Skocz do zawartości

• Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Forumowa płytoteka :)

Gość aga
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Kolodko napisał(a):

Bo ja Ełgienia jestem

Genialne … ależ cudo wyszukałaś 😀😀😀

Godzinę temu, Kolodko napisał(a):

Ależ mi z ust wyjęła - wg mnie genialna pianistka , niezwykle utalentowana, pełna ekspresji i wyjątkowej wrażliwości . Przy tym - piękna 😊 

jak się kiedyś zafiksowałem na jej wykonaniu Rachmaninowa - oj , mistrzyni świata .

Bardzo Ci dziękuję 🤩 

8 minut temu, Waldi napisał(a):

Genialne … ależ cudo wyszukałaś 😀😀😀

Ależ mi z ust wyjęła - wg mnie genialna pianistka , niezwykle utalentowana, pełna ekspresji i wyjątkowej wrażliwości . Przy tym - piękna 😊 

jak się kiedyś zafiksowałem na jej wykonaniu Rachmaninowa - oj , mistrzyni świata .

Bardzo Ci dziękuję 🤩 

Napisałem że z ust ( w przenośni miałem na myśli - z paluszków, które chciały Ją tu udostępnić ; wahałem się tylko z jakim utworem 🤪

A miałem na myśli ten :

Tak jeszcze mnie tknęło po tym kawałku @Kolodko

gdy fajnie dziewczyny śpiewają 

Dobrej nocy 

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość Jesieniara

Ile tu dobrej , pięknej muzy... Posłucham sobie jeszcze dziś przed snem. Nie wszystkie utwory znam jak ten Jona Henryka  Fjällgrena ale wierzę że jest piękny. Lubię Pink Floyd dawno nie słuchałam. Całą kolekcję ich płyt i inne z gatunku  klasyki rocka itp miał mój Ex. Wiem , że też słuchał Kaczkowskiego.  Nie lubił Linkin Park 😁

Nie zgadzam się z @Waldi że kiedyś mógł wypowiedzieć się tylko zalogowany forumowicz. Wydaje mi się że więcej tematów było dostępnych dla Gości . Za to chyba łatwiej można było zarobić bana za coś  za co teraz nikt  nawet by nie zwrócił  uwagi. Nie było też takie proste założenie nowego konta po banie i znów następnego chyba żeby siedzieć cicho. Moje pierwsze  konto sama zamknęłam a pamiętam że ktoś wciskał  mi że jest inaczej czyli ban. Potem założyłam drugie , raz otrzymałam tylko" upomnionko". Nawet się zdziwiłam bo myślałam że to ban. Od tamtej pory wiem że lepiej na pauzie nie działać razem   na forach.:))

Na tym forum dość długo mnie nie było.  Czasem wpadałam oczywiście na  Płytotekę. Kiedyś zainteresował mnie jakiś temat i tak jako Gość trochę się zasiedzialam:)) 

Jest parę  osób  poza forum  które wiedzą że ja to ja . I tak  zresztą się domyśliły - to moje znajome zmienniczki. Mam swój " chaotisch styl . W czarnych strojach nie chodzę. No może czasem:))

I znowu się rozpisalam. 

Nie muszę   wstawiać   żadnej muzyki. Jest  tu już  super koncert !♥️ Idę słuchać 🎧

Dobrej nocy 😴🌜

Już to kiedyś tu wrzucałem - ale do pięknych zawsze się wraca 😊

15 godzin temu, Gość Jesieniara napisał(a):

Na tym forum dość długo mnie nie było.  Czasem wpadałam oczywiście na  Płytotekę. Kiedyś zainteresował mnie jakiś temat i tak jako Gość trochę się zasiedzialam:)) 

A ja, widzisz, też trochę się zasiedziałem poza forum. Profil - został, więc wróciłem.

