Skocz do zawartości

Forumowa płytoteka :)

Gość aga
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5157
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Godzinę temu, Gość Winter napisał(a):

No no...jak na jeden dzień to sporo tych erotyków:))). Komuś się marzy jeszcze Bossem zostać.

Miłych snów 🌙😴

Bucu, daj się lubić. Spokojnej.

W dniu 23.01.2025 o 08:58, Gość Gość Gościni napisał(a):

NIE DO ZNIESIENIA człowiek 

To jak wirus👍 Jak wlezie to nie opuści, będzie mutować, dostosowywać się, a te swoje kolce z jadem  - ukryte w pozornie „ładnej” elokwencji wysuwac będzie, do bólu razić Taki typ…  

Najgorzej dać się ponieść w retorykę z takim. Oj porażka .

”nie kłóć  się z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu i wygra przez doświadczenie”

najlepszą receptą  jest -ignorancja, nie nakarmi wirusa ( nie da pożywki na zaniżone poczucie wartości, nie nakarmi ego)

Muzycznie więc

to się da wyleczyć. Trzeba tylko stanąć „w prawdzie”ze sobą 👍

W dniu 23.01.2025 o 23:13, Gość Winter napisał(a):

No no...jak na jeden dzień to sporo tych erotyków:))). Komuś się marzy jeszcze Bossem zostać.

Miłych snów 🌙😴

No coś Ty? Wokół tego cały świat się kręci,  nie tylko muzyka…. od zarania dziejów 

No chyba że poprawniejsza ( mniej seksistowska) wersja będzie tu poprawna o tej porze dnia 😄

Gość Argentina

Podpowiem:
bolączka wielu forów po wygryzieniu wszystkich "innych" niż ja.
Trzeba gryźć wtedy własny zad*.
I nie drzeć ryja, że boli.
A to nielada umiejętność.
Ale podobno da się. 
Hipokryzja i brak kręgosłupa w tym pomagają.
Ale nie tylko.
Wytrwałości w próbach.
Ćwicz.
Tylko się nie odwapnij.
Mam popkorn,
za którym nie przepadam tak jak i ty,
ale bedę zaglądać i dopingować (...).

*rodzą się pytania, pozostaje pustka, powtarzalność, fekniesmak i w efekcie cienka linia. Czasem jeszcze pojawiają się nieudane, bo konwulsyjne próby wytarcia gęby moralizatorstwem.

A! Jeszcze pojawia się w bydlęciu, obrzydliwe, nazistiwskie dehumaniziwanie drugiego człowieka.

Gość Winter
14 godzin temu, Waldi napisał(a):

Takie coś fajnego mi się usłyszało - wiem, że na forum czasem zagląda kilka fanek i fanów Rocka 😄 Mi nieznany zespół do tej pory, ale fajnie to zagrane👍

Czasem zaglądam. ,Jestem jedną z fanek rocka i metalu nawet😁.

Utwór fajny i fajnie zagrany😁. Można byłoby pokusić się o bardziej finezyjny opis   czyli potocznie rozkminy ale po co?  I bez mojego komentarza komuś pewnie się nie spodoba i nie musi.

Gość Winter
W dniu 25.01.2025 o 12:08, Waldi napisał(a):

To jak wirus👍 Jak wlezie to nie opuści, będzie mutować, dostosowywać się, a te swoje kolce z jadem  - ukryte w pozornie „ładnej” elokwencji wysuwac będzie, do bólu razić Taki typ…  

Najgorzej dać się ponieść w retorykę z takim. Oj porażka .

”nie kłóć  się z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu i wygra przez doświadczenie”

najlepszą receptą  jest -ignorancja, nie nakarmi wirusa ( nie da pożywki na zaniżone poczucie wartości, nie nakarmi ego)

Muzycznie więc

to się da wyleczyć. Trzeba tylko stanąć „w prawdzie”ze sobą 👍

No coś Ty? Wokół tego cały świat się kręci,  nie tylko muzyka…. od zarania dziejów 

No chyba że poprawniejsza ( mniej seksistowska) wersja będzie tu poprawna o tej porze dnia 😄

Nie podoba mi się, tak po prostu. Ale nie mam nic przeciwko temu, że ktoś to  lubi oglądać l słuchać. Do tego  zapodane nie anonimowo.

