Skocz do zawartości

• Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Obzarlam się dziś lodami za kawę i lody q....wa:grzmotnąć: prawie 20 funtów.Ale prawie bylam raju :szydera:  takie pyszne były. Olbrzymi puchar lodów  z bitą śmietaną i orzechami ....połówki a nie jakieś tam drobiazgi polane czekoladą i wiśniami z alkoholem...poezja :mur:

• Lubię to 6

Sama siebie nie poznaję. Jeszcze pięć dni a ja mam walizkę spakowaną, dzisiaj spakuję pierwszą szmaciankę a jutro spróbuję resztę upchnąć do drugiej torby.

Jeśli po przyjeździe rozpakuję się tego samego dnia to poproszę taki fajny kaftanik z długimi rękawkami. Na pewno się przyda. :szydera:

• Lubię to 7

Dobry na wieczór Ludziki!

U mnie zabawa z koframi w toku. Przepakowuje, piorę i kombinuję....

Z półek wszystko wyleciało...sajgon...sodomia i gomoria :haha:

Do kompletu dostałam skierowanie na leżenie do góry brzuchem...,

więc naprawdę odpocznę :haha:

A taki konik sobie dzisiaj w Katowicach napitalał po starych garach.

Nawet mu kasiory wciepowali..

jedna kobieta powiedziała...proszę... można pracować...można :)

kon.jpg.5eeb4492124514f07849e17d0b7b83f6.jpg

• Lubię to 5

W dniu 3.04.2019 o 15:45, Baśka powtarzająca się napisał(a):

Phiiiiii...tez kiedyś nie paliłam ...dwa dni ! Na pooperacyjnej leżałam . Nie wolno mi było wstawać xd

Rozwiń  

Tez nie palilam 2 dni!Tez po operacji , tylko ja bylam podlaczona do maszyny i nie moglam wstac.ale jak juz zostala sama kroploweczka to z tym stojakiem latalam na papieroska.

• Lubię to 5

W dniu 3.04.2019 o 13:58, Maria Jolanta napisał(a):

Karton wezmę. Mam nawet kilka więc dam radę. Wiedziałam że obrosłam w manele ( czyt.włóczkę ) ale nie że aż tak. To się chyba już nawet do leczenia nie nadaje  :szydera:

Rozwiń  

Mario ty eszelon wynajmij.:haha:Tak się podśmiechuję,ale sama jestem czasami w czarnej doopie.Póki nie wracam samolotem ,to wszystko jest do ogarnięcia.Torba przemytniczka jest najbardziej pojemna.

W dniu 3.04.2019 o 17:15, 1bozka napisał(a):

Nowe miejsce i nowa babcia,mobilna chętna do współpracy( .narazie:haha:) i miła ,za wszystko dziękuje aż mi głupio.Jutro poznam jej córkę, słyszałam pocztą pantoflową że ma muchy w nosie.No trudno zobaczymy, ale na wszelki wypadek przygotowałam sobie odpowiedz w razie gdyby przyszło je na myśl że mam sprzątać albocos:haha:.

Rozwiń  

Ty się nie gódż na albo coś.W tym może być nie wiadomo co .I wtedy doopa.Bo przecież zgodziłaś się na albocoś.

Czas spakować lapka i grzecznie DOBRANOC  powiedzieć . Busik podjedzie po mnie ok. 4 -tej nad ranem , może jeszcze uda mi się zdrzemnąć ze dwie godziny , ale tylko może ....o ile zasnę xd Najwyżej w busie spać będę ....No to do popisania z drugiej strony mocy :cmok:

Dzień Dobry :d

Nie jestem pierwsza, co mnie bardzo cieszy xd, wolę jednak i to stanowczo na forum kogoś zastać :tak2:

Czwarteczek przemaszeruje, w piątek będę się obijać po raz pierwszy na tej stelli :oklaski: tzn. to będzie taki pierwszy piątek tutaj :d

Na razie nic więcej optymistycznego napisać  nie mogę, a kłamać nie chcę :szydera:, więc byle do przodu i buziaki :cmok:

• Lubię to 5
  • Zgadzam się 1

W dniu 3.04.2019 o 17:23, Maria Jolanta napisał(a):

Od jakiegoś czasu podejrzewam że nie do końca jesteś normalna. Teraz mam pewność. Jak można albo palić albo nie palić ?

