Skocz do zawartości

• Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Mieszkanie z PDP w jednym pokoju!

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wiele słyszałam z opowiadań ,że opiekunka mieszkała z babcią w jednym pokoju, spała w tym samym pomieszczeniu co babcia, albo miała malutkie pomieszczenie za kotarą, masakra dla mnie, albo miała drzwi zawsze otwarte bo babcia tak chciala, a TV na rozgłos blokowy , a koty jeszcze się kręciły i też chciały do pokoju opiekunki, a nie każdy znosi koty, jest wiele alergików itd,  a w pokoju opiekunki stała urna ze zwłokami dziadka, wiecie co? dla mnie szok, ale tak bylo, a że poznałam tą opiekunkę, to podziwiam ją za cierpliwośc i za wytrwałosc w takim miejscu,  Poznalam na początku mojej pracy Polkę ,otowrzyla swoj biznes , piekarnię w markecie, ona zaczynała od opieki , i jak mi opowiedziala jak trafila i jak musiała spać z babką, masakra,,katastrofa, ufff ale chyba teraz tak nie ma?  a jak nawet jest to nie napiszą, bo internetu niet, bo niektóre nawet nie chcą internetu,bo nawet nie wiedzą co to internet, ale nie ma co się dziwic , jesteśmy trochę starszej daty i nie każdemu bozia dała internet,i chęci do kompa, 

@Blondi e tam to wina tych Twoich nowych okularów :haha:

Teraz też są takie super oferty :|

Chyba rok temu miałam podobna. Mój pokój miał być jadalnia i pokojem dziennym. Spać bym z babcią nie musiała bo 2 pokoje były w tym mieszkanku ale nie wyobrażam sobie mieszkania w takich warunkach. Opiekunka, która tam pracowała podobno była bardzo zadowolona :szok:. Już to widzę jak bardzo była zadowolona chyba zdaniem pani z agencji ona była taka wniebowzieta. 

@Blondi ja rozumie, że nikt nie będzie babci nowego mieszkania czy domu kupował, żeby opiekunka miała odpowiednie warunki ale w ściankę działowa z regipsow to mogliby zainwestować ;)

Kasa na tym zleceniu była tak samo mała jak to mieszkanko :smutek:

No chyba, że ktoś do Monachium chciał koniecznie 

Ja miałam taki przypadek ,kupiliśmy nową przyczepę campingową i mamy znajomych poznanych na jednym z campingów co to mieszkali w przyczepie innych znajomych razem,masakra dla mnie, 4 osoby dorosłe w jednej przyczepie , i teraz Ci znajomi chcieli nocowac w naszej przyczepie, :szok: niech zapomną, nigdy w życiu -Blondi zapowiedziała,,:oklaski: takie wakacje to ja pierdo,,,ę,, ale Słodziak był po mojej stronie,, nasz dom i nasza prywatnośc,,nie inaczej,  dlatego tez u każdego PDP musimy miec trochę swojej prywatności,,niestety,,

10 godzin temu, Blondi napisał:

Ja miałam taki przypadek ,kupiliśmy nową przyczepę campingową i mamy znajomych poznanych na jednym z campingów co to mieszkali w przyczepie innych znajomych razem,masakra dla mnie, 4 osoby dorosłe w jednej przyczepie , i teraz Ci znajomi chcieli nocowac w naszej przyczepie, :szok: niech zapomną, nigdy w życiu -Blondi zapowiedziała,,:oklaski: takie wakacje to ja pierdo,,,ę,, ale Słodziak był po mojej stronie,, nasz dom i nasza prywatnośc,,nie inaczej,  dlatego tez u każdego PDP musimy miec trochę swojej prywatności,,niestety,,

Że niby jak , że chcieli wziąć Was pod swoje skrzydła , żeby opiekować się Wami , czy jaki sosna ? :haha:

17 minut temu, Baśka powtarzająca się napisał:

Że niby jak , że chcieli wziąć Was pod swoje skrzydła , żeby opiekować się Wami , czy jaki sosna ? :haha:

Chcieli pomieszkać na krzywy ryj... A może jakiś czworokąt im się marzył jako bonus? Za Niemcem nie dojdziesz :haha:

Teraz, Afryka napisał:

Chcieli pomieszkać na krzywy ryj... A może jakiś czworokąt im się marzył jako bonus? Za Niemcem nie dojdziesz :haha:

Też tak pomyślałam , że może chcieli zorganizować jakiś gruppen ...teges  a @Blondi nie poznała się na rzeczy . Jej problem ...sama se będzie pluć w brodę i zastanawiać się , czy nie trzeba było spróbować :haha:

Usunięto OSTRZEGAM PRZED TĄ FIRMĄ!!

Działa niezgodnie z prawem! Kombinują z umowami, do ostatniej chwili zwlekają z formalnościami! Ja dałam się nabrać i pojechałam do rodziny mają nadzieję, że umowa dla mnie zostanie wysłana do DE. 2 tygodnie czekałam i nic! Kilka razy dzwoniłam do biura i za każdym razem słyszałam, że umowa już jest wysłana i że zaraz ją otrzymam! Oszukali mnie! I podejrzewam, że nie jestem jedyna! 

Po zadaniu konkretnych pytań-migają się, kręcą i kłamią.

Zdecydowanie nie polecam tej firmy! 

