Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 9.09.2019 o 10:25, sayonara 52 napisał(a):

@aniao co to Legimi?

Rozwiń  

to jest taka wirtualna czytelnia. Za 40 zeta miesięcznie masz możliwość czytania e booków na czterech urządzeniach. I się podzieliłyśmy. Córka czytnik i laptop. Ja telefon i tablet. GENIALNE.

• Lubię to 3

Aaąaa! Miałam inicjację bankomatową...jak tylko spojrzałam na geldmaszynę,  to już kasę liczyła. Tylko pikpikpik zamiast ojrowe konto ruszyć,  przeliczyła złotówkowe.Nic to ! Grunt,  żech se poradziła i łomu nie musiała używać,  o! Oooobżarłam się omletem z łososiem i camembertem. 

Cza to rozłazić,  a ja nadal w piżamie..:trele:

• Lubię to 2

W dniu 9.09.2019 o 07:13, Janeczka1963 napisał(a):

Dzień dobry:cześć:

Nie było raptem tydzień, a tyle mam do nadrobienia stron:czytaj:, gadacie i gadacie, palec boli od klikania:ostrzegam:.

Witam wszystkich milutko i cieplutko z nowej jeszcze niezagospodarowanej przez nikogo szteli.:oklaski: Wprowadzam swoje porządki:szydera:

Życzę miłego poniedziałku:cmok:

pobrane (8).jpg

Rozwiń  

Dziekuski i wzajemnie kochana

Gdzie teraz jesteś? 

Jesień idzie to i porządki trza zrobić

lot tension GIF

• Lubię to 2

W dniu 9.09.2019 o 09:12, aniao napisał(a):

Zapomniałam się przywitać. Zarobiona jestem. Córka zafundowała mi Legimi i służba czyta między mieszaniem zupy.

Miłego dnia.

Rozwiń  

Aniu gratuluję córce pomysłu..:zdrówko: już ponad rok cieszę się tym wynalazkiem i nie rozumiem jak mogłam bez niego żyć 55 lat :haha:Legimi jest fantastyczne :oklaski: a jak umilą czas przy porządkach..sluchaweczka bluetooth w ucho i lecą audiobooki a ja rączki wolne do wiadra i szmaty :szydera:

Edytowane przez scarlett
  • Lubię to 1

Dzień Dobry ludziska:cmok: w taką pogodę to tylko buszowac po internecie i kupować:szydera: kupić kupiłam ,wszystko na Pl, już się cieszę z zakupów ale najbardziej ze spotkania z moimi artystkami wnuczkami, Julka 3,5 roku na wszystko ma odpowiedz, widzi jak starsza odstawia grymasy i fochy to komentuje od razu,,istny cyrk mamo" ,albo jak widzi dużo ludzi to ,,sajgon",jak na basenie będzie sajgon to ona nie wchodzi do wody:szydera: a jak starszej wszystko wychodzi na dobre to ,,Ty masz farta". Ledwo to to widać bo kurdupel ale jest w grupie 4-5 latków , bo gęba się nie zamyka,,:oklaski:

• Lubię to 1

W dniu 9.09.2019 o 15:09, Blondi napisał(a):

Napisz króciutko,,jak masz,,znośnie?

Rozwiń  

Jestem tu drugi dzień, wczoraj przyjechałam, to jest całkiem nowe miejsce i porządkuję je pod siebie.

Babcia jest chodząca, czasem pomaga sobie rolatorem,  zauważyłam, że ma zachwiania równowagi, nie często, ale są. Nosi aparat słuchowy, mówi płynnie nie ma demencji, a to najważniejsze. Sama załatwia potrzeby fizjologiczne, samodzielnie kładzie się spać, je, na razie bez problemowo. Trzy razy dziennie przychodzą pfleżki podać leki i oczy zakroplić, strasznie dużo kropli do oczu ma, 4 rodaje. Mam osobne mieszkanie na poddaszu, babcia mieszka na parterze i dzięki temu w nocy mam spokój, bo i tak bym jej nie słyszała gdyby wołała. Tygodniówka też jest dobra, bo80 euro na jedzenie spokojnie wystarcza.:tak2:

Najważniejsze, rodzina nie mieszka obok:hura:

Edytowane przez Janeczka1963
  • Lubię to 2

W dniu 9.09.2019 o 15:16, Janeczka1963 napisał(a):

Najważniejsze, rodzina nie mieszka obok

Rozwiń  

:tak: wygląda na znośnie, trzeba tylko brać pod uwagę,że jesteś tam pierwsza i to coś też nowego dla PDP, ktoś kręcący się po chalupie, także niech robi PDP to co robila do tej pory a Ty tylko obserwuj, a będzie dobrze,,,:tak2:

• Lubię to 1

I kolejny dzień się kończy :oklaski: Szaro, buro i ponuro, leje na dodatek ciurkiem, więc przepisałam Divie i sobie lekarstwo na spadek nastroju :haha: A tak....po trzech tygodniach bez czekolady zjadłyśmy dzisiaj przysmak ulubiony z nadzieniem szampańskim szwajcarskiej firmy :oklaski: I obie gębusie cudownie się uchachały :szydera:  Czyż życie nie jest piękne? :oklaski: No właśnie...jest bo...zaraz będzie wysyp grzybów jako że pełnia za pasem, a ziemia dostała wilgoci i jest ciepło na dodatek :oklaski: Normalnie raj :hura: Darz bór :oklaski: 

W dniu 9.09.2019 o 16:53, Mirelka1965 napisał(a):

I kolejny dzień się kończy :oklaski: Szaro, buro i ponuro, leje na dodatek ciurkiem, więc przepisałam Divie i sobie lekarstwo na spadek nastroju :haha: A tak....po trzech tygodniach bez czekolady zjadłyśmy dzisiaj przysmak ulubiony z nadzieniem szampańskim szwajcarskiej firmy :oklaski: I obie gębusie cudownie się uchachały :szydera:  Czyż życie nie jest piękne? :oklaski: No właśnie...jest bo...zaraz będzie wysyp grzybów jako że pełnia za pasem, a ziemia dostała wilgoci i jest ciepło na dodatek :oklaski: Normalnie raj :hura: Darz bór :oklaski: 

Rozwiń  

Ile było tego szampana w tych czekoladkach ? :d

• Lubię to 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

• Dodaj nową pozycję...