Skocz do zawartości

Forumowa płytoteka :)

Gość aga
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 1.11.2024 o 08:18, Gość Gość napisał(a):

Taki dzień upamiętniający tych co odeszli to jakby akceptacja, pogodzenie się z ^tą rzeczywistością a utwór Podsiadło jest protestem, manifestem niezgody ale jednocześnie rozumieniem nieuniknionego

Treści, które pisze mają wyrazistość - to nie takie bleble jak w całej masie zalewu muzycznego świata. To dobrze przemyślany przekaz : mori.

„Odejście” 

Zasłyszane

od narodzin zmierzamy ku śmierci, nieuchronnie.  Wazne by nie umrzeć za życia : życie bez wartości,  to śmierć za życia. 

Jednak :

jak widzisz samolot na niebie to on jest ? pewnie tak. 
Jeśli odleci z Twojego nieba - to już go nie ma ? Czy może jest ale w innym miejscu, tylko Ty go nie możesz zobaczyć . 
Czy jeśli bliscy Nam odeszli - to ich nie ma? Czy może są ? Ale Nam trudno ich dostrzec. 
Kwestia perspektywy.

Ale się rozpisałem 🤣🤣🤣 

Nie nie - nie bierzcie tego tak poważnie. 

Topik muzyczny zobowiązuje, więc proszę - 

W dniu 30.10.2024 o 13:26, Kolodko napisał(a):

Ten utwór marzy mi się wysłuchać w aranżacji z wielką orkiestrą symfoniczną (stąd głupie emotikonki- przepraszam).
Tylko tyle.
Bez żadnych podtekstów.
Nie wyjmuj proszę tylko "pokojówki".
Dostrzeż pièkno słów jako całoßci.
A zacznij od:
"...Jest cień biegnący przez moje dni
Jak żebrak chodzący od drzwi do drzwi..."

Pokojówkę zamień na człowieka,
który przyjdzie i pomoże posprzątać bałagan, niekoniecznie nieporządek fizyczny,
ale poukłada np. mętlik w głowie.

Pięknie to ujęłaś 

A tak swoją drogą lubię szukać w swojej głowie muzyki dla Was.

Taka swoista wędrówka - uwielbiam tą drogę , a jeszcze jak mogę się dzielić własnymi spostrzeżeniami z tej wędrówki - cud 😍

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

2 godziny temu, Waldi napisał(a):

Treści, które pisze mają wyrazistość - to nie takie bleble jak w całej masie zalewu muzycznego świata. To dobrze przemyślany przekaz : mori.

„Odejście” 

Zasłyszane

od narodzin zmierzamy ku śmierci, nieuchronnie.  Wazne by nie umrzeć za życia : życie bez wartości,  to śmierć za życia. 

Jednak :

jak widzisz samolot na niebie to on jest ? pewnie tak. 
Jeśli odleci z Twojego nieba - to już go nie ma ? Czy może jest ale w innym miejscu, tylko Ty go nie możesz zobaczyć . 
Czy jeśli bliscy Nam odeszli - to ich nie ma? Czy może są ? Ale Nam trudno ich dostrzec. 
Kwestia perspektywy.

Ale się rozpisałem 🤣🤣🤣 

Nie nie - nie bierzcie tego tak poważnie. 

Topik muzyczny zobowiązuje, więc proszę - 

Pięknie to ujęłaś 

A tak swoją drogą lubię szukać w swojej głowie muzyki dla Was.

Taka swoista wędrówka - uwielbiam tą drogę , a jeszcze jak mogę się dzielić własnymi spostrzeżeniami z tej wędrówki - cud 😍

Porwałam ten utrór natychmiast bo mi sie wszystko w nim podoba i wtedy mie ma zmiłuj sie ....a przez nauszne można mieć ciarki od czubka głowy aż po paluchi🤭 

Grazie🫡👌

W dniu 29.10.2024 o 23:39, Kolodko napisał(a):

🎼🎵🎶🎵🎶🎵/🎸🎻🎷

🤌

orchestra-2098877.jpg

Okrutnie mnie wk....(delikatniej= denerwuje)te lączenie postów 👎

20 godzin temu, Waldi napisał(a):

Pięknie to ujęłaś 

Merci, też zasłyszane. Od opiekuna.

