Skocz do zawartości

Witamy na forum!

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś napisze jaki był pierwszy wyjazd. Też jechalyscie z takimi obawami? A co z językiem? Pojechaliście już znając go?Jeszcze nie wiem kiedy pojadę.  Jestem w agencji Promedica 24. Sporo niepochlebnych informacji czytałam na ich temat. Ale nie znam nikogo kto z nimi jeździ.  

• Lubię to 2

W dniu 11.02.2020 o 20:12, basiasejwy napisał(a):

Może ktoś napisze jaki był pierwszy wyjazd. Też jechalyscie z takimi obawami? A co z językiem? Pojechaliście już znając go?Jeszcze nie wiem kiedy pojadę.  Jestem w agencji Promedica 24. Sporo niepochlebnych informacji czytałam na ich temat. Ale nie znam nikogo kto z nimi jeździ.  

Rozwiń  

Basia ...przejdź w wątek " Rozmowy przy kawie " ....tutaj witamy " Nowych " . Przy kawie piszemy na różniste tematy .      :d

W dniu 11.02.2020 o 19:09, Baśka powtarzająca się napisał(a):

Również witam wszystkich NOWYCH ....tylko zacznijcie w końcu pisać - WSZYSCY , bo tacy , jacyś nieśmiali jesteście i tylko " dzień dobry , jestem ....." i po ptokach ...tyle my Was widzieli  :haha:

Rozwiń  

Co tu pisać konto nowe ,jeszcze mie wiem co i jak ale widzę ze dziewczyny bardzo serdeczne .Zalogowałam się  bo szukam sztelli prywatnie, już 6 lat doświadczeń w opiece  ,raczej pozytywnych .Teraz jakiś zastój czy co .Byłam zawsze w okolicach Koblencji ,fajne widoki i miejsca na spacery .

• Lubię to 3

Rozwiń  

I już ci współczuję :sorry: agencji, którą wybrałaś. Jest parę osób z tej agencji. Ze dwie nadal pracują u nich, a reszta zmieniła i zarabia więcej. Wejdź na kawusiowy topik i tam pytaj o co chcesz. I poszukaj na forum wątku o pierwszym wyjeździe. Dowiesz się dużo. Są też wątki o znajomości języka i nauce. Ale musisz trochę pogrzebać. 

Rozwiń  

Jeździłam z nimi prawie rok, ale to był stracony czas, nie wiem,  z jaką stawką jedziesz, podwyżki się nie doprosisz

W dniu 11.02.2020 o 20:43, Małgorzata 1234 napisał(a):

Co tu pisać konto nowe ,jeszcze mie wiem co i jak ale widzę ze dziewczyny bardzo serdeczne .Zalogowałam się  bo szukam sztelli prywatnie, już 6 lat doświadczeń w opiece  ,raczej pozytywnych .Teraz jakiś zastój czy co .Byłam zawsze w okolicach Koblencji ,fajne widoki i miejsca na spacery .

Rozwiń  

Leć na kawusię....tam odbywa się prawdziwe życie forum. Ale znajdziesz też prywatne oferty pracy, obok na ściance jest są stosowne anonsy. 

W dniu 11.02.2020 o 20:45, Mirelka1965 napisał(a):

Leć na kawusię....tam odbywa się prawdziwe życie forum. Ale znajdziesz też prywatne oferty pracy, obok na ściance jest są stosowne anonsy. 

Rozwiń  

Ok ,dziękuję no dopiero teraz zajarzyłam co z tą kawą

• Lubię to 2

W dniu 11.02.2020 o 20:49, Mirelka1965 napisał(a):

No...brawo...grunt, to mieć cywilną odwagę i przyznać się do niecnych czynów :szydera:

Rozwiń  

dlaczego mam się tego wstydzić,to była jedna z lepszych moich decyzji, teraz zarabiam dwa razy tyle:dobrze:, żałuję, że tak późno podjęłam decyzję o rozstaniu z tą firmą:mur:, ale lepiej późno niż wcale:p

• Zgadzam się 1

W dniu 11.02.2020 o 20:52, Małgorzata 1234 napisał(a):

Ale tu wesoło widzę

Rozwiń  

Tu nie...na kawuni lepiej :szydera: Tutaj tylko jest pierwsze powitanie i przedstawienie się :tak2: Za rozgaworki nie na temat można od Moderacji w tyłek dostać :szydera:

Edytowane przez Mirelka1965

W dniu 12.02.2020 o 00:50, bluszcz napisał(a):

@Redakcja Dzień dobry 

Mam na imię Beata.. w zawodzie od 2014..obecnie na urlopie, ale powoli rozglądam się za ofertą. 

Pozdrawiam

Rozwiń  

Nie wiem, czy nasze Naczalstwo ci odpowie, ale ja pozwolę sobie cię :witam: serdecznie w naszym gronie :oklaski: 

W dniu 12.02.2020 o 00:50, bluszcz napisał(a):

@Redakcja Dzień dobry 

Mam na imię Beata.. w zawodzie od 2014..obecnie na urlopie, ale powoli rozglądam się za ofertą. 

Pozdrawiam

Rozwiń  

Witam serdecznie i na kawę :kawa: zapraszam:witam:, tyle nowinek ostatnio przybyło, a mało która chce się z nami kawy :kawa:napić:dyskusja:

• Lubię to 1

Hej,  poszukaj jeszcze po agencjach, jak pogadasz przez telefon z co najmniej kilkunastoma, to zaczniesz rozumieć o co w tym chodzi. Omijaj agencje, które nachalnie się ogłaszają, podzwoń po tych mniejszych. A przed podjęciem decyzji dokładnie poczytaj opinie w internecie o firmie. Agencja wcale nie musi być z twojego miasta, nawet na oczy cię mogą nie widzieć , a umowa przyjdzie pocztą.. Znalezienie dobrej agencji to na prawdę ciężka praca. Rozmawiaj, rozmawiaj, rozmawiaj,  a jak tylko coś ci się n i e podoba pytaj, na forach i przyszłego pracodawcę.  Bardzo dokładnie ustal stan pacjenta, masz prawo wiedzieć wszystko. Dokładnie wszystkie schorzenia i czy rodzina jest na miejscu i czy np. przejmie obowiązki w niedzielę - musisz od początku powalczyć o czas wolny. Co do języka ucz się cały czas, coś rozumieć musisz, a im więcej rozumiesz tym bardziej jesteś wygrana w każdej sytuacji. Nie przejmuj się jak na początku nie zrozumiesz - Niemcy mają swoje dialekty i czasami trzeba się osłuchać. I bez kompleksów - jakby tylko nie było miło więcej do tych ludzi nie wracaj.  Powodzenia !

• Lubię to 2
  • Zgadzam się 1

Witam wszystkich. Jestem tu Nowa ,powoli muszę ogarnąć co i jak. W opiece pracuję już 7 lat. Teraz szukam na skoczka ale jest zastój.Może ktoś  potrzebuje na krótkie zastępstwo. Pozdrawiam i życzę miłej soboty.☺

• Lubię to 1
  • Zgadzam się 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

• Dodaj nową pozycję...