Skocz do zawartości

Rozmowa przy kawie (1)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Przy sobocie najczęściej są goście....ale dzisiaj my wychodzimy :tak2: Jako że z pustą ręką w gości się nie chodzi, to i my bierzemy jakiś szybkęs i napój wyskokowy dazu :haha: A że zapomniałam pterodaktyla nafaszerować śledziami, to zabieramy niedoszły farsz ze sobą....:tak2: A co się będzie marnować, nie? :haha:5a75c282a1241_ledzie.thumb.jpg.7c9ca39bf4d1aac4e7979aabcf6020ea.jpg

W razie, gdybym za długo się gościła i nie zdążyła na popołudniową :kawa2: i :dyskusja:, to już teraz życzę, aby wam dzisiaj 5a75c2ccc74bb_mioiprzyjemnie.jpg.8214e9aa80c8966832e091ee6752a2fc.jpg...Pa, pa....:cześć:

Edytowane przez Mirelka1965

W dniu 3.02.2018 o 14:12, Mirelka1965 napisał(a):

Przy sobocie najczęściej są goście....ale dzisiaj my wychodzimy :tak2: Jako że z pustą ręką w gości się nie chodzi, to i my bierzemy jakiś szybkęs i napój wyskokowy dazu :haha: A że zapomniałam pterodaktyla nafaszerować śledziami, to zabieramy niedoszły farsz ze sobą....:tak2: A co się będzie marnować, nie? :haha:5a75c282a1241_ledzie.thumb.jpg.7c9ca39bf4d1aac4e7979aabcf6020ea.jpg

W razie, gdybym za długo się gościła i nie zdążyła na popołudniową :kawa2: i :dyskusja:, to już teraz życzę, aby wam dzisiaj 5a75c2ccc74bb_mioiprzyjemnie.jpg.8214e9aa80c8966832e091ee6752a2fc.jpg...Pa, pa....:cześć:

Rozwiń  

Ooo do nas goście tez przychodzą ale nie wiedziałam  ze to Ty,xd .Witamy witamy

Zapomniałam się przywitać  - dzień dobry -  koniec mojego biwakowania w miejscu pracy. Podopieczny już ma opiekę paliatywną. A mieliśmy doczekać razem do 100 - nej rocznicy jego urodzin. Nie będę już kukała :)  na forum. Może od czasu do czasu jak pozwolicie, napisze parę słów. Dziennik prowadzę skrupulatnie. Wszystkiego dobrego i wiary we własne siły życzę.

• Lubię to 1

Wróciłam ale widzę , że wszyscy pouciekali :( Miałam dzisiaj całe 5 godz wolnego , które spędziłam z rodaczkami z po za branży i z jedną opiekunką :d Było superaśnie , odświeżyłam mózg i naładowałam baterie :oklaski: Już chyba nie mogłabym pracować na jakimś zadupiu . W naszej pracy , kontakt z żywym polskim człowiekiem , jest bezcenny :) 

W dniu 3.02.2018 o 12:38, 1bozka napisał(a):

no nie wiem czy zdecyduje sie na głodówke:smutek: Ty masz pterodaktyla ze śledziami w sosie z jabłek..O.o ja zdejmuje szpilki i nogi ze stołu i...syncio pprzyjechał chyba będzie zawiedziony  ze ojciec nic nie ugotował,wiec  jako przykładna mamusiaxd obiadek dla syncia i oczywiście dla mężusia będzie 

:d

Rozwiń  

Co te synki z nami robią :haha:Nawet jak mam focha na męża i mówię , że nic nie gotuję , to on i tak jest spokojny , bo wie , że synka bez obiadu nie zostawię i siłą rzeczy , jemu też się skapnie :szept::haha:

W dniu 3.02.2018 o 12:42, Mirelka1965 napisał(a):

Szybko się poddałaś :haha: Pij kolejną lampkę wina, zmień szpilki na wyższe i czekaj....jak głód przyciśnie, to coś się znajdzie na ząb, bo głód jest najlepszym pomocnikiem kucharza :tak2: Daj mu szansę, daj mu szansę, daj mu szansę! :oklaski:

Rozwiń  

Czekam , aż PP zaloguje się na forum i będę mogła usłyszeć potwierdzenie , że jesteś tak nieugięta :haha:

a jak wam mija popoludnie?

