Skocz do zawartości

Forumowa płytoteka :)

Gość aga
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5157
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość Winter
3 godziny temu, Kolodko napisał(a):

Dziś urodziny to ma Rafał Trzaskowski.

Prawda👍. David Lynch urodził się 20 stycznia. Przyjęłam mylne fakty za prawdę albo byłam zajęta łącznie z uszami👂

7 godzin temu, Gość Winter napisał(a):

Bambola - " leci" od czasu do czasu w radiu. Przypomniała mi się ta piosenka ,  jak zobaczyłam  tu na forum nick o takim tytule. Można słuchać, oglądać albo nie. Nie wiem czy ten utwór wywołał bulwers czy co innego? A wielu niesłusznie uważa że mocna metalowa muzyka wywołuje podenerwowanie i agresję.

Po polsku trzeba  przyznać jest ostatnio duży wybór do słuchania , nowi mlodzi wykonawcy,  a nie jak kiedyś w kółko te same stare gwiazdy 

O na przykład 

Tak, dużo się dzieje fajnego w polskiej muzyce 👍

Gość Winter
15 godzin temu, Waldi napisał(a):

Tak, dużo się dzieje fajnego w polskiej muzyce 👍

Dzieje się i muzyka w różnych  gatunkach na dobrym poziomie , niektórych wykonawców słyszę pierwszy raz i super się słucha.  Chyba też łatwiej zrozumieć i zinterpretować bo po polsku chociaż z tym może być różnie, każdy odbiera po swojemu.

Z tymi "zagramanicznymi" to już w ogóle, pewnie na zasadzie obrazków :)). Wzięłam do siebie ten bulwers , krytykę? No bo ja przecież zapodolam" Power of Love" w Trzech  Króli i francuską Bambolę . Jeden za religijny drugi Bambola za "rozwiezły." hehe. Hipokrytka jak nic:)) Ten pierwszy już dosyć długo grany w okresie BN , był na czołowych listach przebojów, w Polsce też w czasie ( sprawdziłam) gdy prezydentem był sam gen.Jaruzelski i nic  ..Ale  co tam  nieważne .Nie wszystko musi się każdemu i wszystkim podobać. Kto by się tym przejmował..?

Wpadł mi dziś w ucho ten   -sobota- kto może weekendowo  imprezuje 🍷🍻

Gość Winter
2 godziny temu, Gość Krzysztof Krawczyk-Bułecka napisał(a):

Jak ni ma piniędzy to niewesoło ale przynajmniej komoras utalentowany:)) Oby tylko nie rozpędził się do sąsiadów na gościnne występy:))

Chyba jednak coś się zmieniło w tej sprawie i nie mogą tak swobodnie  chalturzyć i pobierać gaży gdzie chcą. 

Jedni sobotnio baluja inni sobie siedzą w przytulnym domku  albo pracują  przynajmniej kasy się nie  wyda i Krawczyka nie trzeba będzie słuchać.:))

Może coś innego muzycznego się przypomni  Tonight ..

Gość Winter

Raczej na lato taka  impreza, teraz zresztą  już jako dawnych wspomnień czar. Ech.

..A jeszcze to mi się przypomniało i pasuje do dzisiejszej sytuacji. Nie ma co narzekać...

21 godzin temu, Gość Winter napisał(a):

..Ale  co tam  nieważne .Nie wszystko musi się każdemu i wszystkim podobać. Kto by się tym przejmował..?

Oczywiście - nie ma czym.To nie moje, ale trafne. Jest twórca i jest dzieło. Jeśli ma odbiorcę - 👍 . Ja niekoniecznie muszę nim być, ale skoro stać twórcę na granie i ma pomysły … niech gra .

byla kiedyś taka co słuchu i głosu za grosz nie miała ( dziś jest więcej takich) a zgromadziła pełną salę na swoim występie …

Boska Florence😀

Film i spektakle teatralne nawet o tym stworzono 👏👍

Gość Winter
10 godzin temu, Kolodko napisał(a):

Chyba  najbardziej znany utwór  Krawitza  , do tańczenia , słuchania. Może nie dla wszystkich do ogladania ? Takie niegrzeczne😉 imprezy  można oglądać na teledyskach innych utworów np Metallici "" Whisky w dzbanie" albo na tym chyba w miarę przyzwoitym:))

Gość Winter
8 godzin temu, Waldi napisał(a):

… a! Nawiązując jeszcze do muzycznego w końcu tematu

o tym jak powstała piosenka poetycka mówi nam poniższy wykład, zabawny jak sam Twórca 😄😉

O Florence nie słyszałam, rzeczywiście ciekawa postać.

Poniedzielski , Elżbieta Adamiak jego żona  , Nasza Basia Kochana czy Wolna grupa Bukowina - kiedyś były popularne ich utwory np " Za szybą" Chyba więcej poezji śpiewanej było w radiu i TV. Telewizja udostępniała koncerty poezji śpiewanej w Olsztynie. Późnym wieczorem słuchało się lirycznej spokojnej muzyki. " Dziecko spało za ścianą" i inny rodzaj muzyki o tej porze odpadał.:))

Poniedzielski trochę przesadza w krytykowaniu innej muzyki , tekstów. Nie wszyscy chcą słuchać poezji śpiewanej. Jest dużo gatunków muzycznych np elektroniczna gdzie tekst gra mniejszą rolę. Tak jak i Geppert i jej rzewne teksty nie każdemu się to  podoba i nie przekona krytykując że niby gorsza  od tych jej " rozpaczy" jest muzyka np rockowa. Naśladowała" headbanging" kręcenie głową jak" metalowcy "i  żenujące to było niestety.

🌙😴

Gość Winter
17 godzin temu, Gość Winter napisał(a):

Chyba  najbardziej znany utwór  Krawitza  , do tańczenia , słuchania. Może nie dla wszystkich do ogladania ? Takie niegrzeczne😉 imprezy  można oglądać na teledyskach innych utworów np Metallici "" Whisky w dzbanie" albo na tym chyba w miarę przyzwoitym:))

Co prawda nie w biały dzień  i większe tu "bezecenskie" filmiki bywały także te z oznaczeniem tylko dla  wieku powyżej 18 plus i niekoniecznie są tu karmelici i tercjanki to jednak niepotrzebny był ten teledysk. Treść jest w porządku tylko te obrazki:))  Ach ta młodzież  na zgniłym Zachodzie .

Szkoda że nie poszło jak to mi się czasem zdarza w ...kosmos. Za to jedno jest pewne - jak się wróci późno to trzeba iść spać a nie zaglądać w interneta .

Ale jak to przysłowie mówi: " Nie ma tego złego ...." 

Dziś pójdę spać zaraz po Dobranocce

16 minut temu, Gość ECHO napisał(a):

Tu miał być utwór, lecz system ALEXA  nie reaguje na komendy. Biomet?

Zgłosić do rejonu, uiścić opłatę przyłączeniową oraz zaległe rachunki, umówić montera z PE*, czekać cierpliwie. Jesteś 11. na linii...
Po 111 min. siądzie ci komórka a w gniazdkach sucho.
*nie tego ze Sztrasburga