Skocz do zawartości

Forumowa płytoteka :)

Gość aga
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Winter
9 minut temu, Waldi napisał(a):

Dokładnie tak- muzyka tak działa … wystarczy się wsłuchać 😁

Wysłucham się później. Teraz pędzę na prawdziwe ćwiczenia - majowa kontuzja kolana już ok ale ćwiczenia  z instruktorem na to i ogólnie na lepszą formę nie zaszkodzą .

Dziś Dzień Babci. Myślę o swoich babciach, Była jeszcze jedna  taka raczej ciocio - babcia . Bardzo ją lubiłam. Po wojnie wyjechała, zamieszkała w domku nad jeziorem. Zreszta tak mnie ten utwór o nich  wszystkich sentymentalnie nastroił...

• Odpowiedzi 5157
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

W dniu 18.01.2025 o 20:42, Amaranta napisał(a):

Dodałam dłuższą wersję, dla mnie jak budzik rano ,lepszego nie mam na dzień dzisiejszy .Niech no tylko lato nastanie może wdzianko wykombinuje podobne😉

Bravissssssimo👍😁

Będę Cię szukał w tym pozytywnie odjechanym tłumie 👍😁

O co tu chodzi ? Załączam obrazek - jestem zalogowany a mimo to nie odtwarza YT?

Ktoś, coś pomoże zrozumieć tego bota?

IMG_5756.jpeg

Gość Winter
6 godzin temu, Gość Winter napisał(a):

Wysłucham się później. Teraz pędzę na prawdziwe ćwiczenia - majowa kontuzja kolana już ok ale ćwiczenia  z instruktorem na to i ogólnie na lepszą formę nie zaszkodzą .

Dziś Dzień Babci. Myślę o swoich babciach, Była jeszcze jedna  taka raczej ciocio - babcia . Bardzo ją lubiłam. Po wojnie wyjechała, zamieszkała w domku nad jeziorem. Zreszta tak mnie ten utwór o nich  wszystkich sentymentalnie nastroił...

Święto Babci jeszcze trwa. Wcześniej wspomnienia, osobiste skojarzenia z niezbyt typowym utworem na ten dzień. Przede wszystkim są te zwyczajne jakie ma chyba każdy gdy wspomina babcie .

Tą ballada będzie bardziej odpowiednia  . Fajne są te nowe polskie piosenki.

Gość Big☆
29 minut temu, Gość Winter napisał(a):

Święto Babci jeszcze trwa. Wcześniej wspomnienia, osobiste skojarzenia z niezbyt typowym utworem na ten dzień. Przede wszystkim są te zwyczajne jakie ma chyba każdy gdy wspomina babcie .

Jeśli, jak tutaj pisałaś, jesteś na tym forum tak długo, to powinnaś pamiętać, jak pięknie i głęboko opisywały opiekunki relacje ze swoimi dziadkami.
Czytajac, można było sobie wyobrazić, że tak właśnie będzie wyglądało moje Niebo, do którego trafię i w którym mnie czekają z zapachem ich spracowanych rąk, czule tulacych do siebie.

Gość Winter
13 minut temu, Gość Big☆ napisał(a):

Jeśli, jak tutaj pisałaś, jesteś na tym forum tak długo, to powinnaś pamiętać, jak pięknie i głęboko opisywały opiekunki relacje ze swoimi dziadkami.
Czytajac, można było sobie wyobrazić, że tak właśnie będzie wyglądało moje Niebo, do którego trafię i w którym mnie czekają z zapachem ich spracowanych rąk, czule tulacych do siebie.

Mam swoje wyobrażenia i są podobne ,  - te spracowane ręce upiekły dla mnie szarlotkę. Jak w innej piosence .." U babci jest słodko , swiat pachnie szarlotką '"…

Ponownie , teraz chyba  jest lepiej.

