Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (3)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka tu posucha - o God, się wszyscy w środku tygodnia na zakupy wybrali czy co ? Nie wiem czy to przez przesilenie majowe, a może przez uderzenia ciepła i zimna na przemian ... tak to już w maju bywa . @INEZ - hej . Jestem. Choć dość pozna pora  i spadam zaraz do łóżka ( miałem napisać ze spać ... ale zająknąwszy sie zmieniłem zdanie)

Skoro nikogo tutaj teraz nie ma mogę dobie pozwolić na wrzute : fajna przypowieść 

”Pewnego dnia na swojej drodze stanęły prawda i kłamstwo.
-Dzień dobry - powiedziało kłamstwo.
-Dzień dobry - odpowiedziała prawda.
-Piękny dzień - powiedziało kłamstwo.
Wtedy prawda wychyliła się, by sprawdzić, czy to prawda. Była.
-Piękny dzień - powiedziała wtedy prawda.
-Jeszcze piękniejsze jest jezioro - powiedziało kłamstwo.
Wtedy prawda spojrzała w stronę jeziora i zobaczyła, że kłamstwo mówi prawdę i kiwnęła głową. Kłamstwo podbiegło do wody i powiedziało:
-Woda jest jeszcze piękniejsza. Popływamy?
Prawda dotknęła wody palcami, a ona naprawdę była piękna i polegała na kłamstwie. Obie zdjęły ubrania i płynęły spokojnie. Chwilę później wyszło kłamstwo, ubrało się w szaty prawdy i odeszło.
Prawda, niezdolna do przebrania się w kłamstwo, zaczęła chodzić bez ubrań i ten widok wszystkich przerażał.
I tak do dnia dzisiejszego ludzie wolą, pięknie ubrane kłamstwo niż nagą prawdę. "

ps. Proszę nie szukać żadnych analogii do  Naszej forumowej społeczności. Zobaczyłem fajny tekst o się dziele

33 minut temu, waldiroom napisał:

Skoro nikogo tutaj teraz nie ma mogę dobie pozwolić na wrzute : fajna przypowieść 

”Pewnego dnia na swojej drodze stanęły prawda i kłamstwo.
-Dzień dobry - powiedziało kłamstwo.
-Dzień dobry - odpowiedziała prawda.
-Piękny dzień - powiedziało kłamstwo.
Wtedy prawda wychyliła się, by sprawdzić, czy to prawda. Była.
-Piękny dzień - powiedziała wtedy prawda.
-Jeszcze piękniejsze jest jezioro - powiedziało kłamstwo.
Wtedy prawda spojrzała w stronę jeziora i zobaczyła, że kłamstwo mówi prawdę i kiwnęła głową. Kłamstwo podbiegło do wody i powiedziało:
-Woda jest jeszcze piękniejsza. Popływamy?
Prawda dotknęła wody palcami, a ona naprawdę była piękna i polegała na kłamstwie. Obie zdjęły ubrania i płynęły spokojnie. Chwilę później wyszło kłamstwo, ubrało się w szaty prawdy i odeszło.
Prawda, niezdolna do przebrania się w kłamstwo, zaczęła chodzić bez ubrań i ten widok wszystkich przerażał.
I tak do dnia dzisiejszego ludzie wolą, pięknie ubrane kłamstwo niż nagą prawdę. "

ps. Proszę nie szukać żadnych analogii do  Naszej forumowej społeczności. Zobaczyłem fajny tekst o się dziele

Fajna przypowieść a ja tam lubię nagą prawdę ,nagi instynkt też i dobry wieczór o jakie zmiany na profilu  a kapela poszła spać czy co ?

Edytowane przez Funny

Dzień dobry .Witam wszystkich serdecznie :oklaski::hura::cześć2:

Pada sobie deszczyk ,pada sobie równo ,raz spadnie na kwiatek .............

Pogoda ma być ale dopiero od niedzieli O.o

Bagaże już spakowane :hura: planów na dzisiaj i na jutro chyba ze 100

Muszę przyznać ,że z odrobiną żalu żegnam to piękne miejsce

Miłego ,spokojnego dnia i słoneczka za oknem wszystkim życzę

8 godzin temu, Heidi napisał:

Hej. Ja lubię bajki: 

Proszę  tego nie brać do siebie.  Lubię tembr głosu Jana Kobuszewskiego  i jego aktorstwo.  

Świetne .Ja kakże jestem cichą wielbicielką tego pana i jego talentu :oklaski::love:

Wspomniałam kiedyś o bajkach dla dorosłych ,które pamiętam bo rodzice pozwolili mi je oglądać chocuaż nie miałam lat 18 -stu .w temacie kabaretowym to było .

:zwyciezca:

8 godzin temu, Funny napisał:

Fajna przypowieść a ja tam lubię nagą prawdę ,nagi instynkt też i dobry wieczór o jakie zmiany na profilu  a kapela poszła spać czy co ?