Cyt"No coś Ty? Wokół tego cały świat się kręci,  nie tylko muzyka…. od zarania dziejów "

Co do tej "prawdy dziejowej' ani ten wyżej utwór ani tym bardziej ten do którego napisałam parę słów i mi się oberwało  nie musi mnie przekonywać. Trochę z przymrużeniem oka( zapomniałam o nieszczęsnej emotce! ) skomentowałam i myślę że nie naruszyłam Ego jakiegoś  anonimowego Macho:)) 

Obojętnie  czy ktoś pisze anonimowo czy nie mogę wyrażać swoją opinię i nie muszę pokornie zgadzać się ...Och yess  Boss 😁  

Zresztą zauważyłam że osoby, które mają tu możliwość zalogowania i pisania pod swoim nickiem stosują metodę wybiórcza jak im wygodnie. Raz pod nickiem raz jako xy  kiedy pakują nos w nieswoje sprawy  , chcą komuś przywalić lub brakuje im z jakiegoś powodu odwagi przyznać się do swoich zaproponowanych hitów?

Pamiętam jakiś czas temu mój dyskurs muzyczny z różnymi tam "szternami" na początku lub na końcu  , taki "taniec z gwiazdami"😀

Piszę w tym temacie pod swoim" sezonowym' nickiem, .Swojego stałego nicku choć  bez logowania używa inny Gość do swoich merytorycznych wypowiedzi, z którymi nie muszę się zgadzać  ale nie  wygląda to na starcie...już nie napiszę kogo z kim:)

Szatan    był z metalem  , teraz  tak..na powolny rozbieg na pewno dla mnie.🏃

Gość Damakier

Winter ale sama piszesz anonimowo. Może admini by to zablokowali. 

P.s. kolodko ty piszesz o przelogowywaniu się? Ty? Starzy doskonale wiedza kim jesteś i który raz tu wracasz z podkulonym ogonem. Nigdzie cie nie chcą. 

Gość Winter
10 minut temu, Gość Damakier napisał(a):

P.s. kolodko ty piszesz o przelogowywaniu się? Ty? Starzy doskonale wiedza kim jesteś i który raz tu wracasz z podkulonym ogonem. Nigdzie cie nie chcą. 

Zgadza się. Piszę pod stałym ale jednak anonimowym nickiem. Jeśli admini zablokują to trudno. Jak na razie na tym forum  co prawda tylko w niektórych tematach mogą wypowiadać się również goście

. Mam tu konto, nie aktualne namiary już , hasła nie pamiętam. Pewnie można byłoby coś z tym zrobić żeby konto było aktywne ( ja nie wiem jak)  a zakładać drugiego chyba nie mogę żeby nie było zarzutu o dublowanie. Znany wszystkim forumowicz jakoś nie ma z tym problemu.

Od niedawna  goście  maja możliwość  dostępu do Forumowej Płytoteki i tylko tu głównie jestem aktywna , nie widzę potrzeby tylko dlatego zakładać( uruchamiać stare) konto.

Jak widać anonimowe przydaje się żeby komuś robić zarzut , pisać o zablokowaniu podczas gdy sama Damakier pisze jako anonim.

Gość Gość

A cóż to komu przeszkadza, że nie logując się postanawia się w czymś zabrać głos, dać jakąś opinię, komentarz, ocenę sytuacji? Nic to nikomu nie da bo czy nick nazwany czy nick Gość to i tak to wszystko w wirtualnej przestrzeni i tożsamość nieznana. Byleby z szacunkiem, kulturalnie, bez epitetów, personalnych wycieczek i da się pisać,  czytać, podyskutować. Styl pisania niektórych jest jak podpis, zakamuflowany nick rozszyfrowuje się błyskawicznie (kolodko) i tu można mieć obiekcje, mieć się na baczności by jak wspomniał @Waldi w tym wątku i Joker w innych nie dać się ściągnąć do nieprzyjaznego, niskiego poziomu.

