Skocz do zawartości

Jak firma VERITAS traktuje opiekunów

Gość Jarosław
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jarosław

Pojechałem na sztele do Niemiec.Zmienielem panią która się okazała psychicznie chora.Zadzwonila Veritasu i nagadała że jestem naćpany, pijany i że się mnie obawia.Przyjechała policja i po zbadaniu mnie stwierdzili że jestem trzeźwy i nie biorę narkotyków.Nie wiem dlaczego straciłem pracę . Pani Ewa Ratuszniak-Gładysz obdzwoniła wszystkie agencje opiekunów i po świńsku nakłamała.Nie mam teraz pracy zniszczyła mi życie . Pomóżcie!!! Co robić?! Jeśli ktoś ma niech poda namiary na panią Ewę wyżej wspomnianą .

10 godzin temu, Gość Jarosław napisał(a):

Pojechałem na sztele do Niemiec.Zmienielem panią która się okazała psychicznie chora.Zadzwonila Veritasu i nagadała że jestem naćpany, pijany i że się mnie obawia.Przyjechała policja i po zbadaniu mnie stwierdzili że jestem trzeźwy i nie biorę narkotyków.Nie wiem dlaczego straciłem pracę . Pani Ewa Ratuszniak-Gładysz obdzwoniła wszystkie agencje opiekunów i po świńsku nakłamała.Nie mam teraz pracy zniszczyła mi życie . Pomóżcie!!! Co robić?! Jeśli ktoś ma niech poda namiary na panią Ewę wyżej wspomnianą .

Kilka dni temu tez ktoś ich opisał negatywnie! Wyślij maila do wszystkich agencji i ktoś cię weźmie bo do wszystkich na pewni nie dzwoniła. A za to to do sądu! Nie mogli cię wyrzucić bezpodstawnie! 

@Gość Alf znam to tak robią . Jeździłam kiedyś z nimi . 3 razy wysłali mnie na inną sztele . Dawali dobrą cenę ale za każdym razem

kłamali że szteli to osoba chodząca . Za każdym razem zadałam więc rozmowy z opiekunką . Po drugim razie zaczął się kwas i nie chcieli mi dać tel. Bo okazało się że ! Najpierw to pani i owszem

bula chodząca a teraz jest w s piały i po wielu rozmowach praktycznie jest na wylocie mycie w łóżku dźwiganie odmówiłam wyjazdu . Druga szteli to samo kobieta nie wstaje . Zanim wyjechalsm

na trzecia kobieta zmarła. 😂na trzeciej trafiłam do dziadka z rakiem zanim tam przyjechałam już mi dupe obrobili . I właściwie rodzina już na wstępie dziwnie się mi

Przyglądała  przychodziła codziennie i tego samego dnia zadzwonił koordynator czy zostanę.  ?! Ostatecznie tylko się domyślałam że oni już kogoś szukają . Firma mi też dała sztele jednak syn był tak agresywny że w dniu wyjazdu ( nie chcieli dopuścić zenym

gdzies przejechała) i zaczął robić sceny nie mogłam wyjść. Do łazienki straszył mnie policja co w sumie było mi Bareję . Koordynator nic nie zrobił niemiecki ? I kazał siedzieć mi w pokoju . Napisali mi negatywną opinię nie wiem co tam było ale na pewno nie zgodne z prawdą bez dowodów . Firma potrąciła mi również środki . I oczywiście jak wyżej zablokowano mnie w firmach córkach ha w zemście zgłosiłam ich do Zuzu . Ewidentnie jednak była to ich wina 

Nie żałuję że nigdy więcej nie podjęłam współpracy z firmą werktags . Na kontrakcie byłam u nich jednym w miarę kobieta mieszkała z synem który wiecznie przychodził tam na obiady . Dlatego tak uważał że dużo powinno się zmienić i ja nie akceptuję wszystkich gownianych szteli ! I zasad które firma sobie wymyśli . Unikam wszystkich firm z Wrocławia . M Inn tych które w sieci mają negatywne opinie i te które np każą sobie zapłacić za przejazd samemu .  Taka skromna rada dla początkujących 

Nie wiem jak teraz ale Veritas płaci dużo ale przynajmniej kiedyś miał bardzo dużo szajdowatych szteli i szkoda czasu serio. Też się kiedyś łapałam na 200 euro więcej . A później płacz bo to tak naprawdę wciskanie lewizny . Co innego w rzeczywistości i a co innego na miejscu . Taką mają politykę . 