Gość Big☆
5 minut temu, Gość Winter napisał(a):

Mam swoje wyobrażenia i są podobne ,  - te spracowane ręce upiekły dla mnie szarlotkę. Jak w innej piosence .." U babci jest słodko , swiat pachnie szarlotką '"…

Ponownie , teraz chyba  jest lepiej.

A pamiętasz jakieś konkretne wpisy?

Gość Winter
18 minut temu, Gość Big☆ napisał(a):

A pamiętasz jakieś konkretne wpisy?

Napisałam wyraźnie że interesują mnie tylko Moje  własne wyobrażenia, które są trochę podobne do twoich..te ręce spracowane ech,..

O ważnych sprawach , wydarzeniach  które coś znaczą w życiu  chyba każdy dobrze pamięta. Nie mam nic ważniejszego do przypominania tylko jakieś stare wpisy. Naprawdę zacznę je traktować jako kroniki najważniejszych wydarzeń w moim zyciu hehe.

Gość Winter

A ...i  to jest temat muzyczny a nie wywiad ze mną o niebagatelnych sprawach czyli starych forumowych wpisach . Jeszcze, żebym chociaż coś tu zaśpiewała 😀 to przynajmniej byłoby w temacie.   

A ty co? Archiwista , kronikarz? Czy do krzyżówki ci potrzebne a może książkę piszesz?  Znajdź sobie inny niż obiekt , mnie to guzik obchodzi, czasu nie mam.

Gość Winter
43 minuty temu, Gość Big☆ napisał(a):

Przepraszam, już go więcej nie marnuję.

Szkoda czasu  na niepotrzebne dyskusje. Nie będę przekopywać forum żeby sobie przypomnieć co kiedyś ktoś powiedział ,bo mi to teraz do niczego niepotrzebne.Jesli już to właściwie tylko mnie  gdyby miało to jakieś  znaczenie , chciałabym sobie  powspominać na przykład a po co  Tobie?

A jak już chcesz z jakiegoś powodu drążyć  temat to nie pamiętam tych wpisow ale pamiętam że było trochę nerwowo , zabrakło dystansu do gówno burzy jaka nawiedza od czasu do czasu fora. Jednak do dziś pamiętam ogromne poparcie ze strony opiekunek , zupełnie mi nieznanych co było wymierne. Gdyby te punkty ( tak  przyznawało się akceptację) przeznaczyć na Orkiestrę Owsiaka zebrałaby się niezła kasa.  Miło wiedzieć że są tacy ludzie...była jakaś piosenka z takimi słowami ale sobie nie mogę przypomnieć. I tyle w temacie.

Gość Winter

P.S  Pamiętam więcej sytuacji z forum Opiekunki 24. Byłam ich wielką fanką, taka moja szkoła dla naiwniaka :) jakim jak każdy  byłam. Do dziś lubię czytać stare tematy , wpisy nadal aktualne.

Gość Gość Gościni

Słuchajcie! Obsesja, od której nie może wyzwolić się Kolodko znany już z wielu poprzednich nicków, relegowany kilkakrotnie i powracający również pod kryptonickami by w każdym topiku dawać upust swoim poglądom i krytycyzmowi politycznych przeciwnikow naprawdę jest nie do zniesienia. 

Ewidentnie przytoczył ostatni klip w związku z newsem nt. ministry Kotuli jako że nie napisała i broniła magisterki skończywszy studia. Po co to? Nawet tu? 

NIE DO ZNIESIENIA człowiek 

W dniu 21.01.2025 o 11:37, Gość Winter napisał(a):

