Skocz do zawartości

• Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Rozmowa przy kawie (3)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Janeczka1963 napisał:

@Niezapominajka 67 ja mam dwa odkurzacze, ale ten piętrze jest taki ciężki, że wolę ten leciutki z dołu wnieść niż ciągnąć ten duży, tym bardziej, ze odkurzacz wjeżdża liftem na górę:szydera:, co to lenistwo robi ze mną:hura:

Powinny być 2 odkurzacze. Ja ten przytargałam z piwnicy. Nie mam liftu bo dziadek mobilny a do transportowania odkurzacza chyba nie założą :szydera:

PS 

Ta praca w opiece to różne rzeczy z ludźmi wyczynia ;)

• Zgadzam się 1

1 minutę temu, Niezapominajka 67 napisał:

Powinny być 2 odkurzacze. Ja ten przytargałam z piwnicy. Nie mam liftu bo dziadek mobilny a do transportowania odkurzacza chyba nie założą :szydera:

PS 

Ta praca w opiece to różne rzeczy z ludźmi wyczynia ;)

sama bym nie wpadła na pomysł transportowania różnych rzeczy liftem, zanim coś na górę zajedzie to ja 10 razy szybciej wejdę po tych schodach:tak2:,  synowa mi to pokazała, ona torby z zakupami wwozi na górę:oklaski:

• Lubię to 1

31 minut temu, Janeczka1963 napisał:

sama bym nie wpadła na pomysł transportowania różnych rzeczy liftem, zanim coś na górę zajedzie to ja 10 razy szybciej wejdę po tych schodach:tak2:,  synowa mi to pokazała, ona torby z zakupami wwozi na górę:oklaski:

Mnie to zmienniczka pokazała. Jak przyjechała to zaraz swoją walizę wpakowala na lift :oklaski:

Fakt, że pierwszy raz wtedy miałam lift schodowy u podopiecznego to nie dziwota, że nie wiedziałam jakie może mieć różne zastosowanie :$

Edytowane przez Niezapominajka 67
  • Lubię to 1

Wszystko ogarnięte :oklaski:

Została mi tylko jedna koszula do wyprasowania ale to zostawiam na wieczór. Obiad na 14 zrobię. Dzisiaj placki z jabłkami z dziadkowego sądu. Wczoraj spacerowałam po ogrodzie i sobie 2 jabłka skubnęłam. Niebo w gębie. Mają taki sam smak jak nasze polskie :szok:

Od trzech dni ciągle słychać dźwięk sygnału karetek pogotowia. Kiedy te upały się skończą bo mnie też już zaczyna być goraco O.o

Ale za, ale za to jutro wolne :oklaski:

:lody::drink:i dobre jedzonko we włoskiej restauracji :oklaski:

• Lubię to 2

1 godzinę temu, Niezapominajka 67 napisał:

Wszystko ogarnięte :oklaski:

Została mi tylko jedna koszula do wyprasowania ale to zostawiam na wieczór. Obiad na 14 zrobię. Dzisiaj placki z jabłkami z dziadkowego sądu. Wczoraj spacerowałam po ogrodzie i sobie 2 jabłka skubnęłam. Niebo w gębie. Mają taki sam smak jak nasze polskie :szok:

Od trzech dni ciągle słychać dźwięk sygnału karetek pogotowia. Kiedy te upały się skończą bo mnie też już zaczyna być goraco O.o

Ale za, ale za to jutro wolne :oklaski:

:lody::drink:i dobre jedzonko we włoskiej restauracji :oklaski:

No takiej to się powodzi :szydera:

• Zgadzam się 2

2 godziny temu, Janeczka1963 napisał:

Jakie wy wygodne jesteście :haha::dobrze:

• Zgadzam się 2

3 godziny temu, Niezapominajka 67 napisał:

Idę coś zrobić. Nie wiem co ale chyba ogarnę dziadkowa łazienkę i odkurzę górny poziom, tylko nie chce mi się odkurzacza po schodach taszczyć O.o

Ja ci wczoraj mówiłam co masz zrobić, rozbierz się i pilnuj ubrań

• Lubię to 2

5 godzin temu, Janeczka1963 napisał:

Dzień dobry:cześć:

No w takim doborowym towarzystwie kawa:kawa:smakuje najlepiej :dobrze:to i ja się dosiadam do stolika:dyskusja:.

