Skocz do zawartości

Forumowa płytoteka :)

Gość aga
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 29.06.2021 o 18:35, Jurek50 napisał(a):

nie bez powodu uzywa sie okreslenia"taniec z pilką"

Rozwiń  

W dniu 29.06.2021 o 18:37, Jurek50 napisał(a):

a to cwiczenia do gry cialem z przeciwnikiem

Rozwiń  

Przeciwna płeć to przeciwnik ? ☺️A jak temperamentny to trudny do utrzymania i poślij go ...ją tu na murawę w p.karnym no to  czerwona kartka jak nic I na 100% bramkarz puści...widoku takich obcisłych spodenek nie ,,szczyma"

Na tapecie dziś u mnie moc kobiecych wokali

Koncert i atmosfera nie do podrobienia forma przekazu niepowtarzalna poza tym kontakt z publiką ....tysięczny tłum spija słowa z mych ust kochają mnie Tego życzą sobie zespoły wszystkie  ....Pefect kiedyś wiedział co śpiewa

Edytowane przez Funny

Przy okazji wątku pięknie wykonanej i zaaranżowanej sceny muzycznej - poniżej

którą już tutaj publikowałem i zachwycam się nadal...

Natrafiłem na pewnego rodzaju natchnioną wizję z filmowej sceny ... Chappie. Jest tam taka scena z muzyką Zimmera, gdzie pseudo Mommy Chappiego siedzi na podwieszonym łożu ...sama postac mamusi jest mocno kontrowersyjna a zarazem bardzo ciepła ...  Broń Boże nie oceniam - ale dość już wiekowy film być może był swego rodzaju natchnieniem dla Billy - lub jej promotora :haha: przy tworzeniu tego obrazu z Grecji :d

Poniżej scena z filmu - posiadającego również genialną muzykę H. Zimmera, nie ta z łóżkiem ( jej na YT nie znalazłem) ale inna ...piekna w swojej wymowie  

Andrea  G....imię żeńskie nadane w tym filmie .... Takie porównanie mi przyszło do głowy i jak to kobieta chociaż słaba w swojej naturze to walcząca a prowadzona czy mająca wsparcie mężczyzny dwukrotnie silna ...  porażka może być droga do zwycięstwa ....Piękna muzyka

Edytowane przez Funny

W dniu 6.07.2021 o 11:41, Funny napisał(a):

Andrea  G....imię żeńskie nadane w tym filmie .... Takie porównanie mi przyszło do głowy i jak to kobieta chociaż słaba w swojej naturze to walcząca a prowadzona czy mająca wsparcie mężczyzny dwukrotnie silna ...  porażka może być droga do zwycięstwa ....Piękna muzyka

Rozwiń  

Odjechałem na maxa

W dniu 6.07.2021 o 12:42, Waldi napisał(a):

Odjechałem na maxa

Rozwiń  

Mam kilka takich perełek postaram się dozować bo sama mam dreszcze  i palpitacje nawetZnam ten film wiec muza sama wchodzi w obraz ....ale jeśli ktoś nie zna i sam sobie stworzy własną historie to jeszcze lepiej indywidualizm zawsze wskazany .

W dniu 6.07.2021 o 13:03, Funny napisał(a):

Mam kilka takich perełek postaram się dozować bo sama mam dreszcze  i palpitacje nawetZnam ten film wiec muza sama wchodzi w obraz ....ale jeśli ktoś nie zna i sam sobie stworzy własną historie to jeszcze lepiej indywidualizm zawsze wskazany .

Rozwiń  

Przy tym I-szym tak właśnie było : miałem swój własny obraz … daleko od morza .

teraz jestem po przesłuchaniu całej płyty - dla Ciebie w podzięce jeden z niej  

W dniu 6.07.2021 o 14:00, Waldi napisał(a):

Przy tym I-szym tak właśnie było : miałem swój własny obraz … daleko od morza .

teraz jestem po przesłuchaniu całej płyty - dla Ciebie w podzięce jeden z niej  

Rozwiń  

..... komentarz zbyteczny ...Dziękuję a wszystkim polecam film ,,Gniew oceanu" i soundtrack

Edytowane przez Funny

Coś tu ostatnio tylko ja się udzielam tak mnie coś na filmową wzięło,ostatnio ją zaniedbałam, ale czas odkurzyć  ..jeden z moich ulubionych kompozytorów ....film przepiękny ,dobra obsada ,dwie części ...muzyka ....dla mnie poezja ....

Edytowane przez Funny

Lekcje z muzyki zamieszczonej ostatnimi czasy odrobię chwilkę później - bo teraz chce koniecznie dzielić się :

- koniecznie słuchawki ( najlepiej z dobrej półki chodzi o  dynamikę) lub pusty pokój z dobrym audio … musi być dość ciemno lub oczy zamknięte … w połowie utworu ciarki idą … uwielbiam te mroczne Maxa Richtera kawałki. Jeśli ktoś jeszcze ? Proszę o „ lajka” 

wyglupiam się - na lajkach mi nie zależy

W dniu 6.07.2021 o 18:27, Fun??ny napisał(a):

I film wart obejrzenia i muzyka .....no cóż grzechem by było nie wysłuchać .....Kolejna moja perełka jak tak dalej pójdzie to sznur pereł z tego wyjdzie .

Rozwiń  

Znam - uwielbiam

W dniu 11.07.2021 o 18:06, Fun??ny napisał(a):

No to mam co oglądać ale nie dziś ....muza no cóżkilka razy tu wstawiana ale jak dla mnie może być over and over again ...

Rozwiń  

Zajeb….y muszę zobaczyć ten film - muza  już mnie ujęła ( a Scarlet … och)