Skocz do zawartości

• Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Nie otrzymałaś wynagrodzenia ? Gdzie zgłosić :)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

13 godzin temu, Gość Polka napisał(a):

Jak napiszę, że nigdy mnie policja nie zatrzymała do kontroli i że nie zapłaciłam ani jednego mandatu to znaczy, że reklamuję antyradary?

Ja takie ofiary losu to omijam szerokim łukiem. Wiecznie oszukane, wykorzystywane a w przerwach u prokuratora. Gdybym była rekruterką to omijałabym Cię szerokim łukiem.

Napisałam że ja nie miałam nigdy problemu, co nie oznacza, że dziewczyny też tak mają, ale jak ktoś ma zawsze problemy to problemem zazwyczaj jest ten ktoś. Tak jak z mandatmi jak ktoś ich ma dużo to nie jest wina przepisów. Życzę uśmiechu i braku problemów.

👍☝️

• Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

W dniu 2.10.2024 o 11:46, Gość Gość napisał(a):

👍☝️

Ja też bym omijała gdybym była tobą 😂bo po co mi pracownik którego nie da się tak łatwo w „ c h u j a „ zrobić 😂również życzę dużo uśmiechu 

No i oczywiście będzie się pyszczył a nie przyklaśnie jak zrobicie wałek 😂😂😂

Wcale nie jest mi przykro że nie będziesz ze mną współpracować rób w balona inne koleżanki a mnie szerokim

lukiem proszę 🙏 😂

W dniu 5.10.2024 o 00:35, Kare napisał(a):

Ja też bym omijała gdybym była tobą 😂bo po co mi pracownik którego nie da się tak łatwo w „ c h u j a „ zrobić 😂również życzę dużo uśmiechu 

No i oczywiście będzie się pyszczył a nie przyklaśnie jak zrobicie wałek 😂😂😂

Wcale nie jest mi przykro że nie będziesz ze mną współpracować rób w balona inne koleżanki a mnie szerokim

lukiem proszę 🙏 😂

Dziewczyno ty sama siebie robisz w ch tą swoją postawą ofiary losu. Świat jest piękny i nie wszyscy oszukują. Uśmiechnij się do świata.

11 godzin temu, Gość Polka napisał(a):

Dziewczyno ty sama siebie robisz w ch tą swoją postawą ofiary losu. Świat jest piękny i nie wszyscy oszukują. Uśmiechnij się do świata.

Też tak 👍 uważam cieszę się że ciągle ze mną piszesz jak 

już pisałam  cichy wielbiciel 🤷‍♀️nigdy nie napisałam że świat jest zły 👿 opisałam sytuację w których było nie ok okaz kilka sposobów na ustrzeżenie się przed nimi miłego dzionka 

Opiszę kolejną sytuację firma GzMa załatwiła mi fajną pracę . Nie zamierzali mi jednak wysłać umowy . Do wyjazdu jeszcze ponad tydzień a zawarliśmy ją właściwie parę dni wcześniej . Po przyjeździe do domu zapytałam się o umowę to okazało się że zamierzali w ogóle wysłać do Niemiec ! Zmusiłam ich do wysłania do Polski . Im bardziej w las tym większy problem . Okazało się że nie mogę jechać transportem tym który lubię . Zrażona do osobusa i complex zaproponowano mi właśnie osobistą choć przed rekrutacją podałam że jeżdżę tylko ulubionymi transportami więc byłam zdziwiona nagła propozycja . Najpierw zaczęły się kłamstwa że rzekoma umowa już została wysłana i nie można zmienić daty 😂dziwne bo miała wyjść dopiero jutro po moich naciskach . Powiedziałam że to żaden problem bo zrobię wydruk że zmiana daty jeśli do jakiś problem lub mogą wysłać drugą kopię że zmiana daty rozpoczęcia pracy ? Później rzekomo kontaktowano się z rodziną w celu rozpoczęcia pracy w innym terminie ( zamiar po prostu zmienić datę na umowie ) następnie otrzymano rzekomo meila od rodziny że muszę przyjechać po południu . Problem w tym że dzienne busy jeżdżą 15 h a nocne 6 więc jest różnica i to znaczna w nadwyrężaniu kręgosłupa i bólu *wulgaryzm* . Więc ja preferuje te nocne . Zadzwoniłam do rodziny i okazało się że nikt się z nimi nie kontaktował i nie ma z tym żadnego problemu . Firma zrezygnowała ze współpracy 😂😂😊