…nie znam… znam?  … nie kojarzę wielu gości - Ale cóż tam … : tu liczy się głównie muzyka. Mimo że topik nie ma w nazwie tego zwrotu, traktuje go od samego początku jako wątek „muzyka, która mnie inspiruje”  by dzielić się własnym „doświadczaniem” własną ścieżką, która kształtowała ( i nadal to robi) moją wrażliwość muzyczną ( i nie tylko muzyczną 😊

Co do „gości”
Z gośćmi bywa różnie . Pojawiają się i znikają. Jak się zasiedzi to już nie gość tylko domownik. 
Przekształcić ( zdecydować )  się musi sam. 

Ale to nie mój pokój, ani dom. Nie ja ustalam zasady - „opiekunka radzi” to miejsce dla wszystkich …

ja tu tylko jak listonosz przynoszę dobre wieści ( staram się przynosić tylko dobre 😁)

Złe same przychodzą … trzeba je gonić dobrą muzyką.

Gość Jesieniara

Fajna muzyka , jak zwykle.

Komu w drogę temu czas . Dobrze się czasem oddalić , zmienić otoczenie..i może spokój zapanuje:))

Dołączam do pracusiów, którzy wykorzystują wolne dni. Zobaczy się jak będzie działał internet.

Trochę smętny  i te tureckie napisy ale  dobrze się ogląda, słucha . 

W dniu 7.11.2024 o 18:04, Gość Jesieniara napisał(a):

Fajna muzyka , jak zwykle.

Komu w drogę temu czas . Dobrze się czasem oddalić , zmienić otoczenie..i może spokój zapanuje:))

Dołączam do pracusiów, którzy wykorzystują wolne dni. Zobaczy się jak będzie działał internet.

Trochę smętny  i te tureckie napisy ale  dobrze się ogląda, słucha . 

👍 Zniosłem jakoś  te „tureckie” kwiatki. 
… każdy ma swoją drogę do przejścia, po swojemu😊

Muzyka jest ambrozją , natchnieniem , poezją .. Muzyka jest życiem , pokarmem , i wszystkim tym czego nie każdemu dotknąć mozna .. Ja z trzewi chaosu muzykę wyrywam golymi rękoma..Umierając z zimna muzyka przynosi ogień…

Gość Ann napisał/a kiedyś w 2008 roku zakładając topik, który umarł . Ale tym jest właśnie. Muzyka 

I jeszcze taka perełka sprzed jakiegos czasu 

Dzień dobry 

Niedziela, spokojnie… stabilnie … he….?

Nuda …. to jest sztos 😀

Hmmm. Taka mnie naszła myśl jeszcze . 
To nie jest tak, że ja się jakkolwiek chwalę, że „o, jakim to ja jestem zajebi… melomanem” 

Nie widzę siłę przekazu w wielu formach , muzyka jest mi najbliższa. Uwielbiam ten dreszcz towarzyszący pięknu w strunach, klawiszach, barwie głosu, czasem słyszanym wygaszaniu strun fortepianu czy szeptu niezwykle wrażliwej piosenkarki. Palce ślizgające się po strunach. 
Tembr głosu i treść - bardzo często niebanalna … 

O muzyce trudno mówić : lepiej ją słuchać 

Gość Jesieniara
Godzinę temu, Waldi napisał(a):

Dzień dobry 

Niedziela, spokojnie… stabilnie … he….?

Nuda …. to jest sztos 😀

To nie jest tak, że ja się jakkolwiek chwalę, że „o, jakim to ja jestem zajebi… melomanem” 

Nie widzę siłę przekazu w wielu formach , muzyka jest mi najbliższa. Uwielbiam ten dreszcz towarzyszący pięknu w strunach, klawiszach, barwie głosu, czasem słyszanym wygaszaniu strun fortepianu czy szeptu niezwykle wrażliwej piosenkarki. Palce ślizgające się po strunach. 

Eminem ft. Billie Eilish 🥱😉😄

Super Music👍

Spokojnej , leniwej niedzieli🚴🍁

Nie.  Jestem zwyczajny. Może Bóg obdarzył mnie wrażliwszym słuchem ( szersze spektrum częstotliwości 😜) a może tylko tak mi sie wydaje. 
Widzę natomiast „moc” przekazu w wielu formach , muzyka jest mi najbliższa. Uwielbiam ten dreszcz towarzyszący pięknu w dotykanych czy szarpanych strunach, muskanych klawiszach, barwie głosu, czasem słyszanym wygaszaniu strun fortepianu czy szeptu niezwykle wrażliwej piosenkarki. Palce ślizgające się po strunach. 

