Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (1)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 10.04.2018 o 15:54, Heidi napisał(a):

Chyba mnie szlag trafi . Play wyłączył mi roaming >:(. Nie mogę wysyłać i odbierać SMS. >:(. Moje życie legło w gruzach. Moje bankowe potwierdzanie kodów /SMS nie jeste możliwe. Pomocy, bo włosy wyrywam i paznkcie też juz od 4 dni:sos::smutek::sos::smutek::sos:

Rozwiń  

a dlaczego wylaczył?

W dniu 10.04.2018 o 15:56, ivanilia40 napisał(a):

Mam też w Playu katrę,ale u mnie wszystko działa. Spróbuj ręcznie zalogować się do O2 albo innej niemieckiej sieci.

Rozwiń  

Sms są dla mnie życiem. Codziennie muszę potwierdzać przelewy bankowe. Nie mogę zmienić w banku mojego nr telefonu na inny, bo potrzebny jest ten cholerny chociaż  jeden sms potwierdzający. /obczytałam się w necie, że Play takie numery robi swoim abonentom. 

Jestem często , ha więcej w DE jak w PL. Przecież to niewola jest, nie jestem chyba w Alcatraz ? Nawet stamtąd już wszystkich wypuścili na wolność :(

https://www.spidersweb.pl/2017/06/internet-w-roamingu-nie-dziala-play.html

W dniu 10.04.2018 o 16:01, Heidi napisał(a):

Sms są dla mnie życiem. Codziennie muszę potwierdzać przelewy bankowe. Nie mogę zmienić w banku mojego nr telefonu na inny, bo potrzebny jest ten cholerny chociaż  jeden sms potwierdzający. /obczytałam się w necie, że Play takie numery robi swoim abonentom. 

Jestem często , ha więcej w DE jak w PL. Przecież to niewola jest, nie jestem chyba w Alcatraz ? Nawet stamtąd już wszystkich wypuścili na wolność :(

Rozwiń  

mialam kiedsy podobna sytuacje i okazalo sie moj pakiet wyczerpalam musialm dokupic nowy potem okazlo sie ze mam zagwaratowane 1gb gdyby cos ale sie nie przelaczyl i stad mialam zamieszanie..moze powinnas dokupic ?? nie mam pojecia 

W dniu 10.04.2018 o 16:01, Heidi napisał(a):

Rozwiń  

Też dostałam takiego smsa,ale mimo to przychodzą do mnie smsy,też nie mogłabym funkcjonować,jakbym miała wyłączoną taką funkcję. 

Nie denerwuj się tylko bez łachy Playa ustaw sobie ręcznie niemiecką sieć .

• Lubię to 3

W dniu 10.04.2018 o 16:04, lucyna.beata napisał(a):

mialam kiedsy podobna sytuacje i okazalo sie moj pakiet wyczerpalam musialm dokupic nowy potem okazlo sie ze mam zagwaratowane 1gb gdyby cos ale sie nie przelaczyl i stad mialam zamieszanie..moze powinnas dokupic ?? nie mam pojecia 

Rozwiń  

Kto chce pałeczkę Jonasza przejąć ?

Edytowane przez Heidi
  • Lubię to 1

W dniu 10.04.2018 o 15:22, 1bozka napisał(a):

Wróciłam z wielkich zakupów i po co mi to było,:grzmotnąć: bo przecieciez kolega @ORIM wspominał  ze sa wyprzedaże w TKMaxie,wiec poszłam ,sa a jakże i wpadłam w wir zakupowy No tak i jeszcze fajna waliza mi spodobała:smutek:więc kupiam a co,i przytachałam ją do domu ot....blondynka posłuchała faceta :smutek:...a teraz mam kaca pozakupowego.

Rozwiń  

Daj spokój,jaki kac? Jeszcze kilka wypadów do TKmaxx i ci przejdzie,a zaczniesz odczuwać coś w rodzaju orgazmu..

• Lubię to 3

W dniu 10.04.2018 o 16:05, ivanilia40 napisał(a):

Też dostałam takiego smsa,ale mimo to przychodzą do mnie smsy,też nie mogłabym funkcjonować,jakbym miała wyłączoną taką funkcję. 

Nie denerwuj się tylko bez łachy Playa ustaw sobie ręcznie niemiecką sieć .

Rozwiń  

Jak to zrobić ? Instrukcję proszę , ale łopatologicznie, bo ja blondynka jestem z dużymi oczami, ale ze strachu. I sms bankowe normalnie będą przychodzić ?

W dniu 10.04.2018 o 16:07, Heidi napisał(a):

Jak to zrobić ? Instrukcję proszę , ale łopatologicznie, bo ja blondynka jestem z dużymi oczami, ale ze strachu. I sms bankowe normalnie będą przychodzić ?

Rozwiń  

Wejdż w ustawienia,potem inne, potem sieci komórkowe,a na końcu operatorzy sieci. Wybierz sobie jakiegoś z góry i trzeba kilka minut poczekać aż się zaloguje. Spróbuj.

• Lubię to 2

W dniu 10.04.2018 o 16:07, Heidi napisał(a):

Rozwiń  

Jaki masz telefon z OiS cza Android?

W dniu 10.04.2018 o 16:10, geronimo napisał(a):

Jaki masz telefon z OiS cza Android?

Rozwiń  

Android . Wysyłam sms na nr  8071 jak opisuja w necie, ale niestety , ciągle informacja zwrotna, że:  błąd. I tak już od 4 dni jałowe dni

Edytowane przez Heidi

W dniu 10.04.2018 o 16:10, Heidi napisał(a):

android 

Rozwiń  

W moim poprzednim smartfonie ciągle coś się zawieszało, jak tylko przekroczyłam granicę w De,wsztystkim przychodziły smsy "witamy w Niemczech" tylko ja nie miałam,musiałam więc to robić ręcznie. To nic trudnego.

• Lubię to 1

W dniu 10.04.2018 o 16:16, salazar napisał(a):

Właśnie wracam z miasta i wiozę buty i torbę z Tkmaxx :).

Rozwiń  

Torba jaka? Bo szukam takiej workowatej, olbrzymiej, ale skorzanej i z paskiem dlugim, i nie moge trafic.

A buty?

A w ogole to zdjecia zrob i pokaz bo pekne z ciekawosci:haha:

• Lubię to 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

• Dodaj nową pozycję...