17 godzin temu, Amaranta napisał(a):

Okrutnie mnie wk....(

To jest nas dwie.

17306261442538922647822820628926.jpg.7f6c822f42c88eacb6ae373241999bd8.jpg

No to zgadywanka dla melomanów
Co i gdzie koncertuje orkiestra?
Jaka partytura widnieje przed muzykiem i na jakim instrumencie on gra? Kto dyryguje?
Mała podpowiedź:
wczoraj po obiedzie crossował rowerem i niesssamowicie oblepił błotem kółka w ałstryjackich Alpach. Rama i widelce cudem pozostały nietknięte ślamem.

Proszę o same niepoważne odpowiedzi. Za najbardziej trafną jury wyznaczyło nagrodę niespodziankę- racuszka. Nawet kilka (jeśli niewielkie). Trzymam kciuki!

"Twoje odpowiedzi zostały połączone"

Fajniusio

*Co gra i gdzie koncertuje...

2 godziny temu, Gość Prawy Glan napisał(a):

"Pięknie to ujęłaś "

Kołodko płeć zmienił czy niebinarny jest? 

Hahaha...

Czytaj ze zrozumieniem 😜 

IMG_4516.jpeg

2 godziny temu, Kolodko napisał(a):

Merci, też zasłyszane. Od opiekuna.

To jest nas dwie.

17306261442538922647822820628926.jpg.7f6c822f42c88eacb6ae373241999bd8.jpg

No to zgadywanka dla melomanów
Co i gdzie koncertuje orkiestra?
Jaka partytura widnieje przed muzykiem i na jakim instrumencie on gra? Kto dyryguje?
Mała podpowiedź:
wczoraj po obiedzie crossował rowerem i niesssamowicie oblepił błotem kółka w ałstryjackich Alpach. Rama i widelce cudem pozostały nietknięte ślamem.

Proszę o same niepoważne odpowiedzi. Za najbardziej trafną jury wyznaczyło nagrodę niespodziankę- racuszka. Nawet kilka (jeśli niewielkie). Trzymam kciuki!

"Twoje odpowiedzi zostały połączone"

Fajniusio

*Co gra i gdzie koncertuje...

Nie wiem czy trafiłem - bo to z innej kamery ujęcie 🤪😁🤪

Nederland 👍 Williams 

Mi też  połączyło posty - wkurzający pomysł administracji 🤦

20 godzin temu, Amaranta napisał(a):

..a przez nauszne można mieć ciarki od czubka głowy aż po paluchi🤭 

Grazie🫡

Mam dokanałowe - z górnej półki … i ciary idą … oj idą 

Senheisser Momentum TW 3 : na prawdę bardzo dobry produkt 

IMG_4479.thumb.jpeg.39277a318183f35d4c7df5d958bed6bb.jpeg

Topik muzyczny : więc coś na dokładkę - 

Ja co prawda słucham na Apple Music z tzw. bezstratnym ( albo małostratnym) kompresowaniem , więc muzyka wybrzmiewa okrutnie dobrze, ale wrzucam tu znajdując odpowiedniki z YT , dla szerszego grona forumowiczów. 🎶

Ale się długi post zrobił , choć piszę ten fragment już później … niż wcześniej 😜

pisałem już o Dawidzie P. Ale nie mogę się oprzeć Julii i daje Wam tu : coś pięknego 

Gość Jesieniara
W dniu 1.11.2024 o 08:18, Gość Gość napisał(a):

@Waldi jesteś Gość. Piszesz spokojnie, rozsądnie, w wyważony sposób i jesteś wielkim fanem muzyki.

Na dziś może warto szczególnie wsłuchać się w słowa utworu " Mori" Podsiadło. Kiedyś zaprezentował tu chyba Joker?

Taki dzień upamiętniający tych co odeszli to jakby akceptacja, pogodzenie się z ^tą rzeczywistością a utwór Podsiadło jest protestem, manifestem niezgody ale jednocześnie rozumieniem nieuniknionego. 

Minęły dwa dni pełne refleksji, zadumy, wspomnień.  Podsiadło nie jest moim idolem muzycznym ale też nie odrzucam tego typu muzyki.

