Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (1)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, violka napisał:

A jeszcze się nie pochwaliłam , że odblokowałam babci telefon i wszystko jest ok :d  Co oni zrobiliby bez tej blondynki z Polski :cool::d

No właśnie? Co? :haha: A teraz u mnie telefon nie działa :donos: A że ja blondynką nie jestem, to ani myślę odblokowywać :haha:

2 minuty temu, Mirelka1965 napisał:

No właśnie? Co? :haha: A teraz u mnie telefon nie działa :donos: A że ja blondynką nie jestem, to ani myślę odblokowywać :haha:

To masz szczęście , że telefon nie jest połączony z internetem :cool: szybciutko byś zadziałała :haha:

Teraz, violka napisał:

To masz szczęście , że telefon nie jest połączony z internetem :cool: szybciutko byś zadziałała :haha:

O tak :donos:....napisałam do kuratorki o telefonie, ale ona chora, no i po południu już jest :cool: W sumie to nie żałuję, bo telefony się urywają dzień cały, a tak mam luuuuuzik :tak2:

1 godzinę temu, violka napisał:

Dobrze , że z córkami masz dobry kontakt :) Tak się tylko zastanawiam , czy agencja uprzedziła Cię , że tam jest transfer ? 

Nie. Ale ja madra dziewczynka jestem i wiem ze po udarze raczej transfer bedzie wiec pierwsze co mnie interesowalo to wzrost i waga podopiecznej. To kruszynka.

• Zgadzam się 1

2 minuty temu, Mirelka1965 napisał:

Co tak wszyscy zamilkli? O.o Idę zaraz szykować kolację, potem bobo do koja zapakuję i przykulam się na :dyskusja: Over....

ja nie zamilkłam, z telefonu nie umiem haha albo coś tu nie tak ?jak pisze to  kopiuje i wkleja  mi podwójnie komentarze nawet  z wczoraj:kopara:

• Zgadzam się 1

no dobra....w sobote odjazd..koniec laby....

i znow poranne kawki bede zaparzac i nawolywac chetnych do siorbania

dzisiaj jako ze bylo tylko ....minus 13 wybralam sie na kilkugodzinne lazenie po miescie....oczywiscie robilam male przerwy na hebratke na stacji albo kanapke z termosem na plazy...no powiem wam ze dupsko zmarzlo...

ale satysfakcja..nie do opisania...

w nogach mam jakies 25km i czuje juz zakwasy..ubralam ciezkie buty i ups....

ale co tam....

siorbie wlasnie ciepla wode z imbirem i cytryna...polecam 

no coz..zycze spokojnego wieczoru....

i mam wrazenie ze nas coraz mniej na tym forum...co sie stanelo??

• Zgadzam się 1

1 minutę temu, Maria Jolanta napisał:

Nie. Ale ja madra dziewczynka jestem i wiem ze po udarze raczej transfer bedzie wiec pierwsze co mnie interesowalo to wzrost i waga podopiecznej. To kruszynka.

:dobrze: całe szczęście , że waga okazała się taka jak podali :) bo z tym bywa różnie O.o  Moja znajoma pojechała do babci 60 kg , na miejscu okazało się , że ma ponad 90 . Agencja wytłumaczyła się , że przez kilka dni , babcia tak przybrała , ponieważ  woda jej się zatrzymuje w organizmie :o:kopara::grzmotnąć:

2 minuty temu, lucyna.beata napisał:

dzisiaj jako ze bylo tylko ....minus 13 wybralam sie na kilkugodzinne lazenie po miescie....oczywiscie robilam male przerwy na hebratke na stacji albo kanapke z termosem na plazy...no powiem wam ze dupsko zmarzlo...

ale co tam....

To już miesiąc przeleciał ? :kopara:

3 minuty temu, violka napisał:

To już miesiąc przeleciał ? :kopara:

nie kochana, ja zjechalam w polowie lutego ale musze skoczyc na kilka dni do bochum i dopiero potem 8go marca jade na roboty...to w sumie uroplowe 3 tygodnie...poki co na ten moment chyba tak bede jezdzila...maks 8-9 tygodni w de a potem maks 3-4 tygodnie urlopu w domku..

jak ja zjezdzam do domu to zal dupsko sciska...czas plynie swoim torem, zycie nie stoi w miejscu moi synowi pracuja znajomi itd tez..nikt nie wezmie urlopu tylko dlatego ze ja jestem w kraju ..te dwa -trzy tygodnie to czas w sam raz na sprzatanie, klotnie, itd..spotkania z rodzina i znajomyi...przyjaciolmi...

ale czas....zap...la stanowczo za szybko..