Panie z kopytami na biurku w biurze nie dość że od początku problem i kłamstwa to jeszcze do mnie że to nie koncert życzeń owszem niech same pojeżdżą autostradą i powiedzą że to obojętne narażanie życia . A jeśli Niemcy chcą sobie obejrzeć opiekunkę jak w zoo w co wątpię 🤨 to niech założą obozy jak kiedyś to praca a nie oglądanie . Ręce ma nogi ma co tu oglądać . Poza tym w domu jest druga opiekunka więc w czym problem . Jedyny problem jak zwykle robią firmy  które oszczędzają na biletach 

😂

IMG_2371.png

IMG_2376.png

No i jedziesz jak troll 15 h albo i dłużej 🥵🤯ikisisz się w busie bo nie można ogarnąć wszystkiego z głową 

19 godzin temu, Kare napisał(a):

Opiszę kolejną sytuację firma GzMa załatwiła mi fajną pracę . Nie zamierzali mi jednak wysłać umowy . Do wyjazdu jeszcze ponad tydzień a zawarliśmy ją właściwie parę dni wcześniej . Po przyjeździe do domu zapytałam się o umowę to okazało się że zamierzali w ogóle wysłać do Niemiec ! Zmusiłam ich do wysłania do Polski . Im bardziej w las tym większy problem . Okazało się że nie mogę jechać transportem tym który lubię . Zrażona do osobusa i complex zaproponowano mi właśnie osobistą choć przed rekrutacją podałam że jeżdżę tylko ulubionymi transportami więc byłam zdziwiona nagła propozycja . Najpierw zaczęły się kłamstwa że rzekoma umowa już została wysłana i nie można zmienić daty 😂dziwne bo miała wyjść dopiero jutro po moich naciskach . Powiedziałam że to żaden problem bo zrobię wydruk że zmiana daty jeśli do jakiś problem lub mogą wysłać drugą kopię że zmiana daty rozpoczęcia pracy ? Później rzekomo kontaktowano się z rodziną w celu rozpoczęcia pracy w innym terminie ( zamiar po prostu zmienić datę na umowie ) następnie otrzymano rzekomo meila od rodziny że muszę przyjechać po południu . Problem w tym że dzienne busy jeżdżą 15 h a nocne 6 więc jest różnica i to znaczna w nadwyrężaniu kręgosłupa i bólu *wulgaryzm* . Więc ja preferuje te nocne . Zadzwoniłam do rodziny i okazało się że nikt się z nimi nie kontaktował i nie ma z tym żadnego problemu . Firma zrezygnowała ze współpracy 😂😂😊

Panie z kopytami na biurku w biurze nie dość że od początku problem i kłamstwa to jeszcze do mnie że to nie koncert życzeń owszem niech same pojeżdżą autostradą i powiedzą że to obojętne narażanie życia . A jeśli Niemcy chcą sobie obejrzeć opiekunkę jak w zoo w co wątpię 🤨 to niech założą obozy jak kiedyś to praca a nie oglądanie . Ręce ma nogi ma co tu oglądać . Poza tym w domu jest druga opiekunka więc w czym problem . Jedyny problem jak zwykle robią firmy  które oszczędzają na biletach 

😂

IMG_2371.png

IMG_2376.png

No i jedziesz jak troll 15 h albo i dłużej 🥵🤯ikisisz się w busie bo nie można ogarnąć wszystkiego z głową 

Tym wpisem udowodniłaś że masz problem i to nie jeden.

1. Po raz kolejny wyjeżdżasz bez umowy. To jakaś zabawa? Ile razy potrzebujesz na wyciągnięcie wniosków, że nigdy nigdzie bez umowy nie warto się ruszać?

2. Tak, rodzina ogląda opiekunkę, bo wpuszcza do domu obcą osobę, która ma się opiekować matką lub ojcem. Jak widać po Twoim przypadku dwie ręce i nogi nie wystarczą. Zero zrozumienia tematu. 

Nie pozdrawiam.

Nie wiem dlaczego ludzie nie czytają ze zrozumieniem no ale cóż . Tak jak mówiłam nie wyjechałam bez umowy gdyż zażądałam wysłania umowy do Polski . Warunek był taki że mogą wysłać drugą umowę do Niemiec ( w celu podmienienia daty która była dla nich problemem) ale myślenie autorki posta widać boli 😩 

owsze wpuszcza do domu obcą osobę a ja jadę i też będę siedzieć z obcymi osobami w obcym domu 

W dodatku podopieczna nie jest sama tylko z inną opiekunką raczej gac się trzeba czasem chorób Niemców niż opiekunek . 