Piękne

Ale ja przepraszam bardzo, bardzo, no przepraszam 😢 czy aby „Topik kawowy” Wam nie wystarczy na indywidualne i od muzycznych trendów dalekie wędrówki. Twórca topika, choć już dawno nie aktywny założył go w konkretnym celu ( admin nie będzie dbał o tematykę tylko poprawność  zasad) dzielenie się muzyką, którą inspiruje, która porusza, która cieszy lub bawi … wcześniej porozsiewane te wątki muzyczne były - teraz tu, każdy kto może i potrafi słuchać dzieli się tym co go porusza. 
Posty polityczne, prywatne  wędrówki typu : co kto komu powiedział, a jak to zrozumiał i co przez to chciał powiedzieć na priv sobie dajcie, a nie tu jako „goście” wielu imion pokazujecie kto ma większe ego…   lub proszę przenieść na pogaduchy przy kawie. Tam cichutko - jest miejsce dla wszystkich . 
Dodam, że nie jest to mój odrealniony pogląd, ale od dawna istotny powód podziału forum na poszczególne tematyczne wątki. Kiedyś dawniej szanowano te podziały, forumowicze nie kryli się za dziwnymi imionami z przedrostkiem „gość” i biorąc odpowiedzialność za słowa tu przez siebie wypisywane . 
Był, pamiętam to dokładnie taki jeden gość, co pojawiał się i znikał za kolejnym imieniem bo go admin kasował za hejt…

Cala reszta forumowiczów ( bynajmniej większość ) dobrze się czuła wchodząc tu na chwile lub dłużej, by rozprostować zmysły od trudnej pracy opiekuna czy opiekunki. 

Egocentryzm, żale czy urazy … po co to komu … to nie wpływa na zdrowie, nie czyni człowieka lepszym. Ile jest Opinii tyle racji i każdy ma prawo do swojej, nie zmuszając nikogo do jej przyjęcia. Muzyka jest ponadto, ile rodzajów - tylu fanów. 
zostańcie w tym miejscu i bądźcie ponad podziały.

wchodze tu by doświadczać czegoś nowego - muzycznych opinii, odkryć, wchodzę by się dzielić swoimi odkryciami … muzycznymi odkryciami . I nie jestem ani lepszy ani gorszy w tym od kogokolwiek. 
Na topik kawowy już nie zaglądam : nic mnie tam nie interesuje. Dawna magia i społeczność, która tą tworzyła już tam nie istnieje . A działo się fajnie. Wesoło i przyjemnie .

Ale… wszystko co ma swój początek - ma tez koniec. Zostawiam to.

Więc po tym dość przydługim monologu wracam do muzyki - granej dla fanów wszelakich form muzycznych : teraz to fajne moje kolejne odkrycie … gdzieś przy okazji 

PS

jakoś  to teraz wypowiedzi łączą się, a szkoda , bo to słowo pierwsze w mojej wypowiedzi 

„piękne” 

dotyczyło tylko postu, a raczej utworu Genesis. 
a bot forumowy połączył to bez składu w całość mojej wypowiedzi . Masakra z tą sztuczną inteligencją ( o ile to też już tu działa , albo jakiś algorytm popaprany) 

Uwielbiam … od wielu wielu lat😁 

Ale mi się post „tasiemiec” na tej pauzie zrobił ( za oknem ponuro😢, mokro)

cos moze na ocieplenie tej aury

W dniu 21.01.2025 o 17:46, Gość Winter napisał(a):

Daria - świetnie. Mega świetnie z Dawidem i Vito… genialny utwór 

na koncercie Dawida świetna atmosfera i mega energia 😁😁😁👍👍👍 

ps. Byłem, słyszałem, czułem 😍

Gość Winter
59 minut temu, Waldi napisał(a):

Daria - świetnie. Mega świetnie z Dawidem i Vito… genialny utwór 

na koncercie Dawida świetna atmosfera i mega energia 😁😁😁👍👍👍 

ps. Byłem, słyszałem, czułem 😍

Tak,  ostatnio chyba jak nigdy wcześniej jest czego posłuchać, dużo młodych, zdolnych wykonawców

Gość Winter

"Muzyka jest ponadto, ile rodzajów - tyłu fanów "

Dobrze prawisz   - tu tylko muzyka .

Wim Mertens👍 

" Home by The Sea" tak to piękny utwór  Genesis.

Było o babci to teraz o mamie..