Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (2)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Joy napisał:

szyjka od butelki:)

Aaaaaaa   lleluja!!! Szyję w cacaooo i na to besamemucio(piankę)!!! Genialne!!!

:hura::cmok::hura:

I dzięki, że mnie długo nie torturowałaś:szydera:

Edytowane przez LACH

5 minut temu, LACH napisał:

Aaaaaaa   lleluja!!! Szyję w cacaooo i na to besamemucio(piankę)!!! Genialne!!!

:hura::cmok::hura:

I dzięki, że mnie długo nie torturowałaś:szydera:

Nie ma za co :tak2: Przepis znalazłam w necie,łatwo szybko i nawet smacznie :)

2 godziny temu, aniao napisał:

Obejrzałam polecaną przez Teresędd "Żonę idealną", naprawdę mi się podobało. Teraz będę miała więcej czasu na forum, bo nic innego mi nie wpadło w oko.

Chciałam edytować mojego wcześniejszego posta i coś dopisać, ale było juz za późno, więc Cię jeszcze raz cytuję i polecam obejrzeć film "Honig im Kopf". Jest do obejrzenia na cda w wersji niemieckiej, ale z polskimi napisami.

Film o dziadku chorym na Alzheimera i różnych jego przygodach związanych z tą chorobą. Można trochę się pośmiać, ale i popłakać też można. Emocje rozłożone tak pół na pół, ale ogólnie film bardzo fajny. Kilka lat temu grany był w niemieckich kinach.

• Lubię to 2
  • Zgadzam się 1

16 minut temu, ewal8 napisał:

Witaj Aniuo :) Widzę, że mamy prawie jednakowy koniec wygnania :) Ja już busa zarezerwowałam na za 2 tygodnie i 5 dni. Też miałam w planie wreszcie od ponad 6 lat samodzielne przetwory w tym roku, ale jakoś sezon w tym roku na wszystko wczesniej się zaczął i pewnie jak wrócę, nie będę już miała czego przetwarzać.

Dzień dobry wszystkim milutko. Pracującym szybko mijających dni, a urlopującym się błogiego lenistwa życzę. I oby do przodu :)

Witaj,

ja robiłam setki słoików jak nie pracowałam i dzieci były w domu. Potem była budowa i Niemcy. Teraz mąż zrealizował swoje marzenie i ma szklarnię, a rok był dla mnie łaskawy i jest wszystko miesiąc wcześniej, więc po prawie 30 latach małżeństwa pan domu własnoręcznie kisi, marynuje i przetwarza :haha:.

• Lubię to 4
  • Zgadzam się 1

Znalazłem dziś swojego brata bliźniaka.:szydera: zeźre za dychę-korzec, wypije za 10 -wiadro(tylko ten kabłąk kłerwa przeszkadza!!!), ogrzeje babę za pięć dych i wszystko to na wystawce przy drodze! Dziewczyny pipcyć tam pierścionki! O górze, rurze i dziurze już nie wspomnę! A jaki kaloryczny, że smołę gotuj i bez maneli w największe mrozy! :szydera::hura::szydera:

Myślałem, że  z roweru spadnę! :szydera:

20180709_163905.png

• Lubię to 2

na rower za jakas godzinke wyskocze...nie mam tu takich cudakow bo to obmurowane obudowane domami chociaz ostatnio znalazlam weg co do nikad prowadzi...ciagnie sie wzdlu haveli i nikt nie umie mi powiedziec ile km i co na koncu mnie spotka..

9 minut temu, LACH napisał:

Znalazłem dziś swojego brata bliźniaka.:szydera: zeźre za dychę-korzec, wypije za 10 -wiadro(tylko ten kabłąk kłerwa przeszkadza!!!), ogrzeje babę za pięć dych i wszystko to na wystawce przy drodze! Dziewczyny pipcyć tam pierścionki! O górze, rurze i dziurze już nie wspomnę! A jaki kaloryczny, że smołę gotuj i bez maneli w największe mrozy! :szydera::hura::szydera:

20180709_163905.png

no klimatyczny ...to fakt.. energooszczedny ..wykonanie pierwsza klasa:dobrze:.

1 godzinę temu, LACH napisał:

20180709_163905.png

Zajefajne ustrojstwo :haha:Jeszcze jak by tak ten......to coś miało kociołek i wężownicę podłączoną do zimnej wody to kupuję :oklaski:

• Zgadzam się 1

2 godziny temu, LACH napisał:

20180709_163905.png

Ja kocham starocie ,,ale to z beczki czy pojemnika zrobione jest własnoręcznie ,dzieło mistrza dlatego się ceni,,wiaderek takich jest trochę w sklepach ale mnie już nic nie zdziwi ,,jak kiedyś zobaczyłam starą brytfankę do piekarnika ,zardzewiałą na maxa i stare patelnie,,szok,,poprzypalane i brzydkie,ale sprzedawczyk szukał wariata co kocha starocie i może kupi od niego te oleje i smalce poprzypalane-a fujj,,,

• Zgadzam się 1

30 minut temu, ORIM napisał:

Zajefajne ustrojstwo :haha:Jeszcze jak by tak ten......to coś miało kociołek i wężownicę podłączoną do zimnej wody to kupuję :oklaski:

Na kociołek to takie bańki, w których mleko do skupu się oddawało, wykorzystywano... Myślę, że to jeszcze żaden problem xd z tą wężownicą też ...Dasz radę, ale nie kupuj wiadra za 10 euro bo przepłacisz :szydera:

• Lubię to 1
  • Zgadzam się 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...