Skocz do zawartości

Nie otrzymałaś wynagrodzenia ? Gdzie zgłosić :)

Udostępnij

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Kare,

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 16.12.2025 o 14:23, Gość Aniela napisał(a):

Kare podoba mi się Twoja determinacja. Gdybyśmy byli tacy wszyscy to by nie trzeba żadnych związków. Jak oni Cię muszę nie znosić ;)

Pozdrowienia

Może 🤔 ja tam się nie przejmuje tym kto mnie nie lubi  jeśli ma za co . O vice versa . Ja tam robię swoje . W każdym  roku  po 8/9 miesięcy w Niemczech w tym po 2 razy w tym samym miejscu w tym roku znowu na zleceniu już drugi miesiąc . Więc nie mam czasu przejmować się co inni myślą . A jak nie chcą płacić lub mają problem z wypłacalnością to lepiej żeby nie składali mi ofert . Ja pracuje tylko z osobami na poziomie . 

Gość Dorota
W dniu 20.02.2026 o 23:35, Kare napisał(a):

Może 🤔 ja tam się nie przejmuje tym kto mnie nie lubi  jeśli ma za co . O vice versa . Ja tam robię swoje . W każdym  roku  po 8/9 miesięcy w Niemczech w tym po 2 razy w tym samym miejscu w tym roku znowu na zleceniu już drugi miesiąc . Więc nie mam czasu przejmować się co inni myślą . A jak nie chcą płacić lub mają problem z wypłacalnością to lepiej żeby nie składali mi ofert . Ja pracuje tylko z osobami na poziomie . 

Zawsze tak chciałam żyć, ale nie mam do dzisiaj odwagi. Zawsze chcę dla wszystkich dobrze nawet kosztem siebie...

Gość Lilka
W dniu 22.02.2026 o 00:44, Gość Dorota napisał(a):

Zawsze tak chciałam żyć, ale nie mam do dzisiaj odwagi. Zawsze chcę dla wszystkich dobrze nawet kosztem siebie...

Ile to razy machało się ręką na mniejsze i większe rzeczy dla spokoju. Agencje reprezentują interesy i opiekuna i rodziny. Kto ważniejszy? Zazwyczaj rodzina, bo opiekuna to się wymieni w 5 minut.

W dniu 25.02.2026 o 09:03, Gość Lilka napisał(a):

Ile to razy machało się ręką na mniejsze i większe rzeczy dla spokoju. Agencje reprezentują interesy i opiekuna i rodziny. Kto ważniejszy? Zazwyczaj rodzina, bo opiekuna to się wymieni w 5 minut.

tak i w moich opisach bardzo dokładnie to opisałam jak często brutalnie postępują agencje - sęk w tym, żeby nie pozwolić się  bezdusznie okradać. i zmienić standardy. ja swoją postawą faktycznie trafiłam w wielu firmach na czarną listę pytanie jednak czy w danej firmie która nie wypaca jakiejś osobie pieniądze jest możliwość powrotu do pracy ? zazwyczaj nie. Firma dyplomatycznie twierdzi ,że się odezwie lub oddzwoni etc. poza tym kto chciałby też wrócić do firmy która skroiła go z kasy w nieuzasadniony sposób . czy opiekunowie którzy potracili pieniądze przez jakieś dziwne zachowania rodzin chcieli podjąć współprace pózniej z tą samą firmą licząc się z tymże mogą stracić pieniądze ? jest to bardzo ważna strata zaufania. dlatego ja nie odpuszczam bo firma może " zrobić czarna listę " dla kogoś od tak. Niestety poziom niektórych osób z którymi się spotkałam jeśli chodzi jest naprawdę dziwnym . I tak jak rekruterzy skarżą się na opiekunów " pijaków" "puszczalskich" i " złodziejów" tak można tez wiele powiedzieć niestety o firmach. 

Nie chce już tu przytaczać wcześniej opisane rzeczy bo to nudne . Po prostu ja wyznaje jedną zasadę nie dam się rąbać na kasę i tyle. Albo jesteśmy uczciwi dla siebie albo " ktoś będzie miał problem". A każdy z was musi sam podejmować decyzje;-) ja mam tak bo to wynika z mojego charakteru. Dużo zdrówka życzę wszystkim i super pracy 

W dniu 16.12.2025 o 14:23, Gość Aniela napisał(a):

Kare podoba mi się Twoja determinacja. Gdybyśmy byli tacy wszyscy to by nie trzeba żadnych związków. Jak oni Cię muszę nie znosić ;)

Pozdrowienia

czy mi się wydaje, czy nie ma połowy informacji które zamieściła o innych firmach ?

ciekawa jestem gdzie zniknęły te strony

23 minuty temu, Kare napisał(a):

tak i w moich opisach bardzo dokładnie to opisałam jak często brutalnie postępują agencje - sęk w tym, żeby nie pozwolić się  bezdusznie okradać. i zmienić standardy. ja swoją postawą faktycznie trafiłam w wielu firmach na czarną listę pytanie jednak czy w danej firmie która nie wypaca jakiejś osobie pieniądze jest możliwość powrotu do pracy ? zazwyczaj nie. Firma dyplomatycznie twierdzi ,że się odezwie lub oddzwoni etc. poza tym kto chciałby też wrócić do firmy która skroiła go z kasy w nieuzasadniony sposób . czy opiekunowie którzy potracili pieniądze przez jakieś dziwne zachowania rodzin chcieli podjąć współprace pózniej z tą samą firmą licząc się z tymże mogą stracić pieniądze ? jest to bardzo ważna strata zaufania. dlatego ja nie odpuszczam bo firma może " zrobić czarna listę " dla kogoś od tak. Niestety poziom niektórych osób z którymi się spotkałam jeśli chodzi jest naprawdę dziwnym . I tak jak rekruterzy skarżą się na opiekunów " pijaków" "puszczalskich" i " złodziejów" tak można tez wiele powiedzieć niestety o firmach. 

