Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Janeczka1963 napisał:

@Heidi ja chcę pojechać z firmy która oferuje niemieckie warunki i pieniążki do ręki, mam już namiary, oferta została wysłana do rodziny, zobaczymy:)

Niemieckie warunki będac 63 rocznik?Nic nie zyskasz a dodatkowo nie będziesz miałą w PL ubezpieczenia i mozliwości korzystania z lekarza:(Chyb ,że coś zyskasz  innego,bo na niemeicką emeryturę to juz mocno za późno jest:(

• Lubię to 1

Zaliczyłam dłuuuugi spacerek z Anielicą , pózniej 4 rundki w chińczyka i moje dziecko nadal się nudzi O.o Dałam jej zdobyczny sprzęt do pedałowania , coby zużyła nadmiar energii , ale niestety po minutce była zmęczona i nadal znudzona , więc dałam jej do wyboru telewizję , czytanie gazety , albo śtrykowanie i oznajmiłam , że ja mam pracę na laptopie i proszę , aby mi nie przeszkadzała :haha: Troszkę się ofochała , ale śtrykuje :d 

2 minuty temu, Janeczka1963 napisał:

@foczka63 zyskuję święty spokój, na emeryturę nie liczę, mam przepracowane 23 lata i z zusu dostanę najniższą, :tak2:

Na niemieckich warunkach , również możesz trafić na minę . Trzymaj się polskich agencji , bo to zawsze jakiś kolejny grosz wpadnie Ci do emerytury . Czytasz forum , wiesz jak rozmawiać z agencją , na co zwracać uwagę na Steli i walcz o swoje jak lwica . Pewnie nie raz trafisz jeszcze na gorsze miejsce , ale będziesz już wiedziała co robić . Pierwszy krok , to zmiana agencji i negocjowanie normalnej stawki .

Godzinę temu, Heidi napisał:

Dziad pewnie był pod  Stalingradm i strach przed śmiercią  zamienił się w nawyk picia czegoś  ciepłego :tak2:

To jest urynoterapia, sama znałam w Polsce kobietę (po udarze), która tą metodę stosowała O.o Okazuje się, że ludzie mają skłonności do wysikania lepszego, a to gorsze pozostawiają w organizmie :szok: Mocz faktycznie był wykorzystywany też na frontach, ponoc sikało się na rany :o

@NNNdanuta a pamiętacie tego górnika zasypanego pod ziemią, imienia nie pamiętam, ale na nazwisko miał Piątek, przeżył tydzień, bo pił własny mocz, zjadł w tym czasie sztyl od łopaty, a pił siuśki. Sławny był, w wiadomościach o nim mówili:)

• Lubię to 1

1 minutę temu, Janeczka1963 napisał:

@NNNdanuta a pamiętacie tego górnika zasypanego pod ziemią, imienia nie pamiętam, ale na nazwisko miał Piątek, przeżył tydzień, bo pił własny mocz, zjadł w tym czasie sztyl od łopaty, a pił siuśki. Sławny był, w wiadomościach o nim mówili:)

Pamiętam :)

• Lubię to 1

13 minut temu, Janeczka1963 napisał:

dzięki temu przeżył, jeśli chodzi o ratowanie życia to każdy sposób jest dobry, który prowadzi do celu:tak2:

sama nie wiem, jakbym się zachowała w takiej sytuacji,kiedy człowiek za wszelką cenę chce żyć:|

Swoje pewnie bym jakoś przełknęła ale cudzych to nie,błeee:(

• Zgadzam się 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...