Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 18.07.2018 o 05:49, Baśka powtarzająca się napisał(a):

Nooo...bo my takie jakby ptice ...fruwać lubimy . A może nawet takie podfruwajki ...nastolatki ...jakieś ?:haha:

Rozwiń  

Aż do takiej głębokiej konkluzji bym się nie posunęła....:haha: Skłaniam się bardziej ku opcji skrzydeł u Anioła, w twoim przypadku, i sowich skrzydeł w moim...:szydera:

W dniu 18.07.2018 o 05:47, Mirelka1965 napisał(a):

Powiedziałabym, że to nie kwestia narzekania...to kwestia przyjemności z fruwania...:szydera: 

Rozwiń  

Podzielam zdanie, ci co czerpią przyjemność z narzekania, siedzą na d_upie i narzekają, a Ci co nie boją się zmian, zmieniają, gdy im nie odpowiada, czerpiąc przy tym przyjemność z fruwania (Nie pisze tutaj o sytuacjach, które z różnych przyczyn i okoliczności trudno zmienić, bo takie też bywają).

• Lubię to 4
  • Zgadzam się 1

W dniu 18.07.2018 o 05:52, Mirelka1965 napisał(a):

A ty za słabe okularki masz i nie dostrzegłaś, że ostatnią literką jest "e" a nie "ę"? :haha: Może w tej Łodzi Kauflanda odwiedź...:szydera:

Rozwiń  

Zauważyłam , że brak ogonka , ale se pomyślałam , że to tak solidaryzujesz się w związku z wyjazdem Twojego Mana ...i ...ogonków nie wstawiasz ....coby nie kusiło ...Nooo :haha:

W dniu 18.07.2018 o 05:56, Baśka powtarzająca się napisał(a):

Zauważyłam , że brak ogonka , ale se pomyślałam , że to tak solidaryzujesz się w związku z wyjazdem Twojego Mana ...i ...ogonków nie wstawiasz ....coby nie kusiło ...Nooo :haha:

Rozwiń  

:szydera: ja bym tego czegoś ogonkiem nie nazwała...ale to kwestia semantyki...:haha:

W dniu 18.07.2018 o 06:01, Mirelka1965 napisał(a):

:szydera: ja bym tego czegoś ogonkiem nie nazwała...ale to kwestia semantyki...:haha:

Rozwiń  

Teee....semantyka ....spadam szykować się na wypad do wojewódzkiego miasta ....bo synowa za niecałą godzinę podjedzie a ....ja w negliżu i ...głupawka mnie coraz większa bierze :szydera:

W dniu 18.07.2018 o 06:02, Barbara48 napisał(a):

Witam Opiekunkowo cieplutko , życząc cudnego dnia :całus:. Za tydzien w środę będę się pakować.

received_249812005616879.jpeg

Rozwiń  

Basiuniu ....tutaj urocze dzień dobry dla Ciebie i @Iskierka...bo coś se znowu poklikałam i nie umiem wejść w messengera ...Ktoś mądrzejszy z rodziny mojej będzie mi musiał znów odklikać ....znaczy naprawić ;)

W dniu 18.07.2018 o 06:05, Baśka powtarzająca się napisał(a):

Teee....semantyka ....spadam szykować się na wypad do wojewódzkiego miasta ....bo synowa za niecałą godzinę podjedzie a ....ja w negliżu i ...głupawka mnie coraz większa bierze :szydera:

Rozwiń  

Oscar Wilde powiedział...MŁODOŚĆ ŚMIEJE SIĘ BEZ POWODU...i tego się trzymajmy...:oklaski:

W dniu 18.07.2018 o 06:08, Baśka powtarzająca się napisał(a):

Basiuniu ....tutaj urocze dzień dobry dla Ciebie i @Iskierka...bo coś se znowu poklikałam i nie umiem wejść w messengera ...Ktoś mądrzejszy z rodziny mojej będzie mi musiał znów odklikać ....znaczy naprawić ;)

Rozwiń  

Ty aparatko :szydera:

• Lubię to 3
  • Zgadzam się 1

W dniu 18.07.2018 o 05:19, Mirelka1965 napisał(a):

