Skocz do zawartości

• Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mały problem z bukietami ze słoneczników bo muszą być w ogromniachnym wazonie no i ciężki ten wazon jest jak cholerka a wodę co dziennie muszę wymieniać :sos:.Taka ciekawostka zawsze myślałam ,że łodyga słonecznika ma tylko jeden kwiatostan a tu od czasu jak w De bywam i po tych polach ,lasach się pałętam to się przekonałam,że na jednej łodydze może być kilka kwiatostanów i te właśnie najbardziej mi się podobają :)

• Lubię to 1
  • Zgadzam się 1

33 minut temu, Maria Jolanta napisał:

Mój brzusio jest zadowilony. Lubię niemiecki zwyczaj jadania dżemu na śniadanie. Wczoraj kupiłam dżemik. Ale taki pyszny że nawet teraz mi ślinka na samą myśl leci. :szydera:

W ogóle to chyba w poprzednim wcieleniu byłam Niemką bo mi ich jedzenie pasuje. Oprócz musu jabłkowego ( fuj ) i octu ( blee ). :szydera:

Widzę, że Twój brzusio jest podwójnie zadowolony :haha:

11 godzin temu, violka napisał:

Poszukiwania telefonu @Heidi kosztowały mnie 16 zł :szok: Teraz zastanawiam się jak obciążyć ją kosztami :haha: 

Co prawda dostałam dzisiaj powiadomienie , że moja promocja wygasła i nie mam wystarczających środków , żeby przedłużyć  na kolejny  miesiąc  , ale niestety  ja mam pamięć dobrą ale krótką :haha: Zamiast od razu doładować telefon , to klepałam sobie na forum . Moja ostatnia rozmowa już była sobie płatna , więc zjadło mi ostatnią kasę i na koniec zostałam  zablokowana :( Kurcze , demencja nie tylko jest uciążliwa ale jeszcze kosztowna :szydera:

I zaraźliwa:szydera:. Pisz do mojego św.Ksiegowego, może przesunie środki z kosztów marketingowych na telekomunikację. Kto nie próbuje, ten nie jedzie:szydera:. . Ha.ha.... dobrze było się śmiać z cudzego nieszczęścia? A nasz babo placek, tylki kto teraz do mnie zadzwoni jak bedzie w chałupie pożar?

• Lubię to 2

1 minutę temu, Heidi napisał:

I zaraźliwa:szydera:. Pisz do mojego św.Ksiegowego, może przesunie środki z kosztów marketingowych na telekomunikację. Kto nie próbuje, ten nie jedzie:szydera:. . Ha.ha.... dobrze było się śmiać z cudzego nieszczęścia? A nasz babo placek, tylki kto teraz do mnie zadzwoni jak bedzie w chałupie pożar?

Mam jeszcze niemiecki nr :oklaski:

11 godzin temu, Joy napisał:

Teraz to ja się obawiam o @Heidi :(  Od dłuższej chwili milczy,może babka w amoku sprzątania i naszą mateczkę do jakiejś skrzyni upchnęła? :rozpacz:

za dużą jestem. Nie ma w Dysseldirf takiej  dużej skrzyni :szydera:. Tzn. bede Wam  tu jeszcze mieszać. Jesteście na mnie skazani:cmok:

• Lubię to 2

17 minut temu, Heidi napisał:

O.o Ty też Basieńko jak @Maria Jolantamasz wrogów w Polsce i zaklady z nimi robisz? Toż na to wychodzi, ze strach tam wracaćO.o

@Heidija nie mam wrogów, przynajmniej tak myślę :szydera:.

Taki plan sobie założyłam i mam zamiar w nim wytrwać,  jeszcze 18 miesięcy .Wszystko okaże się w praniu .

• Lubię to 2

1 godzinę temu, lucyna.beata napisał:

Dojechałam....dzisiaj o 0.30....

Heidi...polej muszę ochłonąć....zimna czysta i duuuuuuzo>:(

Nie ogarnęłam jeszcze łapka w wifi u mnie więc zameldować się krótko chciałam.

Miłego dnia...

@ lucyna.beata nie prowokuj mnie proszę.:mur:  O godz. 0.30 to ja tylko mogę siku zrobić. Do wanny wskakuję zaraz i wody będzie dużo i czystej:szydera:. Cieszę się jednak pełnym sercem, że w domciu jesteś:cmok:  Wypoczywaj pełną parą. 

• Lubię to 1

1 godzinę temu, Baśka powtarzająca się napisał:

Dzień dobry ......

Nieważne urlop ...czy na robotach ....święto , czy dzień powszedni ...od pół godziny już jestem na nogach ....Najpierw obowiązkowy przegląd poczty ...teraz czas dla forum ...znaczy przyjemności ...

Miłego , spokojnego dnia MRÓWECZKI :cmok:

:cześć::cmok:

• Lubię to 1

Dzisiaj w Polsce święto nie będę pisała jakie bo nie każdego to interesuje ale też bukieciki z kwiatów i roślin polnych się przy tej okazji robi .Tutaj sklepy pootwierane to dzień zakupowy sobie zaplanowałam bo w domu od wszelakich robót się wymigałam właśnie z okazji tego święta .Ostatnia sobota i niedziela prze de mną mam obiecane wyjazd na prawdziwe polowanie :hura:w planie mam przepłoszyć całą zwierzynę ,żeby się przypadkiem krzywda ,któremuś nie stała .Taka namolna byłam z tym polowaniem ,że wreszcie dopięłam swego ;).Potem tylko certyfikaty odbiorę z nauki zielarstwa,bukieciarstwa i gotowania i do domu :hura:

• Lubię to 2

25 minut temu, makaroni napisał:

Chyba od tego ciaglego skomlania spuchla mi powieka :(. Znacie jakies sposoby na jeczmienie?

Tak. kombajn warto zamówić. Toż to czas żniw, to i nie dziwota, plony czas najwyższy zebrać:). Było podglądać przez dziurkę od klucza ?

• Lubię to 3

Dzień dobry,

Kłaniam się nisko wszystkim życząc miłego dnia. :cmok:

" domowe " jadą zaraz nad jeziora a stróż czyli ja zostaję aby dopilnować dobytku i trzody.....:d

Pogoda piękna, wiec chyba wybiorę się na defiladę aby popatrzeć na nasze Wojsko Polskie.....do kolegi przyjechał wnuczek z Anglii......trzeba małemu pokazać czym jest miłość do Ojczyzny......:oklaski:

Bawcie się dobrze.....:cmok:

• Lubię to 4

Witam Opiekunkowo serdecznie .

Noc miałam ciężką, zmęczona po podróży, przeżycia z pieskiem jeszcze Pdp miała biegunkę.

3 razy wstawalam aby ją umyć. 

W końcu zapodałam jej Imodium i jakoś przespałysmy do rana. 

Miłego dnia Wam I sobie zycze. 

• Lubię to 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...