u mnie spokojnie, sytuacja sie z dziadkeim unormowala ...wrocil znow na prawidlowe tory myslenia ....zobaczymy na jak dlugo

jutro niedziela w menu stek z poledwicy ...ale to nie moja bjka...to juz w gesti meza mojej pdp ja mam tylko czerwona kupste na winie zrobic i pieczone ziemniaczki wiec luzik...

w poniedzialek w koncu po ponad dwoch miesiacach oczekiwan zjawi sie ktos do pflegebett ...czekamy i czekamy ale w koncu ktos  do nas zbladzi

ale jazda...wlasnie przyszedl niby z caritasu facet zeby dac leki babce...a moj dziadek...poporsze dowod na co ten gosc mowi ze ma w aucie...wiec z usmiechem dziadzio mowi to prosze przyniesc...ups:kopara:

sie mial lekko z pyszna ale poszedl...wlasnie przyszedl ponownie ale juz z dowodem...takie tu porzadki panuja

to raczej dobrze...ale najwazniejsze ze nie bylam sama bo pogonilabym dziada albo jeszcze bardziej zinwigilowala

W dniu 3.02.2018 o 16:42, lucyna.beata napisał(a):

a pro po poobiedniego leniuchowania...macie tez tak??

bo ja czasami czuje sie dokladnie jakbym zajarala cos zupelnie innego

po obiedzie.jpg

Rozwiń  

Tak się czuję , każdego ranka :haha:A totalne nudy zaczynają mi się po kolacji . Muszę siedzieć z Pdp w pokoju , ponieważ ona boi się ciemności :( ale do południa siędzę sobie u siebie w pokoju i wiszę na telefonie albo na laptopie :d pózniej obiadek i do 14.30 znowu spokój :d następnie kawka , spacerek , siedzenie na tyłku , kolacja i nuuudy O.o

W dniu 3.02.2018 o 15:08, aga1 napisał(a):

Zapomniałam się przywitać  - dzień dobry -  koniec mojego biwakowania w miejscu pracy. Podopieczny już ma opiekę paliatywną. A mieliśmy doczekać razem do 100 - nej rocznicy jego urodzin. Nie będę już kukała :)  na forum. Może od czasu do czasu jak pozwolicie, napisze parę słów. Dziennik prowadzę skrupulatnie. Wszystkiego dobrego i wiary we własne siły życzę.

Rozwiń  

Aga ,wszystkiego dobrego!

Wracasz do domu?:dobrze:

U mnie od wczoraj goscie, goscie,

Tzn  u PDP.

A ze PDP ,,oszczedna,, wiec nie ma wielkiego ,,halo,, z robota,

A i ja ,nie z tych co wyrywaja sie i robia pokaz umiejetnosci .

Normalnie,

Jedna bezucha przyniosla wczoraj niby kaszanke,( a jak zachawala, ze od wybitnego Metzgera)

pozal sie Boze,,,

cos jak nasz czarny salceson, ale cienkie toto i dziwne,

Obwachalam, nie rusze tego napewno,:słabo:

W dniu 3.02.2018 o 15:08, aga1 napisał(a):

Rozwiń  

Smutne....powodzenia @aga1 i zaglądaj do nas...:cześć:

W dniu 3.02.2018 o 16:18, violka napisał(a):

Co te synki z nami robią :haha:Nawet jak mam focha na męża i mówię , że nic nie gotuję , to on i tak jest spokojny , bo wie , że synka bez obiadu nie zostawię i siłą rzeczy , jemu też się skapnie :szept::haha:

Rozwiń  

Cienias jesteś i tyle :haha:

W dniu 3.02.2018 o 17:44, violka napisał(a):

Tak się czuję , każdego ranka :haha:A totalne nudy zaczynają mi się po kolacji . Muszę siedzieć z Pdp w pokoju , ponieważ ona boi się ciemności :( ale do południa siędzę sobie u siebie w pokoju i wiszę na telefonie albo na laptopie :d pózniej obiadek i do 14.30 znowu spokój :d następnie kawka , spacerek , siedzenie na tyłku , kolacja i nuuudy O.o

Rozwiń  

Jakie nudy? :szok::ostrzegam: Z nami? :lanie:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

• Dodaj nową pozycję...