Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (3)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Heidi napisał:

Kawy z mlekiem do dzioba , albo miodu na uszy proszę mi dać. Dziś dżdżysto , ponuro i nudno. Ani w ogrodzie posiedzieć,  ani rowerem w świat jechać,  ani książki czytać.... może by tak komuś psikusa zrobić:p?  Ktoś na ochotnika? 

@INEZ już w drodze, @Kleopatra  złotą maskę  zakłada @Patrycja berlińską mapę  studiuje, @Funny ma spotkanie  z Schultzem, @waldiroom  walizkę kolanami ugniata.  Co by tu za atrakcje wykombinować na dziś? Hm... 

Jestem pewna,  że jak  wskoczę w bety, a potem wstanę po godzinie,  to decyzja uczynku psikusa  przez sen sama zawita.

Jeszcze siedzę na walizkach .Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie :)

Otworzyłam  oczy,  wstałam z betów , zaglądam  na komunikator,  patrzę i nie wierzę.  Mam ofertę adopcji  45 letniego dziecka płci męskiej:szydera:.Fotka załączona, śliczniości oczy. Brać:d

Zastanawiam  się  co miałabym  z nim robić: klocki  lego układać, grać w karty, rowerem świat zwiedzać,  czy bawić się w kotka i w myszkę:szydera: ?

Kochani zostałam poproszona o pomoc przez pewną młodą damę, studentkę pedagogiki. Chodzi o ankietę do pracy licencjackiej. Powiedzcie mi czy Wy jako mamy i babcie zechciałybyście poświęcić 3 minuty na jej wypełnienie? Czego dotyczy ankieta?Otóż: Metody Montessori w edukacji przedszkolnej. 

Zanim się do niej zabrałam poszperałem nieco w necie, bo dla mnie nic ta fraza nie mówiła.  Oto co znalazłam:

"Istota pedagogiki Marii Montessori polega na stwierdzeniu, że każde dziecko jest inne i powinno rozwijać się według stworzonych przez siebie indywidualnych planów rozwojowych. W planach tych zapisane są jego możliwości, kompetencje i umiejętności, umożliwiające mu naukę samodzielną i efektywniejszą."

Jesli ktoś z was się zdecyduje link prześlę na priv

13 godzin temu, SYLWIAK napisał:

Kochani zostałam poproszona o pomoc przez pewną młodą damę, studentkę pedagogiki. Chodzi o ankietę do pracy licencjackiej. Powiedzcie mi czy Wy jako mamy i babcie zechciałybyście poświęcić 3 minuty na jej wypełnienie? Czego dotyczy ankieta?Otóż: Metody Montessori w edukacji przedszkolnej. 

Zanim się do niej zabrałam poszperałem nieco w necie, bo dla mnie nic ta fraza nie mówiła.  Oto co znalazłam:

"Istota pedagogiki Marii Montessori polega na stwierdzeniu, że każde dziecko jest inne i powinno rozwijać się według stworzonych przez siebie indywidualnych planów rozwojowych. W planach tych zapisane są jego możliwości, kompetencje i umiejętności, umożliwiające mu naukę samodzielną i efektywniejszą."

Jesli ktoś z was się zdecyduje link prześlę na priv

Powiem szczerze że nie do końca wiem o co chodzi w tej metodzie.Jest to teraz bardzo modne i moja córka jako młoda mama zastanawia się nad przedszkolem Montessouri , a przedszkolem  gdzie tylko i wyłącznie zwracają się do dzieci w jezyku angielskim. Jedno i drugie kosztuje niemało.

Być może metoda Montessouri jest bardzo dobra ,ale ja podchodzę do tego trochę sceptycznie ,jak zwykle do czegoś czego nie znam a dotyczy dziecka.Byc może się mylę, to tylko moje przemyślenia.

Edytowane przez Kleopatra ?

2 godziny temu, Funny napisał:

@Wenusia dotarła a @INEZ chyba też a@waldiroomto chyba w trasie jeszcze chyba życzę spokojnej podróży i wypoczywajcie na urlopie .Zazdroszcze ale u mnie tez juz z górki ...Hura :oklaski:Oszaleje w ostatnim tygodniu :dserio :tak2:I dzien dobry na resztę dnia .

Oczywiście że dotarła  

Drugi dzień można uważać za zaliczony  

A tak dla przypomnienia te piękne widoczki ooo  

iii... Pozdrawiam wszystkich pracujących no i tych co na urlopach doopki grzeją IMG_20210521_183840.thumb.jpg.3151ac6b649fd1e02f059f45c12fca1e.jpg

No i takie przywitanie miałam  

1196725710_IMG_20210521_0506482.thumb.jpg.a977e9061d200012ecc114042d55d14b.jpg

A teraz całkiem oficjalnie witam się z wszystkimi i każdym z osobna  i melduję się w pracy ( już drugi dzień ) 

Murnau to piękne miejsce i przyznam szczerze że brakowało mi tego klimatu na urlopie  

Urlopik natomiast minął jak "szczałłła" i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że czuję się spełniona  

Kawkę popołudniową wydudlalam, spacerek zaliczyłam bo pięknie dziś słonko dla mnie świeciło ☀

No to tyle w skrócie, miłego popołudnia życzę

IMG_20210512_102050.jpg

30 minut temu, Wenusia napisał:

Oczywiście że dotarła  

Drugi dzień można uważać za zaliczony  

A tak dla przypomnienia te piękne widoczki ooo  

iii... Pozdrawiam wszystkich pracujących no i tych co na urlopach doopki grzeją IMG_20210521_183840.thumb.jpg.3151ac6b649fd1e02f059f45c12fca1e.jpg

No i takie przywitanie miałam  

1196725710_IMG_20210521_0506482.thumb.jpg.a977e9061d200012ecc114042d55d14b.jpg

A czy tu gdzie teraz stoi winko nie stal zimą bałwanek?

