsmaruja...... po prostu napiszemy prawdę cokolwiek to oznacza. Kurcze muszę mięso jeszcze na gołąbki kupić

Ooo @Heidi ja oprócz siebie. córki i męża, psów i kotów to nikogo więcej nie kocham. I wcale nie chce dla niej dobrze..... Niech się męczy skoro chce. Oooo dodam że jestem też bardzo skromna... 

Edytowane przez elf
  • Lubię to 3
  • Zgadzam się 1

Teraz, elf napisał:

Może będzie to sztela marzenie, kto wie.  Zaraz obsmaruja...... po prostu napiszemy prawdę cokolwiek to oznacza. Kurcze muszę mięso jeszcze na gołąbki kupić 

Nie kupuj.  Ja już mam zrobione. Czekają na Ciebie :cmok:. Kup kartofle na kluski ziemniaczane :szydera:. Tez dobre i błyskawicznie do zrobienia 

• Lubię to 3

Ja robie zawsze instan kluski..... Takie z gotowej mieszanki... . Powiem wam tak.... Szef szteli zabraniał jak się powiedział że jutro jedzie. Załamał ręce, i pyta się i co mam zrobić?. Ja mu na to pakuj szefa,  siebie i jutro siup w drogę. Ciesz się że Ci obiad ugotowalam. Masz co na kolacje i śniadanie oraz że ci bułki na drogę kupiłam..... Reszta zależy od ciebie. I powodzenia. 

• Lubię to 2

@elf bo @Niezapominajka 67 chce być lepsza od Merlin Monroe.  Chce być scenarzystką producentką , aktorką , i reżyserką  filmu o własnym życiu  .  Wypada mam tylko kibicować. Każdego wybór.  To będzie  wyczerpujące zadanie.  A jak nam padnie na deskach teatru tuż przed kamerą? Szkoda dziewczyny:smutek:. Jednak  myślę sobie,  że  nigdy nie znamy przyszłości.  Może i dobrze . Życie jest intrygujące.  Wypada nam tylko kibicować 

• Lubię to 3

A mnie się chce siusiu. Tylko wstać mi się nie chce. Ale chyba jak Pan prezydent "W" powiedział "Nie chce ale musze" idę do tej toalety tylko komuś walizkę muszę powierzyć.  Nie będę jej taszczyc na zarąbista lub ogromniaste lub wielgachne schody gdzie tętni  toaletowe życie knajpy. 

Edytowane przez elf
  • Lubię to 2
  • Zgadzam się 1

49 minut temu, Heidi napisał:

@elf bo @Niezapominajka 67 chce być lepsza od Merlin Monroe.  Chce być scenarzystką producentką , aktorką , i reżyserką  filmu o własnym życiu  .  Wypada mam tylko kibicować. Każdego wybór.  To będzie  wyczerpujące zadanie.  A jak nam padnie na deskach teatru tuż przed kamerą? Szkoda dziewczyny:smutek:. Jednak  myślę sobie,  że  nigdy nie znamy przyszłości.  Może i dobrze . Życie jest intrygujące.  Wypada nam tylko kibicować 

Właśnie o to mi chodzi, żeby poderwać publicznosc z krzeseł :$

Wszyscy się zerwia na równe nogi, żeby sprawdzić co mi się stało :hura:

• Lubię to 2

18 minut temu, Niezapominajka 67 napisał:

@Heidi @Janeczka1963 e tam ja robię to dla zapewnienia Wam atrakcji :hura:

Przyjmuje od tej chwili zakłady. Możecie obstawiać :hura:

Ubiegłaś mnie z tymi zakładami.  Ty wiesz, że ja lubię kasę na wszystkim zarobić :szydera:. Chciałam  wszystkich zaprosić   do obstawiania. 

Stawka 100: 1.  Jeśli się uda @Niezapominajka 67bez boleści przetrwać 

fortuna-zaklad-bez-ryzyka.jpg

• Zgadzam się 2