• Zgadzam się 2

3 minuty temu, lucyna.beata napisał:

nie kochana, ja zjechalam w polowie lutego ale musze skoczyc na kilka dni do bochum i dopiero potem 8go marca jade na roboty...to w sumie uroplowe 3 tygodnie...poki co na ten moment chyba tak bede jezdzila...maks 8-9 tygodni w de a potem maks 3-4 tygodnie urlopu w domku..

jak ja zjezdzam do domu to zal dupsko sciska...czas plynie swoim torem, zycie nie stoi w miejscu moi synowi pracuja znajomi itd tez..nikt nie wezmie urlopu tylko dlatego ze ja jestem w kraju ..te dwa -trzy tygodnie to czas w sam raz na sprzatanie, klotnie, itd..spotkania z rodzina i znajomyi...przyjaciolmi...

ale czas....zap...la stanowczo za szybko..

Bo ten czas tylko w domu tak zapindala :kopara: na Stelli wlecze się gorzej jak żółw :mur: 

Bo ten czas tylko w domu tak zapindala :kopara: na Stelli wlecze się gorzej jak żółw :mur: 

bezapelacyjnie masz racje...co nie zmienia faktu ze moje urlopowanie sie konczy..

no i nie mam kompletnie pojecia co mnie spotk na miejscu biorac pod uwage nawiedzona jeczaca marte jaka jest tam obecnie

• Zgadzam się 1

1 minutę temu, lucyna.beata napisał:

bezapelacyjnie masz racje...co nie zmienia faktu ze moje urlopowanie sie konczy..

no i nie mam kompletnie pojecia co mnie spotk na miejscu biorac pod uwage nawiedzona jeczaca marte jaka jest tam obecnie

Wrócisz i będziesz robić  to samo co robiłaś do tej pory :tak2: 

6 minut temu, violka napisał:

Wrócisz i będziesz robić  to samo co robiłaś do tej pory :tak2: 

violus to nie jest takie oczywiste..ale wiesz...wczesniej to bym sie pewnie jakos denerwowala...ale teraz...kompletny luz..

jeczaca marte tez strawie....nie takie rzeczy juz spotykalam i nie jest to moja jedyna praca jaka wykonywalam  w zyciu......damy rade..

musze tylko jakas rozdzke ogarnac zrobie abrakadabra...i harry potter ...tylko tytul musze wymyslec:oklaski:,,,czuje jak oczy mi lepca...dawka powietrza  robi swoje....

polecam kazdej i kazdemu opiekunowi....

• Zgadzam się 1

2 minuty temu, lucyna.beata napisał:

violus to nie jest takie oczywiste..ale wiesz...wczesniej to bym sie pewnie jakos denerwowala...ale teraz...kompletny luz..

jeczaca marte tez strawie....nie takie rzeczy juz spotykalam i nie jest to moja jedyna praca jaka wykonywalam  w zyciu......damy rade..

musze tylko jakas rozdzke ogarnac zrobie abrakadabra...i harry potter ...tylko tytul musze wymyslec:oklaski:,,,czuje jak oczy mi lepca...dawka powietrza  robi swoje....

polecam kazdej i kazdemu opiekunowi....

Jestem zmarzluch i do świeżego powietrza przy takiej zimnicy mnie nie przekonasz :cool: Dotleniam się w oknie , przy papierosku :$

44 minut temu, erika napisał:

ja nie zamilkłam, z telefonu nie umiem haha albo coś tu nie tak ?jak pisze to  kopiuje i wkleja  mi podwójnie komentarze nawet  z wczoraj:kopara:

:kopara: różne sztuki mi na telefonie wyprawia, ale takiego cuda nie widziałam :donos: Musisz kliknąć "wyczyść edytor" i wtedy nic ci nie skopiuje.....tylko ten edytor nie zawsze się pokazuje :pejcz:

Jestem zmarzluch i do świeżego powietrza przy takiej zimnicy mnie nie przekonasz :cool: Dotleniam się w oknie , przy papierosku :$

moja droga ja tez..ale staram sie maksymalnie rozruszac...ruch wycisza i uspokaja....w robocie mam wprawdzei rower  maz pdp mi kupil..ale wiesz ze jak sie nabiegam od 4ej rano to w czasie mojej przerwy nie nadaje sie na rower ale do spania potem czuje to w kolanach itd...moje stawy sa zastale..

idziemy sie dotlenic???

• Zgadzam się 1

41 minut temu, lucyna.beata napisał:

ale co tam....

Jakie mniej...zapytała ta, co wpada od przypadku do przypadku? :szok: Netowe problemy niektórzy mają, niektórzy się urlopują, a niektórzy tymczasowo fochują :haha: 

41 minut temu, violka napisał:

:dobrze: całe szczęście , że waga okazała się taka jak podali :) bo z tym bywa różnie O.o  Moja znajoma pojechała do babci 60 kg , na miejscu okazało się , że ma ponad 90 . Agencja wytłumaczyła się , że przez kilka dni , babcia tak przybrała , ponieważ  woda jej się zatrzymuje w organizmie :o:kopara::grzmotnąć:

:haha::szydera::haha:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...