11 minut temu, Wenusia napisał:

A teraz całkiem oficjalnie witam się z wszystkimi i każdym z osobna  i melduję się w pracy ( już drugi dzień ) 

Murnau to piękne miejsce i przyznam szczerze że brakowało mi tego klimatu na urlopie  

Urlopik natomiast minął jak "szczałłła" i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że czuję się spełniona  

Kawkę popołudniową wydudlalam, spacerek zaliczyłam bo pięknie dziś słonko dla mnie świeciło ☀

No to tyle w skrócie, miłego popołudnia życzę

IMG_20210512_102050.jpg

No to i ja witam Cie oficialniepiekne foto z ta dłonią

O 22.04.2021 at 14:25, Oscar napisał:

Czesc wszystkim,

czy ktos z Was pracowal z Pacjentem ze stwardnieniem rozsianym w bardzo zaawansowanym stadium?

jesli tak to prosze o podzielenie sie doswiadczeniem. 

pozdrawiam i zycze wszystkim udanego dnia.

Jeśli masz pytania zapraszam na priv, chętnie podzielę się doświadczeniem. 

Ps. Założyłeś topik z tym tematem? 

Priv tzn. Poczta na forum

Pozdrawiam serdecznie

O 28.04.2021 at 19:12, waldiroom napisał:

Nieźle nieźle :oklaski:, aż miło Was słuchać ( czytać ). Ale to prawda - sami kreujemy wokół siebie aurę : albo dobrą albo złą, Ta druga wyniszcza, więc nie warto o niej w ogóle wspominać. "Główki" do góry, te kwiatowe u @elf tez poszły w górę .

I bardzo Cię proszę nawołuj dalej tą z planety Wenus @Wenusia @Beatrix , co swoje przyjemności pięknie opowiada, @Janeczka1963 nie trzeba dwa razy prosić, @Funny nawet na urlopie bardzo aktywna była....( teraz już tutaj jeszcze bardziej, @abc'21 nie pozwoli jej spocząć na laurach,  z czego wszyscy tutaj czerpiemy - pozytywna energia :d) Reszta już tu siedzi i zagląda non stop, nawet nowe twarze delikatnie wczuwają się w rytmikę tego topiku. Zawołam @[email protected] nową koleżankę ; @Grazynaz choć ...wracaj, spijaj śmietanke z tej kawy ( posypałem po wierzchu czekoladą :cześć2: - choć  po kawie już dawno, ale co tam na jutro będzie - "do poczytania" * @Kleopatra - pamietam, jesteś ?

Ubolewam, że niezwykle rzadko zaglada tu mlekolubna @Heidi, trzymam cysterne dla Ciebie...ale ciepło sie robi i "zkwaśnieje " toż to zapłaczesz się z tej straty:p

PS... się rozpisałem :kopara:... Pisałem już że słabą pamięć mam więc nie wybaczone mi będzie pominięcie kogokolwiek, Niech się upomni :cześć:i klapsa nawet przyjmę ( tylko od kobiety !)

Melduję się

O 6.05.2021 at 21:34, Heidi napisał:

Cześć  dzieciaki.  Pomimo covidowych turystycznych ograniczeń  byłam w dalekiej podróży.  Moim celem było znalezienie psychiatryka sprzed 2.000 lat. Straciłam kasę i czas.  Trzeba mi było od razu tutaj  na forum wypaść i zrealizować moje zamierzenia i mieć wszystko na wyciągnięcie ręki:  tu i teraz . 

Znalazłam stare fundamenty, ruiny murów , wszechobecny przeciag ,ślady inteligentnych  myśli. Znalazłam jeszcze  kilku strażników dóbr wypracowanych przez tubylców , wypracowanych latami. 

Wiele cywilizacji na przestrzeni wieków już upadało . Szkoda.  Zawsze trzeba zaczynać  od nowa od motyki i krzesiwa. I pomyśleć,  że rozwój cywilizacji i sukces zależy tylko od ludzi. 

Już od następnego tygodnia wpadnę tutaj z nowym ogniem i jeśli pozwolicie , to pomachamy jeszcze razem pochodnią. Palić nie ma już czego, ale razem może być cieplej.  

Dziękuję za pamięć i ciepłe  słowa  o  mojej skromnej osobie @Janeczka1963, @Wenusia , @INEZ, @Funny@waldiroom

O 6.05.2021 at 23:14, INEZ napisał:

@Heidi miło Cię widzieć .Zawsze trzymasz rękę na ,interesie "

Przywołałam Cię chyba w myślach bo maj jest łaskawy dla opiekuńczych ,byków "tych zodiakalnych też :oklaski:

Zawsze i wszędzie pamiętać będę

Bom Byczek zodiakalny a i w życiu walczyć czasem trza przeca