Skocz do zawartości

• Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Rozmowa przy kawie (1)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 29.05.2018 o 09:15, Mirelka1965 napisał(a):

W nocy Łysy świecił, lało na dokładkę, a teraz jest parno...zaledwie 20 stopni...Nie narzekam...;) Zakupy odbębnione...Chicia nie dała rady...siedziała grzecznie na ławeczce w markecie i drzemała...O.o Obiadek przygotowany, a po nim wybieram się na "łowy"...:haha:Upału nie ma...dam radę...:szydera:

Rozwiń  

Chicia ? :szydera: ale ładnie  połączyłaś :oklaski:

W dniu 29.05.2018 o 06:23, Barbara48 napisał(a):

Knorku szczesliwej podrozy i cudownego urlopu. 

Wlasnie wczoraj o Tobie myslałam ze zniknąłeś bez pożegnania. 

Rozwiń  

Nie. Ładna pogoda, to dużo poza domem przebywam. 

Na urlop jadę w piątek. 1 czerwca. Wszystko już dopięte na ostatni guzik. 

Tylko w czwartek świeże zakupy zrobię, co by pani mnie zastępująca miała wygodę na pierwsze dni. Wszystko przekażę, jak trzeba. Plan dnia dokładnie opisany. A i wytłumaczę i pokażę wszystko jak tylko najlepiej potrafię. 

No bo po co komu szkodzić, jak można pomóc. 

• Lubię to 1
  • Zgadzam się 2

W dniu 29.05.2018 o 09:16, Maria Jolanta napisał(a):

Jedynym plusem tego że od miesiąca nie padało jest suche powietrze. Znacznie lepiej znieść upały gdy jest niska wilgotność. Ale nigdzie nie jadę. Chyba... Bo miałam w planach wypad rowerkiem do miasteczka ale to 7 km w jedną stronę a ja mam lenia. :haha:

Rozwiń  

Ja dzisiaj robię dzień piękności :d spacerków nie będzie , to wymyśliłam sobie , że będziemy siedzieć z maseczkami  pysku :d a dla zdrowotności gotuję teraz złote mleczko z kurkumy :d znalazłam super przepis , wygodny w użyciu z dobrze przyswajalną kurkumą :d 

To się nachwaliłam :haha::p

W dniu 29.05.2018 o 09:32, Baśka powtarzająca się napisał(a):

A kto to jest ...co za jedna ta jej ..tej Mirelle'i... Chcica ?....A ...taka wielka , że z dużej litery aż pisana ...aaa...tu cie boli .

Rozwiń  

To jest nowe imię jej podopiecznej :d Połączenie CH z kicią :szydera:

Żadna tam chcica :haha:

W dniu 29.05.2018 o 09:34, Knorr napisał(a):

Nie. Ładna pogoda, to dużo poza domem przebywam. 

Na urlop jadę w piątek. 1 czerwca. Wszystko już dopięte na ostatni guzik. 

Tylko w czwartek świeże zakupy zrobię, co by pani mnie zastępująca miała wygodę na pierwsze dni. Wszystko przekażę, jak trzeba. Plan dnia dokładnie opisany. A i wytłumaczę i pokażę wszystko jak tylko najlepiej potrafię. 

No bo po co komu szkodzić, jak można pomóc. 

Rozwiń  

Masz rację, ja tez tak robię. 

• Lubię to 3
  • Zgadzam się 1

W dniu 29.05.2018 o 09:35, violka napisał(a):

Ja dzisiaj robię dzień piękności :d spacerków nie będzie , to wymyśliłam sobie , że będziemy siedzieć z maseczkami  pysku :d a dla zdrowotności gotuję teraz złote mleczko z kurkumy :d znalazłam super przepis , wygodny w użyciu z dobrze przyswajalną kurkumą :d 

To się nachwaliłam :haha::p

Rozwiń  

A wiesz że kurkuma wspomaga leczenie demencji ? Ale chyba nie przez skórę. :haha:

• Lubię to 2

W dniu 29.05.2018 o 09:32, Baśka powtarzająca się napisał(a):

A kto to jest ...co za jedna ta jej ..tej Mirelle'i... Chcica ?....A ...taka wielka , że z dużej litery aż pisana ...aaa...tu cie boli .

Rozwiń  

Te rossmanowe patrzałki za grosze jednak ci szkodzą...:szydera: Może kupię ci w Kauflandzie? :szydera:

W dniu 29.05.2018 o 09:34, Knorr napisał(a):

Tylko w czwartek świeże zakupy zrobię, co by pani mnie zastępująca miała wygodę na pierwsze dni. Wszystko przekażę, jak trzeba.

Rozwiń  

Pisałeś chyba kiedyś, że jesteś w Bawarii, jeśli mi się nie pomyliło, to przypominam, że w czwartek jest święto i zakupów zrobić się nie da.

• Lubię to 4

Qrczę. Nie pojadę nigdzie bo Kasieńka ma kolejny trudny dzień. Przed chwilą powiedziała że musi pojechać do swojego domu. Znów chyba planuje włamanie. :haha:

Wymogłam na niej że pojedziemy razem. :szydera:

Jutro jedziemy do lekarza na zastrzyk. Nie wiem jaki ale jak przyjechałam to na drugi dzień miała ten zastrzyk ( raz na cztery tygodnie ) i jakoś na początku było lepiej, a od kilku dni jest gorzej. Może to coś na Alzheimera ? Słyszeliście o czymś takim ?

• Lubię to 1

W dniu 29.05.2018 o 10:47, Maria Jolanta napisał(a):

Qrczę. Nie pojadę nigdzie bo Kasieńka ma kolejny trudny dzień. Przed chwilą powiedziała że musi pojechać do swojego domu. Znów chyba planuje włamanie. :haha:

Wymogłam na niej że pojedziemy razem. :szydera:

Jutro jedziemy do lekarza na zastrzyk. Nie wiem jaki ale jak przyjechałam to na drugi dzień miała ten zastrzyk ( raz na cztery tygodnie ) i jakoś na początku było lepiej, a od kilku dni jest gorzej. Może to coś na Alzheimera ? Słyszeliście o czymś takim ?

Rozwiń  

Moja ciocia dostaje na guza mózgu co miesiąc zastrzyk.  Może zapomnieli ci powiedzieć że ma Tumor?

Edytowane przez Mirelka1965

W dniu 29.05.2018 o 11:01, Magdzie napisał(a):

Spadam na przerwe , choc goraco na maksa .Po poludniu mam wolne , " opieke nad dziadkiem" przejmuje kolega , beda znaczki ukladac i nie tylko :haha:

Rozwiń  

Te znaczki , to informacja dla Ciebie. Jak giniesz w przestworzach, to oni Playboya wyciągają :haha:

• Lubię to 3
  • Zgadzam się 1

W dniu 29.05.2018 o 11:01, Magdzie napisał(a):

Spadam na przerwe , choc goraco na maksa .Po poludniu mam wolne , " opieke nad dziadkiem" przejmuje kolega , beda znaczki ukladac i nie tylko :haha:

Rozwiń  

Ja też już pauzuję ...Nie da rady z chaty wyjść ....Siedzę sobie przy biureczku ...światło zapalone , bo ciemnica w pokoju ...rolety już rano zaciągnęłam ....Pod

biureczkiem  basen z zimną wodą   a'la @awe59

Edytowane przez Baśka powtarzająca się

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

• Dodaj nową pozycję...