Skocz do zawartości

Butelkomaty w PL

Gość Nina Madej
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Spencer
3 godziny temu, Gość Emanuela napisał(a):

Mam nadzieję, że to padnie!!! Może czas stworzyć apkę o działających w danej chwili butelkomatach, bo po przejściu 3 km można się naciąc po raz 100.

aaaaa.thumb.jpg.0f6daf62858aee7f11a2863d72b564db.jpg

Zamówić  zakupy na Frisco.pl . Kurier przy dostawie odbiera opakowania max 2 worki.

Gość Emanuela
W dniu 21.05.2026 o 22:24, Gość Spencer napisał(a):

Zamówić  zakupy na Frisco.pl

Nie wiedziałam, ale mam złe doświadczenia z zamawianiem produktów zwłaszcza bezpośrednio ze sklepów. Jakoś tak wszystko było z kończącą się datą ważności i to granicznie. Wolę iść sama póki mogę, bo żaden kurier nie będzie szukał najlepszej sztuki.  

Gość Spencer
59 minut temu, Gość Emanuela napisał(a):

Nie wiedziałam, ale mam złe doświadczenia z zamawianiem produktów zwłaszcza bezpośrednio ze sklepów. Jakoś tak wszystko było z kończącą się datą ważności i to granicznie. Wolę iść sama póki mogę, bo żaden kurier nie będzie szukał najlepszej sztuki.  

Podobne doświadczenia jeśli chodzi o świeżość produktów mam z zakupami za pośrednictwem aplikacji Glovo z Biedronki w czasie pandemii. Wędliny , mięso zniechęcały do jedzenia  jakby były przechowywane przez jakiś czas bez lodówki , według  daty ważności jeszcze długo powinny być świeże. 

Kurier nie przygotowuje zakupów tylko je rozwozi.

Frisco  opłaca się gdy  trzeba zrobić duże ,ciezkie zakupy a brak na to czasu plus odbiór opakowań.  Tak na co dzień oczywiście można się przejść po zakupy szczególnie  do piekarni czy na mały bazarek wybrać świeże owoce, warzywa.

W dniu 26.05.2026 o 14:22, Gość Spencer napisał(a):

Kurier nie przygotowuje zakupów tylko je rozwozi

Kurier glovo osobiscie wchodzi do sklepu i sam wybiera każdy produkt.

Kurier dostaje zakupy jak sie je zamawia przez sklep. 

W dniu 21.05.2026 o 18:36, Gość Emanuela napisał(a):

Mam nadzieję, że to padnie!!! Może czas stworzyć apkę o działających w danej chwili butelkomatach, bo po przejściu 3 km można się naciąc po raz 100.

aaaaa.thumb.jpg.0f6daf62858aee7f11a2863d72b564db.jpg

Wszystko psuja sklepy i ich podejście.

7 godzin temu, Gość Ilka napisał(a):

Widzialam dzisiaj faceta na rowerze z 6 wielkimi worami i przyznalam rację, że zrobili z nas śmieciarzy. Pan byl zadbany i wyraznie nie czuł sie w tej sutuacji komfortowo. 

Kto czułby się komfortowo wioząc 6 wielkich worów  butelek czy puszek na rowerze?  A już na pewno taki widok dziwiłby przed wprowadzeniem systemu kaucyjnego nawet gdyby pan był nieszczególnie zadbany.

W Niemczech od lat bogate zadbane pany:)) co prawda  eleganckim samochodem  przywożą opakowania i chyba nie  czują się jak śmieciarze.

Dyskomfort to na pewno odczuwają fachury od" wykrywania metali" w stroju adekwatnym do tej czynności jak na elegantów przystało bo od wprowadzenia kaucji ciężko  o  jakiś zysk. Jeszcze na Juwenaliach czy różnych festynach  coś tam się zbierze.

3 godziny temu, Gość Domcik napisał(a):

W Niemczech od lat bogate zadbane pany:)) co prawda  eleganckim samochodem  przywożą opakowania i chyba nie  czują się jak śmieciarze.

