Skocz do zawartości

• Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Forumowa płytoteka :)

Gość aga
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jesieniara
W dniu 13.10.2024 o 09:44, Gość Gość napisał(a):

@Gość Jesieniara Podoba mi się twoja recenzja i opis rzeczywistości. 

Są utwory do zabawy i są do słuchania a każdy powinien mieć rację bytu. Przecież wybieramy do aktualnego nam stanu ducha. Lato i letnie utwory powinny drgać i rezonować odpowiednio do letnich temperamentów a spokojne, nastrojowe przyjmujemy na wyciszenie, refleksje. 

Dłuższe wieczory, nostalgiczne momenty teraz jesienią skłaniają do słuchania muzyki bardziej niż do wzniecania temperamentów.

Dlatego mój wybór- godny następca do wykonania ponadczasowego utworu i choć niemal tak samo to inaczej wzrusza.

Zimniejsze , krótsze dni zmieniają  upodobania muzyczne i nie tylko. Ktoś napisał , że bardzo lubi jesień , bo wtedy najbardziej lubi czytać kryminały.  Na pewno chętniej czyta się  thrillery czy  kryminały  w długie , jesienne wieczory.

I jest taka muzyka , której najlepiej  słucha się o tej porze roku. W słoneczne letnie dni coś  innego, lżejszego.Teraz tak jak wczoraj mogą być to utwory z tekstem o kwiatuszkach na grobie:))  Wkrótce to temat na czasie.  Oby pogoda nie była wtedy  za bardzo" gotycka"  .

Nie zawsze ma się wpływ na to co będzie grane na zorganizowanych np sylwestrowych imprezach. W tym roku będzie parapetowka- domówka i wybrana muzyka z "domowego patefonu" gospodarzy  chyba że hity sylwesterowe z Polsatu czy TVN to już może być różnie. Nie słucham disco polo ale nie krytykę ludzi którzy lubią się przy tym bawić. Niektórzy dopiero po " paru głębszych";))  Czasem chyba i to nie pomoże. Kierowca busa miał takie " przeboje " że teksty Skolima to przy tym subtelna poezja:)) Jakaś niszowa wytwórnia czy "na lewo"?

Znany , dobry utwór . Bardziej podoba mi się to nowe wykonanie Dawida Podsiadło.

A ten na lekki , dobry sen...

Gość Jesieniara

Było już wcześniej  superanckie:)) disco polo i  "Wyglądasz pięknie "  ale nie musi być zaraz różowa fura, bajery , panterka i szpilki .  Zdecydowanie inne słowa wywołują miłe skojarzenia i wspomnienia sytuacji po których nie wyglądało się najlepiej i te dekadenckie nastroje. .

.Fajny utworek tak a propos tej " geriatrii" w kawowym i zawsze na czasie. Nawet im później to bardziej aktualny:)) Prosty , powtarzający się tekst. A jak wyleci z główki to wystarczy , że jedno na drugie spojrzy i zaraz się słówka przypomną. Jak jej( jego) zabraknie to może być  kumpel w tych latkach, sąsiadka czy współlokator w. domu opieki.:))

Gość Jesieniara
17 godzin temu, Amaranta napisał(a):

👌

Ja to tak lubię jak napiecie powoli rośnie ...nie tak od razu kawa na ławe ☺️

Ja to różnie. Zależy od sytuacji. Jakiejkolwiek ale realnej. A tu się czuję jakby ktoś wciskał mi jakiś dramat który nie istnieje. A ta muzyka wywołuje taka atmosferę  albo mi się wydaje..🤔

Dziwne to wszystko jakieś...Ale było miło. Długi urlopek w domu. Cieszyć się trzeba piękna pogodą. Realnie żyć. Zrobić reset.. bo jeszcze Zimiarą :)) tu zostanę albo Wiosniarą  czy Wieśniarą.😀

W dniu 5.07.2023 o 15:11, Amaranta napisał(a):

Wzruszenie w jego oczach to chyba najważniejsze podziękowanie. Wrócić pamięcią do tego momentu w którym stworzyło się arcydzieło to dopiero musi być ekscytujące. 