Ale po tym jak niektórzy mają problem z poskładaniem  jednego zdania i wyciągnięcia wniosków - mówiąc kolokwialnie przyganiał kocioł garnkowi 😂

Nie wiem czy powinnam komentować niektóre wpisy bo te irracjonalne komentarze aż bolą a ich poziom woła o przedszkole z przykrością stwierdzam że Niemcami czasem lepiej się dogadać można niż z wami 😂nawet z błędami miłego dzionka :) rodzina czekała a firma spaliła kontrakt także tego 

IMG_2410.jpeg

Nie wiem czy powinnam komentować niektóre wpisy bo te irracjonalne komentarze aż bolą a ich poziom woła o przedszkole z przykrością stwierdzam że Niemcami czasem lepiej się dogadać można niż z wami 😂nawet z błędami miłego dzionka :) rodzina czekała a firma spaliła kontrakt także tego :) pożartym ze względu na czarne listy zastanawiam się czy nie pakować was na miny 

firmt które posługują się czarnymi listami i stosują mobbing wobec pracowników proponuję stosować zmienione imiona i nazwiska i wystawiać ich w ostatniej chwili miłej zabawy ;) kilka razy popłyną to się skończy zabawa 🥳 w czarne listy oraz wysyłanie umów do Niemiec 

Godzinę temu, Gość Renata napisał(a):

Kare a wczym problem, żeby te umowy trafiały na maila i nie było problemu z wysyłką?

Zapytaj firmy bo ja składałam taką propozycję 

Prosiłam o wysłanie najpierw i korektę ewentualnie jednej kartki  żeby nie drukować dość długich umów . Zakładając że zdarzę :) ale na maila też prosiłam uważam że 2 tyg na dojście umowy to serio żaden problem 😉 jeśli umowa by nie doszła na czas to przed wyjazdem by ją wydrukowała :) no problem . Firma jednak od razu założyła że wyśle do Niemiec . A czasem są takiexeztele że nie ma jak później tego odesłać i problemy ze znalezieniem poczty . Dziewczyna raz musiała kuriera zamówić za 100 zł . Bo firma nie chciała jej pieniędzy wypłacić . A też za każdym razem drukowanie całych umów dwa razy mija się z celem . Bo papier i tusz też kosztuje :) 

10 godzin temu, Kare napisał(a):

Zapytaj firmy bo ja składałam taką propozycję 

Prosiłam o wysłanie najpierw i korektę ewentualnie jednej kartki  żeby nie drukować dość długich umów . Zakładając że zdarzę :) ale na maila też prosiłam uważam że 2 tyg na dojście umowy to serio żaden problem 😉 jeśli umowa by nie doszła na czas to przed wyjazdem by ją wydrukowała :) no problem . Firma jednak od razu założyła że wyśle do Niemiec . A czasem są takiexeztele że nie ma jak później tego odesłać i problemy ze znalezieniem poczty . Dziewczyna raz musiała kuriera zamówić za 100 zł . Bo firma nie chciała jej pieniędzy wypłacić . A też za każdym razem drukowanie całych umów dwa razy mija się z celem . Bo papier i tusz też kosztuje :) 

Przez te lata nie było jednej dobrej agencji, w której mogłabyś zagrzać miejsce na dłużej?

No nie jak kłamią i kradną to cóż zrobić 🤷‍♀️byłam z jena pracowałam 2 lata z jedna prawie rok w trybie po 6 miesięcy więc były ;) np byłam w adiutorze dość długo dopóki na koniec nie oj ebal mnie ba 200 euro i współpraca się skończyła dodatkowo kłamiąc na temat zlecenia 

Więc tak zawsze współpracuje z firmami i wrzucam na czarna  listę jak Oni mnie życie ! Sądzicie że firmy nie wrzucają na czarno listę za zły uśmiech krytykę lub byle pierdoly 😂😂😂

Z adiutorem pracowałam rok mimo złej opinii i wiedzy że zdarzają im się cięcia na wypłatach dopóki sama nie stałam się ofiarą . No i nie wrócę już do tej firmy z wzajemnością po tym jak

mnie potraktowali mimo że chyba sporo na mnie zarobili ? A mimo to na końcu mnie okradli i jeszcze zastraszyli prawnikami :) ile taki osób jest :) 

Przecież nie będę cały czas bronić ludzi którzy robią nas w bambuko a później siedzą cicho i udają głupa 😂serio szkoda mi ich trochę . No ja nie mam aż takich problemów finansowych żeby dawać sobą pomiatać . 
może ludzie robią już to specjalnie dlatego że się stawiałam  i po prostu nie pozwalałam już sobie od początku . No ale to ich problem nie mój :) świata nie zmienię ale już taki mam charakter i jak dotąd nikt mnie też nie zmienił 🫣