Daj sobie z nimi spokój po prostu  nagraj jak ci odmawiają i wyślij Emila firmie że pozwiesz ich o pomawianie . Bo sami widzicie - firmy wielki ból *wulgaryzm* z prawnikami latają a czarna lista krąży . Czyż nie ? A często tak jest że winni sytuacji są pracownicy danej instytucji- których poziom serio czasem woła o pomstę do Boga serio  😂😂

W dniu 3.09.2024 o 00:34, Kare napisał(a):

Dawali dobrą cenę ale za każdym razem

kłamali że szteli to osoba chodząca .

Przynajmniej dwa razy ktoś wprowadziłby cię w błąd w tej samej firmie i ty nadal z nim wyjeżdżałaś? To forma sportu?

W dniu 6.09.2024 o 12:32, Gość Kika napisał(a):

Przynajmniej dwa razy ktoś wprowadziłby cię w błąd w tej samej firmie i ty nadal z nim wyjeżdżałaś? To forma sportu?

Traktują nas tak jak dajemy się traktować. Jeżeli dwa razy się udało to próbują jeszcze raz. 

10 godzin temu, Gość Anna napisał(a):

Nie ma to jak oczernić agencje a potem się nie odzywać. Taki to poziom tych opini.

Gość z *wulgaryzm* napisała 😂żeby inna sprowokowała 

10 godzin temu, Gość Anna napisał(a):

Nie ma to jak oczernić agencje a potem się nie odzywać. Taki to poziom tych opini.

Gość z *wulgaryzm* przerwy miała co wiedziała napisała no właśnie przerwę w rekrutacji miała 😂

W dniu 7.09.2024 o 13:33, Gość Mira napisał(a):

Traktują nas tak jak dajemy się traktować. Jeżeli dwa razy się udało to próbują jeszcze raz. 

Kolejny gość z d  u p y ja nie wiem same wpisy gości siedzicie w tych firmach i zamiast rekrutować to tworzycie wpisy z d u p y 

W dniu 6.09.2024 o 12:32, Gość Kika napisał(a):

A twoja forma sportu to szydzić z ludzi jaki jad używasz pożycz chętnie użyje gdy będziesz mnie zatrudniać 😂

Serio uważam że większość gości to płaczące  rekruterki które okazują tu swój poziom potwierdzający tylko to co dzieje się w niektórych firmach . Serio . Żal odsłonić trochę kulisy tego jak wygląda prawda . 😂😂😂😂

Godzinę temu, Kare napisał(a):

Gość z *wulgaryzm* napisała 😂żeby inna sprowokowała 

Gość z *wulgaryzm* przerwy miała co wiedziała napisała no właśnie przerwę w rekrutacji miała 😂

Kolejny gość z d  u p y ja nie wiem same wpisy gości siedzicie w tych firmach i zamiast rekrutować to tworzycie wpisy z d u p y 

A twoja forma sportu to szydzić z ludzi jaki jad używasz pożycz chętnie użyje gdy będziesz mnie zatrudniać 😂

Serio uważam że większość gości to płaczące  rekruterki które okazują tu swój poziom potwierdzający tylko to co dzieje się w niektórych firmach . Serio . Żal odsłonić trochę kulisy tego jak wygląda prawda . 😂😂😂😂

Coś ci powiem nie każdy w życiu obiera pozycję ofiary siedzącej u prokuratora.  Jak mnie agencja tylko raz okłamie albo zaproponuje małą stawkę to więcej tego nie zrobi bo mnie tam nie ma, ale jak wolisz nastawiać policzki to twoja sprawa. 

5 godzin temu, Gość Zeta napisał(a):

Coś ci powiem nie każdy w życiu obiera pozycję ofiary siedzącej u prokuratora.  Jak mnie agencja tylko raz okłamie albo zaproponuje małą stawkę to więcej tego nie zrobi bo mnie tam nie ma, ale jak wolisz nastawiać policzki to twoja sprawa. 

