Skocz do zawartości

• Witaj, czego szukasz? (kliknij, by wybrać)

Rozmowa przy kawie (1)

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 14.05.2018 o 06:17, awe59 napisał(a):

Dzień dobry,

Ja tez wczoraj schodząc ze schodów walnęlam kolanem o taką drewnianą listwę....ból przeokrutny ale rozmasowałam i poszłam dalej.....dziś mi to kolano dokucza ale nie jest spuchnięte. Za dwa dni będzie ok.

Po wczorajszych atrakcjach, gościach, tortach i spacerach trzeba się do kupy zebrać bo robota czeka....:d

Miłego dnia kochani.

Rozwiń  

U mnie tez było wczoraj trochę zawirowania. Nawet ciasto popełniłam, bo dzieci pdp się zapowiedziały. I jak to przy trzynastym śmietana mi się zwarzyła i musiałam szybko kombinować krem ze składników jakie były w domu.

Wyszło pyszne i pożarli wszystko bo na tę okoliczność, że idą w gości obiadu nie jedli. A dzisiaj następne szykuję na przyjazd zmienniczki:d

b_IOibuRtybiNyMkPRV_z0UZHLFCd1sRcEzDQjEe

• Lubię to 5

W dniu 14.05.2018 o 11:51, Baśka powtarzająca się napisał(a):

Byłam " na mieście "....o matuchno ile sklepów przeróżnej maści ... Weszłam do kilku z nich ...nie tam , żeby cos kupić , ale popatrzeć , bo kusiły ...wprost do zaglądnięcia zapraszały wystawione transparenty ( mało co ) z napisami : " Sale 50 % ..Sale 70 % ..." i jak tu było nie wstąpić .....Jednak były to sklepy dla oszczędnych mocno ...np. dla mnie ... Już trzymałam w swych dłoniach przecudną , skromną bluzeczkę .......luknęłam na cenę po obniżce ...jedyne 49.99 ....i stwierdziłam , że w tym kolorze mi nie do twarzy ....Takie sklepy uwielbiam , bo wchodzę ..rozglądam się ...i robiąc zblazowaną minę wychodzę ....czyli zaoszczędziłam ....Idąc dalej ujrzałam ...Dom Mody Kik ...H& M ...tylko czas mnie gonił , bo pauza do 14 -tej dzisiaj ....niestety ....Ale już wiem w którą uliczkę skręcać , żeby ominąć te jakieś Douglas'y i inne gady .

Rozwiń  

Ja siedzę na wsi i sklepy wszelkiej maści nie są w moim zasięgu. Jak zajadę do domu to się rzucę na sklepy albo zamieszkam w Galerii Katowickiej. Już się doczekać nie mogę :haha:

• Lubię to 5

W dniu 14.05.2018 o 12:51, MeryKy napisał(a):

Ja siedzę na wsi i sklepy wszelkiej maści nie są w moim zasięgu. Jak zajadę do domu to się rzucę na sklepy albo zamieszkam w Galerii Katowickiej. Już się doczekać nie mogę :haha:

Rozwiń  

Rozumiem ...Po ostatniej wsi ( uroczej ...nawet ) ,gdzie nie było bodaj miejscowej piekarni to tak zatęskniłam za normalnością , gwarem , że nawet nie spodziewałam się , że takie fajne zadupie da mi w kość . Lubię wieś , ciszę , ale wystarczy brzydka pogoda i czuję się jakaś zdołowana . Takie niewielkie miasto pasuje mi najbardziej ....i jest co .... nie tylko sklepy ....pooglądać , pozwiedzać ...no ...życie jakieś widać . Może wydawać się , że zależy mi na jakichś zakupach ....Nie aż tak ...Nie lubię sama spacerować i to jest powód , że miasto daje mi jakąś anonimowość ...nikt mi się nie przygląda , że idę bez celu ...Ja jednak jestem zwierzęciem stadnym .

