Skocz do zawartości

Debata SE

Gość Krzysztof
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

21 godzin temu, Gość kwoka napisał(a):

Bycie pierwszą DAMĄ to zaszczyt, to wyróżnienie, to odpowiedzialność, ale pod warunkiem, że doświadczają tego ludzie z klasą. Wystarczyło się po po prostu nie odzywać, jak przez całą kadencję, ale babsztyl nie wytrzymał...

Wielu  oglądającym  to " Zabawne pożegnanie" przypominał się znany cytat Marka Twaina o głupocie.  Chyba trochę zbyt krytycznie ja ocenili , po prostu .wyraziła szczerze że nie czuła się dobrze w roli Pierwszej Damy tylko lepiej gdyby się tak  przy tym nie chichrała . Zacytowany tekst utworu Elektrycznych Gitar to też nie to " co autor miał na myśli".

Kuba Sienkiewicz już się przyzwyczaił do tego że ludzie  jak i  ostatnio była prezydentowa cytują refren  piosenki w różnych sytuacjach.

Cyt :" Artysta zwrócił jednak uwagę, że pierwsza dama wykorzystała w swoim wystąpieniu jedynie fragment utworu i że taki powierzchowny odbiór piosenki jest dość powszechny:

— Zazwyczaj ten fragment jest używany na zakończenie czegokolwiek: roku szkolnego, swojej pracy, okresu w życiu, albo tak jak w lokalach o trzeciej nad ranem odtwarzano to nagranie, wyganiając do domu niedobitków z imprezy, czyli tak powierzchownie i na poziomie samego refrenu — wyjaśnił Sienkiewicz."

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość Wyważona

..."Chyba trochę zbyt krytycznie ja ocenili , po prostu .wyraziła szczerze że nie czuła się dobrze w roli Pierwszej Damy tylko lepiej gdyby się tak przy tym nie chichrała..."

- też nie pasował mi ten ubaw przez śmiech (dla mnie jakiś nerwowy)

Oto los małżonki polityka, który podejmując decyzję o życiu na świeczniku ciągnie ją do paszczy lwa. Pół biedy jeśli małżonka to lwica salonowa lub klasa sama w sobie (Kwaśniewska) lub ciepła, inteligentna, sympatyczna i empatyczna, ludzka osobowość (Kaczyńska) a pozostałe? Komorowska neutralna ale Wałęsowa?(z racji pochodzenia, nieobycia) toż to też był dla niej natrix. Kornhauser-Duda to jakiś przypadek (napewno nie pragnęła, nie aspirowała) męczyła się aż tyle lat i należy jej współczuć. Czasem tak jest, że żona podąża za mężem z lojalności ale się nie cieszy:nie-mów-mowa-milczenie-twarz:

I...moim zdaniem nie zasługuje na inwektywy choć jeśli już do tej lwiej jaskini weszła to mogła od czasu do czasu jakiś ryk wydobyć :szept-twarz: i nie udawać płochliwego zająca.

W dniu 6.08.2025 o 15:45, Gość Amba napisał(a):

"Nazwisko obecnego prezydenta", zapytała potwierdzajka.

Jeszcze Duda.

Dzisiaj wpisałam Nawrocki i podziałało a teraz widzę, że mi się powtórzyło i wpiszę duda.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 12 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 360 tysięcy postów w ponad 30 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji naraz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...