@Gość bardzo dobrze opisał sens utworu" Mori". Jeśli dodać obraz opustoszałej Warszawy w pierwszych dniach lockdownu wywołuje jeszcze większe wrażenie. Tamten okres był szczególnie trudny dla starszych ludzi. Izolacja, samotność a słowa o dołączeniu obok ..były często prorocze. Relacje ze szpitali, rozmów znajomych a tam dramaty gdzie ta zaraza zabijała bliskich sobie ludzi, rodziny. Oby to już się nie powtórzyło.

Zaduszki to także czas kiedy można spotkać się z dalszą rodziną, znajomymi i niestety otrzymać smutne wiadomości o odejściu kogoś z dawnych przyjaciół.  Wydaje się że tak niedawno  temu  1 listopada wieczorem wychodziliśmy bez " starych" większą grupą na cmentarz zapalając znicze na grobach harcerzy, żołnierzy. Zmarły parę miesięcy temu kolega mieszkał na nowym osiedlu tzw. sypialni. Nie było nic tylko nowe bloki  i przystanek. Ale za to była strzelnica. Pozostałość po dawnej architekturze terenu,,:)). Nie taka  nowoczesna jakie są teraz np przy klubach sportowych tylko zwykła buda odpustowa. Chodziliśmy po lekcjach ćwiczyć strzelanie. Nawet nieźle mi szło.Kolegom lepiej. Prawdziwy meisterstück to walnąć celnie w  jakiś detal ale " osoby" nie uszkodzić hehe.

Teraz małolaty mają obowiązkowe zajęcia ze strzelania w ramach obowiązującego programu i w obecnej  sytuacji to dobrze.

Bardziej w tym dniu pasował by utwór" 51" TSA ale przed wyjściem na cmentarz wstawiłam " Zegarmistrz światła"  - W lipcu odszedł Tadeusz Woźniak. Wersja w wykonaniu Closterkeller. Słucham ich czasem i innej tego typu muzy. Wspominam koncerty i mroczny " imicz" :)). 

Tak mnie wzięło na wspomnienia. 🍁. A co do strzelania to  słuchałam wczoraj -Amerykanie czekają na zmiany po wyborach w tej kwestii. Zależy kto wygra. Teksas chyba tradycyjnie - bez zmian.

Dobrze , że pogoda ładna, czas ruszyć na spacerek, pobiegać. Wcześniej było jeszcze szaro. Strzeliłam sobie mocną kawę i już lepiej bo jakby się tak  wszystkim przejmować ... To nic tylko strzelić sobie w łeb.😄

Znałam w wykonaniu Guns N ' Roses ale od kiedy obejrzałam western" Pat Garret i Billy Kid" z niezapomnianym Bobem Dylanem bardziej podoba mi się to. Do tego łączy się z tematem ubiegłych dni bo tytuł " Pukając do nieba bram"

23 godziny temu, Waldi napisał(a):

Nie wiem czy trafiłem - bo to z innej kamery ujęcie 🤪😁🤪

Na forum kfizowym tylko jedna reakcja?
Niemożliwe!
W związku z brakiem wyedukowanych muzycznie, jednogłośnie, głosami wszystkich sędziów, zwycięża Nieoceniony Muzyczny Skarb tego forum:
WALDI- @Waldi!
Zwycięzca zbiera wszystko!
Nasze gratulacje:

20241103_123755.thumb.jpg.730c1582c7d70ab0ba64f5cb39232572.jpg

Dobrze, że posty są łączone, gdyź pogniewałabym Mistrza jednym kęsem ;)

Screenshot_20241103_165045_Gallery.thumb.jpg.f9f5804b70e6d9be017ba4425c73d972.jpg

Po stokroć i w dwójnasób przepraszam życząc:

smacznego.

W dniu 3.11.2024 o 13:06, Waldi napisał(a):

Czytaj ze zrozumieniem 😜 

Screenshot_20241104_135128_YouTube.thumb.jpg.4cb4ab07037c79a1e747d7dcf879af97.jpg

Gość Prawy Glan
2 godziny temu, Kolodko napisał(a):

- @Waldi

"Kołodko płeć zmienił czy niebinarny jest? 