Nie każdy jest w życiu tak *wulgaryzm* jak połowa tutaj opiekunek że wyżej dupe nosi a szczególnie jak jest się gdzie wyżyć :) opowiem wam sytuacje :) byłam Wiesbaden i miałam koleżankę też tak pyszczyła jak co druga powiedzmy opiekunka lub po prostu „ osoba wymądrzała sie” ja miałam lekkie zlecenie tylko facet mnie *wulgaryzm* a ona szczekała ze co ona by nie zrobił ? Olałaby zlecenie w życiu by nie poszła gdzie ja pół dnia wolnego , samochód i właściwie nic do roboty a ona 😂😂😂rzygi , rak i przyjechała do szorowania nie miała 5 minut spokoju wie. Wybaczcie te wszystkie przygłupie komentarze serio ale szkoda mi was bo połowa z was jak was widzę takie biedne i zaszczute w tych samochodach co jedna przed druga krzycxycxy i się wymądrza a bieda szyb az z *wulgaryzm* wisi to serio nie ma w ogóle ojczym gadać . Ja już przerobiłam z 50 firm i wszystkie po jednych pieniądzach wszystkie jak dają dużo kasy to albo później nie wypłacają albo są jakieś wały . A że w tym momencie pojechałam z weritasem bo miałam taką właśnie zachciankę to nie twój interes . Pojechałam bo akurat taką miałam fantazje o opisałam to na forum że przyjeby tam pracują i się potwierdziło bo ktoś to jeszcze opisał a kogoś d u p a musi boleć bo opisują tylko mnie i misieli

mocno popłynąć z kasy z Zuz😂😂😂😂oj boli. D u p a jak nic . Jak widać pan który zainicjował posta nawet nikogo nie wzruszył a ja musiałam mocno zajść za skórę to raczej nie ja nie nadstaeilsm

puczek a komuś mocno w niego przyje bałam 😂😂😂

6 godzin temu, Gość Zeta napisał(a):

Tak się zastanawiam czy w ogóle odpisywać na te i trollowi ziejące hejtem Prowokacje . Owszem jesteś typem który pierwszy że rzucis kamieniem w kobietę która zostanie zgwałcona bo powiesz że to ona winna bo za ładna , za prowokacyjnie się ubrała a nie obwinisz pasożyta  który zaatakował i będąc w instytucji policji czy prokuratury wyśmiałabyś ofiarę mówiąc że to jej wina i ofiara  dalej daje się wykorzystywać 😂😂😂sorry nie ten poziom mamy odmienne postrzeżeganue świata . A mi szczerze mówiąc nie chce się klepać z jakimiś banami która wchodzi ani to koleżanka ani kolega i jeb Sypnie jadem 😂więc więcej niestety nie będę odpisywać na te mało inteligentne i nic nie wnaszace treści tylko typu a dój jadę ją prze 5 minut busem i poczuje się lepiej 😂 

1 minutę temu, Gość Tom napisał(a):

Wulgaryzmy, nieskładne pisanie. Alkohol?

50 firm i każda zła? Ty masz fantazje a prokurator ma ręce pełne roboty. 

Tak alkohol pewnie u ciebie w rodzinie 😂widzę że każdy boi się tego prokuratora niech ma za coś mu płacą moje pieniądze mój pomysł boisz się że któregoś nią nie będzie za co drinkoeac 😂😂😂🚔🚔🚔🚔uważaj już jadą i sprawdzają ci konta 

Wiecie ja nie mam czasu odpisywać na wasze złośliwości więc piszę w pośpiechu między pracą a sportem a czytaniem prawa i w d upie mam że nieskładnie z litereowki etc 😂😂😂a kto żłopie piwko to pewnie też tak pisze 💬 więc nara idę zająć się pisaniem pozwów kto chce ten też skorzysta :) 

Acha firmę można sprawdzić na długi.pl 

do ZUS pismo można wysłać przez epue jako pismo ogólne ! 

Szybki proces to proces przez e sąd 

2 godziny temu, Kare napisał(a):

Ja już przerobiłam z 50 firm i wszystkie po jednych pieniądzach wszystkie jak dają dużo kasy to albo później nie wypłacają albo są jakieś wały

Porozmawiajmy o faktach. Z iloma z nich wygrałaś procesy? Ilu z nich udowodniłaś wały?  Bo żeby pisać, że nie wypłacają albo robią wały to TRZEBA MIEĆ DOWODY najlepiej poświadczone wyrokiem. To ile tych wyroków jest z tych 50 przerobionych firm co to jak piszesz WSZYSTKIE cię "oszukały"

Esąd szybki? To ile tam spraw zamknęłaś? A ile przez prokuraturę? Pisałaś, że to najlepsza droga. 

Była tu jedna koleżanka co przyszła napisała jak wygrać z agencją udowodniła, że to zrobiła i poszła.