Witam milutko i cieplutko moje drogie Panie opiekunki:cmok:. Dzień będzie znowu gorący, słoneczko:320_sun_with_face: budzi rano jak i ptaszęta swoimi trelami:954_notes:, pięknie tu jest o poranku:oklaski:. Miłego dnia życzę :cmok:

images (5).jpg

Ok rozumiem że głodna byłaś i kubek podgryzłaś, ale żeby gumki serwować do kawy??? :szydera:

• Lubię to 2

3 godziny temu, Niezapominajka 67 napisał:

Z dobrych wiadomości mam taką, że w poniedziałki i czwartki mam wolę. Jeszcze jutro ustalę ile tego wolnego czyli o której mam wrócić bo planuje wychodzić około godziny 9 rano bo tak przychodzi pani zarządzająca. Postępy robię z tym dobijaniem się o swoje prawa :czytaj::dobrze:

Z lekarzem nadaj impas. Pani zarządzająca powiedziała, że rodzina podopiecznego nadal obstaje przy swoim, że powodem tego nocnego chodzenia dziadka w jast to, że nie chodzi w dzień :szok:

Co można na to poradzić, że dziadek woli chodzić w nocy????

Ty to się umiesz ustawić, a dziadek to nocny marek, może podgląda? :tak2:

• Lubię to 2

Wszystko wyprałam co miałam pod ręką :dobrze:

Prośba ogólna ale nie kierowana do nikogo personalnie. Jak się jakieś siedzisko (koc, poduszka itp) podopiecznego pobrudzi a raczej jak podopieczny pobrudzi to proszę się zmobilizować i to wyprać a nie tylko  odwrócić  na drugą stronę O.o

Szufladę na proszek w każdej pralce da się wyciągnąć i od czasu do czasu też się ją myje :d

Wkurzają mnie takie, drobnostki ". 

Obiad idę robić :cześć:

• Lubię to 3

51 minut temu, ❤️Wenusia ❤️ napisał:

Ok rozumiem że głodna byłaś i kubek podgryzłaś, ale żeby gumki serwować do kawy??? :szydera:

to dla zmyłki, cukier w postaci gumek do mazania:oklaski:

a co do wygody, trzeba sobie radzić żeby się nie przemęczać;)

Edytowane przez Janeczka1963
  • Lubię to 2

@Janeczka1963 jedziesz do Polski po zakończeniu zlecenia czy przemieszczasz się w inne miejsce? :)

jeszcze dokładnie nie wiem, ta firma chce mi jeszcze coś wkręcić na dwa tygodnie, a potem na pewno pojadę do polski, pozałatwiam swoje sprawy i wrócę na mały urlop do przyjaciela:love:

• Lubię to 1

15 minut temu, Janeczka1963 napisał:

jeszcze dokładnie nie wiem, ta firma chce mi jeszcze coś wkręcić na dwa tygodnie, a potem na pewno pojadę do polski, pozałatwiam swoje sprawy i wrócę na mały urlop do przyjaciela:love:

Czyli zostało Ci prawie tyle co mnie. Tak na koniec sierpnia  powrót do kraju :)

• Zgadzam się 1

15 minut temu, Niezapominajka 67 napisał:

Czyli zostało Ci prawie tyle co mnie. Tak na koniec sierpnia  powrót do kraju :)

planowo kończę 9 sierpnia, ale ta firma chce mi jeszcze coś z doskoku dać na krótko, no i chcą żebym z nimi na stałe podjęła współpracę, gdyby się wszystko ułożyło tak jak chciałam to mogłam jeszcze pracować do 26 sierpnia, ale wyszło inaczej, mnie się wydaje, ze Ty wiesz:love: o co chodzi. Jeśli mi znajdą dwutygodniowe zastępstwo to będę wracać do kraju pod koniec sierpnia:oklaski:

• Lubię to 1
  • Zgadzam się 1

@Janeczka1963 w tej naszej pracy to naprawdę jest ciężko coś zaplanować. Kiedyś pracowalam z tą firmą właśnie z tego powodu, że oni mają dużo takich krótkich zleceń :)

ja szukam mojej steli marzeń, jeszcze nie znalazłam, może z nimi uda mi się taką znaleźć, wtedy chciałabym tam zostać na stałe i brać tylko krótkie urlopy, może mi się uda, koordynatorka była wczoraj i usilnie namawiała do pozostania z nimi, już mi nawet miejsce proponowała:szydera:, według niej fajne z autkiem do dyspozycji, ale ja muszę najpierw do domku wrócić,później pobyć z kochaniem moim, a potem zobaczymy:tak2:

• Lubię to 2
  • Zgadzam się 1

10 minut temu, Janeczka1963 napisał:

ja szukam mojej steli marzeń, jeszcze nie znalazłam, może z nimi uda mi się taką znaleźć, wtedy chciałabym tam zostać na stałe i brać tylko krótkie urlopy, może mi się uda, koordynatorka była wczoraj i usilnie namawiała do pozostania z nimi, już mi nawet miejsce proponowała:szydera:, według niej fajne z autkiem do dyspozycji, ale ja muszę najpierw do domku wrócić,później pobyć z kochaniem moim, a potem zobaczymy:tak2:

Moja stela marzeń też jakoś nie może doczekać się mojego przyjazdu :szydera:

Widzę, że mają spore braki w tej firmie bo kilka ogłoszeń mają na wyjazdy dosłownie z dnia na dzień ;)

• Zgadzam się 2