Uważajcie na nich! 

Mam nadzieję, że nie dacie się oszukać. 

Prosimy nie zakładać multikont i nie prowadzić na stronach naszego forum czarnego PR-u.

O 21.08.2019 at 12:09, dominikalistwan napisał:

Usunięto OSTRZEGAM PRZED TĄ FIRMĄ!!

Działa niezgodnie z prawem! Kombinują z umowami, do ostatniej chwili zwlekają z formalnościami! Ja dałam się nabrać i pojechałam do rodziny mają nadzieję, że umowa dla mnie zostanie wysłana do DE. 2 tygodnie czekałam i nic! Kilka razy dzwoniłam do biura i za każdym razem słyszałam, że umowa już jest wysłana i że zaraz ją otrzymam! Oszukali mnie! I podejrzewam, że nie jestem jedyna! 

Po zadaniu konkretnych pytań-migają się, kręcą i kłamią.

Zdecydowanie nie polecam tej firmy! 

Uważajcie na nich! 

Mam nadzieję, że nie dacie się oszukać. 

Prosimy nie zakładać multikont i nie prowadzić na stronach naszego forum czarnego PR-u.

Może Twój wpis będzie miał więcej czytających  w działach o firmach ?:tak2:

5 godzin temu, Baśka powtarzająca się napisał:

Też tak pomyślałam , że może chcieli zorganizować jakiś gruppen ...teges  a @Blondi nie poznała się na rzeczy . Jej problem ...sama se będzie pluć w brodę i zastanawiać się , czy nie trzeba było spróbować :haha:

Opluję się cała:szydera: taka jestem tępa w myśleniu:hura:

14 minut temu, Blondi napisał:

@fioletowa.mysz @Baśka powtarzająca się  wyjdziecie Wy już  z tego clopa???:szydera::oklaski: 

gruppen machen będe robiła na grilla albo na tańce, ale nie w bety razem,:przekleństwa:

Bedzie ciężko ...zatrzasnęły się drzwi , że o klapie i przytrzaśnięciu sobie czegoś to nawet nie wspomnę xd

Godzinę temu, Blondi napisał:

@fioletowa.mysz @Baśka powtarzająca się  wyjdziecie Wy już  z tego clopa???:szydera::oklaski: 

gruppen machen będe robiła na grilla albo na tańce, ale nie w bety razem,:przekleństwa:

Nic co ludzkie nie powinno być Ci obce. Nawet gruppen kaken czy inne cóś:szydera:

1 minutę temu, fioletowa.mysz napisał:

Nic co ludzkie nie powinno być Ci obce. Nawet gruppen kaken czy inne cóś:szydera:

Nie wytrzymiem z Wami z tą sraczką i clopem , pipi ,,kaka , sraka owaka:szydera: tak !!! najlepiej wszystko robić w grupie , razem ,,jeszcze się poprzyklejać taśmami,aby jeden nie odleciał za daleko:hura: ale my jesteśmy fiśnięte-normalnie głupolek w głowie:szydera: a jaka wyobrażnia:święty:

1 minutę temu, Blondi napisał:

Nie wytrzymiem z Wami z tą sraczką i clopem , pipi ,,kaka , sraka owaka:szydera: tak !!! najlepiej wszystko robić w grupie , razem ,,jeszcze się poprzyklejać taśmami,aby jeden nie odleciał za daleko:hura: ale my jesteśmy fiśnięte-normalnie głupolek w głowie:szydera: a jaka wyobrażnia:święty:

Branżowo jest przynajmniej:szydera:

@Blondi ja myślę, że takie "hity" - w sensie-spanie z babcią, mogły być daaaaaawno temu i w pracy na czarno! 

Teraz ludzie są bardziej kumaci, choć słyszałam o przypadkach tych "idealnych opiekunek", którym szkoda babć. Myślę, że......... albo lepiej ie powiem co o tym myślę! :kawa2:

2 minuty temu, BabaJagusia napisał:

@Blondi ja myślę, że takie "hity" - w sensie-spanie z babcią, mogły być daaaaaawno temu i w pracy na czarno! 

Teraz ludzie są bardziej kumaci, choć słyszałam o przypadkach tych "idealnych opiekunek", którym szkoda babć. Myślę, że......... albo lepiej ie powiem co o tym myślę! :kawa2:

W pracy na czarno to mam wrażenie,że dalej co niektóra tak ma, aby nie narazić się rodzinie,są kumate i nie kumate, tutaj na forum cofnąc się parę lat wstecz i sama przeczytasz , pokój za zasłonką, a na 100% nie jedna śpi z babką, aby babcia czuła rękę cudownej opiekunki, szkoda gadać,,:( 

13 minut temu, BabaJagusia napisał:

A nieprawda. Nie tak dawno temu jedna z naszych forumowych koleżanek wpadła jak śliwka w kompot , na pewnej ciepłej wyspie i zaserwowano jej takie warunki. Zgłaszała wielokrotnie problemy, monitowała bez końca....aż w kocu zjechała. Starsi bywalcy pamiętają tę epopeję. Jak wynika z doświadczeń pracujących, niekoniecznie na czarno, na legalu też takie "kwiatki" mogą się zdarzyć. Firma zbankrutowała, ale niesmak i uraz pozostał.

Edytowane przez Mirelka1965