Ogólnie nie lubię patoli kłamców i wyzyskiwaczy mam na nich uczulenie i jak trafię na takie osoby to zwyczajnie jest konflikt interesów 😂nie jestem zwyczajnie zmienić tego w sobie bo podskórnie mam wewnętrzny opór żeby się przełamać i zamknąć oko 👁️ dla dobra ideę 🤔więc pewnie dlatego połowa rekruterów dziś mnie unika ale serio wybaczam wam być może wkrótce zmienię już zawód bo mój cel dla którego wyjeżdżam niedługo się zakończy więc mam wyjebane wasze fochy 🫶a na pewno nie dam sie pakować na miny i wyzyskiwać dla dobra niemieckich firm i waszych „ budżetów „ żeby tylko pośrednik niemiecki się nie zdenerwował - często też polski który ma w *wulgaryzm* i na oczy nie widział pacjenta ! I wysyła taką polke z domu w sina dal spisując choroby na podstawie opisu przez telefon !!! A niemiec śmiał się i płakał jak opisywał choroby żeby płacić jak najmniej ? „ mamą i dziadek to wszystko sam chodzi do toalety sam się myje i rozbiera „ ! I przyjedzą taką opiekunka i zaczyna się dramat bo ten ani noga ani *wulgaryzm* ruszyć się nie chce bo ja opiekunkę ci wszystko za niego zrobi ! Ja tak miałam na pierwszym zleceniu menadżerka chwaliła się tylko że jest „ architektem” pacjenta na oczy nie widziała a firma przekonywała że same sprawdzone zlecenia ! W domu niczego ani sprzętu medycznego? Ani rozpakowanych pudeł . Nic kompletnie . Menadżer niemiecki pani architekt to z piekła rodem naciągała która się tylko bała żeby jej kasiastym klient nie uciekł serio separowała rodzinę ! Naprawdę ludzie potrafią dla kasy kociego mózgu dostać . Jak zobaczyła że pacjent mnie bardzo lubi zrobiła wszystko żeby mnie wyciąć 😂serio ja patrzę na to z dystansu bo to co się odpietdala na tych sztukach i jak ludzie się tam zachowują to ja wolę zjechać i nie gabra. Się w tym gównie nie mówiąc już dosłownie ale nawet tym patologicznym 😂serio . To nie jest mój świat . Dlatego mam na pieńku z wieloma osobami . 😂miłego dzionka szwy dalej walczcie o miejsca i kasę po trupach 💋💋💋

Gość Dagmara K.
W dniu 5.11.2024 o 23:31, Kare napisał(a):

Więc tak zawsze współpracuje z firmami i wrzucam na czarna  listę jak Oni mnie życie !

Z tą różnicą że Tobie zaraz braknie agencji a im opiekunek nie braknie. Daga

Gość Grzelka Kinia

Cześć wszystkim.

Nie ma to jak na lewo i prawo atakować anonimowo agencje. To sam ona fb. Jak się boicie to nie piszcie bo anonim jest mało wiarygodny. Anonimowo to sobie można pisać o pierdołach. 

Pozdrawiam.

Kinga Grzelka

9 minut temu, Gość Grzelka Kinia napisał(a):

Cześć wszystkim.

Nie ma to jak na lewo i prawo atakować anonimowo agencje. To sam ona fb. Jak się boicie to nie piszcie bo anonim jest mało wiarygodny. Anonimowo to sobie można pisać o pierdołach. 

Pozdrawiam.

Kinga Grzelka

Masz rację. Anonimowo piszesz ale nie pierdoły .

W dniu 7.11.2024 o 22:50, Gość Dagmara K. napisał(a):

Z tą różnicą że Tobie zaraz braknie agencji a im opiekunek nie braknie. Daga

jakoś od 8 lat jeżdżę z czestotliowscia taką że więcej w Niemczech niż w Polsce. w Polsce to może 2 - 3 miesięcy rocznie i zaraz znów wyjeżdżam i się naprawdę nie boje może dlatego takie duże doświadczenie mam ;-) :d a że uczulenie mam na fałsz i obłudę to inna strona medalu ;-) sądzę ,że połowa firm i tak domyśla się mojego nazwiska a opiekunkom moje nazwisko na nic potrzebne ;-) 

6 minut temu, Kare napisał(a):

jakoś od 8 lat jeżdżę z czestotliowscia taką że więcej w Niemczech niż w Polsce. w Polsce to może 2 - 3 miesięcy rocznie i zaraz znów wyjeżdżam i się naprawdę nie boje może dlatego takie duże doświadczenie mam ;-) :d a że uczulenie mam na fałsz i obłudę to inna strona medalu ;-) sądzę ,że połowa firm i tak domyśla się mojego nazwiska a opiekunkom moje nazwisko na nic potrzebne ;-) 

w sensie nie boje się ,ze braknie agencji ;-) miłego dzionka życzę pesymistom ;-)

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...