Skocz do zawartości

Kim wolicie się opiekować? Kobietą czy mężczyzną?

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Spróbuj przeczytać swojego posta z punktu zapatrywania na opiekuna, przez rodzinę wiekowego seniora.
Pozostawiam ojca lub dziadka np. na tydzień w rękach rzeczonego. Będę obstawać twardo, że jednak nie w psim azylu i nie za miskę pod nos.
Płacę, wymagam.

1 godzinę temu, Funny napisał:

Przecież ty za karę tam nie jeździsz... Nieprawdaż?Jest tyle innych zawodow .

napisałem że wolę facetów bo są prości w prowadzeniu, pracuje w tym od kilku lat i widzę co i jak się dzieje przed wyjazdem, po przyjeździe i na szteli więc nie rozumiem do czego zmierzasz ? może mam nie pisać swoich prywatnych odczuć bo ty sobie tego nie życzysz ??

1 godzinę temu, Gość Jpd napisał:

Spróbuj przeczytać swojego posta z punktu zapatrywania na opiekuna, przez rodzinę wiekowego seniora.
Pozostawiam ojca lub dziadka np. na tydzień w rękach rzeczonego. Będę obstawać twardo, że jednak nie w psim azylu i nie za miskę pod nos.
Płacę, wymagam.

czepiasz się człowieku, facet, dziadek, mężczyzna do opieki jest prostszy w prowadzeniu w moim odczuciu, wystarczy żeby miał cały dzień pełno na talerzu, owoców, kawka, ciasto, desery, posiłki o równych porach i już masz 50 % sukcesu, u kobiet, babć jest różnie, za dużo, za mało soli, za mało sosu, za suche ... itp itd... facet nigdy nie protestuje, dziadek zje i zapomni, najwyżej cie pochwali albo i nie, kobiety w opiece są bardziej problematyczne 

płacisz, wymagasz, no ale co mnie to obchodzi że tak powiem komu ty płacisz i za co i ile? ja mam pracodawcę agencję, nie rodzinę, agencja mi zleca pracę i co mam wykonywać, nie rodzina, ja nie mam z rodziną żadnej umowy ani stosunku cywilno prawnego 

21 minut temu, Gość nick napisał:

napisałem że wolę facetów bo są prości w prowadzeniu, pracuje w tym od kilku lat i widzę co i jak się dzieje przed wyjazdem, po przyjeździe i na szteli więc nie rozumiem do czego zmierzasz ? może mam nie pisać swoich prywatnych odczuć bo ty sobie tego nie życzysz ??

Oooo foch.....przestań ....tu nie o moje życzenia chodzi ,mamy różne poglądy i doświadczenia, tyle ,to forum dla wszystkich pisz co ci na sercu leży i na wątrobie. Możemy się z sobą zgadzać albo nie ,wszystko w temacie .Pozdrawiam gościu nick.

Edytowane przez Funny

8 godzin temu, Gość nick napisał:

to wszystko zależy do jakiego cyrku się trafi

ja ogólnie wolę mężczyzn, bo sam jestem facetem, facet jest prosty w konstrukcji, wystarczy podstawić michę pod nos i już jest zadowolony jak piesek, bywa że na chwilę ale dobre i to

a kobiety na starość jeszcze bardziej dziwaczeją, wybrzydzają, dostają w głowę od siedzenia w domu, stają się jakieś opętane, nie wolno ich ustawiać, niczego sugerować bo one muszą czuć się w swoim domu wolne, bywa że noc przestawia się z dniem i bywa że nie można tego ustawić bo jakaś babcia chce tak żyć i tak ma zostać no ale i dziadki potrafią mieć charakterek małej czarownicy psotnicy, rodzinki, dzieci najczęściej czekają na spadek po nich i nie będą, lub nie chcą niczego ustawiać, poprawiać, normalizować

bywa że dziadek ucieknie z domu bo ma taki stopień alzhaimera albo zrobi się agresywny, nie ma odpowiednich leków albo źle dobrane, za słabe, po niemieckiej stronie od tzw. koordynatorów i rodzin idą po najprostszej linii oporu i całą winą obarczają przyjezdnego polaka, dla mnie to cyrk w wielu przypadkach

ale ja jakbym mial wybierać wolę opiekować się facetami, wydają się bardziej wdzięczni, najlepiej tacy którzy sami mieszkają i gdzie nie ma babci która coś tam pomąci w głowach wszystkich

Zdecydowanie inny mam punkt widzenie ,moze dlatego ,ze jestem kobieta