Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (1)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Blondi napisał:

Dzień dobry Wszystkim:love::serce: Jestem w Pl, dom pełen ludzi,radosć jakich mało:hahaha: Buziaki :love:

Podróż  przezyłas w domku radość to zwalniam Cie dzisiaj od klepania naciesz się bliskimi a potem wróć do nas :serce:

4 godziny temu, Maria Jolanta napisał:

No właśnie !

Ktoś wie jak w domu zrobić kawę mrożoną, ale taką ze śmietanką, pyszniutką.

Ja się w tym nie specjalizuje ale moja kolezanka dawała kostki lodu i chyba do tego kawe juz zrobioną i wystudzoną i śmietankę i wszystko blendowała była z taką fajna pianką na prawdę dobra ale czy tą kawę rozpuszczała w malej ilości goracej wody a potem do tego jeszcze dolewała wody czy jak wystygła to ją wlewała to nie pamietam:)

12 minut temu, Maria Jolanta napisał:

No właśnie mi smakuje taka mrożona kawa ze słodką śmietanką na wierzchu chyba sama zacznę eksperymentować. :d

To zrób kawę nalej śmietanki wstaw do zarmazalnika i tez wrozona wyjdzie:hahaha: oby nie za bardzo:( Ale kiedyś jak słyszałam o mrozonej kawie to na myśl przychdził mi właśnie taki spasób jej przyządzania:hahaha:

Teraz, Maria Jolanta napisał:

Zrobię inaczej, zimną kawę zmiksuję z lodem, na wierz ubitą śmietankę kremówkę i na kwadrans do zamrażalnika. Ciekawe co mi wyjdzie...

Ja bym dała do lodówki myślę,ze by wystarczyło albo wypiła od razu:)

8 minut temu, jolantapl. napisał:

Ja bym dała do lodówki myślę,ze by wystarczyło albo wypiła od razu:)

Albo spróbuj ten przepis 300ml mocnej parzonej kawy

5 łyżek stołowych likieru pomarańczowego

5......................syropu waniliowego dopisek że wg uznania więc moze być mniej lub wcale

1 cytryna

mleko skondensowane

woda mineralna gazowana

Kawę parzymy,mrozimy w kostki dodajemy cytrynę bez skórki i bez pestek do tego likier i syrop oraz odrobinę wody gazowanej .Po nalaniu do filiżanki wlewamy na wierzch mleko :) też pewien rodzaj mrozonej moze przepis się przyda do eksperymentów:)

Po wodzie gazowanej ma być,ze to blendujemy:)

A więc ,milo jestem zakoczona :hahaha:,że pamiętacie o mnie-dzięki,,skarby moje wszystkie :love::hahaha: czy to można nazwać urlopem,,dosłownie parę godzin w domu? :hahaha:Wszyscy sa zaskoczeni,,nie moga za mną też nadążyć,,pogoda piękna,,powiem jedno,że nie chce mi się jechac teraz jak jestem już w domu,,ale tak zdecydowałam i już podjęłam decyzję i czekam tylko na umowę ,,potem sie odezwę,,a Wy bawcie sie cudownie ,,odpoczywajcie i fajnie pracujcie,,,:hahaha: buziaki :love:

Kawa mrożona...

-zrobić kawę rozpuszczalną w dzbanku (tak mocną,jak kto lubi, z cukrem lub bez) i jak wystygnie,oziębić w lodówce

-rozlać kawę do szklanek, włożyć po 1 gałce lodów i na to bitą śmietanę

-na wierzchu poprószyć kakao, kawą, cynamonem, czekoladą, rodzynki, wafelek - co kto woli. Pychota!!!

Inna wersja...

-1 warstwa: ok.0,5 szkl.kostek lodu zalane zimnym mlekiem

-2 warstwa: rozpuszczona, schłodzona kawa (może być z czekoladą i cukrem)

-3 warstwa: spienione mleko lub śmietanka albo bita śmietana

-na wierzch można posypać kawą, kakao czy cynamon

2 minuty temu, Maria Jolanta napisał:

@Ewilena obie mi się podobają ( szczególnie druga )  bo @jolantapl. to mnie chciała likierem upić. :całus::hahaha:

Taką kawusię na zimno serwuje czasem moja córka jak siedzimy u nich na ogrodzie w letnie,upalne,leniwe popołudnia. Pychotka! Oni bez cukru - gorzką, ja wolę lekko słodką ;)))))

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...