Hahaha...

Czytaj ze zrozumieniem 😜 "

Takie było pytanie i potem @Waldi odpowiedź. 

Po co mi twoje wyjaśnienia ? Może lepiej weź się za ten pleśniak .

4 godziny temu, Gość Prawy Glan napisał(a):

"Kołodko płeć zmienił czy niebinarny jest? 

Hahaha...

Czytaj ze zrozumieniem 😜 "

Takie było pytanie i potem @Waldi odpowiedź. 

Po co mi twoje wyjaśnienia ? Może lepiej weź się za ten pleśniak .

Było pytanie  (?) 

Jest odpowiedź.

Ale… Nie czepiajmy się drobiazgów, nie są istotne w życiu 👍

Szkoda energii.

Cos muzycznego

Świetny film. Wczoraj obejrzałem go po raz …nasty. Mega - 

8 godzin temu, Kolodko napisał(a):

Na forum kfizowym tylko jedna reakcja?
Niemożliwe!
W związku z brakiem wyedukowanych muzycznie, jednogłośnie, głosami wszystkich sędziów, zwycięża Nieoceniony Muzyczny Skarb tego forum:
WALDI- @Waldi!
Zwycięzca zbiera wszystko!
Nasze gratulacje:

20241103_123755.thumb.jpg.730c1582c7d70ab0ba64f5cb39232572.jpg

Dobrze, że posty są łączone, gdyź pogniewałabym Mistrza jednym kęsem ;)

Screenshot_20241103_165045_Gallery.thumb.jpg.f9f5804b70e6d9be017ba4425c73d972.jpg

Po stokroć i w dwójnasób przepraszam życząc:

smacznego.

Screenshot_20241104_135128_YouTube.thumb.jpg.4cb4ab07037c79a1e747d7dcf879af97.jpg

Pięknie dziękuję ☺️ 

w tym „dzięku” 😘,

i dorzucę coś, co bardzo mnie wzrusza . Jestem fanem muzyki. I już ! gatunki, często się przeplatają. Są oczywiście również te mniej lubiane … 

Ale idąc śladem muzyki poważnej kiedyś poddałem moim uszom i zmysłom wiele wersji jednego z utworów - przepiękna Una Furtiva Lagroma W wielu wykonaniach tego słuchałem : wczuwając się w każdą mikrosekundę, tonację i narrację wykonawcy 

I mimo ze jest to w najgorszej jakości nagranie ( cóż - stare jest po prostu ) to  najbardziej podoba mi się ta najstarsza wersja … najlepiej zaśpiewał ( moim subiektywnym zdaniem) Caruso

. Przepiękna pieśń.

Oczywiscie trzeba Lubieć ten rodzaj muzyki by się dać ponieść 😁

Gość Jesieniara

"Ale… Nie czepiajmy się drobiazgów, nie są istotne w życiu 👍

Szkoda energii."

To prawda.  Ale wczoraj miałam raczej " wisielczy humor". Rozmyślałam o tych, którzy nie tak dawno odeszli, ich smutnych historiach, zmaganiu się z ciężką, niespodziewaną chorobą. 

Nie warto tracić czasu na nic nie znaczące w życiu drobiazgi, nie przejmować się różnymi pierdołami.

Słoneczny dzień, czas włączyć speeda:))🏃

9 godzin temu, Gość Jesieniara napisał(a):

"Ale… Nie czepiajmy się drobiazgów, nie są istotne w życiu 👍

Szkoda energii."

To prawda.  Ale wczoraj miałam raczej " wisielczy humor". Rozmyślałam o tych, którzy nie tak dawno odeszli, ich smutnych historiach, zmaganiu się z ciężką, niespodziewaną chorobą. 

Nie warto tracić czasu na nic nie znaczące w życiu drobiazgi, nie przejmować się różnymi pierdołami.

Słoneczny dzień, czas włączyć speeda:))🏃

Zaskakujesz mnie - fajne utwory wyciągasz 👍

Jeżeli chodzi o przeszłość … jest trudno zapomnieć, a jeszcze trudniej dźwigać za sobą. Cokolwiek - to już przeszłość, na którą wpływu nikt nie ma.

