Skocz do zawartości

Effect Bus - opinie

Oceń przewoźnika  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Czy kierowca przyjechał zgodnie z ustaloną godziną?

• Tak
      1
    • Nie
  2. 2. Czy przewoźnik informował Cię o ewentualnym spóźnieniu?

• Tak
      1
    • Nie
    • Nie było takiej potrzeby
  3. 3. Czy kierowca odebrał Cię spod domu?

• Tak
      1
    • Odjazd z dworca lub przystanku
  4. 4. Czy koszt ustalony przez telefon odpowiadał pobranej opłacie?

• Tak
      1
    • Nie
  5. 5. Czy przewoźnik wystawia paragon lub fakturę na życzenie pasażera?

• Tak
    • Nie
      1
    • Nie wiem, nie prosiłam/prosiłem
  6. 6. Czy kierowca odwiózł Cię pod adres oferty?

• Tak
    • Przyjazd na dworzec lub przystanek
      1
  7. 7. Czy kierowca rozmawiał przez telefon za pośrednictwem zestawu głośnomówiącego lub słuchawkowego?

• Tak
    • Nie
      1
  8. 8. Czy kierowca był skupiony wyłącznie na jeździe?

• Tak
    • Nie
      1
  9. 9. Czy liczba postojów była wystarczająca?

• Tak
    • Nie
      1
  10. 10. Czy kierowca miał zmiennika?

• Tak
      1
    • Nie
  11. 11. Czy w czasie podróży czułaś/czułeś się bezpiecznie?

• Tak
    • Nie
      1
  12. 12. Czy kierowca był pomocny?

• Tak
    • Nie
      1
  13. 13. Czy kierowca dbał o komfort pasażerów?

• Tak
    • Nie
      1
  14. 14. Czy przewoźnik ma program lojalnościowy?

• Tak
    • Nie
      1
  15. 15. Czy kierowca przewoził przesyłki?

• Tak
      1
    • Nie
  16. 16. Czy przewoźnik oferuje przewóz przesyłek?

• Tak
      1
    • Nie
  17. 17. Czy wybrał(a)byś jeszcze raz tego samego przewoźnika?

• Tak
    • Nie
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pasażerka

Dzień dobry, powrót dnia 12 maja firma effect bus ...6 godzinne opóźnienie , kierowca palił  w autobusie , pomimo , że mówiłam mu , że mam astmę i źle się czuje , to nie zaprzestał . Stwierdził , że może no bo jest kierowcą ...:( na dodatek samochód pod względem technicznym był bardzo słaby , rzucało podczas jazdy na prawo i lewo :( ....zgłosiłam reklamację do firmy , ale zero reakcji , totalna ignorancja klienta! Taki drogi przejazd a takie warunki? Do tego ordynarny kierowca , agresywne odzywki i rozmowa telefoniczna podczas jazdy:(!

IMG_20260513_120340.jpg

Gość Żaneta L.

Hallo! Od mandatu to większą karą jest taki wpis i omijanie przewoźnika szerokim łukiem. Szybko pójdą po rozum do głowy i ustawią kierowców do pionu. 

Dziękuję za ostrzeżenie!

Żaneta

Busiarz ma daleką drogę i wie, że jak zrobi postój to zaraz zacznie się wszystkich siku, palenie i na całej trasie straci za dużo czasu. Nie bronię, ale wszyscy wiemy jak to jest, ale powinien palić jak wszyscy i po prostu ograniczać. Zresztą przez ten czas to ludzie się godzą na dużo. 

Gość Lilka
W dniu 3.06.2026 o 14:41, Gość Elka napisał(a):

Busiarz ma daleką drogę i wie, że jak zrobi postój to zaraz zacznie się wszystkich siku, palenie i na całej trasie straci za dużo czasu. Nie bronię, ale wszyscy wiemy jak to jest, ale powinien palić jak wszyscy i po prostu ograniczać. Zresztą przez ten czas to ludzie się godzą na dużo. 

Dokładnie tylko dlatego nigdy się nie odzywałam, bo też uważałam, że z 5 minut postoju zrobi się minimum 15. Kierowca palił co 30 minut. 

Gość PrimaBalerina
W dniu 3.06.2026 o 08:22, Gość Żaneta L. napisał(a):

Od mandatu to większą karą jest taki wpis i omijanie przewoźnika szerokim łukiem

Dokładnie tak. Tylko w ten sposób nauczymy ich jak traktować swoich KLIENTÓW! Jesteśmy klientami, z których żyją. 

W dniu 9.06.2026 o 23:24, Gość PrimaBalerina napisał(a):

Dokładnie tak. Tylko w ten sposób nauczymy ich jak traktować swoich KLIENTÓW! Jesteśmy klientami, z których żyją. 

