Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (1)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

@Betty, a nie myśleliście o tym by mąż pracował w Polsce a Ty w Austrii ? Przynajmniej on byłby z dziećmi a Ty byś często wpadała. Przy okazji mąż nauczyłby się sam ogarniać dom. :d

Przecież nawet jak zarobi mniej to przynajmniej będzie w domu....

W dniu 11.09.2017 o 13:39, Maria Jolanta napisał(a):

@Betty, a nie myśleliście o tym by mąż pracował w Polsce a Ty w Austrii ? Przynajmniej on byłby z dziećmi a Ty byś często wpadała. Przy okazji mąż nauczyłby się sam ogarniać dom. :d

Przecież nawet jak zarobi mniej to przynajmniej będzie w domu....

Rozwiń  

wiesz, tak juz bylo ostatnie kilka lat... on razem z moja mamą mial ogarniac dzieci, konczylo sie na tym, ze moja mama ogarniala dwojke dzieci i jemu musiala wyprac, ugotowac... a to co zarobil w Polsce jakos mu sie dziwnie rozchodzilo i mial do swoich zartobionych pieniedzy stosunek jak do kieszonkowego, ze ja zarobilem, ja potrzebuje, ja mam swoje wydatki, a cala reszta z zakupami, rachunkami, wszytskimi wydatkami domowymi spadala na mnie.... nie chce na foru wywlekac takich szczegolow, ale latwo i prosto nie bylo... tak, jak jest teraz toi tez zadne rozwiazanie, wiem o tym, juz cos powoli nawet dzialam w tym zakresie, ale nie chce zapeszac...

Betty,ale widzisz sama...z jednej strony narzekasz na rozłąkę z dziećmi,z drugiej jesteście razem w DE w czasie,gdy rozpoczyna się rok szkolny, gdzie jedno z rodziców powinno być w tym czasie z dziećmi...sorry,zawsze piszę szczerze:)

jolantapl. jadę rano, zamiast wieczorem,znów pilny wyjazd,haha.A Maria Jolanta podam namiary na wdzianko na priv,niech tylko potem cale przeliczy na cm:hahaha:

z Mareckim do Wuppertalu

W dniu 11.09.2017 o 14:46, Łukasz napisał(a):

Betty,ale widzisz sama...z jednej strony narzekasz na rozłąkę z dziećmi,z drugiej jesteście razem w DE w czasie,gdy rozpoczyna się rok szkolny, gdzie jedno z rodziców powinno być w tym czasie z dziećmi...sorry,zawsze piszę szczerze:)

jolantapl. jadę rano, zamiast wieczorem,znów pilny wyjazd,haha.A Maria Jolanta podam namiary na wdzianko na priv,niech tylko potem cale przeliczy na cm:hahaha:

z Mareckim do Wuppertalu

Rozwiń  

To dobra firma i fajni kierowcy na pewno szczęsliwie dowiozą Cię na miejsce.

@Betty to chyba było z męzem na steli albo mężczyzna w opiece .Poszukaj hm tylko ja nieraz coś piszę zawsze komuś dobrze radzę tak od serca często w sprawach w których mam doświadczenie nie zawsze dotyczących opieki a i tak mnie nikt nie słucha ha ha ale tak to już jest zawsze wydaje się nam,ze jesteśmy mądrzejsi a tak to nie działa ha ha wiem sama po sobie ha ha

A ja bym chciała takiego układu pracy z mężem na stelli. Bachory nasze zwane mercedesami ( z racji tego że przez swoje  niekrótkie żywoty kosztowały nas każde tyle, co nowy model klasy S ) są odchowane ( 29 i 27). Wnuków brak. Psa, tudzież innego stworzenia brak. To czemu nie? Wiemy które z nas co lepiej i chętniej robi. Taki team tworzymy. Ja bym chciała!!!! Nawet szukałam pracy dla dwojga, ale to nie tak łatwo :(

W dniu 11.09.2017 o 15:26, Mirelka1965 napisał(a):

A ja bym chciała takiego układu pracy z mężem na stelli. Bachory nasze zwane mercedesami ( z racji tego że przez swoje  niekrótkie żywoty kosztowały nas każde tyle, co nowy model klasy S ) są odchowane ( 29 i 27). Wnuków brak. Psa, tudzież innego stworzenia brak. To czemu nie? Wiemy które z nas co lepiej i chętniej robi. Taki team tworzymy. Ja bym chciała!!!! Nawet szukałam pracy dla dwojga, ale to nie tak łatwo :(

Rozwiń  

Jak wróciłam ze zlecenia w maju to było dużo ofert dla 2 opiekunów ale czasami od tego drugiego tez się coś wymaga np. żeby znał język albo miał doswiadczenie w opiece tak,ze nie jest to takie proste męża na stelę zabrać.A praca to nie dom ha ha jeszcze by mi tego brakowało,żeby on tam nic nie robił a pieniądze za to brał takie jak ja ha ha

W dniu 11.09.2017 o 15:36, jolantapl. napisał(a):

Jak wróciłam ze zlecenia w maju to było dużo ofert dla 2 opiekunów ale czasami od tego drugiego tez się coś wymaga np. żeby znał język albo miał doswiadczenie w opiece tak,ze nie jest to takie proste męża na stelę zabrać.A praca to nie dom ha ha jeszcze by mi tego brakowało,żeby on tam nic nie robił a pieniądze za to brał takie jak ja ha ha

Rozwiń  

@jolantapl. dzwoniłam na te ogłoszenia dla dwojga, albo raczej dla dwóch ( pań). Mieszanki płciowe są niewskazane :) Małż mój komunikuje się w trzech językach ( ruski, szwabski, angielski). Może zasób słów nieduży posiada, ale kto z nas na starcie komunikował się perfekt? A pracowita bestyja jest. To muszę mu oddać. Ugotuje, posprząta, wypierze, wyprasuje, remoncik zrobi, tylko do ogrodu się nie pcha bo ma mnie :love: I dlatego nie musiałabym się martwić, że kaskę bierze, a ja haruję :) 

W dniu 11.09.2017 o 15:39, Łukasz napisał(a):

Mirelka1965....idzie takie sztele znaleźć, wiesz co zrobić?

