Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (1)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 11.02.2018 o 14:28, lucyna.beata napisał(a):

popoludnie mija powoli mi sie chce do domku...

objadlam sie jak bak...naleznik z bananem...smakuje nawet 

ja sobie wymyslilam do ciasta curry i powiem ze mi przypasowalo...

kawka jeszcze jest..wiec jak ktos chcetny zapraszam

Rozwiń  

Ja już po kawie :) I po ciasteczku :) Teraz będę oczekiwać na jutrzejszy dzień i instalację routera :)

W dniu 10.02.2018 o 19:26, violka napisał(a):

Ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym do kuratorki i przedstawiła sprawę z upadkiem . Niech sama decyduje co z tym fantem zrobić . Rzadko kiedy dziadki godzą się na wezwanie pogotowia . Oby pózniej nikt nie oskarżył Cię o jakieś zaniedbania :(

Rozwiń  

Ja odrazu do rodziny dzwonie i po lekarza, i to prawidlowo

• Lubię to 1

W dniu 10.02.2018 o 19:36, violka napisał(a):

Kurcze O.o Dopiero teraz uświadomiłam sobie , że dzisiaj ostatki  a my siedzimy tu o suchym pysku jak stare baby :$ Proszę rzucać na stół coś z % i cosik na zagryzkę :d Muzyka już się szykuje , więc buciki odpowiednie mile widziane :d:pianino:image.png.08218dc068174d6526ea59b079fcb684.png:wino::hura:

Rozwiń  

:kawa2:

• Lubię to 1

W dniu 11.02.2018 o 14:42, karolina145 napisał(a):

Ja odrazu do rodziny dzwonie i po lekarza, i to prawidlowo

Rozwiń  

Tu rodziny nie ma. Myślałam że osoba która dziadkom pomaga, to kurator sądowy, bo tak przedstawiła to niemiecka agencja. Niestety nie. Dziadek mi powiedział dzisiaj, że to osoba dedykowana i finansowana przez gminę jako pomoc biurowa. Decyduje o wszystkim dziadek i babka :( A wczoraj nie chcieli dzwonić po ratunek. I tak się skończyło jak skończyło. 

Co za dzien. Pdp sie pochorowala. Wezwalam pogotowie, akurat syn przyjechal. Przyjechali z pogotowia, pomierzyli, wszystko w porzadku. Chcieli zabrac, ale syn mowi zeby zostala. Pojechali a tu babcia zaczela wymiotowac. Swiezo wyprane i zmienione spodnie zarzygane. Babke szybko przebralam, dalam miske do umycia rak i twarzy, uprzatnelam z syna pomoca. Babka slaba, nie chciala nawet kawalka chleba zjesc. Poszla sie polozyc, a ja ja teraz dogladam

W dniu 11.02.2018 o 14:54, Mirelka1965 napisał(a):

Tu rodziny nie ma. Myślałam że osoba która dziadkom pomaga, to kurator sądowy, bo tak przedstawiła to niemiecka agencja. Niestety nie. Dziadek mi powiedział dzisiaj, że to osoba dedykowana i finansowana przez gminę jako pomoc biurowa. Decyduje o wszystkim dziadek i babka :( A wczoraj nie chcieli dzwonić po ratunek. I tak się skończyło jak skończyło. 

Rozwiń  

@Mirelka1965

ty zapytaj sie poporstu  jaka grupe oni maja...moze wtedy dowiesz sie jeszcz wiecej...tylko dopytaj o stuffe po staremu teraz to sie gradd nazywa  i o stopien ulomnosci oznaczony w ichnich tabelach literami..

pomoc biurowa?? a na co im pomoc biurowa skoro oni oboje raczej niz pracowac nie beda...ciekawe naprawe ciekawe..

W dniu 11.02.2018 o 16:29, lucyna.beata napisał(a):

@Mirelka1965

ty zapytaj sie poporstu  jaka grupe oni maja...moze wtedy dowiesz sie jeszcz wiecej...tylko dopytaj o stuffe po staremu teraz to sie gradd nazywa  i o stopien ulomnosci oznaczony w ichnich tabelach literami..

pomoc biurowa?? a na co im pomoc biurowa skoro oni oboje raczej niz pracowac nie beda...ciekawe naprawe ciekawe..

Rozwiń  

To dłuższy temat. Dziadek tłumaczył mi dzisiaj skąd ta pomoc biurowa-niewidomi wojenni dostają jako pomoc od gminy. Ona może podpisywać i zawierać umowy w ich imieniu, ale nie ma Vollmacht. Ma upoważnienie do wszystkich służb medycznych itd. Zakupy robi i ma wgląd do konta, a nawet może opłaty za nich robić, przelewy itp. Do PG jeszcze nie dotarłam ;) Ale wszystko przed nami :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

• Dodaj nową pozycję...