Ja też nie czuję się komfortowo unikając dotknięcia ubabranego otworu śmierdzącym piwskiem/sokiem Puszek nawet nie wożę, bo sama nie chcę by się to lało po samochodzie czy po worku a mycie każdej puszki i jej suszenie to chyba już za dużo. 

37 minut temu, Gość mija napisał(a):

Ja też nie czuję się komfortowo unikając dotknięcia ubabranego otworu śmierdzącym piwskiem/sokiem Puszek nawet nie wożę, bo sama nie chcę by się to lało po samochodzie czy po worku a mycie każdej puszki i jej suszenie to chyba już za dużo. 

A wcześniej też jak wypiło się śmierdzace piwsko to trzeba było taką puszkę gdzieś wyrzucić. Przecież nie w krzaki czy z balkonu. Były już kontenery m.in na to przeznaczone , butelki plastikowe  zgnieść  a tą okropnie ubabraną puszkę trzeba było niestety jakoś dotknąć żeby włożyć do worka   i  wynieść do kontenera , który  na całe szczęście nie stoi pod oknem . Chyba że tam gdzie ktoś mieszkał nie było segregacji odpadów .

W większosci chyba ludzie przywożą butelki po wodzie, muszą mieć zakrętki , nic się nie wylewa 

Szanowni tu licznie Przybyli

My w opiece, aby nie czuć dyskomfortu np. pomiędzy palcami, praktykujemy dość starą już, a stuprocentowo skuteczną, gumową metodę zabezpieczania dłoni. Na zapachy wydzielin też mamy sprawdzone sposoby oszukania powonienia. Wszystko jest tu, na forum ujęte w zwięzłych i prostych do przyswojenia dla każdego tutorialach. Polecam szczerze.
Ps. Co do nie do końca opróżnionych opakowań po napojach, zalecam przetrzymywanie w domu i następnie przewożenie ich otworem wylewowym do góry. Postępowanie takie zapobiegnie utytraniu opakowania w którym będziesz je targała do butelkomatu i zabrudzeniu pozostałych, czystych opakowań.
Nasi sąsiedzi posuwają się nawet każdorazowo do mycia każdego opakowania, które mogłoby zepsuć wygodę i relaks dbania o środowisko naturralne. Nawet sztucznych kokilek po jogurtach, czy tubek.

7 minut temu, Gość Amba napisał(a):

Szanowni tu licznie Przybyli

My w opiece, aby nie czuć dyskomfortu np. pomiędzy palcami, praktykujemy dość starą już, a stuprocentowo skuteczną, gumową metodę zabezpieczania dłoni. Na zapachy wydzielin też mamy sprawdzone sposoby oszukania powonienia. Wszystko jest tu, na forum ujęte w zwięzłych i prostych do przyswojenia dla każdego tutorialach. Polecam szczerze.
Ps. Co do nie do końca opróżnionych opakowań po napojach, zalecam przetrzymywanie w domu i następnie przewożenie ich otworem wylewowym do góry. Postępowanie takie zapobiegnie utytraniu opakowania w którym będziesz je targała do butelkomatu i zabrudzeniu pozostałych, czystych opakowań.
Nasi sąsiedzi posuwają się nawet każdorazowo do mycia każdego opakowania, które mogłoby zepsuć wygodę i relaks dbania o środowisko naturralne. Nawet sztucznych kokilek po jogurtach, czy tubek.

I o to chodzi.

20 minut temu, Gość Domcik napisał(a):

W większosci chyba ludzie przywożą butelki po wodzie, muszą mieć zakrętki , nic się nie wylewa

Otóż to! Jest nawet sposób, żeby pełnej nie przeoczyć i nie oddać z pozostałymi. A i sprawdzać nie trzeba.

20260601_153902.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

Udostępnij

Sprawdź: Katalog agencji SYMULATOR WYNAGRODZEŃ Oferty pracy ZARABIAJ WIĘCEJ!

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 12 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 360 tysięcy postów w ponad 30 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji naraz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...