Skocz do zawartości

• Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Rozmowa przy kawie (1)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wiecie co ,jak to działa? Dostałam dziś na maila propozycje pracy w... Anglii pzez polską agencje.,na takiej samej zasadzie jak w DE ,ale skąd oni wiedza ze tam pracowałam. Nadmieniam ze nie od tej firmy w której teraz jestem Ja owszem tam byłam ale zatrudniona przez anglielską agencje,no i nie wiem ,musze sie dobrze zastanowic

12 minut temu, Maria Jolanta napisał:

To byłaś tylko 50 kilosów ode mnie. :d

Ana zdjęciu to ja widzę pszczółkę a nie jabłuszko. :trele:

Ale zwróć uwagę, że pszczółka ma koszyk...pusty...widocznie po tych jabłuszkach, które @erika wykosiła i pewnie na mus przerobiła ;) Albo to sama @erika w przebraniu nam się zaprezentowała :oklaski:

Edytowane przez Mirelka1965

5 minut temu, Mirelka1965 napisał:

Ale zwróć uwagę, że pszczółka ma koszyk...pusty...widocznie po tych jabłuszkach, które @erika wykosiła i pewnie na mus przerobiła ;) Albo to sama @erika w przebraniu nam się zaprezentowała :oklaski:

:szept:ta pszczółka to nie ja:smutek:a koszyczek pusty bo chętnych było:cześć2:

20 godzin temu, Heidi napisał:

Jesteś w jakimś danym  miejscu w DE. Wchodziśz w Google, wpisujesz Kleiderkammer. Sprawdzasz adres, na mapa.de sprawdzasz jak daleko od twojego miejsca pobytu, orgnizujesz wyjście na zakupy, zabierasz ze sobą gotówkę, wracasz do domu już  bez niej :) . Pierzesz i paradujesz  juz na drugi dzień :oklaski:     

Kleiderkammer ( często związane z Caritas) , to miejsca, gdzie zazwyczaj ludzie przynoszą zbędne przedmioty z domów są albo przydzielane jako pomoc socjalne, albo odsprzedawane za grosze . Pieniądze zwykle idą na potrzeby socjalne osób, które zgłoszą się do Caritas. Mi to pasuje. Zobacz jaka ja dobra jestem . No !!! 

A w bylym RFN tyz som takie ,,laden,,?

Godzinę temu, Maria Jolanta napisał:

Na zdjęciu jest moja córka i wnuczka. :szydera::szydera::szydera:

To u was rodzinne, że na głowie stajecie ? Pewnie trudno myśleć tyłkiem do góry ? :d:d:d. Normalna szalona rodzina  posr... ne pomysły ma xd:dxd:love:. Moi na głowie nie stają ,ale dziwne pos... e pomysły mają , że mnie dzisiaj z równowagi wyprowadzili. >:(

• Lubię to 1

Cały dzień dzisiaj pos... y mam. >:( . Najpierw przewoźnik z bla, bla... mnie wystawił do wiatru. Zmienniczka mnie wyrolowała. Spieprzyłam sobie relacje  córką, bo rekomendowałam osobę nieodpowiedzialną. Miałam zjechać do domu na bara, bara, tu  Krokodyl zawiedziony :( . Moje dzieciaki " stare konie", a kłopoty jak z "małymi kucykami". Spieprzyłam  zaplanowany czas mojemu pracownikowi (aż  2 dni >:( ). Jedyne dobre co mam pod ręką , to mój kochany PoP, którego przedstawiana potencjalna zmienniczka określiła jak zboka . Dzisiaj miałam doskonały przykład przedstawienia profilu jednego PoP dwum osobom i skronie różnego odbioru mojego przekazu w przeciągu 15 minut .  Teaz wiem na pewno jak wspominała często @jolantapl. , że nie wszyscy do tej roboty się nadają. Ludzie słyszą to co chca usłyszeć, a kombinacje z przekręceniem informacji porównam do dantejskich. Szok goni szok. Taki dzień >:(. Jutro obudzę się i będzie pięknie, wzejdzie słońce i pojawią się dobrzy ludzie na horyzoncie :). Pewne jak w banku !!!

• Lubię to 2

9 godzin temu, Maria Jolanta napisał:

Nie, no na pivat jak byłam tam z agencji to nie pojadę bo to świństwo i tyle.

Szukam czegoś jednak za większą kaskę. :)

No... cóż: każdy kowalem swego szczęścia :dobrze:

Edytowane przez Heidi
  • Lubię to 1

Ale się dzisiaj obśmiałam, dawno mnie i brzuch i policzki nie bolały ze śmiechu.

Dostałyśmy takiej głupawki z podopieczną że śmiałyśmy się i nie mogłyśmy przestać. Tylko nie wiem dlaczego akurat z moich wpadek robótkowych.... :szydera::szydera::szydera:

Nawet uprzedziła że jak jej się w nocy przypomni i się posika ze śmiechu to rano będę musiała pościel zmieniać. :d

• Lubię to 1
  • Zgadzam się 1

Hallo !!! jestem  !!! Panie Niemieckie chcą mnie uczyć jak mam zyć na Campingu:rozpacz: zazdrosne o moje ubiory,,:oklaski:powiedzialy mi jedne ,że wyglądam zawsze ślicznie,,jestem szyk itd, a inne powiedziały ,że na Campingu powinno miec się dużo sportowych rzeczy ,,,i one mają dużo sportowych rzeczy i jest im wygodnie-hahahhaha stare baby,,więc ja od razu ,,ja Camping uważam za miasteczko-bo tak tutaj jest,,,ja jestem inna,,,jestem inna i będę miała swoje sukienki i całą resztę,,a ciuchow sportowych mi nie brakuje,,kiedy sportowo to jestem sportowo,,a kiedy balowo to jestem balowo,,:oklaski: ja się nigdy już nie zmienię,,jak się ubiorę elegancko to mój slodziak rośnie z zachwytu,,,hahhahha jak mam zmienic ? nigdy się nie zmienię,,,jestem inna ,,jestem z Pl:zwyciezca:

• Lubię to 2
  • Zgadzam się 1

O 23.01.2018 at 17:25, Heidi napisał:

Zakupiłam Zakiety Gary Weber, Taifun i inne super marki , po 5 € sztuka. W markowym sklepie tuż obok ta sama sztuka 135 €. Tak lubię. Oczywiście nakręciłam się jak szwjcarski zegarek i już wiem, gdzie są Kleiderkammern w Monachium.

Heidi ja mam ubaw tutaj też ,,,na rynkach są pełne stoły ciuchow,,po 1 albo 2 euro,,albo góra 3 euro,,,grzebałam tylko w strojach na karnawał,,śmiechu było co nie miara,,ale strój mam super ,,sztuka 2 euro,,,słodziak strój Korrida ,,,śmiech na sali,,,stroje super ale czy my je ubierzemy??? ja sukienkę jedną taką z tiulu,,druga taka hiszpanka ,,,kapelusz złoty,,cuda na kiju,,nie ważne ,,czy ubierzemy ale radocha jaka byla w grzebaniu i wybieraniu,,, to sie liczy,,slodziak za 2 euro za sztukę by ten cały stół kupil bo mówi to geszenk,,hahhaha ale na innych rynkach widze,ładne rzeczy leżą i za 1 euro albo 2 euro za sztukę i co jeszcze mnie dziwi,,są stoły z nowymi rzeczami,,z metkami,,,atrakcji nie brakuje,,a mi sie nic nie podoba,,ot wybredna ze mnie damusia:love:

• Lubię to 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...