Tydzień temu byłam w Łodzi...też susza, ale....co parę dni kuzyn podlewa ogród...i jak widziałam urodzaj wszelakiego dobra, to aż mi serce pękało...z zazdrości...:haha:Moje boróweczki zawiązały pięknie, owoców mam pierdyliard...ale cóż z tego, skoro będą maleńkie? Cały czas mam przed oczami lata ubiegłe....wielkie, dorodne owocki, niczym czereśnie, w ilościach hurtowych....:tak2: Teraz też mam takie ilości, tylko w wersji mini,..jak jagody leśne...trzeba sobie jakieś pozytywy wyszukiwać....:haha: Moja ciotka mieszkająca w okolicach Lęborka, dorabia sobie latem na plantacji borówki i mówiła mi, że plantacje też mają problem z wielkością owoców, mimo nawadniania...:( Cena w sklepach jest odzwierciedleniem warunków uprawy i jest kosmiczna...:szok:

Rozwiń  

Jak byś blizej mieszkała to mogłabyś sobie przyjechać poobrywać trochę owoców .W tym roku ani razu mój ogród nie był podlewany za to hektolitry wody poszły do basenu ,w którym i tak nikt się nie kąpie O.o.Oglądałam zdjęcia Twojego ogrodu masz piękną roślinność tylko dla mnie ciut za duże kamienia pod nogami w moim ogrodzie musi być zielono tam jakieś ziele tu koniczynka no ale roboty przy tym więcej koszenie ,plewienie .

• Lubię to 4
  • Zgadzam się 1

W dniu 18.07.2018 o 05:44, Mirelka1965 napisał(a):

Zgadzam się w całej rozciągłości...gamy kolorystycznej...:szydera: Nie widać...śladów pracy z czarną porzeczką za pazurami...też...:szydera: A przy stópkach, to pozwoliłam sobie nawet na ciemną śliwkę...pięknie kryje...to tak w temacie kolorów ogrodowych...:haha:

Rozwiń  

Też taką mam piękną ciemną śliwkę i u góry i na dole :haha:chociaż w lato preferuje jaśniejsze kolory lakieru .

• Lubię to 3
  • Zgadzam się 1

W dniu 18.07.2018 o 06:14, INEZ napisał(a):

Jak byś blizej mieszkała to mogłabyś sobie przyjechać poobrywać trochę owoców .W tym roku ani razu mój ogród nie był podlewany za to hektolitry wody poszły do basenu ,w którym i tak nikt się nie kąpie O.o.Oglądałam zdjęcia Twojego ogrodu masz piękną roślinność tylko dla mnie ciut za duże kamienia pod nogami w moim ogrodzie musi być zielono tam jakieś ziele tu koniczynka no ale roboty przy tym więcej koszenie ,plewienie .

Rozwiń  

Już przerabiałam trawniczek i rabatki...:haha: Jak wracałam, to miast trawniczka była dzika łąka z roślinkami po pas...i żadna kosiarka nie dawała rady...:haha: Na rabatkach chwastowa dżungla południowoamerykańska...w konkursie na najwyższe chwasty zajęłabym pierwsze miejsce w rankingach...:haha: No i na dokładkę...krety i nornice przechodzące z pól za płotem....katastrofa...wszystko zryte...:smutek: Zakasałam rękawy i zrobiłam ogród dla mnie...mało rabatek, powierzchnia pokryta agrowłókniną, na niej grys, a w ogrodzie odstraszacze...Teraz pielęgnacja nie zajmuje dużo czasu i mogę się cieszyć ogrodem, a nie ryć nosem dniami i nocami w czasie urlopu, jako to wcześniej bywało...:szydera:  Ogród ma być dla mnie, a nie ja dla ogrodu..:oklaski: A że dużo kamienia.....tak mnie się podoba...a spomiędzy kamieni wyciągnąć chwastki to nie problem...wszak nie mają się gdzie ukorzenić...czysta przyjemność i gimnastyka...:szydera:

Żeby nie być gołosłowną zrobiłam zdjątko stawu i padającego deszczu. Nie oddaje rzeczywistego obrazu opadów,  ale pokazuje jak wysoko podniósł się poziom wody...ze 30 cm...zaraz trzeba będzie odpompować część wody...617782038_2018-07-1808_38_06.jpg.84d2ca791d4cb09bef64b77b564f8954.jpgbo rybki zaczną po całym ogrodzie pływać...:haha:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

• Dodaj nową pozycję...