I prawda, również ta zwyczajna 

5 godzin temu, Gość Jesieniara napisał(a):

Eminem ft. Billie Eilish 🥱😉😄

Super Music👍

Spokojnej , leniwej niedzieli🚴🍁

Dzięki ☺️ 

Gość Jesieniara
36 minut temu, Waldi napisał(a):

Nie.  Jestem zwyczajny. Może Bóg obdarzył mnie wrażliwszym słuchem ( szersze spektrum częstotliwości 😜) a może tylko tak mi sie wydaje. 
Widzę natomiast „moc” przekazu w wielu formach , muzyka jest mi najbliższa. Uwielbiam ten dreszcz towarzyszący pięknu w dotykanych czy szarpanych strunach, muskanych klawiszach, barwie głosu, czasem słyszanym wygaszaniu strun fortepianu czy szeptu niezwykle wrażliwej piosenkarki. Palce ślizgające się po strunach. 

I prawda, również ta zwyczajna 

Dzięki ☺️ 

🤭😀

4 godziny temu, Waldi napisał(a):

Dzień dobry. Lekko dziś ☺️

proszę bardzo - słuchajcie 😀

Lekko , przyjemnie .  Dobrze posłuchać już w swoim domku. Wyjazd udany , jest poprawa nastroju ale niestety prognoza pogody się nie sprawdziła. Zimno i mało słońca. Mimo to fajnie było na trochę wyjechać, męczył tylko lekki katar. Jakiś wirus czy co? Pewnie zaraziłam się od koleżanki  która też z nami była  no bo nie ma  możliwości  gdzie indziej chyba że telepatycznie :)) To już bym chyba nawet łysa była 😀 Nie będę przecież  wmawiać sobie i innym ,od tego lepiej się nie poczuję.

Tu spokojna wyciszająca muzyka na wieczór a ja  przeciwnie mam coś całkiem innego.

Nie wiem , może przez  tą chandrę nie patrzyłam na Humor. Chodzi o tą  super opowiedzianą fascynacje  idolem  z mrocznym makijażem 😀

Jeśli chodzi nie tylko o muzykę wiek może grać rolę ale poza tym się nie liczy. Może się podobać również idol dużo starszy. Z  tych "wymalowanych" np The Cure. Ostatnio wydali nową płytę. A ja b.lubie Ozzyego Osborna. Nie zawsze był taki demoniczny. 

W tym utworze  przypomina chorego na Alzheimera.

A sam ma niestety Parkinsona. Odwołał koncerty, w tym w Polsce . Może nie potrzebuje jeszcze opiekunki. Gdybym mogła nią być, nawet bym się nie zastanawiała. Pomarzyć dobra rzecz.;))

I młody Ozzy w utworze tak dla odmiany  Paranoid  :))

Ale kiedyś to mieli chłopaki te hery:))

Dobranoc 🌙 

4 godziny temu, Gość Jesieniara napisał(a):

Lekko , przyjemnie .  Dobrze posłuchać już w swoim domku. Wyjazd udany , jest poprawa nastroju ale niestety prognoza pogody się nie sprawdziła. Zimno i mało słońca. Mimo to fajnie było na trochę wyjechać, męczył tylko lekki katar. Jakiś wirus czy co? Pewnie zaraziłam się od koleżanki  która też z nami była  no bo nie ma  możliwości  gdzie indziej chyba że telepatycznie :)) To już bym chyba nawet łysa była 😀 Nie będę przecież  wmawiać sobie i innym ,od tego lepiej się nie poczuję.

Tu spokojna wyciszająca muzyka na wieczór a ja  przeciwnie mam coś całkiem innego.

