Skocz do zawartości

• Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Rekomendowane odpowiedzi

32 minut temu, opiekunka 60 napisał:

Właśnie niedawno wróciłam z pracy Niemiec jako opiekunka ,po prawie dwóch miesiącach .Byłam z firmy Active Intercare z Warszawy. Jeżdżę już ponad 5 lata z jednej firmy.Płacą na czas ,panie sympatyczne i konkretne .Rodziny do których jeżdzę sprawdzone.Polecam tę firmę.

Wróć do początku , przeczytaj regulamin i sprawdz jakie kary grożą za zamieszczanie tutaj reklam :tak2: Powodzenia 

Godzinę temu, Marianek napisał:

Oj tam, oj tam, Ty od razu o karach!:p Kto kumaty to zrozumie.:d Ale, że niektórzy po nocy klepią ku chwale agencji? Niepojęte.:d

:dobrze::oklaski:mądry wie co myśli ,,,przeczyta i poleci dalej,,jednym uchem wpusci a drugim wypusci,,,ja tak robię!!!

38 minut temu, Blondi napisał:

:dobrze::oklaski:mądry wie co myśli ,,,przeczyta i poleci dalej,,jednym uchem wpusci a drugim wypusci,,,ja tak robię!!!

W naszej branży jak w każdej innej , mądry tzn obyty w temacie . Tutaj zaglądają ludzie , którzy stawiają pierwsze kroki w opiece a po przeczytaniu takiego postu mogą uwierzyć , że to naprawdę zadowolona opiekunka dzieli się swoim szczęściem , że znalazła tak cudowną agencję 

Mi zdarzyło się pracować dla PFLEGEAGENTUR 24h Violetta Koper i mimo wszystko opinie mogę zostawić tylko pozytywną. Bezproblemowo, wszystko dało się po ludzku załatwić z zarządzającymi. No i ja trafiłam na magiczną podopieczną więc mogę tylko takich podopiecznych Wam życzyć! Pozdrawiam :)

O 27.2.2018 at 13:37, M......k napisał:

Oj tam, oj tam, Ty od razu o karach!:p Kto kumaty to zrozumie.:d Ale, że niektórzy po nocy klepią ku chwale agencji? Niepojęte.:d

Popieram.Ta  firma  jest  super.Kiedyś w niej  byłam.Z perspektywy  czasu  uważam  że  najlepsza. ,ale  nie  dla  kogoś  kto  chce   tylko  2 razy  w roku  jechać.Zapierdzielasz  co   2  mies.to  jest  fajnie.Mało  elastyczne  te nasze  agencje:grzmotnąć:

9 godzin temu, Danka71 napisał:

Mi zdarzyło się pracować dla PFLEGEAGENTUR 24h Violetta Koper i mimo wszystko opinie mogę zostawić tylko pozytywną. Bezproblemowo, wszystko dało się po ludzku załatwić z zarządzającymi. No i ja trafiłam na magiczną podopieczną więc mogę tylko takich podopiecznych Wam życzyć! Pozdrawiam :)

Ja  mam  szczęście  do  Stelli  ale  nie  do zmienniczek.Gdybym  pracowała  sama to  by  było super,ale  ja  chcę żyć!!!@ a to co  zastaje  po powrocie  to koszmar.Tylko  spadać   do  domku:p

13 godzin temu, XXMartynaXX napisał:

Ja  mam  szczęście  do  Stelli  ale  nie  do zmienniczek.Gdybym  pracowała  sama to  by  było super,ale  ja  chcę żyć!!!@ a to co  zastaje  po powrocie  to koszmar.Tylko  spadać   do  domku:p

I tak 100 procent zmienniczek było do d .....? 

Czy to nie jest dziwne ? A może sama uważasz sie za ideał któremu nikt nie jest w stanie dorównać ?

Wiesz ile ludzi tyle pogladów.No chyba ,że są to kobiety :d tam gdzie są dwie kobiety tam sa trzy opinie :d

Wiesz ja tez miewam zmienniczki.Bywa to różnie.Są takie co nadrabiają braki fachowości,doswiadczenia plewieniem w ogródku lub ciągle chodzą ze szmata lub mopem w ręku :d Nie oznacza to,że źle wykonują swoją pracę,są tylko po prostu nadgorliwe.Chcą pokazać jakie są gospodarne i jak dbaja o czystość.Pokazują to co potrafią najlepiej zrobić aby zatuszować brak innych umiejętności.