W dniu 14.05.2018 o 07:48, Paolo napisał(a):

Oj oj...Jakby moja babka zebrała się do...kupy na pokładzie samolotu to trzeba byłoby szukać awaryjnego lądowania a wtedy to panie na prawo ,panowie na lewo a w sprawie babki musowo dzwonić po straż pożarną - sekcja ratownictwa chemicznego. 

Rozwiń  

:szydera::haha:

• Lubię to 2

W dniu 14.05.2018 o 08:57, Magdzie napisał(a):

Chyba juz slub wezme z dziadkiem , bo przedstawia mnie jako swoja przyjaciolke)).

A tak na powaznie , to zrob komus dobrze , to wyjdziesz jak Zablocki na mydle.Wczesniej zmienialam sie ze stala zmienniczka , ona zrezygnowala .Przyjechala inna , ja wrocilam w styczniu niby mialam byc 6 tyg , ale owa pani pojechala na inne zlecenie, miala zmienic mnie po swietach- wiec przedluzylam pobyt.Na swieta zjechalam , ale owa pani zas nie mogla tu wrocic, wiec przyjechalam ja.Bylo wspominane ze zmieni mnie 28 maja , ale zas nie zmieni, bo termin ktory wczesniej podala jej nie pasuje.Wiec postanowilam , ze posiedze do 20 czerwca , zeby caly lipiec byc w domu.Choc ostatnio owa pani przyznaje ze moze przyjechac ewentualnie na koniec czerwca.To powiedzialam zeby mnie w nos pocalowala, ja zjezdzam kiedy mi pasuje i juz nie intetesuja mnie inni .Zmadrzalam i teraz to ja patrze na siebie a nie na innych , zeby im dobrze zrobic.

Rozwiń  

hihi hi ale przed ślubem sprawdź czy ten dom chociaż należy do niego,bo w przeciwnym razie faktycznie wyjdziesz jak Zabłocki na mydle....a o nocy poślubnej to nie wspomnę...czy jest co sprawdzić....to nie wiem:trele:Decyzja należy do Ciebie

• Lubię to 4

W dniu 14.05.2018 o 13:13, 1bozka napisał(a):

hihi hi ale przed ślubem sprawdź czy ten dom chociaż należy do niego,bo w przeciwnym razie faktycznie wyjdziesz jak Zabłocki na mydle....a o nocy poślubnej to nie wspomnę...czy jest co sprawdzić....to nie wiem:trele:Decyzja należy do Ciebie

Rozwiń  

Przed jakim ślubem ???....Najpierw niech jej ślubny rozwód da ....w co święcie wątpię xd

W dniu 14.05.2018 o 14:53, Mirelka1965 napisał(a):

Cosik leniwe towarzystwo po południu...:haha:Tylko 1 strona? :kopara: Oczętom swoim cudnym nie wierzyłam jak tu się dokulałam...:szydera:

Rozwiń  

Iććććć...same lenie jakieś . Może literków pozapominały ....W takim razie trzeba wybaczyć .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

O nas

Forum Opiekunkaradzi.pl służy Opiekunom osób starszych już 8 rok. W tym czasie napisali oni (Wy) 356 tysięcy postów w blisko 49 tysiącach tematach, tworząc ogromne kompendium praktycznej wiedzy o pracy w opiece w Niemczech i Szwajcarii. To przy wsparciu Społeczności forum powstały Stelomierze, Rankingi opinii, Mapa Opiekunów i pierwszy w branży opiekuńczej multiFormularz, pozwalający aplikować jednym kliknięciem do wielu agencji na raz, będący uzupełnieniem działu pracy, w którym oferty pracy w Niemczech, Szwajcarii, Austrii i we Włoszech publikuje ponad 50 sprawdzonych i polecanych firm i agencji pracy. 

Pokaż więcej  

logo-opiekunka1.png
Wszelkie prawa zastrzeżone 2015-2023 Opiekunkaradzi.pl 

Polityka prywatności i cookies  |  Regulamin Kontakt  |  Reklama i HR - cennik

Pokaż więcej  

• Dodaj nową pozycję...