Skocz do zawartości

Pomiędzy granicami czyli więcej miejsca na nogi.

Gość Amba
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich doświadczonych wieloletnią pracą związaną z opieką w Niemczech (ale nie tylko).
Napiszcie w tym wątku o tym, co dobrego spotkało Was np. od Niemców.
Myślę tu zarówno o seniorach, jak i ich rodzinach, czy sąsiadach.
Pokażmy w naszych, zachodnich sąsiadach ich ludzką twarz, może nawet prawdziwe oblicze.
Zdruzgotajmy stereotypy.
Obalmy mity.
Pomóżmy tym, którzy mają ich obraz wykreowany jedynie historią nacji, zobaczyć człowieka.
Przecież ich poznaliśmy jak nikt inny. Dosłownie od podszewki.
Uda się?

11 godzin temu, Gość Amba napisał(a):

Witam wszystkich doświadczonych wieloletnią pracą związaną z opieką w Niemczech (ale nie tylko).
Napiszcie w tym wątku o tym, co dobrego spotkało Was np. od Niemców.
Myślę tu zarówno o seniorach, jak i ich rodzinach, czy sąsiadach.
Pokażmy w naszych, zachodnich sąsiadach ich ludzką twarz, może nawet prawdziwe oblicze.
Zdruzgotajmy stereotypy.
Obalmy mity.
Pomóżmy tym, którzy mają ich obraz wykreowany jedynie historią nacji, zobaczyć człowieka.
Przecież ich poznaliśmy jak nikt inny. Dosłownie od podszewki.
Uda się?

Witaj. Nie wiem co napisać bo dla mnie ludzka twarz to szacunek do naszej pracy i niczego innego nie oczekuję. W tym oczywiście zrozumienia  dla czasu wolnego i swobodnego robienia zakupów. Ja tam jadę POMAGAĆ a nie na roboty dla więźniów.

Gość Kowalczyk Ola

Raz jedyny poznałam co to jest mieć babcie, bo moje zmarły przed moim narodzeniem. Nigdy później z nikim nie miałam takiej prawdziwej więzi i tak nie przeżyłam odejścia. Na urlopie dzwoniłam do Niemiec co kilka dni.

Pozdrawiam. 

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 12 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 360 tysięcy postów w ponad 30 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji naraz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...