Król też był nagi w jednej bajce .Też fajna bajka .Lubie bajki ,przysłowia ,można z nich wyłowić fajne ,mądre rzeczy

10 godzin temu, waldiroom napisał:

Jaka tu posucha - o God, się wszyscy w środku tygodnia na zakupy wybrali czy co ? Nie wiem czy to przez przesilenie majowe, a może przez uderzenia ciepła i zimna na przemian ... tak to już w maju bywa . @INEZ - hej . Jestem. Choć dość pozna pora  i spadam zaraz do łóżka ( miałem napisać ze spać ... ale zająknąwszy sie zmieniłem zdanie)

Cieszę się ,że jesteś

Lepiej póžno niż wcale :dobrze:

Co robiłeś w tym łóżku nie pytam

Ty też już jedną nogą jesteś w Polsce ???

Dzień dobry.U mnie też pogodowe  pomieszanie  :340_cloud_snow: :332_cloud:. Cieszę się, że dziś tu jak na alpejskich  szlakach górskich . 

Tak  się  w nocy  dziś  po   górach wychodziłam,  że mnie  nogi  bolą po samą szyję. Dobrze,  że  trzewiki z safianowej skóry od króla wczoraj dostałam:szydera:

A propos,  kto  z was wie co  to jest safianowa skóra.  Ja wiem:oklaski:,  ale nie powiem :haha:.

2 minuty temu, Heidi napisał:

Dzień dobry.U mnie też pogodowe  pomieszanie  :340_cloud_snow: :332_cloud:. Cieszę się, że dziś tu jak na alpejskich  szlakach górskich . 

Tak  się  w nocy  dziś  po   górach wychodziłam,  że mnie  nogi  bolą po samą szyję. Dobrze,  że  trzewiki z safianowej skóry od króla wczoraj dostałam:szydera:

A propos,  kto  z was wie co  to jest safianowa skóra.  Ja wiem:oklaski:,  ale nie powiem :haha:.

Nie wiem ale będę strzeĺała są dwie možliwości .Te buciki z safianiwej skórki są bardzi wygodne albo wręcz przeciwnie .Stawiam na to pierwsze

46 minut temu, INEZ napisał:

Dzień dobry .Witam wszystkich serdecznie :oklaski::hura::cześć2:

Pada sobie deszczyk ,pada sobie równo ,raz spadnie na kwiatek .............

Pogoda ma być ale dopiero od niedzieli O.o

Bagaże już spakowane :hura: planów na dzisiaj i na jutro chyba ze 100

Muszę przyznać ,że z odrobiną żalu żegnam to piękne miejsce

Miłego ,spokojnego dnia i słoneczka za oknem wszystkim życzę

Pogoda jest zawsze:haha:. Jedź do kochanego  domku:476_red_car:, jedź w sto koni  . W domu czeka następna  nieoczekiwana  setka planów :d. Znam to z autopsji:tak2:. Będzie dobrze.  Tylko mi tu nie rycz z rana. Niespodzianki są też  miłe :cmok:

Edytowane przez Heidi

7 minut temu, INEZ napisał:

Nie wiem ale będę strzeĺała są dwie možliwości .Te buciki z safianiwej skórki są bardzi wygodne albo wręcz przeciwnie .Stawiam na to pierwsze

Tak . Są  bardzo wygodne i leciuchne, ponieważ  onegdaj były wykonane z najlepszej części  skóry zwierzęcia,  z kozy. Dziś kóz jest mało, garbarnie zrobiły krok milowy w swojej sztuce, więc i dziś i z innych skór osiąga się  ten sam efekt jakości.  Jednak safianowa skóra jest synonimem najwyższej  delikatności skóry. Takie  buty są stworzone  dla mnie,  bo strasznie uparta jestem jak koza :d. Stworzymy  niezły komplet:hura:.

10 minut temu, Heidi napisał:

Pogoda jest zawsze:haha:. Jedź do kochanego  domku:476_red_car:, jedź w sto koni  . W domu czeka następna  nieoczekiwana  setka planów :d. Znam to z autopsji:tak2:. Będzie dobrze.  Tylko mi tu nie rycz z rana. Niespodzianki są też  miłe :cmok:

Tak ,jak zwykle masz rację .W domu czeka na mnie kolejne wyzwanieO.o

Mąż zaproponiwał mi objęcie posady głównej księgowej w swojej firmie .Od 2 tygodni leżę krzyżem ,pod krzyżem (nie ściemniam mam krzyż w pokoju zaraz koło łóżka )i modlę się o  to żeby dała radę wyprostować wszystkie sprawy księgowe .

Jedno jest w tym wszystkim ,mąż obiedał mi ,że będzie płacił solidnie i w terminie .Zapłata ma być w naturze :oklaski:

Dobre i to