Sorry, że  tu bo akurat przy muzyce nie powinno być innego tematu poza muzycznymi propozycjami, po które się zagląda. Niech łagodzi obyczaje, zaciera granice, inspiruje i umila życie :skrzyżowane-palce-twarz:

Ps też jestem byłą bywalczynią z kontem i już nie chcę do historii wracać. 

a muzykę wchłaniam każdą dobrą ze szczegolnym upodobaniem ballad rockowych, które niosą też tresci i które grają mi w duszy poetycznie.

Szanujmy się niekoniecznie osobowo/personalnie

Gość Winter
15 minut temu, Gość Gość napisał(a):

A cóż to komu przeszkadza, że nie logując się postanawia się w czymś zabrać głos, dać jakąś opinię, komentarz, ocenę sytuacji? Nic to nikomu nie da bo czy nick nazwany czy nick Gość to i tak to wszystko w wirtualnej przestrzeni i tożsamość nieznana. Byleby z szacunkiem, kulturalnie, bez epitetów, personalnych wycieczek i da się pisać,  czytać, podyskutować. Styl pisania niektórych jest jak podpis, zakamuflowany nick rozszyfrowuje się błyskawicznie (kolodko) i tu można mieć obiekcje, mieć się na baczności by jak wspomniał @Waldi w tym wątku i Joker w innych nie dać się ściągnąć do nieprzyjaznego, niskiego poziomu.

Sorry, że  tu bo akurat przy muzyce nie powinno być innego tematu poza muzycznymi propozycjami, po które się zagląda. Niech łagodzi obyczaje, zaciera granice, inspiruje i umila życie :skrzyżowane-palce-twarz:

a muzykę wchłaniam każdą dobrą ze szczegolnym upodobaniem ballad rockowych, które niosą też tresci i które grają mi w duszy poetycznie.

Dokładnie tak👍.  Muzyczny gust też każdy ma inny, nie trzeba krytykowac, przecież nikt nikogo nie zmusza żeby czytał posty, czy słuchał  określonej muzyki.

Ja też lubię ballady rockowe, teraz żadna nie przychodzi mi na myśl, trochę się spieszę. Niech będzie Myslovitz, ostatnio to także  ulubiony hit pewnych posłów:)).

Ten tytuł to również nazwa pięknego rubinowego koloru lakieru do paznokci 💅

Miłego dnia!

1 godzinę temu, Gość Gość napisał(a):

Gość Winter
4 godziny temu, Gość Damakier napisał(a):

Tak jeszcze odnośnie pisania bez konta.  Admini może by  i zablokowali  ale to oni ci admini właśnie ustalili regulamin tego forum a tam wyraźnie pisze :

". Rejestracja na Forum jest dobrowolna,

ale jej brak uniemożliwia korzystanie ze wszystkich funkcji Forum (posiadanie własnej, unikalnej nazwy, możliwość bycia powiadamianym o odpowiedziach, branie udziałów w konkursach, dostęp do klubów zamkniętych)"

Jest jeszcze inny punkt regulaminu mówiący o tym że wszyscy użytkownicy forum  są sobie równi  , mają prawo pisać na tym forum oczywiście nie naruszając pewnych zasad co też jest uwzględnione w regulaminie.  O tym to admini poinformowali.  A kiedy uczestnik ewentualnie napisze to już jego sprawa.

Gość Gość
3 godziny temu, Gość Egde napisał(a):

To jest mądra treść,  przy głosie Cugowskiego o zabarwieniu dramatycznym jest też przejmujący i wzruszający. Przytoczenie tej piosenki, jeśli miało pójść w sukurs mojemu gustowi do ballad rockowych , to niekoniecznie w moim duchu.

Ballada w mojej wrażliwości to np. ta:

Gość Winter
41 minut temu, Gość Gość napisał(a):

To jest mądra treść,  przy głosie Cugowskiego o zabarwieniu dramatycznym jest też przejmujący i wzruszający. Przytoczenie tej piosenki, jeśli miało pójść w sukurs mojemu gustowi do ballad rockowych , to niekoniecznie w moim duchu.

Ballada w mojej wrażliwości to np. ta:

Dawno nie słyszałam,  lubię  IRA i Gadowskiego. Peggy Brown to co prawda ballada ale teraz jednak  bym jej nie wybrała. Przypomniała mi się inna, jest na liście znanych rockowych ballad  i  jako  jeden z hitów wszechczasow.