Rozwiń  

@Łukasz no dajesz :) Mój mąłż jak Ty zdolny i robotny. Teraz go wypchnęłam do sortowni pod Bonn. Ale od nowego roku fajnie by było. oj fajnie coś znaleźć :)

W dniu 11.09.2017 o 15:43, Mirelka1965 napisał(a):

@jolantapl. dzwoniłam na te ogłoszenia dla dwojga, albo raczej dla dwóch ( pań). Mieszanki płciowe są niewskazane :) Małż mój komunikuje się w trzech językach ( ruski, szwabski, angielski). Może zasób słów nieduży posiada, ale kto z nas na starcie komunikował się perfekt? A pracowita bestyja jest. To muszę mu oddać. Ugotuje, posprząta, wypierze, wyprasuje, remoncik zrobi, tylko do ogrodu się nie pcha bo ma mnie :love: I dlatego nie musiałabym się martwić, że kaskę bierze, a ja haruję :) 

Rozwiń  

Gdzie Ty takiego cudoka znalazłaś ha ha

W dniu 11.09.2017 o 15:44, Łukasz napisał(a):

jolantapl. wystarczy,żeby jeden znał w stopniu komunikatywnym, a w czasie wolnym dokształcać się językowo,a nie tylko np. o seksie myśleć,ha ha

Rozwiń  

Z mezem na steli i o seksie nie myślać ? ha ha tylko sie dokształcać jezykowo? ha ha Ty chyba żarty sobie robisz ha ha

W dniu 11.09.2017 o 15:44, jolantapl. napisał(a):

Gdzie Ty takiego cudoka znalazłaś ha ha

Rozwiń  

@jolantapl. mówią mądrzy ludzie, że tacy to na kamieniu się rodzą, a nie w kapuście :p A ja pot lat trzydzieści z czoła ocierałam jak trudziłam się wychować nie tylko bachory :) I patrz: udało się :święty: I dodam że normalny, bo i wypije i nawet się postawi jak trzeba :)

W dniu 11.09.2017 o 15:47, Mirelka1965 napisał(a):

@jolantapl. mówią mądrzy ludzie, że tacy to na kamieniu się rodzą, a nie w kapuście :p A ja pot lat trzydzieści z czoła ocierałam jak trudziłam się wychować nie tylko bachory :) I patrz: udało się :święty: I dodam że normalny, bo i wypije i nawet się postawi jak trzeba :)

Rozwiń  

No tak to całkiem normalny ha ha no i jezyki zna ha ha ja takich sukcesów wychowawczych nie odniosłam niestety ha ha

W dniu 11.09.2017 o 15:49, jolantapl. napisał(a):

No tak to całkiem normalny ha ha no i jezyki zna ha ha ja takich sukcesów wychowawczych nie odniosłam niestety ha ha

Rozwiń  

Nie przesadzajmy... ale zna języki, zna... Po trzydzieści słów, ale zna, ha, ha, ha.... A pierwsze zdanie po niemiecku to poznał  jak miał lat kilkanaście: komm nach Hause Kinder machen :) I już pięć słów jest. No i do tego Volkswagen Golf potrafi powiedzieć, i danke, i bitte :) I zobacz ile już się uzbierało :p Czyli się komunikuje :)

W dniu 11.09.2017 o 15:54, Mirelka1965 napisał(a):

Nie przesadzajmy... ale zna języki, zna... Po trzydzieści słów, ale zna, ha, ha, ha.... A pierwsze zdanie po niemiecku to poznał  jak miał lat kilkanaście: komm nach Hause Kinder machen :) I już pięć słów jest. No i do tego Volkswagen Golf potrafi powiedzieć, i danke, i bitte :) I zobacz ile już się uzbierało :p Czyli się komunikuje :)

Rozwiń  

ha ha to prawie tak jak ja ha ha

Mirelka1965.  ...jest tyle agencji, podzwoń po nich,zaznacz,że interesuje Cię sztela od stycznia i jak coś,znajdą,to sami dać dadzą...Ostatnio mi jedna agencja powiedziała,że znajdą na BN, haha.Sztelę dla pary

jolantapl. ale ile się można kochać? haha

W dniu 11.09.2017 o 16:09, Łukasz napisał(a):

Mirelka1965.  ...jest tyle agencji, podzwoń po nich,zaznacz,że interesuje Cię sztela od stycznia i jak coś,znajdą,to sami dać dadzą...Ostatnio mi jedna agencja powiedziała,że znajdą na BN, haha.Sztelę dla pary

jolantapl. ale ile się można kochać? haha

Rozwiń  

To  tylko brać .Wtedy sam sprawdzisz czy mozna o seksie nie myśleć tylko języka się uczyć ha ha no i ile się można kochać.

@Łukasz przypominam Ci ,ze to jest publiczne forum dla opiekunów a nie jakiś portal randkowy i Ty tu nieuka i erotomanki ze mnie nie rób ha ha bo ja porzadna opiekunka jestem i ostatnio rozchwytywana przez agencję ha ha .Wariacie jeden jedz już na to swoje zlecenie a jak już będziesz na miejscu to ,zyczę Ci zebyś miał tyle wolnego,żeby na wszystko Ci czasu starczyło i na naukę i na myślenie i na pisanie na forum ha ha

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

• Dodaj nową pozycję...