Nie wiem , może przez  tą chandrę nie patrzyłam na Humor. Chodzi o tą  super opowiedzianą fascynacje  idolem  z mrocznym makijażem 😀

Jeśli chodzi nie tylko o muzykę wiek może grać rolę ale poza tym się nie liczy. Może się podobać również idol dużo starszy. Z  tych "wymalowanych" np The Cure. Ostatnio wydali nową płytę. A ja b.lubie Ozzyego Osborna. Nie zawsze był taki demoniczny. 

W tym utworze  przypomina chorego na Alzheimera.

A sam ma niestety Parkinsona. Odwołał koncerty, w tym w Polsce . Może nie potrzebuje jeszcze opiekunki. Gdybym mogła nią być, nawet bym się nie zastanawiała. Pomarzyć dobra rzecz.;))

I młody Ozzy w utworze tak dla odmiany  Paranoid  :))

Ale kiedyś to mieli chłopaki te hery:))

Dobranoc 🌙 

Jest już dość późno - miałem trochę więcej dziś pracy . Niewiele więc pozostawię komentarza - nie żebym nie czytał ☺️- muzycznie więc na dobranoc zostawię . Ozzy z córką 😘 ładnie im to wyszło 

https://youtu.be/N5voOq-TFuw?si=St7Sos9knRYg-08e

Gość Jesieniara
2 godziny temu, Amaranta napisał(a):

Dzien dobry z kubkiem w dloni i z fajnym przekazem 🤗

Pierwszy raz to słyszę . Dobry tekst i te jesienne  ,piękne pejzaże.  Ten utwór i te poprzednie trochę w smutnym tonie. Może to ja przywlokłam tu jakiegoś wirusa smuty i melancholii?🤔

Te teksty są rzeczywiście lekko dołujace ale na szczęście niewiele mają wspólnego z moją historią:)) 

Już pisałam kiedyś że nie taki diabeł straszny a ze mnie też byla nie  taka  znowu niewinna i pokorna dziewczynka. Ale czasem  tak  bywa -konflikty między młodymi  ludźmi plus co też częste toksyczna rodzinka. I tak miałam lepiej niż inni w podobnej sytuacji. Słyszę  jakie  inne kobiety-opiekunki  czy opiekunowie  mają problemy. Ja nie musiałam  martwić  się o pieniądze  na utrzymanie i porządną edukację syna, jego hobby itp.Dziś już bez niczyjej pomocy radzi sobie bardzo dobrze,  nie raz nim się tu chwalilam. Na szczęście nie ma charakteru po rodzicach:))  A praca jako opiekunka (nadawałoby się do tematu : Dlaczego  zostałam opiekunką) daje mi oprócz pieniędzy tylko  na siebie swobodę o czym  nie raz już  tu pisałam  i bardzo mi to odpowiada . Kiedy jestem w domu mogę, nie muszę dorabiać na zleceniach( nie związanych z opieką).  Dobrze jest.

Tylko na początku listopada  przyszły  różne myśli.Zaczęłam rozpamiętywać dlaczego czegoś nie powiedziałam albo po co ja to powiedzialam bo mogło być  inaczej ale teraz jest już za późno.  Nic to wystarczy tego biadolenia. Życie toczy się dalej.

Gdyby nie głos Roberta Planta nikt by nie pomyślał że to w ich wykonaniu "Schody do nieba"

Bardzo podoba mi się ta choreografia:)). Do Andrzejek zostało trochę czasu. Jak szybko wezmę się za trenowanie taniec wypadnie perfekt. Może jeszcze z okazji Andrzejek zaśpiewam" Song porzuconej " tak jak J.Kolaczkowska - kabaret Hrabi. Może imię  najwyżej zmienię,?😁

🙋🍂

Gość Jesieniara
6 godzin temu, Waldi napisał(a):

Czy to aby smutne ?

Zmysłowe owszem ☺️

Nooo mieli kiedyś „pióra”

- Robert Plant

… a wcześniejsza wrzuta - spoko taniec 😀👍

" Mad about you"? Można tak ocenić. Nie , nie jest smutne.

Boogie nie tak  łatwo idealnie zatańczyć, warto próbować zamiast gimnastyki. Zawsze może  być spontan i swobodna improwizacja.

A to niezła babska wersja  innego utworu LED Zeppelin.

Dobranoc.