Fascynujące 

🙂

Dzień dObry🙂

Its… David Gilmour 

czuć , zapuścić się w wejrzeniu .. och 😌

ten lekki głos i niepowtarzalna gitara D.

On jest taki …hmmmm słodki ?

7 minut temu, Gość Jesieniara napisał(a):

No jednak z tego tematu  chyba nie wyjdę:))  Uwielbiam ten utwór i LED Zeppelin . Dawno nie słuchałam. Miłego dnia.!

Mój ulubiony ( jest ich wiele więcej …)  ten jeden z wielkich😌

Godzinę temu, Gość Jesieniara napisał(a):

Było już wcześniej  superanckie:)) disco polo i  "Wyglądasz pięknie "  ale nie musi być zaraz różowa fura, bajery , panterka i szpilki .  Zdecydowanie inne słowa wywołują miłe skojarzenia i wspomnienia sytuacji po których nie wyglądało się najlepiej i te dekadenckie nastroje. .

.Fajny utworek tak a propos tej " geriatrii" w kawowym i zawsze na czasie. Nawet im później to bardziej aktualny:)) Prosty , powtarzający się tekst. A jak wyleci z główki to wystarczy , że jedno na drugie spojrzy i zaraz się słówka przypomną. Jak jej( jego) zabraknie to może być  kumpel w tych latkach, sąsiadka czy współlokator w. domu opieki.:))

Ja Ją - discopolowe utworki lubię . Muzykę lubie ( pssst. kocham potajemnie 😉)

Artur się pewnie nie obrazi - że go tak sklasyfikowałem … ale nawet jeśli ma coś przeciw- na te forum nie trafi hihihi 😆 

Gość Jesieniara

Black nie żyje biedak i utwór smutny. Tego blousa,? Led Zeppelin kiedyś już słyszałam. Tyle muzy i do tego " zapodanej" w tym samym czasie hehe... Czas miło leci ,  zapomniałam że muszę zaraz z domu wyjść,😲😄

6 minut temu, Gość Jesieniara napisał(a):

Black nie żyje biedak i utwór smutny. Tego blousa,? Led Zeppelin kiedyś już słyszałam. Tyle muzy i do tego " zapodanej" w tym samym czasie hehe... Czas miło leci ,  zapomniałam że muszę zaraz z domu wyjść,😲😄

Takie jest życie - ludzie odchodzą . Ale czy jak go nie widać ? To już go nie ma ?

W historii muzyki ( i nie tylko) wielu zostawiło swój piękny ślad .

postaram się tu przypomnieć jak wielu ich było 🙂 i jak wielkie cudowne piętno na mojej duszy zostawili 

Usłyszałem i nie mogłem się powstrzymać 😝 dzielę sie 

9 minut temu, Gość Jesieniara napisał(a):

A jeszcze David Gilmour ...Ten utwór  lubię bo David bardzo wtedy przypomina z wyglądu moje Pappilove:)) ♥️😉 Ach...

😌 

Gość Jesieniara
25 minut temu, Gość Jesieniara napisał(a):

A jeszcze David Gilmour ...Ten utwór  lubię bo David bardzo wtedy przypomina z wyglądu moje Pappilove:)) ♥️😉 Ach...

Sorry. Puppy Love:))🐈 miało być Haha 

22 minuty temu, Gość Bourre87 napisał(a):

No nie wiem jaki koment tu zostawić w zasadzie ludzie wiele rzeczy mają ,,w dooopie "i funkcionują🙈🙉🙊

5 godzin temu, Gość Jesieniara napisał(a):

Sorry. Puppy Love:))🐈 miało być Haha 

Nie no ja id razu wiedzialam.że o Puppiego chodzi😉😁