Nie chce już tu przytaczać wcześniej opisane rzeczy bo to nudne . Po prostu ja wyznaje jedną zasadę nie dam się rąbać na kasę i tyle. Albo jesteśmy uczciwi dla siebie albo " ktoś będzie miał problem". A każdy z was musi sam podejmować decyzje;-) ja mam tak bo to wynika z mojego charakteru. Dużo zdrówka życzę wszystkim i super pracy 

czy mi się wydaje, czy nie ma połowy informacji które zamieściła o innych firmach ?

ciekawa jestem gdzie zniknęły te strony

IMG_9283.jpeg

4 godziny temu, Kare napisał(a):

Czy mi się wydaje czy już kilka razy o to pytałaś i ktoś Ci odpisał, że pisałaś w dwóch tematach. Ten drugi rozpoczął ktoś inny.

https://opiekunkaradzi.pl/temat/130464-kara-za-niepodjęcie-zlecenia-po-śmierci-podopiecznego/

:)

Gość nina biela

Lata temu zdarzyło mi się pozwalać agencji na za dużo, ale miałam najlepsze miejsce i byłam dopieszczana przez rodzinę. Teraz jak o tym myślę to nie wiem czemu nie namówiłam ich na odejście od agentury. Głupia byłam. Bywało, że mi obcinki robili na premiach ale od rodziny dostawałam 3 razy tyle więc udawałam że ok.

Gość Karyna

..."Bywało, że mi obcinki robili na premiach ale od rodziny dostawałam 3 razy tyle więc udawałam że ok."

Uuuuuuu zero pazerności🤭 kiesa jak ta szklanka pusta do połowy.

Ale...kto pogardziłby okazją nagrodzenia dwa razy za to samo nie?

Wiem, wiem premia regulaminowa a kieszonkowe to dwie różne rzeczy więc idiota kto by się kłócił z rodziną 🤪

Gość Lamus

Karyna, wiesz co jest ‘kiesa’? Prowizja za cudzą robotę. Szklanka nie jest pusta do połowy-agencja po prostu wypiła swoje i jeszcze wzięła butelkę na wynos. A ‘dwa razy za to samo’ to możesz mówić, jak dwa razy musisz wstać w nocy do seniora.Ende

Tak kochane macie racje najfajniej trafić na "bogate" i bezproblemowe rodziny, które doceniają opiekunki ;-) Na sczeszcie takie też się trafiają mi teraz coraz częściej

przyznam jednak, że wiecie trzeba selekcja jest zarówno w firmach jak i w zleceniach . Im człowiek starszy tym bardziej obrotny- i nie zostawia nic przypadkowi.

3 godziny temu, Kare napisał(a):

bezproblemowe rodziny, które doceniają opiekunki ;-)

Dzisiaj docenili. Własnoręcznie zrobiły pyzy z ugotowanych ziemniaków, prawie jak mojej babci:

20260228_122223.thumb.jpg.0d265576d7152882b69dec7f42833141.jpg

Ale to mieszana krew i geny te umiejętne.

Gość Amba
3 godziny temu, Gość obserwator napisał(a):

trzeba mieć pieniądze na zakupy

Porcja obdarowa za 1€/talerz
Proporcje na 18 pyz:
Kartofle 1€
Mąki, jajko, przyprawy 1€
Boczek i cebula 1€
Na farsz byle co z rosołu ~3€
6 porcji po 3 szt.
6€÷18=  0.33€/szt. Szybkie, bardzo smaczne, tanie, bardzo sycące, można mrozić i następnie zagotować lub rozmrożone połówki podsmażyć na patelni, na szczypcie słoninki. Trudno o coś tańszego. Chyba że gołe z dziurką na sosik. Albo leniwiaki/kopytka.20260302_115659.thumb.jpg.4a356ce7627b1c8727828f9584e02f8b.jpg

Gość Bożena Kolska
W dniu 8.03.2026 o 22:55, Kare napisał(a):

„Dozwolone jest wyrażanie swojej subiektywnej opinii, pod warunkiem że jej treść opiera się na faktach. Można mówić o swoim niezadowoleniu czy rozczarowaniu, ale nie wolno kłamać i obrażać opiniowanej firmy” – wyjaśnia prawnik.

I tego się trzymajmy!

W dniu 13.03.2026 o 20:37, Gość Ada napisał(a):

Straszą i straszą. Jak się nie kłamie w opinii to nic nie zrobią! Nie wyzywać tylko rzeczowo opisać problem. Pamiętaj, że wyzywają ułatwiasz agenturze usunięcie komentarza i postawienie ci zarzutów!

Zawsze straszą, bo liczą, że zastraszą. Tu na forum bylo już kilka wpisów cytuję  usuniętych na żądanie autora. 

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 12 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 360 tysięcy postów w ponad 30 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji naraz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...