Skocz do zawartości

• Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, Barbara48 napisał:

Nie wiedziałam że to się tak odbywa, nosz, jak na targu końskim :szok:

dokladnie tak powiedzialam agencji jak mnie o fote prosila...mowilam ze czuje sie jak kobyla na targu tylko zebow nie musze szczerzyc a oni ze niemce lubia wiedziec o co kaman..no to ja ze w takim razie ja tez prosze o zdjecie rodziny i pdp...i dostalam ....wiec nasze poznanie odbylo sie za zgoda dwojga stron

ale nie lubie tego pokazywania opiekuna rodzinie bez mozliwosci konfrontacji z tej drugiej strony..nigdzie nie jest napisane ze rodzina do ktorej jezdzimy musi byc taka jaka chcemy ...z ta roznica ze my niestety jestesmy na innej pozycji  w tm geszefcie

• Lubię to 1

2 minuty temu, NNNdanuta napisał:

Trzeba się zacząć leczyć :haha:Może jeszcze nie z demencji, ale z tego, że fajka mi najlepiej podchodzi na siedząco i w szlafroku to tak... :haha: Tylko nie wiem objaw jakiej choroby to jest :szydera: Pewnie SKS jakiś :szydera:

Mnie smakuje e-fajka we wszystkim i ze wszystkim więc chyba to zbiorowa choroba.:haha:

• Lubię to 1

39 minut temu, geronimo napisał:

@Barbara48 w jednym miejscu mieli chyba z pięć profili

sami mnie pokazywali,to zależy od rodzin,co niektórzy rzeczywiście

robią sobie kastingzxd

Zależy od agencji, dają co mają pod ręką.:p Standard to 2 do wyboru, ale bywa też 1(bez wyboru). Nie sądzę, by na święta dawali 5 do wyboru.:d

@geronimo -a niech "se" robią castingi.Widziałam wydrukowany profil opiekunki,który leżał przez 2 lata i nie zwróciłabym nań uwagi ale nabazgrolony był  na nim nr.telefonu do synusia.I kiedy łypnęłam na górny wiersz to oniemiałam:podany tam był wiek opiekunki-55lat.Dwa lata później ta opiekunka obchodzila 70! urodziny:o.Umarłam.

Edytowane przez BabaJagusia
  • Lubię to 4

@violka rozglądnij się za outletami.

W prawie każdym mieście są.Prawdziwe perełki można upolować. Jeansy ze 149€ za 29€ kupiłam.

Płaszcz też z S,Oliver za 17€, a ile bluzek po 5-10€, no i sweterek, który mnie ostatnio się przydaje (wklejałam go tutaj) z 59,99 na 14€ mnie wyszedł.

W TkMaxx jakoś nic dla siebie nie mogę znaleźć.

Edytowane przez Basiaim
  • Lubię to 1

@geronimo -nie czarujmy się:z wami facetami matka natura jakoś tak/niesprawiedliwie:haha:/obchodzi się łagodnie,kobitki mają zdziebko pod górke.-.- Sama na własne oczęta widziałam w busie panią,na widok której przyszła mi taka myśl  rany -przez pomyłkę wsadzili do busa podopieczną:szok:.Kobita -przy pomocy kierowcy-ledwo wchodzila i wychodziła z auta.No ale jak mówią:nie moje małpy,nie moje zoo.

Edytowane przez BabaJagusia
  • Zgadzam się 1

11 minut temu, BabaJagusia napisał:

geronimo -a niech "se" robią castingi.Widziałam wydrukowany profil opiekunki,który leżał przez 2 lata i nie zwróciłabym nań uwagi ale nabazgrolony był  na nim nr.telefonu do synusia.I kiedy łypnęłam na górny wiersz to oniemiałam:podany tam był wiek opiekunki-55lat.Dwa lata później ta opiekunka obchodzila 70! urodziny:o.Umarłam.

Agencji nie oszukasz, musisz do umowy podać pesel.:p Ale co agencja podaje do rodziny, to inna sprawa.

2 minuty temu, 1bozka napisał:

Apropos zakupow i wyprzedaży.. ..mChcialam sobie kupić strój kąpielowy hmm są wyprzedaże myślę kupię coś w fajnej cenie...haha i co???? Poszłam do Calzedonii...i kupiłam..góra za 160 zł a dół za 90zl:szok: gdzie sens i gdzie logika???!!!!Ale haha mam:szok:

Strój kąpielowy w listopadzie na wyprzedaży?????:o

• Lubię to 1

38 minut temu, Michasia 1959 napisał:

@Barbara48 przez firmę obowiązkowo:$

No ja też przyjechałam przez niemiecki caritas, ale w zęby że tak powiem nikomu nie patrzą. 

Wystarczyły 2 słowne opinie od 2 rodzin niemieckich gdzie byłam na zastepstwo.

Matuniu, chyba @geronimomusi mi jaką sesję walnąć na przyszłość, coś podretuszuje i będzie portfolio jak malowane :haha:

• Lubię to 2
  • Zgadzam się 1

4 minuty temu, 1bozka napisał:

Haha spóźniłam się ..wiem Dlaczego kupiłam z nowej kolekcji

Też mi nie pasuje pora na nową kolekcję. Ale cóż, ja facet nie za bardzo jaram te różne terminy...:) Zawsze ryzyko, bo w lecie 2019 może nie pasować...:d

Edytowane przez kris
dopisek
  • Lubię to 2

51 minut temu, NNNdanuta napisał:

fajka mi najlepiej podchodzi na siedząco i w szlafroku

Danusiu, masz tak jak ja.

Tylko ja w tym cieplutkim szlafroku z Mallorki :szydera:zeby nie było, nie ukradłam, jaram na foteliku w łazience :szydera:

• Lubię to 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...