Ja uważam,że zasada jest prosta.Jeśli to jest Twoja sztela to zmienniczka niech się nie wychyla.Przyjedzie za kogoś na 4 tyg i przez ten czas rozpieprzy wszystko nad czym się pracuje miesiącami.Jak "brudas" to mówisz to jej w oczy i zgłaszasz firmie,że tej Pani to już podziekujemy:dTrzeba pamiętać o tym co masz w zakresie swoich obowiązków i to robić.Niemcy to taki naród,że jeśli im pokażesz że możesz zrobić więcej i to za te same pieniądze,to automatycznie wchodzi to w zakres twoich obowiązków.Jakie później jest zdziwienie,że już wiosna a ogródek jeszcze nie przekopany :d

Do  ORIM. Zgadzam  sie i zawsze  tak  jest  tylko jak  ktoś  nie  chce  używać  zmywarki bo obsługa  zbyt  skomplikowana   a ja  po  powrocie  wywalam  z szafy wszystko i myje.  Koszmar@@@@To  gdzie te chociaż  5% tych umiejętności. Przyprawy ukradzione.zapasy  wyniesione.W 5 tyg 3  paczki 0.5  kg kawy  wypite. Perfumy  podopiecznej znikły i nawet  lepsze  ciuszki  zmieniły  użytkownika. TO   ORmi  gdzie  te procenty  żeby  porównać??? Nie  žycze  ci takich  przygód:donos:a może  jednak?? Nie  wiemy  dopóki  nie  poznamy

16 godzin temu, Danka71 napisał:

Interesuje mnie ile zarabia opiekun/ka w agencji , która reklamuje się na niemieckich stronach , że koszt opieki wynosi od 58 euro dziennie O.o Odliczając koszty agencji , składek ubezpieczeniowych itd , to dla opiekunki zostaje 800 euro ? Nie przekonuje mnie ta reklama .  

39 minut temu, XXMartynaXX napisał:

Do  ORIM. Zgadzam  sie i zawsze  tak  jest  tylko jak  ktoś  nie  chce  używać  zmywarki bo obsługa  zbyt  skomplikowana   a ja  po  powrocie  wywalam  z szafy wszystko i myje.  Koszmar@@@@To  gdzie te chociaż  5% tych umiejętności. Przyprawy ukradzione.zapasy  wyniesione.W 5 tyg 3  paczki 0.5  kg kawy  wypite. Perfumy  podopiecznej znikły i nawet  lepsze  ciuszki  zmieniły  użytkownika. TO   ORmi  gdzie  te procenty  żeby  porównać??? Nie  žycze  ci takich  przygód:donos:a może  jednak?? Nie  wiemy  dopóki  nie  poznamy

Dziewczyno , załamujesz mnie O.o Czy Ty poznałaś kiedyś jakąś normalna opiekunkę , po za śmierdzącymi , niedouczonymi brudasami z ciągotkami do kradzieży ? Ups , zapomniałam jeszcze o tych bezczelnych . 

1 godzinę temu, violka napisał:

Dziewczyno , załamujesz mnie O.o Czy Ty poznałaś kiedyś jakąś normalna opiekunkę , po za śmierdzącymi , niedouczonymi brudasami z ciągotkami do kradzieży ? Ups , zapomniałam jeszcze o tych bezczelnych . 

Tak.miałam  tą  przyjemność.Tylko  one  nie  były  moimi  zmienniczkami.

5 godzin temu, XXMartynaXX napisał:

Wiesz moja zmienniczka potrafiła słoik rozpuszczalnej w tydzien zamiatać :p

Piszesz tu o złodziejach.Tak o złodziejach i nie ma sie co bac nazywać rzeczy po imieniu.Wiesz mi to lotto co kto targa z Niemiec i jak to zdobył jesli nie jest to utrudnieniem pracy dla mnie.Tu gdzie obecnie jestem rodzina robi zakupy,wiec mi obojetne co beda musieli uzupełnić.Gorzej z tym że mi nie obojetne co wtedy myślą.To jednak inna bajka.Jeśli trafiaja ci sie złodzieje to po prostu po powrocie sprawdzaj co jest a czego nie ma przy danej osobie.Nie ma sie czego wstydzić.Oczywiście nie robisz tego jakoś na pokaz,aby cos komus udowodnić.Dyskretnie z uśmiechem na ustach zapytaj co gotowała i czy smakowoło to podopiecznej że tak dużo przypraw używała.Spytaj grzecznie czy babci sie coś pozmieniało z "wypachnianiem" bo perfum tez nie widzisz itd itp.

Złodzieja trzeba przyłapac a jak sie nie da to chociaz mu uswiadomić ze nikt nie jest idiotą i widzi co zgineło.Przecież Niemcy też nie są debilami i wiedzą co jaki czas kupuje się różne rzeczy.Później takie incydenty rzutują na nasza pracę,naszą opinie.Pisząc naszą mam na myśli nas wszystkich opiekujacymi sie osobami starszymi w Niemczech.

Tak więc złodzieją stanowcze nie !!!!