Tu i teraz - carpe diem

Byłbym zapomniał …muzycznie przecież , to topik muzyczny … troszkę nostalgicznie

Mir gefällt es. 

Gość Jesieniara
1 godzinę temu, Waldi napisał(a):

Zaskakujesz mnie - fajne utwory wyciągasz 👍

Jeżeli chodzi o przeszłość … jest trudno zapomnieć, a jeszcze trudniej dźwigać za sobą. Cokolwiek - to już przeszłość, na którą wpływu nikt nie ma.

Tu i teraz - carpe diem

Byłbym zapomniał …muzycznie przecież , to topik muzyczny … troszkę nostalgicznie

Mir gefällt es. 

Alles klar 😊

White Rabbit 😉

Gość Jesieniara
6 godzin temu, Gość Peace &Live ♥️♥️♥️ napisał(a):

Dziś ważne wiadomości. Wszyscy czekali na wynik wyborów z USA.  

Gdzieś indziej padł strzał , ktoś huku narobił  a z bronią trzeba się umieć obchodzić.  Po co straszyć ludzi niepotrzebnie.   Przeszkadzały  komuś te podprogowe wiadomosci  , nie musi być zaraz rumor na dwa fronty:))

Wycie wilków wkrótce będę  miała okazję usłyszeć chociaż  miejscowi uspokajają , że  ich nie ma  Fajna miejscówka w Bieszczadach, piękny  jesienny krajobraz, pustkowie, problemy z zasięgiem ale nie szkodzi.  To dobry czas na reset. Bardzo cieszę  się na ten wyjazd.  Przykre że  inni mają problemy ze zdrowiem. Mam nadzieję że będzie dobrze. Trzeba uważać bo nigdy nie wiadomo kiedy pęknie tętniak a gorzej jak pęknie żyłka w pupie:))

Miłego wieczoru i złotej jesieni🍁

W dniu 26.07.2023 o 21:44, Outlaws napisał(a):

Genialne - przypomniał mi się czas - gdy po raz Iszy słyszałem ten utwór, 

po premierze The Wall - audycja Piotra Kaczkowskiego : całą noc puszczał - lata osiemdziesiąte ,   nie spałem 😁, słuchałem 

Ona przepięknie to zaprezentowała image.png.6d152aa075f1429d533159d8342e247e.png

Ten następny - uwielbiam 

image.png

Piękna muzyka,.....

Piękna sceneria.....

Piękny strój.....

Dziewiczo pięknie...

Tak dla przypomnienia ,bo warto  i dobrej nocy 🛌

Ten topik to taki troche;

Zgaduj zgadula

Zaginiony w akcji 

Ktokolwiek widział ,ktokolwiek wie ?

Tożsamość Gościa

😝

30 minut temu, Amaranta napisał(a):

Piękna muzyka,.....

Piękna sceneria.....

Piękny strój.....

Dziewiczo pięknie...

Tak dla przypomnienia ,bo warto  i dobrej nocy 🛌

Ten topik to taki troche;

Zgaduj zgadula

Zaginiony w akcji 

Ktokolwiek widział ,ktokolwiek wie ?

Tożsamość Gościa

😝

Tożsamość gościa - to wybór gościa .

Dziwny wybór gościa ( admin pozwolił )  - bo niby jest ale nie wiadomo kto. 
Tak sobie myślę że część gości już prawie jak tubylcy , ale wciąż nieznani. Taki świat - cybernetyczny ( świat masek i ról ) 

Tu wyrażamy się swoim poglądem na muzykę, swoimi upodobaniami, częściowo obnażamy swoją wrażliwość, ufnie, szczerze, prawdziwie 

Ale czy prawdziwie jest anonimowo ? 
gość xyz

gość 123

Onegdaj za czasów gdy wypowiedzieć się mógł jedynie zalogowany forumowicz był taki przekrętas „ wielu imion „ co ban to nowa tożsamość i tak  do kolejnego bana za trollowanie. Okropny egocentryk. 

Teraz jakoś inaczej jest - może to sztuczna inteligencja , 🤪🤪🤪 

Linkin Park - 👍

cos ode mnie … co by tu na dobranoc …