Wygrałam w sądzie z firmą . Mam wyrok prawomocny . Procesowałam się z firmą 3 lata

Nie składałam na każdą kwotę do sądu ale zgłaszam teraz wszystko do prokuratury . W sądzie wygrałam z firmą proces o 1900 euro . To trwało tak długo bo firma nie odbierała korespondencji po prostu co nie oznacza że nie można udowodnić im winy . 

Więc tak przeczołgałam się przez sądy on linę normalne sądy procedury prawne etc i wiem

o czym pisze z praktycznego punktu . Dlatego obecnie dodatkowo zgłaszam wszystko do prokuratury taniej i ufam że im więcej zgłoszeń tym większe prawdopodobieństwo że kiedyś ktoś się tym zainteresuje . 

a skąd wiem że tak będzie bo miałam przyjemność przez miesiąc pracować w sprzedaży u gościa który wkręcał ludziom lewe umowy tepsy . Pewnie słyszeliście te problematyczne umowy gdzie ludzie otrzymywali umowę do umowy i płacili dwa abonamenty . Jak się zatrudniałam nie eiedzialsm

o co chodzi . Jsl

ogarnelsm temat to się zwolniłam po 5 latach gościa zaczęła ścigać prokuratura ! Osobiście wierzę w sprawiedliwość , i ufam że osoby które dziś okradają opiekunki wręcz  kiedyś będą miały problem . Nawet jeśli to trochę potrwa ! 

Więc tak przeczołgałam się przez sądy on linę normalne sądy procedury prawne etc i wiem

o czym pisze z praktycznego punktu . Dlatego obecnie dodatkowo zgłaszam wszystko do prokuratury taniej i ufam że im więcej zgłoszeń tym większe prawdopodobieństwo że kiedyś ktoś się tym zainteresuje . 

a skąd wiem że tak będzie bo miałam przyjemność przez miesiąc pracować w sprzedaży u gościa który wkręcał ludziom lewe umowy tepsy . Pewnie słyszeliście te problematyczne umowy gdzie ludzie otrzymywali umowę do umowy i płacili dwa abonamenty . Jak się zatrudniałam nie eiedzialsm

o co chodzi . Jsl

ogarnelsm temat to się zwolniłam po 5 latach gościa zaczęła ścigać prokuratura ! Osobiście wierzę w sprawiedliwość , i ufam że osoby które dziś okradają opiekunki wręcz  kiedyś będą miały problem . Nawet jeśli to trochę potrwa ! 
takie jest moje zdanie ja nie kradnę ! I oczekuję tego od pracodawcy ! I podkabluje każdego kto siądzie mi na konto i wyciągnie łapę po moje ciężko zarobione pieniądze . Ufam też że nawet jeśli nie dziś to za parę lat karma wroci

Jeśli ktoś ma wyrok prawomocny może taki wyrok  wystawić dług na sprzedaż bez komornika na dług.pl . To monada również odpowiedniej „ prawomocnej opinii” bez zastraszania przez wyszczekanych prawników „ prze pani bo pani nam opinie posyła a my tacy uczciwi i wiarygodni i zapłaci nam pani karę . Polecam korzystać z tej funkcji . Każdy kto ma prawomocny wyrok sądu może skorzystać z tej funkcji . 

IMG_0583.jpeg

Gość Kaśka N.
W dniu 31.08.2024 o 14:58, Gość Jarosław napisał(a):

Jarku i co? Coś ruszyło?

Mam nadzieję, że już jesteś w innym miejscu z normalną agencją. 

W dniu 31.08.2024 o 14:58, Gość Jarosław napisał(a):

Taka duża firma i musi się posuwać do takich rzeczy?

Gość Zachariasz
2 godziny temu, Gość Tatiana napisał(a):

Dlaczego się nie odzywasz. Czy tylko mnie wkurza że ktoś opisuje coś i przestaje odpowiadać. 

A bo to pierwszy raz , że ktoś pisze o  tarapatach z agencją prosi o radę , pomoc a potem cisza? Może  pracownica Veritasu   po tym wpisie sama odszukała  Jarosława i dlatego zamilkł?

Kto bardzo ciekawy może do niego zadzwonić , podał numer telefonu  .

8 godzin temu, Gość Zachariasz napisał(a):

A bo to pierwszy raz , że ktoś pisze o  tarapatach z agencją prosi o radę , pomoc a potem cisza? Może  pracownica Veritasu   po tym wpisie sama odszukała  Jarosława i dlatego zamilkł?

Kto bardzo ciekawy może do niego zadzwonić , podał numer telefonu  .

Chyba jednak tel nie podał, ale odezwać by się mógł.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...