Rozwiń  

Normalnie można nie palić albo palić :szydera: Też tak mam.., czas i miejsce podzielone na mogę palić i palić mi nie wolno... Taką mam noc, bez papierosa.., okres gdy ustalam że idę spać do momentu gdy wstaję - w tym czasie nie mam chce mi się palić, żebym nie wiem ile razy obudziła się. Nie mam też chce mi się palić w podróży i to żeby nie wiem ile trwała... Nie palę tez w miejscach zabronionych i nie mam z tego tytułu dyskomfortu i ciągłego myślenia i kombinowania jak tu wyjść na papierosa. Jestem całkowicie przygotowana do tego, że jak ogłoszą powszechny zakaz palenia (:haha:) to spokojnie i z pokorą poddam się odgórnemu prawu :d

• Lubię to 7

W dniu 3.04.2019 o 20:08, Baśka powtarzająca się napisał(a):

Czas spakować lapka i grzecznie DOBRANOC  powiedzieć . Busik podjedzie po mnie ok. 4 -tej nad ranem , może jeszcze uda mi się zdrzemnąć ze dwie godziny , ale tylko może ....o ile zasnę xd Najwyżej w busie spać będę ....No to do popisania z drugiej strony mocy :cmok:

Rozwiń  

Dobrej drogi i szerokości życzę :cmok:327398204_podrpapa.jpg.07b9e488aaa662da8c10cadb39f10e70.jpg

Veni...vidi...i jestem gotowa na klepnie :oklaski: Po fajurce nr 1 i paru łykach brązowego eliksiru życia mogę się wziąć z życiem za bary :haha:Ale najpierw poczytam zaległości :haha: Nie będę rozpisywać się na temat przewracania z lewego boku na prawy, oraz nie będę opisywać moich przemyśleń nocnych, nie powiem jaką pogodę mamy za oknem...taki bunt młodzieńczy mnie ogarnął o poranku :haha:Po prostu postanowiłam cieszyć się kolejnym dniem przybliżającym mnie do zjazdu do domku :oklaski: Radujcie się ze mną :oklaski: A tymczasem przywitam się skocznie...166852141_dziedobryczwartek.thumb.gif.ae1cef3eab878f40c4236b756af93e4f.gif życzę każdemu z osobna i wszystkim razem :oklaski:

Dzień dobry.Witam pracusie już na forum.Pozostałych w pracy,w domu i w podróży.Jedni do domu ,drudzy już do pracy.Słońce już dawno świeci,pogoda ma być .Może wreszcie coś powoli ogarnę w domu . Przeziębienie powoli odpuszcza,obyło się bez lekarza.

Miłego dnia życzę wam kochani.

Witam Opiekunkowo cieplutko i miłego dnia życzę :love:.

@Teresadd chyba przeszło na mnie. W nocy obudziły mnie dreszcze, zimne poty i katar.

Mąż przed wyjsciem do pracy mnie juz naszprycował lekami.

Edytowane przez Barbara48
  • Lubię to 5

Dzień dobry Milusińscy :pianino:... Pobudka wstać, koniom wody dać! :szydera:

Organizm się sam przestawił na wczesne wstawanie, bez mojego udziału, co to wkur... potrafi zrobić :szydera:z człowiekiem. No trza się będzie pakować i zasuwać do roboty, bo PiS- da nie chce mi nic" dać ", tylko muszę zapier... na tę wszystkie plusy. >:( i tym optymistycznym akcentem kończąc , życząc Państwu miłego dnia, rozpoczynam przedostatni dzień urlopu. :cmok:

Dzień dobry, czy ktoś widział moje słońce? Jeszcze wczoraj tu było! 

Z mokrym łbem, kawcią w dłoni witam się z Wami porannie. 

Uprzejmie donoszę, że z dużą dozą optymizmu patrzę na kalendarz.

No to do dzieła! 

Słońca w serduchach:cmok:

• Lubię to 5

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

• Dodaj nową pozycję...