Co z tego jak wszyscy sobie dają wchodzić na głowę. Moja zmienniczka zgadza się nie tylko na wszystko, ale sama dokłada tyle, że sama ma dosyć i narzeka, że ciężko :)

2 godziny temu, Gość kropka napisał(a):

Co z tego

"Moja zmienniczka zgadza się nie tylko na wszystko, ale sama dokłada tyle, że sama ma dosyć i narzeka, że ciężko".

To powolutku - pojedyńczo i po kolei,
📌na to się zgadza i wykonuje:
1. ...
📌to dokłada do obowiązków:
1. ...
Wyjaśnimy przy ~240°K narzekania i dojdziemy, co nią kieruje.
Chociaż nie miejsce, ale...

W dniu 11.06.2026 o 15:19, Gość Amba napisał(a):

"Moja zmienniczka zgadza się nie tylko na wszystko, ale sama dokłada tyle, że sama ma dosyć i narzeka, że ciężko".

To powolutku - pojedyńczo i po kolei,
📌na to się zgadza i wykonuje:
1. ...
📌to dokłada do obowiązków:
1. ...
Wyjaśnimy przy ~240°K narzekania i dojdziemy, co nią kieruje.
Chociaż nie miejsce, ale...

A co tu wyjaśniać?

Ulu, umyj okna. Co robi Ula? Myje. Ulu, wyczep dywany! Ula trzepie. A potem wychodzi z inicjatywa zrobienia weków, pieczenia ciast dla całej rodziny i potem pdp zdziwiona, że ja kosztuję ich tyle samo a robię połowę tego co Ula. A co na to Ula? Ale jest ciężko, ale jest źle. Już niedługo i zmieniam miejsce po raz pierwszy z tego powodu, że zmienniczka rozpuściła towarzystwo i z nią nie wygram. 

1 godzinę temu, Gość kropka napisał(a):

wychodzi z inicjatywa

Masz doskonałą wymówkę:
"przyjedzie Ula, to zrobi, bo mnie za to nie płacą i nie mam w umowie takich obowiązków. Jeśli płacicie Uli ekstra za nadobowiązki, to już wasza sprawa".
A jeśli Uli ciężko, to niech nie n@dz@pierd@la. Odpłatnie lub nie. I niech nie sapie, że jej źle, na swoje życzenie.

W dniu 12.06.2026 o 19:13, Gość Amba napisał(a):

Masz doskonałą wymówkę:
"przyjedzie Ula, to zrobi, bo mnie za to nie płacą i nie mam w umowie takich obowiązków. Jeśli płacicie Uli ekstra za nadobowiązki, to już wasza sprawa".
A jeśli Uli ciężko, to niech nie n@dz@pierd@la. Odpłatnie lub nie. I niech nie sapie, że jej źle, na swoje życzenie.

Wszystko fajnie, ale to moment, gdy mierzysz się z niechecią i wyrzutem. Co ja będę pisała, wszyscy to pewnie znamy, bo to temat jak zepsuć idealną sztelę. To sytuacja, w której wiesz, że możesz się dostosować lub zmienić miejsce. Jak z tym kierowcą, ktory za zwrocenie uwagi już cie nienawidzi i oboje wiecie, że to jeszcze 5 h i koniec a tu przed nami tygodnie. 

I się nie dziwię, bo gdybym miala takie dwie opiekunki to wybór jest oczywisty. Każdy myśli, żeby jedna zmienić to druga będzie lepsza. 

42 minuty temu, Gość Kropka napisał(a):

Wszystko fajnie, ale to moment, gdy mierzysz się z niechecią i wyrzutem. Co ja będę pisała, wszyscy to pewnie znamy, bo to temat jak zepsuć idealną sztelę. To sytuacja, w której wiesz, że możesz się dostosować lub zmienić miejsce. Jak z tym kierowcą, ktory za zwrocenie uwagi już cie nienawidzi i oboje wiecie, że to jeszcze 5 h i koniec a tu przed nami tygodnie. 

I się nie dziwię, bo gdybym miala takie dwie opiekunki to wybór jest oczywisty. Każdy myśli, żeby jedna zmienić to druga będzie lepsza. 

"Już niedługo i zmieniam miejsce po raz pierwszy z tego powodu, że zmienniczka rozpuściła towarzystwo i z nią nie wygram. "

To w czym problem?

4 godziny temu, Gość Amba napisał(a):

"Już niedługo i zmieniam miejsce po raz pierwszy z tego powodu, że zmienniczka rozpuściła towarzystwo i z nią nie wygram. "

To w czym problem?

A po 3 latach fajnego i perspektywicznego miejsca odpuszczenie nie jest wystarczającym problemem. Zawsze odpuszczamy. Dlaczego nie sprawimy by odpuścił kierowca, zmienniczka, agencja? 

2 osoby na szteli czyli norma to gra zespołowa, ale mamy tutaj zbyt wiele służebnic. 

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

Udostępnij

Sprawdź: Oferty pracy Katalog agencji Ranking agencji SYMULATOR WYNAGRODZEŃ ZARABIAJ WIĘCEJ!

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 12 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 360 tysięcy postów w ponad 30 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji naraz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...