Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (1)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dziń Dybry. :hahaha:

Gość Aga ma rację, u mnie w soboty wielkie sprzątanie całego domu. Niespecjalnie to uznaję bo wolę sprzątać i pucować etapami a nie na hurra, ale tradycja to tradycja. Babuszka w soboty zmyka do ogrodu i czeka aż odkurzacz przestanie buczeć a podłogi wyschną. Czyli do obiadu co najmniej. :d:d:d

Idę :kawa: zrobić i wypić. Dzień wstał piękny i choć znów zapowiada się upał to teraz przyjemny chłodek po nocy panuje.

Miłego wochenende.

U mnie będzie miły szczególnie jutro bo córka wyjechała na urlop i zostawiła mi rower. xd To sobie pozwiedzam dalszą okolicę i zobaczę coś więcej niż cmentarz i Lidla. :d:d:d

Motto na dziś :

19260669_1039143139553587_7674414231988630534_n.jpg

Hallo -:kawa: nic nie zastąpi tego napoju rankiem,,to nawyk ,przyzwyczajenie ,:kawa:jak narkotyk:hahaha:

U mnie zachmurzone lekko ,,ale tylko lekko -więc waidomo co będzie za chwilę,,skwar ,,jak zawsze :hahaha: a w taki skawr to pogaszę światła :płacz: nie będzie widac,,czy brudno czy czysto,,

a teraz po bułeczki na śniadanko,,mały spacerek  i pracujemy dalej,,:serce::hahaha::love:

2 godziny temu, Maria Jolanta napisał:

Dziń Dybry. :hahaha:

Gość Aga ma rację, u mnie w soboty wielkie sprzątanie całego domu. Niespecjalnie to uznaję bo wolę sprzątać i pucować etapami a nie na hurra, ale tradycja to tradycja. Babuszka w soboty zmyka do ogrodu i czeka aż odkurzacz przestanie buczeć a podłogi wyschną. Czyli do obiadu co najmniej. :d:d:d

Idę :kawa: zrobić i wypić. Dzień wstał piękny i choć znów zapowiada się upał to teraz przyjemny chłodek po nocy panuje.

Miłego wochenende.

U mnie będzie miły szczególnie jutro bo córka wyjechała na urlop i zostawiła mi rower. xd To sobie pozwiedzam dalszą okolicę i zobaczę coś więcej niż cmentarz i Lidla. :d:d:d

Motto na dziś :

Ja mam dzisiaj wolne , córka zajmuje sie ojcem. Obiad też mam proszony:( więc zjem to co ugotują. A sprzątanie u nas odbywa sie w czwartki .  Przychodzi sympatyczna Bosniaczka i to robi . Przychodzi tu już od dawna i jak zauważyłyście tradycja rzecz święta , więc jej nie naruszam . Pogoda u nas lekko wiosenna zachmurzenie i przekropnie . Temp . 19 st.C i dobrze , że nie na minusie .

U mnie skwar, ale torta upiekłam -śliczny -wysoki i puszysty,,a niech tam:hahaha: trzeba coś porobić,,aby do kawki było,,a o sprzątaniu nawet nie myślę,,za gorąco,,może podłogi przelecę,,i to tyle będzie ,,nie ma co się narabiać bo co jutro będę robiła w kochaną niedzielę:płacz: też nic:hahaha::serce:

@Łukasz jaki Ty masz piękny materacyk,,,O.o powiedz lepiej ,że ze strachu tak te stopki kurczysz aby nie wpaśc do wody, bo wtedy dopiero by było bum:płacz::hahaha: a na łapkach też masz takie ładne?  od razu myślisz ,że wszyscy chcą Twojego pisiorka zobaczyć,,sam się z zimna skurczył i schował:hahaha:

Zobaczcie co mi chodzi po głowie:święty:,,wymyślam pidżamkę abym nie zmarzła,,nie jestem dzisiaj zbereżnicą:płacz: dzisiaj narazie grzeczna ze mnie dziewczynka:hahaha:narazie tylko!!!:płacz::hahaha:

pol_pl_Kombinezon-Swinka-XL-przebrania-dla-doroslych-254481_2 (518x500).jpg

A teraz trochę inaczej,,bo w tamtej się ugotuję przecież,,muszę wyszukać coś innego:hahaha:

Antoinette2-170x250.jpg

Ale te może ? do spania ? jak temp, spadnie do 15 stopni:płacz:ja się nie doczekam tej zimy w lato:rozpacz::hahaha:

49_cz_secret-1-3.jpg

8d9878ae931b0c9915380fd9ea8a808a.jpg

Chyba Zygmunta sobie wydrukuję i nad łóżkiem powieszę...to będzie mój ideał, do którego będę dążyć:hahaha:

Zrobiłem uroczystą kolację...nie było langisty, za to wędlina,ser,korniszonki,masło,chleb...full wyżerka, na 5 osób :hahaha:

Powiem teraz Blondi ..oddawaj fartucha:płacz::hahaha:

a babcia już jest u siebie i grzecznie śpi:)

a babxia ju

@Łukasz masz ten fartucha  i już się nie awanturuj:płacz:

fartuszek-kuchenny-retro-przestan-pic.jpg

Zygmusia trzeba będzie Tobie na fartuszku wytłoczyć,,:hahaha: to już w ogóle wszyscy pomyślą,że Ty nie w kuchni a na plaży -hahahha  jaki ideał ,,:hahaha: 

ja spadam na łóżko,,dobrze ,że mam łóżko a nie pryczę,,:płacz: Dobranoc opiekunkowo:serce::spioch::love:

21 minut temu, Maria Jolanta napisał:

Wstawać leniuszki.

:kawa::kawa::kawa: Dla Was.

I nie myślcie sobie że jak niedziela to nie trzeba pracować.

Tylko ja będę miała za kilka godzin wolne. :d:d:d

• Dzien dobry . Dzień jak co dzień z małym przerywnikiem . Dzisiaj o 14 tej "lete" jakimś kukuryźnikiem :dpodziwiać panoramę miasta. Nie wiem jak wytryzmam ten lot i czy nas nie zestrzelą :płacz: . Zafundowali mi atrakcje nie ustalając ze mną. Jakoś to zniosę .......... mam nadzieję. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

Sprawdź: ZARABIAJ WIĘCEJ! Ranking agencji Oferty pracy SYMULATOR WYNAGRODZEŃ Katalog agencji

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 12 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 360 tysięcy postów w ponad 30 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji naraz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

• Dodaj nową pozycję...